Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 2:59 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

moj T sie w nic nie przebieral do porodu :)

byl normalnie w adidasach i kosuzlce :)

Piegusku u mnie to samo. nie bylo nie bylo a przed porodem zaraz sie wysypaly :O

reczniki papierowe jak dla mnie neizbedne. podklady na lozko i poporodowe tez.
i majtki siatkowe... ajjj. najlepsza rzecz chyba. mialam z takiego podobnego materialu jak te zielone do szpitala. ale mi polozna to wywalila od razy na porodowce :) jak szukala mi rzeczy jak t mnie myl :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ok, podkłady na łóżko to rozumiem, ale jak wyglądają te podkłady poporodowe ? jak podpaska czy jak ? bo rozumiem, że przydadzą się takie większe podpaski po porodzie ;) nic ubieram się i jadę na zakupki. Po powrocie spakuję torbę i będzie jedna rzecz mniej do zrobienia przed porodem :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku ja tam pod rzeczami do szpitala napisałam że moja niunia dziś o dziwo całkiem zdrowa :D
Biedny twój Bartunio tak się męczy :( Dużo zdrówka dla niego :cmo:

Inka te podkłady to takie gigant podpaski bez skrzydełek :lol: Mi się w sumie przydały tylko dwie, no ale trzeba je mieć, bo po porodzie sn są bardziej przydatne bo dużo bardziej się krwawi :?
A co do ubranek, to ja niedałabym ubrać swojego dziecka w szpitalne rzeczy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

....nam szpital dawał takie wielkie podkłady poporodowe - wyglądają jak mega lignina.... i lekarze zabronili chodzić w tych siatkowych majtkach... po prostu między nogi te podkłady i tak się chodziło... a w domu używałam już tych wielkich podpasek (bella)

Ewelka nie doczytałam chyba dokładnie Twojego posta :oops: - to dobrze, że niunia już zdrowa - pewnie to na zęby....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku u nas wszpitalu zabraniali dziewczynom używać takich jednorazowych jak Wiolciunia pisała coś jak takie zielone szpitalne podkłady, bo to nie przepuszcza powietrza :? a z siatki pozwlali im nosić, ale mówili że najlepsze są zwykłe bawełniane nie obciskające :wink:

No chyba tak niestety przechodzimy górne jedynki :roll: przed wyjściem dolnych dopadła nas trzydniówka :? a teraz niewiadomego pochodzenia gorączka :roll:
A jak sprawa ząbków u Bartunia? Widać już coś? Bo to już chyba czas na pierwsze jedyneczki :)
Mojej Klaudunie pierwszy się przebił jak miała 8,5 miesiąca :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

....eee a u nas nie widać nic w gębusi... z zębami na razie cisza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie kobitki :)

Kochane ja dopiero teraz, bo rano nie miałam czasu za bardzo, niunia obudziła mi się już ok 7 :roll: I była baaardzo marudna, więc uśpiłam ją o 9 i zdrzemnęła się troszkę i jest lepiej... ale i tak marudzi i krzyczy. Ta paskudna pogoda tak na dziecko wpływa, poza tym na mnie też... bo od rana jakaś zła chodzę. T pojechał do pracy właśnie a ja gotuje żurek z jajkiem na goloneczce ;)

PIEGUSKU a wymiotuje jeszcze Bartuś ? :? Ucałuj go od nas :) Co załatwiłaś w tym MOPSie kochana ?

EWELKO widzisz słonko, to na 100% ząbulki i niunia dostała gorączki...
Będzie wszystko ok, smaruj dziąsełka ;) Te sukienki są PRZECUDNE!!!!
Gdzie je kupiłaś ?? :) Oszalałam na ich punkcie po prostu... :wo:

INECZKO w publicznym szpitalu u nas nie ma żadnych wymogów, mogłam zabrać do szpitala co chciałam w sumie. A podkłady miałam, ale też dostała w szpitalu, tak jak pisała PIEGUSEK ;) A na IP wymagali badanie t.j: grupę krwi moją i kartę ciąży i ubezpieczenie.

