Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:55 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki, ja się staram 3 cykl i też nic, pomimo, że i tempka i śluz wskazują na owulkę, u mnie problemem jest torbiel, ale skoro tempka wzrasta to chyba owulka jest, a jak owulka jest to dlaczego nie mogę zaciążyć? :cry: wyluzowałam już też, biorę duphaston, bromergon (prolaktynę mam na górnej granicy) więc dlaczego tak jest???

Dobra dosyć smutkowania, uda się prędzej czy później i będziemy wszystkie cudownymi mamusiami, bo każda z nas pragnie dziecka jak niczego innego, także dziewuszki trzymajcie się mocno, nie dajcie się złamać :D bądźmy silniejsze niż przeciwności losu :$%^:

Adam ur. 7.07.2010,3140g, 55cm, 10 Apg
Obrazek
Iza ur. 11.04.2014,3140g, 50cm, 10 Apg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewu pisze:
Hej dziewczynki, ja się staram 3 cykl i też nic, pomimo, że i tempka i śluz wskazują na owulkę, u mnie problemem jest torbiel, ale skoro tempka wzrasta to chyba owulka jest, a jak owulka jest to dlaczego nie mogę zaciążyć? :cry: wyluzowałam już też, biorę duphaston, bromergon (prolaktynę mam na górnej granicy) więc dlaczego tak jest???

Ewu 3 cykle to naprawde bardzo krótki czas staraia nic się nie martw ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiem, wiem, patrząc na niektóre staraczki wielomiesięczne, wiem że moje trzy cykle to nic, ale uwierz mi Apolcia, dla mnie to całe wieki :roll: I już tak bardzo nie mogę się doczekać kiedy zobaczę te dwie krechy, będzie to jeden z tych najszczęśliwszych dni w życiu :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewu pisze:
Wiem, wiem, patrząc na niektóre staraczki wielomiesięczne, wiem że moje trzy cykle to nic, ale uwierz mi Apolcia, dla mnie to całe wieki :roll: I już tak bardzo nie mogę się doczekać kiedy zobaczę te dwie krechy, będzie to jeden z tych najszczęśliwszych dni w życiu :wink:

Ewu doskonale wiem co czujesz... :-{: ja tak czekałam kilkanascie cykli i wpewnym momencie pogubiłam się dlatego cierpliwość i rozwaga w tym temacie to podstawa ...

Mam nadzieje, ze zadna z dziewczyn nie popełni tu moich błędów ... :idea:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Apolcia wybacz moją niewiedzę, na jakim etapie staranek Ty jesteś?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewu pisze:
Apolcia wybacz moją niewiedzę, na jakim etapie staranek Ty jesteś?

Ewu ten cykl bedzie pierwszym po kilku(!)miesięcznej przerwie ... nie pokladam w nim wielkich nadziei - musze nauczyć się na nowo obserwować swój organizm jednak wiem ze nie możan przedkładać starań ponad wszystko ... nie tędy droga - ale człowiek uczy się na swoich błędach ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Apolcia cos czuję, że masz za sobą jakiś trudny okres, cięzkie przejścia w związku z chęcią zafasolkowania, ale on już jest zamknięty teraz będzie wszystko dobrze życzę Ci tego :)
Ewu to prawda co mówi Apolcia że te 3 cykle starań to bardzo niewiele a z drugiej strony jak dobrze ja pamiętam kiedy byłam na tym etapie i jak byłam bardzo pełna nadziei i ufności że szybko sie uda... minął rok a tu nadal nic :( i choć od tego czasu nadzieja często odchodziła a na moich policzkach gościły łzy żalu i rozpaczy to przychodza dobre chwile kiedy jestem pewna że wszystko sie ułoży i będzie kruszynka :):):) także życze nam wszystkim powodzenia :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniusia83 pisze:
Apolcia cos czuję, że masz za sobą jakiś trudny okres, cięzkie przejścia w związku z chęcią zafasolkowania, ale on już jest zamknięty teraz będzie wszystko dobrze życzę Ci tego :)
Ewu to prawda co mówi Apolcia że te 3 cykle starań to bardzo niewiele a z drugiej strony jak dobrze ja pamiętam kiedy byłam na tym etapie i jak byłam bardzo pełna nadziei i ufności że szybko sie uda... minął rok a tu nadal nic :( i choć od tego czasu nadzieja często odchodziła a na moich policzkach gościły łzy żalu i rozpaczy to przychodza dobre chwile kiedy jestem pewna że wszystko sie ułoży i będzie kruszynka :):):) także życze nam wszystkim powodzenia :)

Aniusia teraz wiem gdzie popelniałam błędy i będe sie starała ich nie powtarzać bo staranie i oczekiwanie na fasolke to ma być najpiękniejszy okres w życiu kobiety a nie piekło - ale oczywiscie to moja skromna opinia

:roll:

Ewu :idea: będzie dobrze tylko cieprliwości :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Apolcia też tak myślę... :) dlatego staram się mimo gorszych dni cieszyć się z tego, że się staram o dzidziusia, że to całe oczekiwanie przecież będzie wynagrodzone, i pewnie jeszcze zatęsknię za tym oczekiwaniem... kiedys tam.....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniusia83 pisze:
Apolcia też tak myślę... :) dlatego staram się mimo gorszych dni cieszyć się z tego, że się staram o dzidziusia, że to całe oczekiwanie przecież będzie wynagrodzone, i pewnie jeszcze zatęsknię za tym oczekiwaniem... kiedys tam.....

