Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:02 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie !

Silvie nie ma się co zastanawiać, najważniejsze, że wiesz co i jak i nie żyjesz w niepewności. W tych czasach są inne możliwości zajścia w ciążę i na pewno będzie Ci to dane !!!

Fiolka_130 głowa do góry ! Nowy cykl nowe nadzieje ! Może wypróbuj testy owulacyjne, żeby przybliżyć termin jajeczkowania ? Nie pamiętam czy próbowałaś... Nie zniechęcaj się :-{:

miłeczka
wpadaj częściej, pusto tu bez Ciebie ;)

Robaczek może poczuł na sobie presję przez to nasze wywoływanie do tablicy ;) Mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku.

Obrazek

Kurcze czas na uśmiechnięte buźki w tabelce :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nusia83 pisze:
Może wypróbuj testy owulacyjne, żeby przybliżyć termin jajeczkowania ? Nie pamiętam czy próbowałaś...
no właśnie o tym myślałam. Nie pamiętam czy ktoś pisał, możecie jakiegoś uzytkownika z allegro polecić i jakieś testy?
I jeszcze 1 prośba do tabelki. Dla mnie to był 1 cykl prawdziwych starań, bo w tamtym przytulanki były chyba z 2 razy więc nawet tego nie licze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

testy owu to bardzo dobra pomoc :)

Fiolka :-{:

Przylazla @ do mnie wiec nastepne testowanko 03.03 jesli sie cykl znow nie wydluzy.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fiolka ja zamawiałam u użytkownika testymedyczne i mojaowulacja. Jak się potem okazało to ta sama firma. Nie mam zastrzeżeń.

A ja nic nie widzę i nic nie czuję. Nie wiem znowu co jest grane, bo jajniki nie dokuczają, tak jak to było po owu w poprzednim cyklu, miałam tylko silne bóle przed 2 dni w pobliżu owulacji. Poza tym przez cały cykl śluzu jak na lekarstwo więc mam mieszane uczucia :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka Ladies!

Ja kupilam kiedys testy ciazowe na allegro takie w hurtowej ilosci chyba 30+5 ciazowych i nie bylam zadowolona z tego jak działaja...Blada kreska pojawiala mi sie w zasadzie za kazdym razem i nigdy nie byla mocniejsza od testowej, co - o ile pamietam - swiadczy o wyniku pozytywnym. A fizyczne objawy owulki mialam... Zreszta sama juz nie wiem.
Moze sprobuje jeszcze kiedys jakichs porzadnych z apteki. Chociaz z drugiej strony np. w poprzednim cyklu przytulanka byly kilka dni pod rzad w okolicach owu wiec nie mozliwe bylo jej przegapienie i i tak fasolki nie ma... :( Testy sprawiaja ze jeszcze bardziej sie "spinam" i jeszcze bardziej chce i moze wlasnie w tym tkwi problem... Musze wyluzowac i przestac ciagle myslec o ciazy, to moze wtedy sie uda. A testy owu na pewno mi w wyluzowaniu nie pomoga ;)

Ze spraw bardziej przyziemnych to calkiem milo zaczal mi sie dzien.Za oknem swieci slone i jest lekki mrozik takze jest calkiem przyjemnie. Siedze w wygodnym fotelu i pije poranna kawke, a juz za pare godzin zaczyna siue weekend :) Zyc nie umierac ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny

To moze i ja w tym cyklu do was dołączę z tym staraniem się 8)
Testowanko jeśli wogóle będzie to 24.02.

Pozdrawiam Was serdecznie i słonecznie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No a u mnie wszystko sie pomieszało. @ miałam dostać 29.01. Około Walentynek owu (romantycznie - może coś by z tego wyszło :wink: ) i 28.02 zaplanowany test. Niestety dziś 36 dc a @ nie ma i nie wiem kiedy będzie :( . A już miałam w miarę regularne cykle. Teraz jak chcę się starać o dzidzię to się poplątalo. Może jak się Wam wyżalę to się @ przestraszy i przyjdzię?
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę szybciutko fasoleczek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam piątkowo :)
A ja chyba jestem wyjątkiem, bo mierzę w ustach :lol:
Fiolka, Enja przykro mi z powodu @. Ten tydzień to naprawdę jakiś sądny, bo same @ się pojawiają zamiast II kresek :roll:
Enja widzę, że testujesz dzień przede mną :) o ile mi się owulacja nie przesunie...
dziobak witaj :)
olga a może już jesteś w ciąży i dlatego się spóźnia :D

"Każdy dzień przynosi nowe nadzieje"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

misinka nie jesteś wyjątkiem, ja też mierzę w ustach. A w ciąży na pewno nie jestem. Do tej pory trochę się leczyłam, robiłam badania i dlatego uważaliśmy z mężem. Dopiero teraz dostaliśmy zielone światło.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

U mnie tez za oknem słoneczko świeci i zaraz wybieram się na spacerek z małą,bo szkoda siedziec w domu :)

Mnie dzis od czasu do czasu pobolewa lewy jajnik i nie wiem co jest grane...nigdy mnie nie bolały jajniki po owulce :roll:

Dziobak witaj :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przez to wszystko nie zauważyłam nowej koleżanki, ale juz się poprawiam
Dziobak witaj!!! i obyś nie musiała być na wątku staraczek zbyt długo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja na tym forum jestem już od ponad 3 lat
Także z niektórymi dziewczynkami znam się już od dawna :D ...

