Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:53 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8800 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 440  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej dziewczyny

Mnie maz wygonil do lozka. Brzuch boli :? pachwina juz mniej i mam temperature (nieduza bo 37,5*C)

Ogolnie sie paskudnie czuje i jeszcze chyba gorzej wygladam :? Nie mam humoru i mam wrazenie ze wszystko jest do niczego. Mam tylko nadzieje, ze jutro bede sie juz lepiej czula....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurczę ja coś czuję, że @ przyjdzie :( tak to jest jak się ma charakter pesymisty, oj...
ale dopuki jej nie ma szansa jest, tym się pocieszam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Liw, moj gin twierdzi, ze po clo zawsze owu jest 14 dnia, no prawie zawsze, na 99% :roll: Poczytalam o tym zastrzyku na ulotce i go zrobie, bo raczej nie zaszkodzi, to tylko hCg, a nawet podany po owulacji nasila wybiorczo produkcje progesteronu - to chyba oki, a co do gina, tez sie wlasnie grubo nad tym zastanawiam, troche mnie wkurza takie dzialanie w ciemno, tyle,ze nie mam juz za bardzo wyboru( juz u kazdego gina bylam :roll: kazdy jeden to lepszy :evil: ), chyba,ze prywatnie :roll:
Dziekuje Liw, Belstar za zauwazenie mojego pytanka, buzka!
joyful_girl - poki okresu nie ma jest nadzieja!!!Trzymam nadal kciuki!!
EwaT - trzymam kciuki!
Ceres24 - czyli wielkie oczekiwanie?? U mnie staranka w toku :wink:
Decia, wielki buziak!! A powiedz, bo troche sie pogubilam, ktory cykl sie starasz?? Czy Ty tez masz stymulacje owu?? Jakimi lekami?? Przerpaszam, ale przez chwile mnie nie bylo i nie moge doczytac, tak pedzicie :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny trzymam kciuki aby wam się udało!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny! Wróciłam do domku od dziadków męża o 3 kg cięższa;) Oj muszę sie wziąć za siebie, bo brzuszek rośnie i bez ciąży :lol:
Proszę o dopisanie mnie do styczniowej listy. Sądząc po długości moich ostatnich cykli, to testowanie powinno być ok 22 stycznia.
Trzymam kciuki za wszystkie starające się :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny!
Własnie wczoraj dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy, a wczoraj mialam swoj pierwszy dzien w pracy. Jestem w szoku. Nie poszlam juz do pracy i nie wiem czy dobrze zrobilam.Pomozcie prosze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po pierwsze serdeczne gratulacje :!: :!: :!:
Po drugie moim zdaniem niekoniecznie dobrze zrobiłaś rezygnując z pracy. Nie wiem co to za praca i jaką miałaś umowę, ale przecież możesz się dobrze czuć w ciąży, możesz pracować, ciąża to nie choroba, a jeśli nawet musiałabyś pójść na zwolnienie, to masz za to płacone. Nie każdy pracodawca odrazu zwalnia ciężarne pracownice, a nie skłamałaś mu przecież, ani nie zataiłaś ciąży gdy cię przyjmował, więc jesteś w porządku, nie ma sie czego bać. Jeśli masz umowę na okres próbny, to najwyżej ci nie przedłużą, ale zawsze zdobędziesz jakieś nowe doświadczenie, no i będziesz miała świadczenia. Zastanów sie jeszcze dobrze. Rzucić pracę zawsze zdążysz. a dostać nową może być gorzej.
Takie jest moje zdanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziekuje za odpowiedz, sama mam metlik w glowie,ale juz nie poszlam,a to dopiero srugi dzien wiec pewnie za to nie beda mnie juz chcieli z powrotem.Ale ja naprawde nie czulam sie na silach , ciagle placze,wiem,ze to duze szczescie i nie choroba,ale psychicznie wysiadam po tej wiadomosci.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Laterra, skoro sie już tego nie da odkręcić, to nie pozostaje ci nic innego, tylko otrzeć łzy i zacząć sie naprawdę cieszyć :D BĘDZIESZ MAMĄ MAŁEGO CZŁOWIECZKA i to jest najważniejsze :D Teraz dbaj o siebie i się nie denerwuj więcej, bo dzidzia czuje wszystko. Pomyśl sobie, że jesteś szczęściarą i z pracą napewno też się ułoży. Pozdrawiam cię serdecznie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak wiem:)Naprawde dziekuje za wsparcie. Ale czuje sie glupio,ze zachowalam sie bardzo nie w porzadku wobec pracodawcy, pierwszy dzien pracy=ciaza...Nie musze pracowac, nie chodzi o pieniadze,Chcialam po