Anusia teraz uczymy się cierpliwości która kiedys nam się przyda :)

A my i tak mamy wielkie szczęćie bo przecież mamy przy siobie osoby dzięki ktorym mamy możliwość starania się o fasolki i dzielenia z nimi naszych cięzkich chwil .... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

tak masz rację jestesmy szczęściarami, że mamy takich wspaniałych m! :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniusia83 pisze:
tak masz rację jestesmy szczęściarami, że mamy takich wspaniałych m! :)

:D :D :D :D :D

Aniusia ile sie juz staracie ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Apolcia staramy się rok a Wy?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniusia83 pisze:
Apolcia staramy się rok a Wy?

Anusia wczesniej staralismy sie okolo roku i od wakacji przerwa do teraz ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

aha czyli prawie na tym samym etapie staranek jesteśmy :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam wszystkie starające się forumowiczki :)
Jakiś czas przeglądam sobie forum i chyba nie miałam odwagi się zalogować... wiecie ... mnie ten problem nie dotyczy - to jedna z wymówek :) Musiałam wreszcie przyznać, że mi też nie wszystko wychodzi zgodnie z planem tak jak do tej pory.
Staram się o dzidzie jakieś pół roku i co miesiąc mam nadzieje, ze sie uda. Tak jest i teraz. Zanim zaczęłam starania zrobiłam podstawowe badania: krew, mocz, badania ginekologiczne (usg) niby wszystko jest ok. Ponieważ jako nastolatka leczyłam się na wole młodzieńcze (tarczyca!) wybrałam się do endokrynologa i okazało sie ze mam guzek, który kwalifikuje się do wycięcia :( nie wiem czy to może być przyczyną moich trudności z zajściem w ciąże ? Biorę leki, kwas foliowy i ciągle nic... a mąż jak chyba prawie każdy facet jakoś szczególnie sie nie przejmuje... mówi ze mamy czas.
A ze mną jest tak: na zewnątrz mówię, że luz i wogóle, a w środku martwię się, że jednak coś jest nie tak, i te naciski ze strony teściów i babć ...ach

Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 5:13 pm przez asiapl, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki, dzięki za dobre słowa, wczraj byłam u gin, która po usg stwierdziła, że mam cudowne pęcherzyki i że teraz jest najlepszy moment na zaciążenie, a moja torbiel nagle stała się zwykłą torbielą, a nie czynnościową, jak mówiła gin na początku. Znowu mam nadzieję wielką jak słoń, ale tym większe będzie rozczarowanie jak nic nie wyjdzie...

Apolcia, trzymam kciuki, bądź spokojna, wszystko się uda

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiapl to z Tobą jest jak ze mną.Wszystkim mówię, że jak będzie miało być to będzie, a w środku czasem przychodzą najgorsze myśli.
ewu ja też dawałam sobie góra pół roku, a to już 8 cykl i chyba nic z tego, bo mam typowe objawy przed @. Najbardziej męczy to czekanie i ta nadzieja przekładana z miesiąca na miesiąc, a może to już? To okropne, a z drugiej strony dziwne ile człowiek ma w sobie siły i determinacji. Zawsze się mówi, że jakby się było na czyimś miejscu to by się zwariowało, a potem same tam się znajdujemy i nic się nie dzieje, poza tym, że gdzieś tam głęboko tak smutno i żal rozrywa duszę.
Ale mi z tego filozofia wyszła, ale musiałam to napisać.
Już mi troszeczkę lżej. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewu pisze:
Hej dziewczynki, dzięki za dobre słowa, wczraj byłam u gin, która po usg stwierdziła, że mam cudowne pęcherzyki i że teraz jest najlepszy moment na zaciążenie, a moja torbiel nagle stała się zwykłą torbielą, a nie czynnościową, jak mówiła gin na początku. Znowu mam nadzieję wielką jak słoń, ale tym większe będzie rozczarowanie jak nic nie wyjdzie...

Apolcia, trzymam kciuki, bądź spokojna, wszystko się uda

Ewu no to do roboty nie obijac się :P

asiapl najtrudniej przyznać się przed sobą że jednak czasem dotyczy nas więcej niż może nam się wydawać ... ale nie jesteś sama masz męża i zawsze możesz podzielić się z nami swoimi obawami i pytaniami ... każda z naa przechodzi swoje i czasami dobrze wyrzucic to z siebie ...
badania prolaktyny robilas?

KinkaKa a kiedy termin @ ?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

asiapl pisze:
facet jakoś szczególnie sie nie przejmuje... mówi ze mamy czas.
A ze mną jest tak: na zewnątrz mówię, że luz i wogóle, a w środku martwię się, że jednak coś jest nie tak, i te naciski ze strony teściów i babć ...ach

nie martw sie...........ja juz od jakiegos czasu słysze......a kiedy wy......a co z dzieckiem......itp...i td.......zawsze mówie ze nam sie nie spieszy!!!!!

a jesli chodzi o facetów....to normalka..........mój m...tez tak mówi jeszce mamy czas.........podziwiam go za jego spokój.......

a tobie zycze powodzenia,,,

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]