Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:27 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia0387 pisze:
Cytuj:
:) No i o to chodzi. :) By nie tracić wiary, że się uda. :)

Dokładnie :) Mam nadzieję, że tym razem się uda. Mój to nawet się popłakał jak się dowiedział, że dostałam @. Tak mi sie wtedy smutno zrobiło :( Teraz trzymam mocno kciuki :lol:

:lol: :smo: :smo: :smo: :smo: :lol:

kasik serce a moze poprostu powiedz swojemu kochanemu zeby sexs byl czysta przyjemnoscia a nie stresem czy bedzie dzidzia czy nie .... :lol: :lol:

wtedy mozna uniknac wlasnie takich sytuacji jak ta wiem jak bardzo tego pragniecie ale wiem tez jak takie rozczarowania bola :cry: :cry: wiele miesiecy juz przeplakalam w poduche a teraz postanowilismy wogole tz nie rozmawiamy tak czesto bo szlo zwariowac doslownie ...kochanie trzymam mocno kciuki :lol: :lol: :lol: :lol: za nas wszyskie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
kasik serce a moze poprostu powiedz swojemu kochanemu zeby sexs byl czysta przyjemnoscia a nie stresem czy bedzie dzidzia czy nie .... :lol: :lol:

wtedy mozna uniknac wlasnie takich sytuacji jak ta wiem jak bardzo tego pragniecie ale wiem tez jak takie rozczarowania bola :cry: :cry: wiele miesiecy juz przeplakalam w poduche a teraz postanowilismy wogole tz nie rozmawiamy tak czesto bo szlo zwariowac doslownie ...kochanie trzymam mocno kciuki :lol: :lol: :lol: :lol: za nas wszyskie :)

U nas zawsze seks jest czystą przyjemnością :lol: :oops: Nie nastawiamy się, że właśnie teraz robimy dzidzi :lol: Tylko, że on tak bardzo chce dziecka :oops: :twisted: :roll: Aaa i do tego miesiąc temu został wujkiem :P i chce teraz własnego dzidziusia :P

Ostatnio zmieniony pt lip 27, 2007 9:55 am przez kasia0387, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Miesiąc temu @ spóźniła mi się ok.10 dni, ale pojawiła się zupełnie normalna... Zrobiłam 3 testy- pierwszy pojawił sie negatywny, drugi pozytyw i 3 negatywny, więc stwierdziłam, że ten w środku był popsuty.... Teraz mam tylko plamienia :/ Boję się, choć jednocześnie bardzo , bardzo bym chciała być w ciązy... Ale wiem, że Mój Narzeczony nie chce teraz dziecka.... Są tez objawy jak mdłości, częste bieganie do łazienki i ciągłe zmęczenie, ale nie wiem sama- może sobie to tylko wmawiam... Wczoraj rozmawiałam z Narzeczonym i ... Boje się co będzie jeśli pojawią sie dwie kreski... Wariuje :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ???

HEJ!!!!
Właściwie ani @ mi się nie spóźnia, bo to dopiero 25 dzień cyklu, ani objawów jakichś poważnych nie mam, no może poza bólem brzucha, apetytem ogromnym na wszystko dosłownie i uczuciem takiej jakby "kulki" w przełyku..

Ale mimo to mam takie dziwne wrażenie, że być może..
Nie jestem co prawda przekonana, że byłoby to dobre rozwiązanie ale jednak troszkę obawiam nadchodzącej miesiączki.
@ spodziewam się w pon więc jeśli nie nadejdzie to wtedy teściorek..

Dziękuję za wysłuchania, przeczytanie znaczy.