Ale bardzo dziękuje za miłe powitanie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wszystko jest bee
Robiłam dwa testy ,nawet pod słońce nie chciały pokazać drugiej kreski ...
...a taka miałam nadzieję...
...i jeszcze mnie dziś dobiła temperatura która spadła z hukiem...
Sylvie :-{: bardzo mi przykro ,ale na pewno jakoś się uda ,trzymam kciuki za Was
Za Was wszystkie dziewczynki ,będzie dobrze-kiedyś nam się uda na pewno .W coś przecież trzeba wierzyć

Fioleczko Uszka do góry

no właśnie tak się rozpisałam o sobie:oops: Serdecznie witaj Dziobaczku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj dziobaczku :)

robaczek ale @ nie widac na horyzoncie jeszcze? wiesz ze z tymi testami sikanymi roznie bywa :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

robaczku no widze malpa nie przylazla, moze jeszcze sie okazac ze jestes w ciazy!!!

dziobaku witaj!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no nie ,z wyjątkiem spadku temperatury to @ nie widać ,zaczyna mnie to teraz martwić ,no bo jak nie ciążą a te moje OB w badaniach wyszło wysokie ,to może tam się coś innego namajstrowało ,nie koniecznie coś co bym chciała :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

robaczek82 no nareszcie, myślałam że zapomniałaś o nas. Może jeszcze nie wszystko stracone. nadzieja jes.

dziobaku również witam

co to testów owu. to też sama nie wiem czy spróbować.... może mi to pomoże określic chociaż kiedy ta owulacja (i czy jest) no albo będzie mnie to jeszcze bardziej stresować... :?
no i pytanie czy te na allegro są dobre.. a w aptece nie wiecie czy sie ceny bardzo różnią? czy dużo droższe? i jeszcze jedno czy lepsze te paskowe czy kasetkowe? :roll:

Pozdrawiam, przynajmniej pogoda fajna. mieliśmy iść na zapupy z moim ale tak się ze mnie leje że nie wiem :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ile powinno sie odejmowac, jezeli mierzy sie temperature waginalnie??
jezeli moja wynosi 37,1 to jaka rzeczywiscie mam temperature??

przepraszam ze zawracam Wam ciagle tym glowe
:oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[quote="Fiolka_130] co to testów owu. to też sama nie wiem czy spróbować.... może mi to pomoże określic chociaż kiedy ta owulacja (i czy jest) no albo będzie mnie to jeszcze bardziej stresować... :?
no i pytanie czy te na allegro są dobre.. a w aptece nie wiecie czy sie ceny bardzo różnią? czy dużo droższe? i jeszcze jedno czy lepsze te paskowe czy kasetkowe? :roll: [/quote]

ja nie za bardzo bylam zadowolona z tych z allegro - to byly takie zwykle paskowe. a co do psychiki, to mnie akurat jeszcze bardziej to nakrecalo i po jednym cyklu dalam sobie spokoj. A jesli chodzi o apteczne to nie mam doswiadczenia wiec Ci niestety nic nie podpowiem :)

salma80 na mierzeniu tempki rowniez sie nie znam...mysle o mierzeniu ale nie potrafie sie zebrac ;)

Kurcze, jak sobie pomysle, ze w zwiazku ze starankamni o dzidzie czeka mnie lazenie po lekarzach, laboratoriach itd to az mnie trzesie... ale zaczynam sie przekonywac, ze bez tego raczej sie nie uda...Bo niby czemu mialoby sie udac skoro tyle miesiecy juz bezowocnych za mna? Dlatego bardzo jestem ciekawa dziewczyn ktore zaszly naturalnie bez leczenia ale wlasnie po kilku miesiacach regularnych staranek :roll: znacie moze takie "przypadki"? :? moze to doda mi odrobine nadziei bo przyznam, ze czuje sie troche zniechecona i bez wiary momentami... Ale smęcę :)

Ostatnio zmieniony pt lut 05, 2010 1:10 pm przez _a_n_i_a_, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

salma80 pisze:
A ile powinno sie odejmowac, jezeli mierzy sie temperature waginalnie??
jezeli moja wynosi 37,1 to jaka rzeczywiscie mam temperature??

przepraszam ze zawracam Wam ciagle tym glowe
:oops:

Temp. każdej z nas to indywidualna sprawa. Ważne jest byś mierzyła temp zawsze w tym samym miejscu i mniej więcej o tej samej porze. To pozwoli Ci określić Twoją podstawowową temp, a co za tym idzie fazę niższych i wyższych temp.
Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]