Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:35 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja juz pomału zaczynam wysiadać od tych przyjemnosci :D no ale co sie nie robi zeby staranka sie udały :D mam nadzieje ze bedzie dobrze i jak tylko 12 lub 13 licp anei dostane @ to zrobie tescik 14 lipca albo 15 i dam ci znać napewno

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiula1 pisze:
ale ponoc bywa tak spotkalam sie kilkakrotnei ze dziewczyny pisały ze zajsc w ciaze mozna w najwiekszych dniach czyli 2 dni przed owulka w czasie owulki i 2 dni po owulce a ze inne dni to mozna ale sznse sa mniejsze czy to prawda?

A dokładniej to jest tak... Plemniki mogą żyć nawet do 5 dni, więc szanse na zajście są 5 dni przed owulacją, w czasie owulacji i 2 dni po niej :) Ale najlepiej zacząć starania 3 dni przed :) a skończyć np. 3 dni po :) Albo w ogóle nie kończyć :D P.s teścik chyba w sierpniu :lol: nie w lipcu :x

Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2007 11:16 am przez kasia0387, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aha no to super :D myslalam ze mnei jtych dni jest na najwieksze prawdopodobienstwo ale jak napisals ze wiecej to mnie podnioslas na duchu.Musze cierpliwie czekac do dnia @ wrrrr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak tak lipiec :D przepraszam za pomyłke :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ojj te czekanie jest najgorsze :lol: No, ale cóż zrobić... A ja jestem z natury strasznie niecierpliwą osobą :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja rowniez :D jestem strasznie niecierpliwa.Na dodatek moj mezczyna za kilak dni idzie do wojska niewiem jak to bedzie:( 3 miesiace we wroclawiu a pozniej 6 w krakowie blisko naszej miejscowosci jakies 30 minut drogi mowi ze bedzie cos kombinowal zeby wyszedl albo dali mu jakas sluzbe :cry: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dobra aksiu nie zameczam cie juz dluzej odezwe sie w najblizszym czasie dam ci znac co i jak po tym testowanku :) 3maj mocno kciuki aby sie udało i tobie tez zycze owocnych staranek aby ci sie udało :D pap do usłyszenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To tym bardziej trzymam kciukasy, że teraz się udało :D :smo: Dziękuje i nawzajem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny w ktorym momencie najlepiej wykonac bete? :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej prawdopodobnie mozna wykonac juz w dniu spodziewanej miesiaczki.ja ide w srode na to badanie, tylko nie wiem ile sie czeka na wynik.bede dzien po spodziewanej @, chyba ze dostane @.oczywiscie napisze wam jaki wynik.
dziewczyny dzis zmierzylam rano temp i wynisosla 37,1.
jakie jest to uczucie w podbrzuszu??ja raczej czuje jakbym miala tam cos twardego albo miala zaraz poronic??nie wiem juz sama czy to z nerwow sie bierze??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

znowu sie pomyliłam z postami i zle napisałam ale napisze jeszcze raz i chyba juz dobrze.
ostatni okres miałam pod koniec czerwca dziś jest 37 dzień jak okresu nie dostaje zaraz po okresie kochałam sie z mężem bez zabezpieczenia przez półtora tygodnia. Na okres nic mi sie nie wydaje ze dostane mam strasznie duzo białego śluzu tak jak bym miała okres brzuch mam strasznie nadęty bolą mnie piersi. kupiłam dwa testy i zrobiłam tydzień temu i wyszedł negatywny i dziś powtórzyłam i tak samo wyszło ale zauważyłam ze te testy sprzedano mi z okresem ważności do końca lipca czy mogły sie one mylić jako już przeterminowane?? A jeżeli to nie ciąża to co może być spowodowane brakiem okresu. nie miałam nigdy takich przypadków żeby nie dostać był on nie regularny ale najpóźniej do 34 dnia miałam go. A byłam 3 miesiące temu u ginekologa to powiedział ze jestem zdrowa i nic mi nie dolega. POMOZCIE
Mierzyłam nie dawno temperature i mam 37,2 nie było to jak tylko wstałam bo nie myslałam o tym tylko czy dostałam okres czy tez nie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kruszyna1001 pisze:
znowu sie pomyliłam z postami i zle napisałam ale napisze jeszcze raz i chyba juz dobrze.
ostatni okres miałam pod koniec czerwca dziś jest 37 dzień jak okresu nie dostaje zaraz po okresie kochałam sie z mężem bez zabezpieczenia przez półtora tygodnia. Na okres nic mi sie nie wydaje ze dostane mam strasznie duzo białego śluzu tak jak bym miała okres brzuch mam strasznie nadęty bolą mnie piersi. kupiłam dwa testy i zrobiłam tydzień temu i wyszedł negatywny i dziś powtórzyłam i tak samo wyszło ale zauważyłam ze te testy sprzedano mi z okresem ważności do końca lipca czy mogły sie one mylić jako już przeterminowane?? A jeżeli to nie ciąża to co może być spowodowane brakiem okresu. nie miałam nigdy takich przypadków żeby nie dostać był on nie regularny ale najpóźniej do 34 dnia miałam go. A byłam 3 miesiące temu u ginekologa to powiedział ze jestem zdrowa i nic mi nie dolega. POMOZCIE
Mierzyłam nie dawno temperature i mam 37,2 nie było to jak tylko wstałam bo nie myslałam o tym tylko czy dostałam okres czy tez nie.

