aga.t. pisze:
Ja o dzidziusia staram się już 7 m-cy. Tabletki odstawiłam w marcu, ale według namów koleżanek zrobiłam przerwę - żeby organizm "wrócił" do siebie. Od początku czerwca działamy, lecz jak dotąd bezskutecznie. Problemem są cykle nieregularne, a przy takich trudno stwierdzić czy w ogóle występuje owulacja. Temperaturę mierzę i prowadzę obserwację śluzu 3 cykl (skok temp jest, tylko czasem mierzę o różnych porach - bo czasami pracuję na nocki). Dodatkowo od miesiąca piję zioła Ojca Klimuszki - które są według opisów na forum pomocne - zobaczymy z jakim skutkiem. Mam nadzieję, że mi pomogą.
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje staranka.
Pozdrawiam
aga.t.
Ja podobnie jak Ty zrobiłam przerwę bo wyczytałam ,że tak będzie najlepiej. A potem nie mogłam zajść w ciążę przez 3 cykle chociaż staraliśmy się cały czas. Kupiłam sobie na allegro testy owulacyjne i udało się za pierwszym razem

Dlatego uważam,że lepiej nie robić przerwy bo pierwsza miesiączka po odstawieniu jest w miarę regularna, a potem to już jest coraz gorzej i cykle się wydłużają i można zwariować obserwując np śluz , ja obserwowałam i niby był płodny a wg testu nie było owulacji, więc poczekałam aż się pojawi kreseczka na teście i wtedy śluz wyglądał jak w dni niepłodne
Mówię Wam MASAKRA
ale udało się