Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 7:02 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

Witajcie :)
Na tym wątku jestem całkiem nowa, więc chciałabym się serdecznie przywitać, wszystkich pozdrowić i życzyć owocnych staranek :D
Ja już od ponad roku liczę na fasolkę. Nie mogę nazwać tego pełnoprawnym staraniem, ale po cichu sobie liczę, że się uda :)
Otóż, mam do Was pytanie :)
Powiedzcie mi, jaka jest szansa ciąży bliźniaczej po tabletkach RIGEVIDON? Brała kiedyś któraś z Was ten lek?
Ja wybrałam sie do Ginka, gdyż chciałam przesunąć termin miesiączki, bo akurat na przyjazd mojego Skarba wypadałaby i @, a tego przecież nie chcę, bo zależy nam na "spłodzeniu" dzieciątka :)I mam też drugie pytanie :) Czy jeśli lekarz zalecił mi brać bez przerwy jedno całe opakowanie, i 14 tabletek z drugiego, to czy mogę np. wziąć więcej tabletek z tego drugiego? Czy nie zrobi to żadnej różnicy w organiźmie? :) Oraz czy w krwawieniu po odstawieniu można zajść w ciąże? :) Przepraszam ze Was tak zamęczam, ale moja przygoda ze środkami anty dopiero się zaczeła, i nie do końca sie orientuję... Z góry dziękuję za pomoc :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

tarjaaa nikogo niezamęczasz :) ja niestety Ci niepomogę, ale jest trochę dziewczyn ktore być może znają odp na twoje pytanie. pozdrawiam i równiez życzę owocnych staranek :smo:[/u]

Alah allah ya baba wa slam alik ya baba

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pinka88
Dzięki serdeczne za odpowiedz, i wzajemnie owocnych staranek :D :smo: :smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej nie bralam tych tabletek wiec nie wiem jaka jest szansa na ciąże bliźniaczą.. ale moja kolezanka kiedys tez chciala przesunac termin @ i brala dwa opakowania bez przerwy (cale nie tylko 14 z drugiego) tylko ja chyba nie rozumiem.. bierzesz tabletki i sie starasz?? po odstawieniu organizm moze wariowac i owulka moze byc nawet dwa razy w jednym cyklu.. ja pierwszy @ po odstawieniu tabsow dostalam jakos w 59 dniu ( juz dokladnie nie pamietam)
trzymam kciuki za szybie zafasolkowanie :)
ja też sie staram ale jakoś narazie nic nie wychodzi :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

monika226 pisze:
tylko ja chyba nie rozumiem.. bierzesz tabletki i sie starasz??

Otóż już Ci wyjaśniam :)
Niestety, tymczasowo z narzeczonym, z przyczyn losowych, przebywamy w innych miejscach w kraju. I na jego przyjazd do domu, akurat wypadałaby @, wiec 2 miesiące wczesniej poszłam do ginka, by przesunac @ w ten sposób, by na jego przyjazd wypadała mniej więcej połowa cyklu, czyli okolice owulacji :) i wtedy być może zrodziłyby nam sie szanse na fasolinkę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

tarjaaaa Niestety ale tabletki mogą Ci BAAAARDZO rozregulować cykle ....

Ja tak właśnie mam ... Od kąd odstawiłam tabetki mam już 3 BEZOWULACYJNY cykl :cry:

Obrazek

66-57,6-55 kg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hmm to cięzo stwierdzić.. mozesz trafic akurat na owulke.. oby tylko ci sie cykl nie rozregulowal.. ja tez odkad odstawilam tabsy mam cykle nawet 40 dniowe :? ale zajscie po odstawieniu jest bardzo mozliwe.. niektorzy zachodza zaraz po odstawieniu a niektorzy maja z tym problem to juz zalezy od organizmu :) trzymam kciuki:) dlugo sie juz staracie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

prawie 1,5 roku..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tarjaaaa tak jak dziewczyny pisza... nie ma gwarancjii... tabsy moga ci baaardzo namieszac... ja po odstawieniu tabsow staralam sie przy pierwszym dziecku dopiero po 8 miesiacach od odstawienia przez 4, a teraz 8 miesiecy po odstawieniu i pierwsze moje cykle byly wlasnie bezowulacyjne bo organizm byl jeszcze przyblokowany, ale to tez zalezy od tego jak dlugo zazywa sie te tabletki i od indywidualnych predyspozycji organizmu... ja mialam mocno rozregulowane cykle ale jadlam i za pierwszym i za drugim razem tabletki ok 3 lat ... mysle ze przy takim krotkim braniu jak ty zamierzasz jest szansa ze nie zablokujesz sobie owu tak skutecznie jak ja choc tego ci nikt nie zagwarantuje... tak czy siak trzymam kciuki zeby sie udalo ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję serdecznie :)
Mi zalezy tylko na jednorazowym przesunieciu a pozniej dla mnie tabletki mogłyby najlepiej nie istniec ;p

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Tarjaa, jak się bierze tabletki to nie ma czegoś takiego jak środek cyklu czy początek. Tzn jest ale nie wstępuje owulacja.
Lepiej daj sobie spokój z tabletkami, żeby przestawiać okres, bo facet przyjeżdża, bo to może Ci dodatkowo zaszkodzić.