prostu cos robic, a tu masz nagle taka wiadomosc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Powiem ci, że ja w pewnym stopniu mam podobna sytuację, bo 15 stycznia zaczynam nową pracę i tez trochę sie obawiam co będzie gdy zajdę w ciążę, ale już przy rozmowie o pracę pracodawca dał mi od zrozumienia, że ma świadomość tego, że zatrudnia młodą mężatkę i tego co się może z tym wiązać. Widać zdarzają sie i normalni ludzie i wśród szefów :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No własnie u mnie podobnie byly, staranka byly,ale nie pomyslalam,ze pojdzie az tak szybko.Chyba jest cos w tym,ze ciaza przychodzi w najmniej spodziewanym momencie. Wiec nie zdziw sie jak zajdziesz na 15 stycznia:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No bardzo bym sie cieszyła :D Ale okaże sie tak po tygodniu mojej nowej pracy, bo jak napisałam wyżej, termin @ mam tak na 22.01. (styczniowe starania jeszcze przede mną ;)). A ty, skoro nie musisz pracować, to ciesz się teraz każdym dniem błogosławionego stanu, bo czas pędzi jak zwariowany i ani się obejrzysz, a będziesz tulić w ramionach swoje maleństwo :smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To trzymam za Ciebie kciuki!!!!:)
Troche boje sie reakcji znajomych, rodziny, ze nie pracuje.
A Ty co zrobisz jak okaze sie,ze jestes w ciazy po 15?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam nadzieję, że w takim przypadku będę pracować dalej, że mnie nie zwolnią i będę się dobrze czuła, żeby pracować. Jeśli nie przedłużą mi okresu próbnego, to wrócę do rodzinnej firmy, gdzie pracuję w tej chwili. W sumie mam dość komfortową sytuację, tyle tylko, że zależy mi na tej nowej pracy, bo jest mi potrzebny staż na budowie (biuro budowy) do uprawnień budowlanych, na które w przyszłości chcę zdawać, a jest to dobra firma i duża budowa i szkoda by było stracić taką szansę. Jednak najważniejsze jest dla mnie dziecko i nawet gdyby miała nigdy tego stażu nie zrobić, to z maleństwa nie zrezygnuję.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam 25 lat, i wiele moich kolezanek, ktore maja po 30 lat i nie maja dzieci mowia,ze praca tak naprawde nie rozwija, i "robienie kariery" w pewnym momencie daj tylko poczucie pustki. Chyba najlepiej zalozyc wlasny interes i pracowac na siebie:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wszystkie pani którym się udało i te które nadal sie starają.prosze o dopisanie mnie na liste testujących na 4 I wiem że troche pózno sie zdecydowałam na zapisanie ale miałam wogóle nie testować bo jak testowałam w grudniu to wynik był negatywny a był to mój 29dc.Od tamtej pory nic sie nie zmieniło a dziś to już mój 39dc.Nie bede dłużej czekać i zrobie ten test najpierw z apteki a nawet jak wynik bedzie negatywny to pójde na bete,ale raczej sie nie nakrecam mam przeczucie że i tak sie nie udało że to tylko moje hormony dają o sobie znać.Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madzialena

Ja wczoraj dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy. Okres mialam miec w niedziele i nie przyszedl. tez nic nie czulam, totalne NIC!!!A potem taki szok. Nie ma co czekac tylko od razu robic testy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zgłaszam się z dzisiejszymi dwiema tłustymi kreseczkami :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Laterra pisze:

Ja mam 25 lat, i wiele moich kolezanek, ktore maja po 30 lat i nie maja dzieci mowia,ze praca tak naprawde nie rozwija, i "robienie kariery" w pewnym momencie daj tylko poczucie pustki. Chyba najlepiej zalozyc wlasny interes i pracowac na siebie:)

To jesteśmy rówieśniczkami :) Zgadzam sie z tobą, że najważniejsza jest rodzina, ale ja mam taki specyficzny zawód, że uprawnienia są niezbędne do myślenia o zakładaniu własnej firmy. Ale jak już napisałam: najważniejsze jest dla mnie dziecko i nawet gdyby miała nigdy tego stażu nie zrobić, to z maleństwa nie zrezygnuję.

madzialena1 trzymam kciuki za twój test. Nie zawsze są objawy na początku ciąży.

jeanneKA - Przyjmij OGROMNE GRATULACJE :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8800 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 440  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]