Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:14 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Specjalista odpowiada (terapeuta i logopeda)

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Na wstępie przepraszam za tytul ale nie można go juz chyba zmienić... :( wstyd... przepraszam Panią za zmianę imienia... :(

Nie wiem czy nie powinnam dopisać się do innego wątku o podobnej tematyce ale jestem tu nowa. I zauważylam, że ostatnie odpowiedzi na podobne tematy byly w 2008 roku więc otwieram nowy watek.

Na początek napisze, że baaaardzo żałuję, że dopiero trafiłam na to forum :( Bo teraz dopiero wiem jak wiele rzeczy robiłam źle w pielęgnacji mojej córki Weroniki i jak wiele szkody jej wyrządziłam :( I boję się, że nie da sie tego "odkrecić" i moje dziecko nie będzie się dalej rozwijało... Jestem przerażona. Ale do rzeczy...
U Werci stwierdzono to nieszczęsne WNM a ja teraz wiem co jest tego skutkiem. Niestety mimo, że chodzilam do wielu lekarzy nikt nie umiał mi pomóc. I efekt jest taki, że moja 6 miesięczna (dzis konczy 6 miesiecy) córka leżąc na brzuszku niemal cały czas robi tzw "pływaka". Wszystko by było ok tylko, że ona nie odpycha się rączkami :( prędzej lezała duzo na brzuszku bo nawet to lubila ale nie zwrtacalam uwagi w jaki sposób trzymala raczki a jak się okazuje- źle. Miała łokcie na zewnatrz a rączki czasem splatała i bawiła się nimi.
Druga sprawa to taka, że niemal od poczatku dużo byla noszona w pionie :( chodziłam na rehabilitację wspomagajacą rozwoj - tak się zwała ale chyba nie ma z tym nic wspólnego, i tam nikt mi nie powiedzial jak piowinnam córkę nosić. Ja wiedzialam, ze powinnam nosić ja w zgięciu i starałam sie tak robić. Ale mąż tego nie rozumiał... no i do tej pory dużo ja tak nosi bo inaczej chyba nie potrafi. Nawet do noszenia przodem (opierając się o jego plecy) nie moze sie przekonać... co za tym idzie mała często prostuje nóżki i ciągle niemal ma raczki na bokach... szczególnie wlaśnie w noszeniu.

Co ja moge teraz robić... czy jest już za późno? Staram sie jak lezy na brzuszku skladac raczki do przodu, pokazywać jej zabawki zeby łapala ale czasem trzyma tak przez moment a przeważnie się denerwuje... co ja mam robić?

Bardzo pania prosze o odpowiedź, jak ćwiczyć z małą?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

udaj sie do dobrego neurologa i niech skieruje was na rehabilitacje,cwiczonka masaze

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Specjalista odpowiada (terapeuta i logopeda)

Strefa czasowa UTC [letni]