DACHOWKA cudnego masz synunia !!!! Przepiękny aniołek :D

AGNIESIA a to sie wczoraj wyspałaś... :P A co dziś porabiacie ? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Bartek wymiotował ostatni raz wczoraj po 15:00 - na razie spokój chociaż z tym.. a w MOPS-ie złożyłam papiery i mam czekać na informację... max do miesiąca czasu

...ja właśnie zrobiłam sobie kawkę...

...kurcza młody ma znowu 38 stopni temp. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inko podklady ja kupowalam taki e

http://img.nokaut.pl/p/35/80/3580d3ba8a ... 30x130.jpg

u nas chodizlo sie w tych siateczkowych ale jak najwiecej wietrzenia w dzien. zdejmowac te majtki. ta podpaska pod tylek i lezec z nogami rozlozonymi pod koldra :D

ja bez tych podpasek sobie nie wyobrazam. i tak raz jak wstalam to cieklo mi po nogach i musialam malego ze soba do wc zabrac :D

Ewelko dokladnie. z siatki tylko.a i tak je pralam w kolko :D szczegolnie po nocy. przepieralam je w szarym mydle i zaraz wysychaly. ja jeszcze w odmu jakis zcas takie majtki zakladalam. a jak bardzo bolalmnie szew to zdejmowalam i lezalam bez niczego i nogi rozlozone bo to mi tylko pomagalo. i podklady w domu na lozko tezkladlam. byloby pare plam :D

u nas dzisiaj opukalam dziasla malemu bo jak mnie ugryzl to myslalam ze sie poplacze. gora bardziej stuka niz dol. ale sie zobaczy.

tez dziisja marudny... ale chyba zaraz zbieramy sie do osrodka. doktor obejrzy mi malego irecepte musi wypisac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU przykro mi... :( a podajesz czopki czy w syropie coś przeciwgorączkowego :?:

WIOLA malutki chory ??

No i w końcu po długim namyśle kupiłam ten fotelik... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1018200634 PINK :roll:

Ostatnio zmieniony pt maja 07, 2010 10:32 am przez MADII, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

MADII rano dostał syrop na gorączkę a teraz babka kazała obserwować więc jeszcze się wstrzymuję ale pewnie za niedługo mu dam czopka żeby nie obciążać żołądka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU podawaj więc lepiej czopki... być może na dłużej zbiją temp. :roll: No i tak jak mówisz, żeby nie obciążać brzuszka :?

OLCIA dopiero doczytałam... w końcu słońce zajrzałaś :)
Dużo zdrówka dla Was i zaglądaj do nas częściej!!! No i pokaż nam FIFIPCIA jak już urósł :P

Moja Sandrusia marudzi strasznie... a przed chwilką nie zauważyłam jak otworzyła sobie szafkę i wyjęła z kosza skórkę od chlebka i chciała zjeść :g^^: Nie, żeby była głodna, bo niedawno jadła... :wo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...a Bartek ma już 38,9 więc czekamy na A* i jedziemy do szpitala...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSEK biedactwo... :( Jedźcie tak będzie lepiej, chociaż z drugiej strony jak pojedziecie to mogą Was zatrzymać i niepotrzebnie może, bo nam p. doktor mówiła, że zapalenie oskrzeli leczyć się w domu inhalacjami, w szpitalu też robią inhalacje, tylko po co niepotrzebnie macie się tam męczyć... :roll: Czyżby na ten antybiotyk nie pomagał... ?
Sandruśka przy zapaleniu oskrzeli nie gorączkowała, antybiotyk nam nie pomógł... Tak czy siak jak wrócicie to koniecznie nam napisz :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...no ale my nie wiemy czy to samo zapalenie oskrzeli bo nie powinno być gorączki... a ona oprócz osłuchania i zbadania uszu i gardełka nic więcej w przychodni nie zrobi - a w szpitalu na pewno go zbadają... a że zostawią na oddziale?? no to trudno ale może mu pomogą

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć.

Nocka super - 21-24-6 (obudziłam Artura bo kupę zrobił :P ) - 10:30 :shock: :D

Piegusku zdrówka dla Bartunia! Ja nie wiem, słyszałam że przy zapaleniu oskrzeli jest temperatura... Ale lekarzem nie jestem i tylko słyszałam...

