Witajcie dziewczyny.
Moja coreczka urodzila sie asymetria. Odwracala glowke tylko w jedno strone, jedno oko bylo nizej drugie wyzej, tak samo policzk, miala nozke wykrzywiona tez dosc mocna wsumie to cala noge, stopka tez w jedna strone, jak sie urodzila i ja zobaczyla to sie przerazila, uszy byly powiginane, nos w lewo przekrecony ... A i jeszcze glowki w ogole nie chciala trzymac jak lezala na brzuszku.
Na dodatek napiecie miesniowe, piastki zacisniete.
Skierowali nas na rehabilitacje. Podkladalam ciagle zabawki do jej lapek, aby cos ciagle trzymala, gdy spala otwieralam jej dlonie aby byly wyprostowane. Spala raz na jednym raz na drugim boczku.
W naszym przypadku wystrczylo 10 sesji rehabilitancyjnych i sie wszystko wyrownalo, prawie wszystko bo trzebabylo przestrzegac pewnych regul.
Np. bardzo pomocje, karmilam ja w ta strone co trudniej jej bylo glowke przekrecac
Trawalo to az wszystko sie wyrownalo ok 6-7 mies. Jakos tak
Moja corcia bedzie miala w marcu 2 latka, jest przepiekna wszystko jest na swoim mijescu

W szpitalu polozne mnie zapenialy, ze tylko cierpliwosc mi sie przyda bo wszystko sie wyrowna, jednak na to potrzeba czasu.
Pisze wam to, aby was pocieszyc, ze bedzie z waszymi Bablami wszystko OK.
Zycze wam duzo cierpliwosci i wytrwalosci, zobaczycie za pare mies roznice gdy bedziecie ogladac stare zdjecia i porownywac z nowymi.
Wielkie caluski dla Was i dla Waszych Skarbow