A ja mam pytanie na temat- W niedzielę skończyło mi się opakowanie Cilestu, chciałabym już nie brać chociaż mam jeszcze jedno opakowanie.

Ale nie chcę odrazu zachodzić w ciążę, chciałabym żeby organizm się uregulował, odpoczął i zacząć staranka jakoś koło jesieni.

Czy jest sens czekać aż organizm dojdzie do siebie czy to bez znaczenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mrooweczka opinie na ten temat sa podzielone... ja gdy staralam sie o pierwsza ciaze doatalam informacje ze lepiej odczekac rok po tabletkach aby organizm sie wyregulowal ... teraz zaczelam sie starac odrazu ale i tak pierwsze cykle byly najprawdopodobniej bez owulacyjne a zaciazylam po 8 miesiacach staran... jesli dlugo zazywalas tabsy to jest duze prawdopodobienstwo ze organizm bedzie jeszcze przyblokowany i nie uda sie odrazu, a jesli krotko to mysle ze uda sie szybko ale tez jest wieksze ryzyko ze bedzie to ciaza mnoga (choc oczywiscie nie koniecznie)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

O cholera, bliźniaków to bym nie chciała. Tabletki brałam od lutego zeszłego roku.

Tylko jak odstawie tabletki to nie wiem już jak się zabezpieczać. Nienawidzę ani prezerwatyw ani stosunku przerywanego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mrooweczka rozumiem doskonale... ja tez tego nie cierpie, choc przed pierwsza ciaza wlasnie zabezpieczalam sie pare miesiecy w ten sposob, bo tabsy mosialam odstawic bo mi sie zawirowania z okresem porobily, a dziecka jeszcze nie chcialam...
teraz polecielismy po bandzie od razu hehe i sie nie zabezpieczalismy wogole po odstawieniu... udalo sie po 8 miechach ;) choc my wariaty niewyzyte jestesmy i przytulaski byly bardzo czesto...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

My też często się kochamy, czasem ze dwa razy na dzień, dlatego zabezpieczenie jest / było dla mnie bardzo ważne.

Dzidzię planuję dopiero na przyszły rok, więc na jesień chciałabym zacząć się starać, a tabletki chyba nie służą moim nastrojom, bo jestem okropnie nerwowa i byle gówno mnie z równowagi wyprowadza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam chyba ten sam problem :P
Cały możliwy czas jestem wkurzona, i chyba będe mordować :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Nie wiem już teraz sama czy odstawić tabletki zupełnie czy je zmienić?
Co prawda po tych nie tyję ani nic, tylko ten mój nastrój... Jak nie ja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja akurat bardzo dobrze czulam sie po tabsach... dopiero pod koniec ich zazywania przed pierwsza ciaza zaczely mi sie anomalia malpowe i mosialam odstawic, ale dluuuugo je zazywalam i nie robilam przerwy wiec moze dlatego... teraz bylo ok i odstawilam bo chcialam dziecko...

mrooweczko ja tylko radze jak zaczniecie staranka starac sie bzykac co drugi dzien bo zaczesto tez nie dobrze bo plemniczki nie zdaza sie zregenerowac...

jesli planujesz dzieciatko na jesien to ja na twoim miejscu juz bym odstawila tabletki calkiem i niech sie dzieje co chce hehe... nie bedziesz sie przynajmniej narazala na stresy i presje zwiazana ze starankami a nawet jak fasolka pojawi sie troszke wczesniej to przeciez nie bedzie to zadna tragedia skoro i tak ja chcecie miec...

po paru miesiacach na forum dla staraczek i moich 8 miesiacach staran wiem ze to nie jest tak ze dzidzia pokazuje sie wtedy kiedy chcemy i ze czasem karze naprawde dluuuugo na siebie czekac ;)

zycze powodzonka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Dzięki...
Gadałam wczoraj z O na temat drugiej dzidzi a ten się cholera znów rozmyślił. Ja chyba nie będę z nim więcej na ten temat rozmawiała. Jak będzie to będę się cieszyć, a on się będzie musiał z tym pogodzić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Ja odstawiłam tabsy w grudniu ... I przez 5 msc nie miałam owulki :?

Teraz mam cykl ze wspomagaczami ...

Za to w pierwszą ciąże zaszłam w 1 cyklu po odstawieniu ... Więc nie ma reguły :wink:

Obrazek

66-57,6-55 kg

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]