Ewelko śliczne ciuszki :)

Dachówka synek boski! I to imię! Uwielbiam ;) Też myślałam nad Franciszkiem, ale Artur wygrał no i jakoś bardziej do niego pasowało :D

Wiola a te Twoje rozstępy to gdzie przepraszam? ;) Ty mnie nie dobijaj, ja tam nic nie widzę. A udo mam gorsze od Twojego, pocięte, cellulit, no i moje ulubione - bordowe, długie rozstępy nad kolanami z tyłu. Mówię Ci, bomba :D

Madii, Piegusku ładne macie brzuszki. I co najważniejsze bez rozstępów, z takimi to można wszystko zrobić ;) Wymodelować, wyćwiczyć. A jak są rozstępy to już jest porażka...

Ineczko te poddkłady poporodowe to nic innego jak takie pieluszki dla dzieci Belli :D O takie http://www.allegro.pl/item1025440949_po ... mocja.html chociaż teraz już chyba mają swoje opakowanie czerwone, nie jak pieluszki. Majtki jak dla mnie TYLKO siateczkowe, żadna nie daj Boże flizelina czy inne badziewie, nawet bawełna się nie umywa. Jeśli masz wklęsłe/płaskie brodawki, to zaopatrz się od razu w kapturki do karmienia. Ja mam i próbowałam bez, skończyło się silną żółtaczką, bo Artur nie umiał złapać piersi a jak złapał to ssał rekreacyjnie, bo nic mu nie leciało. A takie maleństwo trzeba często przystawiać, nam kazali co 2,5 - 3 godziny w dzień i w nocy. I musisz sporo chodzić po porodzie, żeby się dobrze oczyszczała macica :)

W ogóle to chcę się Was poradzić, bo chcemy wymienić Arturowi fotelik ale ni cholery nie wiem na jaki :( Chyba 0-18kg, bo ten do 13 to już się nie opłaca... To co mamy to taka plastikowa tandeta, że szok. Nawet pasów nie da się na dole ściągnąć i są luźne :? Możecie mi jakiś polecić? Myśleliśmy nad tym http://allegro.pl/item1019613501_nextco ... 18_kg.html , co o tym sądzicie? Tylko Arturo jeszcze główki nie stabilizuje :? Więc nie wiem... A fotelik jest nam niezbędny, bo sporo jeździmy, może nie daleko, ale sporo, a od początku roku Marek już 2 stłuczki nie ze swojej winy miał :? Więc bilans średni...

I jeszcze do spacerówki na lato się przymierzam, nie musi być leciutka, ale tu nie mam absolutnie żadnych typów :( Pomóżcie ;)

Ach i muszę pochwalić mojego syna - śpi sam w łóżeczku :P Ja wiem, że dla Was to żaden wyczyn ;) Ale do tej pory spaliśmy na łóżku w dużym pokoju, a Marek sam w mniejszym. A od 3 dni Arturek jest po kąpieli odkładany prosto do łóżeczka, włączam karuzelę, stoję obok i trzymam ciepłą rękę na jego brzuszku, a on zasypia :) I śpi do rana. Ba, dzisiaj jak go obudziłam zmianą pampersa, to pomyślałam sobie, że jak go nakarmię to nie będzie chciał już spać w łóżeczku, więc położyliśmy się razem w łóżku, a on nie mógł zasnąć! Dopiero jak się najadł zaczął się wiercić, więc przełożyłam go do łóżeczka i spał sobie spokojnie ;)

Ostatnio zmieniony pt maja 07, 2010 11:37 am przez *Elinka*, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

jestem;]

u nas dzis tez nocka super od 21 do 4.15 i od 4.30 do 7.30 :D

madii- a no nic szczewgolnego dzis nie mamy w planach..pogoda do dooopki..
M. na warsztacie... opotem jak wroci musimy skoczyc na zakupy..bo pusto sie robi w lodowce hehe i moja magiczna szafa robi sie pusta :P
magiczna czyt. ze slodyczami hehe :P

kurde no nie wypije kawy ebz czegos slodkiego..i jak tu chudnac.. znow waga w miejscu :P trzeba sie ruszyc )
Madi- fotelik fajny ;]
ale ja osobiscie nie wiem dlaczego,ale nie podobaja mi rozowe wozki, foteliki czy inne cudactwa :P
i gdybym miala dziewczynke na pewno bym sie nie zdecydowala na rozowy wozek..
raz widzialam laske w miescie z takim zajeb** rozowym wozku dla mnie fuuuj :P
ale kazdy ma inny gust :D

