Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 186  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Dagmara
Te wyniki tsh co Ci podalam sa sprzed leczenia. Nie dosyc że sa za wysokie to jeszcze skaczące . Także na ich podstawie dopiero zapisala mi endo euthyroks. Mam je zbic do około 1 . Co do prl hmm wielu lekarzy nie zleca tego badania bo nie ma na ten temat udowodnionej klinicznej skuteczności. To badane zrobilam sama na własna reke, wielu lekarzy bagatelizowało wynik aż trafiłam na lekarza co zdiagnozowal hiperplolaktynemie czynnosciowa i dostałam bromek. także widzisz lekarz a lekarz. A najlepsze jest to że objawy hiperplolaktynemi mi zmalały także coś w tym jest :D Najlepiej jakbys przed badaniem zapytala sie w labo czy robia prolaktyne z obciążeniem. Najpierw pobieraja Ci krew i podaja tabletke metoclopramid czy jakos tak (wywoluje ona sztuczny stres) i ponownie pobiera sie krew. Jezeli wynik po podaniu tabletki jest przekroczony ponad 5 razy to jest to hiperplolaktynemia czynnosciowa. Ja miałam ponad 20 :roll: . No i ważne abyś trafiła na dobrego endo!!
Warto tez sprawdzic przeciwciała tarczycowe anty tpo,tg i ft4 i ft3.
Aha na wątku o prolaktynie czesto dziewczyny które miały zdiagnozowana hip.czynn. po tabletce czesto zachodziły w ciąże po leczeniu bromkiem także cos w tym jest :D Jak cosik to smiało pytaj!!
aha lecze sie od 8-ego stycznia tego roku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ft4 i ft3 badane miałam i są w normie.ale ta prolaktynę we wtorek tez zbadam.mi mój endo powiedział ze mam zapalenie tarczycy i podwyższona prolaktyna jest od niej właśnie.na wizytę we środę kazał zrobić tylko tsh nie wiem dlaczego...dziękuję za odpowiedz :) a powiedz mi jeszcze coś,przytyłaś czy schudłaś? bo mi jak na razie waga stoi... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dagmara przytyłam, ale na razie póki co waga stoi w miejscu zobaczymy co dalej .. powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!! Mam od wczoraj takiego wQwa na W. ze bez kija podejśc do mnie się nie da Twisted Evil chodzę jak bomba zegarowa, a jak wybuchnę to nie bedziemy gadać przez tydzień Evil or Very Mad wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................. Hormony szaleją, nie wiem czy to moze zblizająca się @ :lol: byle do środy bo wtedy całe szczęscie wyjezdza.

A tak poza tym to suwaczek coś mi żle pokazuje bo @ powinnam dostac do poniedziałku czyli 8-mego marca, aaaaa już wiem przeciez luty był krótszy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale cisza....a my dzisiaj do baru wychodzimy,miłego dnia laseczki!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja własnie ogladnełam "Szare Ogrody" nie pamietam która z was pisała o tym filmie, fajny film choć specyficzny i nie dla wszystkich. Smutna historia :(

Dagmara tez idę dziś do klubu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oglądałam ten film...dość trudny,o życiowych wyborach,upływającym czasie i stagnacji w życiu...taki troszkę dołujący...ale prawdziwy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dagmara no własnie "prawdziwy" bez zbędnych bajerów

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam po przerwie ,byłam na feriach " u mamy a tam to nawet komputera nie ma ;(
ale i tak było fajnie
Z filmami to widzę ,że poważne tematy...
...do tego to tez trzeba mieć nastój ,ja ostatnio to oglądam głupkowate komedie ...może się wybiorę na "Alicje"...ale puki co ciesze ie domem i mężem- nie było go prawie dwa tygodnie :shock: nie pamiętam czy kiedykolwiek rozstawaliśmy się na tak długo i strasznie tęskniłam :?
Teraz to normalnie jak w liceum się zachowujemy :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj ale wam dziewuszki dobrze to miłej zabawy :) :im: :$%^: szaleć puki możemy :loo:
robaczek82 :oops: no to hmm może jakoś te szaleństwa zaowocują?!?!
ahh no i mam pokazać jeszcze raz mojego kudłacza czytaj sierściucha :aa: znaczy się nie kota??? tylko syna???

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z chęcią zobaczę synusia
a starania to zaowocują w marcu -mam nadzieję :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!
Melduje ze zyje ale jest weekend wiec latam i sprzatam i robie zakupy :)
Wieczorem upieke jeszcze rogaliki :) A jutro luzzz :)

Byłam ostatnio w kinie na "Avatarze" w 3D :) Rewelacja!

Te które nie maja jeszcze dzieci - korzystajcie z zycia :)

Obrazek

[*] Kornelka odeszła 2.10.2009 [10tc]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A mnie cos brzucho boli jak na @ :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam sobotnio !

