Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:07 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 56  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Dzień dobry :)
Komuś hebraty?
Dziewczyny, chciałam tylko napisać, że trzymam kciuki za nas wszystkie i za każdą z osobna!
A co do ciążowych dylematów innych... Kilka tygodni temu prawie cały dzień słuchałam o imieniu, o tym, że w sumie to nie planowane, że ojej, że mdłości, że... I z zacięciem chwilami owszem, próbowałam się uśmiechać, żeby nie było widać, że w środku mi przykro. Bo ja się cieszę ich radością, ALE... I tutaj to ALE, o którym chyba wszystkie dobrze wiemy, co i ile ono umie wyrazić...
Tylko jednocześnie ja naprawdę nie mam ochoty wysłuchiwać także o mdłościach dodatkowo jeszcze od osoby trzeciej... Bo mnie można np. spytać, co tam, jak mieszkanie, jak studia, cokolwiek. Ale nie, żyjemy ciążą...
Bo u nas jest tak, że jedna rodzina coś tam wie i to więcej niż mniej i wiemy, że mamy wsparcie, a druga... jakby nie chce wiedzieć. Kilka razy wspominaliśmy, że chcemy.. Reakcją był "cudowny dowcip", że skoro chcemy a tyle czasu nie ma, to może mężowi trzeba by było pokazać, jak to się robi. Lub tekst "jak będziecie mieć swojego dzieciaka, to zobaczycie"... (A, bo jak się nie ma swoich dzieci, to ABSOLUTNIE NIC się nie wie o wychowaniu, o dojrzewaniu i nic, że ktoś np. się tym interesuje, że studiuje: NIC. Dopiero swoje objawia prawdę absolutną. Ciekawe, co mają powiedzieć matki, które np. nie rodziły a są matkami, ale to akurat offtopic). Raz było, że jakbyśmy mieli, to przecież jakoś się pomoże, ale to było 2 lata temu i przy okazji innego tematu. A nigdy, ale to nigdy nie usłyszałam pytania: a może Wam jakoś można pomóc? A może chcecie nie wiem, pogadać, a może...?
Tym bardziej, że na wieść o "nieplanowaniu" uśmiechnęłam się i stwierdziłam, że no i tak bywa, bo są tacy, co bardzo chcą i nic, więc nie jest, że nie wiadomo. I cieszmy się ciążą, ale czy ona musi dominować absolutnie większości tematów szczególnie, gdy nie ma np. ciężarnej i można porozmawiać niekoniecznie o tym właśnie, czy i jak bardzo biedna, bo ma mdłości, bo... ja jej tych mdłości zazdroszczę. :/ I z nią mogę chwilami pościskać szczęki uśmiechając się, ale to z nią a niekoniecznie jest to moim tematem numer 1 do słuchania w innych okolicznościach przyrody. :)
Wyżaliłam się. To co z tą herbatą?

Ostatnio zmieniony pn lis 02, 2009 2:39 pm przez Kai, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja poprosze herbatki :D

Ankalubsko, ale fajna opowiesc o twojej babci, masa opytmizmu, nic tylko brac sie do roboty :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak trzymać, przed nami jeszcze wiele szans...
saana przeczytałam twoje posty, płakałam... bardzo smutna historia...
Trzymam kciuki aby się powiodło jak najszybciej. Za wszystkie starające się i te które dopiero zaczną, bo czekanie na zafasolkowanie to masa stresu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

O matko dziewczyny... Mąż wyszedł do pracy i jak siadłam sobie na sofie a Jakubcio obok mnie z książeczką to małoco nie zasnęłam...chodzę normalnie po ścianach...a tak mi się chce spać, że aż mi zimno :) Chyba ta jesienna pogoda na mnie działa i nie rozgrzałam sie jeszcze po spacerku :/

A ja widziałam już pierwszą świąteczną reklamę... oczywiście coca-coli :shock: :D

Silvie witaj! Podaj dane do tabeleczki! I trzymam kciuki !!
Kospo no faktycznie złośliwość losu :/
Dziobak mam nadzieję, że już owulka...i do dzieła!! No włąśnie chyba pogoda, bo mnie też muli :/
Miłeczka jak tempka nie spadnie to zrobię test jutro... Jak spadnie to nie będe widziała sensu...Chyba że jeszcze prędzej @ przylezie. Widzę Filipkowi też potrzebne jest zajęcie na długie wieczory...tak samo jest u nas...Ale dajemy radę :)
Kai ja chcę herbatkę, bo zimno mi brrrr A co do tych komentarzy...daj spokój i nie przejmuj się nimi...kto chce gadać i tak będzie to robił...

TABELKA!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Posze mnie wpisac do tabelki na 12 listopada, cykl 5, poprzednich nie licze, bo przerwa byla kilku miesieczna, co sie bede stresowac zbyt duzymi liczbami :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jaatra A może to fasolka...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ankalubsko nie ukrywam, że bym chciała...ale jakoś tak ta szyjka sprowadza mnie na ziemię :/
Silvie dopisałam ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jaatra czasen nawet gin badajac szyjke we wczesniej ciazy nie jest w stanie stwierdzic wiec jest szansa :)
Trzymam kciuki bo ta sennosc to dobry znak :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

jatra ja też 3mam kciuki!!!!!! może sie udało!!!!!!!!! :)

Miłego popołudnia dla wszystkich

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Enja Miłeczka ja sie nie nastawiam...jakoś tak bardzo spokojna jestem.
Dopiero co wróciłam ze spacerku... Jakub upatrzył sobie takie drewniane kołeczki do wbijania i mi w zabawkowym zamówili na popołudnie więc leciałam :) I mam jeden stukot w domciu teraz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam sie po pracy:)
Dzisiaj takie miał urwanie głowy ze juz później nie dałam rady na forum zajrzec :roll:
Teraz siedzimy sami z Maciusiem, bo mój mąż na polowanie pojechał...