Do usłyszenia (kliknięcia)

POZDRAWIAM!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sara podobno tesy nie mylą się w tę strone, czyli jak jest pozytyw to pozytyw i już. Z tym, że piszesz, że następny zrobiony był negatywny. Jak się robi kilka testów to lepiej tej samej firmy. Mogę powiedzieć tak: albo test który był wykonany po pozytywnym był mniej czuły (zasem dziewczynom wychodziły negatywne mimo ciąży- czułość podana na opakowaniach często sugeruje że test rozpozna kilkudniową ciążę- to jest chwyt reklamowy- moim zdaniem oczywiście) albo doszło do mikroporonienia które zdarza się często wielu kobietom bez ich wiedzy zresztą. Niestety nie dowiesz się czy w ciązy jesteś jeśli nie wykonasz badania krwi zwanym beta HCG (bez skierowania też można zrobić koszt od 25 do 75 zależy gdzie). Jest to bardzo wiarygodne badanie które często dla pewności zleca lekarz. Najpierw je zrób a potem będziesz się martwić co dalej. Nie możesz teraz panikować. Najpier musisz mieć pewność, czy jesteś w ciązy czy nie. Tak czy inaczej może Ci to poprostu zaszkodzić. Z narzeczonym czeka Cię poważna rozmowa, lecz zostaw ją sobie na poźniej. Nie możej jej przeprowadzić w nerwach i panice. Dopiero jak będziesz wiedzieć niezaleznie od wyniku. Stres jest zdecydowanie złym doradcą. Życzę Ci powodzenia. Jeśli będziesz potrzebowac rady zaglądaj na forum jest to sporo a raczej same fajne kobietki, które chętnie pomogą a Ty nie będziesz sama ze swoim problemem. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny. Mam mały kłopocik. Jestem mamą 5 letniego synka więc przechodziłam już ciążę, natomiast teraz okres spóźnia mi się 4 dni, piersi mam mocno powiększone, straciłam apetyt i jestem jakaś rozdrażniona. Do tego pobolewa mnie brzuch tak jak przed okresem z tymże zawsze boli mnie w momencie pojawienia się okresu i to przez jeden dzień, a tym razem boli mnie już któryś dzień z kolei a miesiączki jak nie było tak nie ma. Staramy się z mężem o drugiego dzidziusia i mam cichą nadzieję że się udało. Martwi mnie fakt iż wczoraj w ciągu dnia zrobiłam test-wyszedł negatywny, dziś z porannego moczu go powtórzyłam-niestety również negatywny. Zastanawiam się czy możliwe jest aby oba te testy się pomyliły? A może jest za wcześnie na test ? Kiedy tak naprawdę te testy mogą wykryć ciąże? Oszaleję z tej niepewności. Może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć ? Dziękuję aGa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aguniu to zależy o czułości testów :) Mogą się mylić to bardzo prawdopodobne. Może najlepiej idź na badanie beta HCG i po problemie :)

:smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki Kofjka. Pierwszy test był wykonany 3 dni po terminie @, drugi i trzeci 6 dni- tego samego dnia. Pierwszy i trzeci były tej samej firmy... Chyba poszukam jutro laboratorium.... Dziękuje jeszcze raz za informacje... I za sensowne rady apropos uspokojenia się... Niestety to trudne... Choć wiem, że masz racje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie. Jestem tu nowa. Chciałabym sie z wami podzielić moimi objawami bo sama już nic nie wiem .....
To moj I cykl starań :) :) :)
Termin @ mam za 4 dni ale objawy mam jakby ciązowe bo:
- podwyższona temperatura ciała mierzona waginalnie od kilku dni 36,9 wczoraj 37,0 a dzisiaj 37,2
- bole podbrzusza , lekkie skorcze
- wstręt do słodyczy
- mdlości
- wyczulony zapach

Co o tym sadzicie???Prosze o odpowiedź
Ilona

http://28dni.pl/Ilona83/wykresy/2007-06-30

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
pisalam ze dwie kreski i ze sie ciesze ale tak do konca nie bylam pewna a teraz juz wiem bo moj lekarz to potiwerdzil ciesze sie jak nie wiem co ja i moje kochanie
bardzo na siebie uwazam teraz ciagle mysle czy zjdalam wystarczajaco czy dobrze sie wysypian i tysiace innych problemow i problemikow ale jedno jest stale i niezmienne- ciagla radosc i usmiech co piec minut od uszka do uszka doslownie :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witaj kotus :)
GRATULUJE CI SERDECZNIE :D :) :) :) :) :) I WITAJ W KLUBIE :) :) :) ja dowiedzialam sie 3 dni temu ze mam swoja kochana fasoleczke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
POZDRAWIAM.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sara23 jak tam wynik????
bylas na becie???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu0378 Zrobiłam wreszcie test-NEGATYWNY!!
Aż mi ulżyło:)teraz tylko muszę się wybrać do gin żeby mi powiedział gdzie się podziała moja @:D