Robaczek
nareszcie jesteś :D Kiedy konkretnie można się spodziewać tego zaowocowania w postaci testu ? :wink:

paulina mnie też boli od kilku dni podbrzusze. Dzisiaj się właśnie pogorszyło :? No i sutki mnie zaczęły swędzieć. Nie myślę o tym, żeby nie wyszło, że doszukuję się czegoś czego nie ma, ale tak po prostu jest :roll: Mam też problemy z żołądkiem, bo nie mogę się pozbyć zgagi, a od poprzedniej ciąży już zdążyłam zapomnieć co to jest :evil: Ech ciekawe co przyniosą kolejne, już niedługo się okaże. Szykuje mi się krótki cykl, bo dzisiaj już 8 dzień fazy wyższych temperatur, a dopiero 21 dzień cyklu.
A co do humorów, to ja od razu ostrzegam, żeby mnie nie drażnić i dzięki temu udaje nam się unikać konfliktów, choć oczywiście nie zawsze :lol: Zależy jak mocno mi buzują hormony :twisted:

oliwka82
mi też się bardzo podobał Avatar. Mimo że mamy malucha, którego nie mamy z kim zostawić chodzimy do kina, ale na zmianę :lol: Czasem mi tęskno za wspólnymi wypadami, ale mała jest teraz najważniejsza i trzeba brać rzeczywistość na klatę taką jaka jest :)

chochlik969
jak najbardziej synka :lol:

DAGMARA.TOMEK miłej zabawy, ale wiesz mocno nie szalej, bo nigdy nic nie wiadomo :P:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nusia idę dzis na disco z laskami z forum bydgoskiego 8) :D Co do objawów to postaraj się nie szukać ich u siebie, jakies 2 mies temu byłam pewna ze jestem w ciazy wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały ciąze, a ja dostałam okres po kilku dniach trwania takiego stanu i strasznie się zawiodłam. Byłam w szoku kiedy wyszło ze sobie musiałam to wmawiac :oops: Avatar tez mi się podobał zrobił na mnie duuuuze wrazenie, ale ogładałam go na kompie, w kinie pewnie byłoby jeszcze lepiej :D Trzymam kciukasy za fasolinkę i oby to było to :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nusia83 pisze:
Robaczek[/b] nareszcie jesteś :D Kiedy konkretnie można się spodziewać tego zaowocowania w postaci testu ? :wink:

jak dostane @ to zobaczę, ale sadzę ,że następny test w okolicach Wielkanocy

będziemy sie marcować jak koty :oops: :oops: :oops: :oops:
wszystkie musimy zafasolkować

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Robaczku może nie dostaniesz @ :D Czy suwaczek dobrze pokazuje, że jesteś ok. 14 dni po owulacji ? Jak dobrze pójdzie będzie niestarankowy prezent na Dzień Kobiet :wink:

paulina no proszę balety :$%^: Wiem jak to jest z objawami, bo ja w pierwszym cyklu starań miałam ciąże biochemiczną, coś nie poszło :( Gdybym się uparła, to na bank znalazłabym u siebie wszystkie objawy wczesnej ciąży :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nusia83 - niestety u nas samotne wychodzenie do kina czy na impreze nie wchodzi w gre. Z tego powodu ze A. kiedys poszedł z kumplami na impreze, napil sie i pisał mi głupie SMSy a potem jego kolega wdał sie w kłótnie z ochroniarzami i cała grupa wylądowała w areszcie :evil:
Ja w 5 miesiacy ciazy latałąm jak głupia żeby go wyciągnąć. Dobrze ze jego wuja miał znajomości, bo inaczej przesiedziałby 48h :evil: Aczkolwiek wtedy byłam na niego tak wsciekła ze uwazałam ze to by mu dobrze zrobiło :twisted:

Na temat różnych badań hormonów sie nie wypowiadam bo kompletnie sie na tym nie znam.

Jestem ciekawa ile teraz zajmą nam staranka :roll:

Obrazek

[*] Kornelka odeszła 2.10.2009 [10tc]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczynki :)

U mnie dziś przylazła @ ale narazie się nie staramy więc zaskoczenia nie było. :)

niusia w tabelce poproszę wpis: dziś @, cykle niestarakwe, testowanie jeśli będzie to 8. 04., a więc po Świętach.
Mam pytanie czy tabelka mogłaby częściej się pojawiać?, kibicuję Wam wszystkim bardzo, ale nie chce mi się cofać o kilka stron, żeby zobaczyć kto kiedy testuje..., a co się dzieję z a_n_i_ą???? wiecie coś? pamiętam że miała testować na koniec lutego....

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A może po prostu zamknięty wątek z samą tabelką utworzyć? :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 186  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]