Juz ci odpisałam :) Idź zrób Betę, albo poczekaj troszeczkę :D Mi test pokazał 2 krechy w 39 dniu cyklu.....

To jak mierzysz tą temp :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w pochwie mierzyłam. wcześniej nie mierzyłam bo myślałam ze nie jestem i nie miałam potrzeby.
to czemu dopiero test wykrył ci w 39 dniu cyklu ciaze ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kruszyna1001 pisze:
w pochwie mierzyłam. wcześniej nie mierzyłam bo myślałam ze nie jestem i nie miałam potrzeby.
to czemu dopiero test wykrył ci w 39 dniu cyklu ciaze ?

Bo miałam małe stężenie HCG w moczu... tak czasem jest.... ale jak w pochwie mierzyłaś ta temp :?: Mierzyłaś tak jak należy :?: Przed wstaniem z łóżka , zaraz po przebudzeniu, termometrem rtęciowym :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kruszyna 1001 oczywiscie ze przeterminowane testy mogly dac falszywy wynik a raczej na pewno tak bylo. A gdzie je wogole kupowalas? Ja na twoim miejscu bym poszla i zarzadala zwrotu pieniedzy. Kto to widzial zeby sprzedawac przeterminowane testy :? Jak juz bedziesz miala taki wazny test to rob koniecznie i pochwal sie jak tam wynik!!! Powodzenia!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak rtęciowym ale nie z rana jak wstałam bo zapomniałam a nie mierzyłam wcześniej, a co do testów to nie mam juz nawet paragonu. a Czuje jak bym okres miała a leci mi białawo-przezroczysty płyn. a chciała bym juz wiedziec co i jak bo jak nie jestem w ciąży to musiała bym sie poodchudzac bo mam ślub kościelny w sierpniu a od miesiąca czuje ze przybrałam na wadze i mam brzuszek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruszyna1001 pisze:
tak rtęciowym ale nie z rana jak wstałam bo zapomniałam a nie mierzyłam wcześniej, a co do testów to nie mam juz nawet paragonu. a Czuje jak bym okres miała a leci mi białawo-przezroczysty płyn. a chciała bym juz wiedziec co i jak bo jak nie jestem w ciąży to musiała bym sie poodchudzac bo mam ślub kościelny w sierpniu a od miesiąca czuje ze przybrałam na wadze i mam brzuszek.

Takie mierzenie po wstaniu jest nie ważne ;) Temperatura w pochwie w ciągu dnia ma zazwyczaj temp. ok 37 :) Najlepiej idź zrób badanie beta HCG.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ile sie czeka na wyniki badan? wlasnie wiem ze powinno sie mierzyc zanim sie wstanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kruszyna1001 pisze:

po co ci paragon z testów :?: :shock: Kup nowy, albo idż na Bete tak jak radziłam ci wcześniej... skoro nigdy wcześniej nie mierzyłas temp, to teraz i tak nią się nie możesz sugerować :?

kruszyna1001 pisze:
a ile sie czeka na wyniki badan? wlasnie wiem ze powinno sie mierzyc zanim sie wstanie.

to zależy od laboratorium, u mnie w mieście wyniki nadań są już w tym samym dniu, w innych są na drugi dzień, albo nawet za kilka dni.... ale wynik daje 100% pewności

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Badanie betaHCG byloby najlepszym rozwiazaniem lecz na pewno nie tanszym. Jesli nie masz zbytnio kasy to sprobuj jeszcze raz zrobic test z moczu bo wedlug mnie tamte przeterminowane sa przyczyna blednego wyniku. Tylko patrz teraz uwaznie jak bedziesz kupowac na date waznosci :wink: Jesli chodzi o twoje objawy to ja mialam identyczne po zajsciu w ciaze. Pozdrawiam

FunkyGirl paragon z testow owszem bardzo by sie przydal bo jesli ktos jej sprzedal przeterminowany test to moglaby zadac wymiany na nowy badz zwrot kasy!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]