Buziaki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłam.... Czekam na wynik... Teraz jestem w pracy, ale usiedzieć nie mogę... Strasznie mi dziś słabo i niedobrze i sama nie wiem czy to z nerwów przed wynikiem czy.... Tak czy inaczej wkrótce już wszystko będzie jasne :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

RuDa102 testy mogą się mylić :lol: No, ale cóż poczekamy do Twojej @ ;)

Sara23 trzymam kciuki za Ciebie :D i czekamy z niecierpliwością na wyniki :lol:

Ilona83 temperatura utrzymuje się do 1 dnia przed @ albo do dnia @ wiec nie radze się tym TERAZ sugerować. Natomiast po terminie @ jak najbardziej :) Hmm… bóle podbrzusza , lekkie skurcze albo ciąża albo zbliżająca się @. Na wstręt do słodyczy i mdłości to stanowczo za wcześnie :> Co do wyczulenia na zapachy to różnie bywa. Nawet kilka dni po zapłodnieniu można mieć taki objaw :lol: więc trzymam kciuki!

:smo: :smo: :smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój się napewno nie pomylił:)

Poza tym myślę,że to krwawienie trzydniowe tydzień temu to była jakaś zestresowana @:D

Pójde do lekarza to się przekonam-idę z mamą bo jej też się spóźnia-oby nie kolejna siostra;)(juz mam dwie: 6 lat młodszą i 15 lat młodszą)

Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

RuDa102 jeśli nie siostra to braciszek :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochalismy sie z chlopakiem w 7,8,9,11,13,14,17 dni cyklu.Cykle trwaja co 33,34 dni.misiaczka ostatnia byla 10 lipca po tej miesiaczce wlasnei zaczelismy staranka w tych dniach cyklu co wyzej wymienilam jak mysliscie??uds sie? jakie jest prawdopodobienstwo zajscia??czy mozemy dalej sie starac bo dzis mija mi 18 dzien cyklu ?pozdraiwam i prosze o jaka kolwiek odpowiedz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiula1 pisze:
kochalismy sie z chlopakiem w 7,8,9,11,13,14,17 dni cyklu.Cykle trwaja co 33,34 dni.misiaczka ostatnia byla 10 lipca po tej miesiaczce wlasnei zaczelismy staranka w tych dniach cyklu co wyzej wymienilam jak mysliscie??uds sie? jakie jest prawdopodobienstwo zajscia??czy mozemy dalej sie starac bo dzis mija mi 18 dzien cyklu ?pozdraiwam i prosze o jaka kolwiek odpowiedz

Możliwe, że się uda o ile nastąpiła owulacja :) Nikt Ci nie powie jakie jest prawdopodobieństwo bo tak szczerze to nikt nie wie. Różnie to bywa u kobiety :wink: A co do tego pytania czy dalej się starać... Cóż seks nie jest obowiązkiem tylko przyjemnością, więc czemu nie? Możecie się kochać :lol: Aaa i tak na przyszłość, jeśli staracie sie o dzidzie to taki seks codziennie źle wpływa na kondycję plemników :P

http://zdrowie.onet.pl/1208858,2413,,,, ... lator.html

Według tego kalkulatora powinnaś się starać od ok. 17 dnia cyklu do 25 :) Pamiętaj, że owulacja następuje ok. 14 dni PRZED spodziewaną @ A nie 14 dni po ostatniej @. To jest bardzo ważne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: temperatura...
Awatar użytkownika

Dzisiaj jest 25 dc. Z ciekawości zmierzyłam sobie dzisiaj temperaturę. I wyszło, że temperatura ciała = 37,0 a temperatura w pochwie 37,2. Białego "czegoś" wycieka mniej, tak jakby miało w ogóle przestać. Ehh. Chyba zwariuje.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]