U nas w spzitalu sami dawali nam podklady..a majtki siatkowe jednorazowe wrecz mowili na szkole rodzenia by sie najlepiej w takie zaopatrzyc..tylko na badanie szlo sie bez..

Piegusku- biedny Bartus.. :( daj znac jak wrocicie ze spzitala....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Elinko ja mam rozstępy na brzuchu ale tylko kilka i małe (bledną już)

...co do fotelika to my mamy taki i bardzo jestem zadowolona z niego... http://allegro.pl/item1016292207_new201 ... ratis.html dla mnie bomba i do tego przedział wiekowy od 0 do 25 kg

a co do wózka to myśmy ostatnio kupili taki: http://allegro.pl/item1019892491_wozek_ ... a_wwa.html
i także jestem zadowolona, cena spoko, i funkcji dużo, miękki i wygodny... no i nie taki ciężki...

...gratuluje samodzielnego spania w łóżeczku... a u nas na odwrót bo już 2 nocka ze mną w łóżku przez to choróbsko...

agniesia ja też nie lubię różowego :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AGNIESIA Ty to jesteś... hihiii :wink: A ja tam lubię może nie aż tak róż jak np. kolor wrzosowy - czyli ciemniejszy od różu :P I też 2 ściany u niuni będę w takim kolorku :P No i jutro jedziemy do castoramy do Bydg.
Mówisz o magicznej szafie ze słodyczmi... :P ? Ja słodyczy mogłabym nie jeść w ogóle, ale czasami mam zachcianki... :oops: i nie powiem, że nie jem... U mnie robi się pusta garderoba... i jak zwykle marudzę T :roll:

PIEGUSKU ja też nie wiem... nie każde zapalenie oskrzeli pezebiega tak samo to fakt... Oby niunio szybko wyzdrowiał!

ELINKA to super :) Grzeczniutkiego masz synka. Kochana co do fotelików nie pomogę, bo sama miałam z tym problem... i nie mogłam się za chiny zdecydować :? No i nie wiem czy dobrze wybrałam...
A co do wózeczków to my mamy spacerówkę chicco i jak dotąd rewelacja!
Wygodny dla nas i niuni, do tego lekki i praktyczny, bo nie zajmuje dużo mijsca w bagażniku ;) Z tego co wiem EWELKA I OLCIA też chwalą swoje spacerówki, ale nie pamiętam jakie mają... :roll:

Idę dać niuni obiad i kłaść ją spać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

nie no ja rozowy kolor tez lubie, ale nie podobaja mi sie tylko rozowe wozki :) dla mnie to troszke przypalowe hehe :P
wiem wredna jestem,ale mam takie zdanie :D
i prosze sie na mnie nie fochac :P okeeeee.... :P
a rozowe sciany bym przezyla, skoro moja niunia by tego chciala ;]

moja znajoma pomalowala sypialnie na rozowo, a w salonie ma takie ciemno rozowe kanapy i fotele !!!! moj maz chyba by mnie po glowie postukał gdybym chciala taka maniane zrobic..niexle nasrane ma ta laska hihi :D
ale rozowy pokoik dla niuni uszlo by :P
sama mialam kiedys rozowe zaslonki hihi :oops:

no ja jak bede w bydg tez musze wjechac do castoramy po moje doniczki hihi :P i rolety z tej samej serii kupic co mam w innych pokojach do sypialni ;)

a o swojej garderobie to ja nawet nie wspominam :P

chyba,ze sobie jednego cycka utne i tego drugiego podziele na dwa wtedy mam w jakich bluzkach chodzic hehe :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]