Za godzine ma przyjśc kolerzanka to sie pewnie piwka napijemy :lol:

Jaatra trzymam kciuki, żeby to była fasolka :D

a z tymi komentarzami to my tak mielismy ze slubem...ciągle ktoś pytał kiedy :?: w pewnym momencie zaczęłam odpowiadać że nigdy :!: chociaż oczywiście odległe plany były...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My na szczęście komentarzy nie słyszeliśmy... No może teraz czasem ktoś sypnie, że rodzeństwo dla Jakuba by sie przydało hehe
Sklei często słyszymy uwagi co do imienia naszego synka :shock: Ponieważ wołamy do niego tak jak ma na imię JAKUB a nie jak większość zdrabnia KUBA (dodam, ze to jest osobne imie) część ludzi tego jakimś cudem nie rozumie nawet gdy się ich delikatnie upomni... Zaczeliśmy odpowiadać, że jak będziemy mieli drugiego syna to damy mu na immię Kuba, żeby każdy wiedział jak na Jakuba wołać...oj zdarzały nam się obrazy stanu hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pluszaczek pisze:
qurde niech zrobia to swieto w lipcu a nie w listopadzie,gdzie stoisz zgeziała jak paragraf.....
Eee to by te święta nie miały uroku... Tak jakby przenieśc Boże Narodzenie na marzec... :)

Enja pisze:
saana ja juz wczesniej przesledzilam Twoj watek i bardzo Ci wspolczuje :(

ankalubsko pisze:
saana przeczytałam twoje posty, płakałam... bardzo smutna historia.

Dziękuję. Jakoś zbieram się do kupy.

Jaatra tak patrzę na twój wykres i czy ty owu miałaś czymś potwierdzoną? Bo @ jeszcze nie masz, tak?
Jaatra możesz mi dopisac w tabelce, że to pierwszy cykl.

Tabelka http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=41756

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Saana dobrze, że sie trzymasz <tulę>
Owu nie miałam niczym potwierdzonej...tak tylko obstawiam :/ A @ nie mam jeszcze... Chociaż jak tak siedzę, to coś brzuch zaczyna pobolewać...chyba wredota nadchodzi brrrr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Stwierdzam że mój mąz ma cos z głowa...w taka pogodę do lasu jechać...dobrowolnie nikt by mnie z domu nie wygonił, a on pojechał :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wieczorkiem!!!
a ja się właśnie rozgrzałam kim-lanem :D tj.zupką chińską. u mnie 5 dc i już dzisiaj pójdę spać bez śledzia :$%^: a wczoraj tak zmarzłam ze nie mogłam palców u stóp zgiąć.a pozniej w domku wypiliśmy sobie winko i było już całkiem przyjemnie :) pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pasia Masz rację, tak zimno już się u nas też robi, a w Polsce to od dawna i to pewnie jeszcze zimniej. Ale faceci to inny gatunek..
ja właśnie wróciłam od lekarza, bo mam okropny trądzik, ale tylko w okolicach brody. Tak miałam w ciązy i teraz po zaprzestaniu antykoncepcji. Lekarka dała mi antybiotyki doustnie i żel, mówiła że nawet jak zajdę w ciąze to jest to bezpieczne. Oczywiście wolałabyum nic nie brać, ale okropnie się z tym czuję, a nie wiadomio kiedy zajdę w kolejną. Wkurza mnie to, że mam 27 lat a twarz jak u zapryszczonej nastolatki. Już mam dość.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pasia, że też chciało sie twojemu m. do lasu ruszyć... No ale co pasja to pasja :)
Dagmara no to cykl sie rozkręca!!

A ja coraz mocniej brzuch czuję...@ nadchodzi :roll:
A jeszcze kilka dni temu od znajomej łapałam fluidy...i to bardzo dojrzałe bo jutro ma cesarkę więc ostatnimi siłami mi je przesyłała :)
Oj idę małego kąpać i spaciulki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wieczorową porą :D

pasia251 ciągnie wilka do lasu ;) Mam znajomego myśliwego, którego też żadna pogoda nie odstrasza. Też nie mogę tego zrozumieć.

jaatra trzymam kciuki mocno!!!!! Może jednak to mały Kuba ;) przyprawia Cię o tą senność .

silvie. poproszę herbatkę :) Chętnie sie z Tobą napiję

Kai Witaj! Powodzenia życzę!

Zapisałam sie dziś na wizytę do ginka..... na 30 listopada :roll: Straszna kolejka. Ale może skoro takie tłumy do niego są to może jest dobry. Poprzedni kazał mi tylko czekać na działanie matki natury :roll:

Jurto idę na praktyki do szkoły. Trzymajcie kciuki aby mnie stres nie zjadł :?

Obrazek[/url]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hope191 Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze. Kilka lat temu sama to przechodziłam. Ja skończyłam historię, a nie od dziś wiadomo, że dzieciaki nie lubią raczej tego przedmiotu. Było jednak fajnie. Stes tylko na początku.
A ja włśnie zaczęłam odczuwać okropny ból jajników, zwłaszcza prawego, ten ból przechodzi aż na plecy, musiałam się położyć. Może dopiero teraz będzie owulacja, bo śluz nadal wodnisty, tempka dalej mała.Nigdy tak wcześniej nie miałam.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 56  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]