Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 10:11 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: co wybrc?
Awatar użytkownika

witam serdecznie mam pytanie odnosnie antykoncepcji.nie wiem jak mam zaczac moj maz pracuje za granica i nie ma go dosc dlugo a jak wroci same wiecie nie chce stosowac ani tabletek ani prezerwatyw (oboje tego nie lubimy jest nie przyjemnie) czy jest jakas anty oprocz prezerwatyw ktora mozna stosowac kiedy jest potrzeba i kiedy ma sie ochote na sex?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

podobna sa jakies tabletki ktore stosuje sie dopochwowo na 15 minut przed stosunkiem,ale bys musiala popytac w aptece albo poszukac w necie,ja nigdy nie uzywalam takich i nie pamietam jak sie nazywaja ale wiem ze sa takie tabletki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziekuje bardzo za odpowiedz pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

globulki
a można się jeszcze pokusić o spiralkę - na długie lata i nie trzeba o niej pamiętać, poza kontrolami (dobra, przyznaję - chwilowo lubię tę metodę ;))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

A czemu nie chcesz brać tabletek ani plastrów?

Może zapytaj gine o zastrzyki anty. Są na 3 miesiące i nawet okresu nie masz... Ale jeśli planujecie jeszcze dzieciaszki nie polecam. Mój gine powiedział, że po zastrzykach są problemy z zajściem w ciążę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PANI W APTECE GDY pytalam o te zastrzyki powiedziala ze jej kolezanka brala te zastrzyki i po nich przez 4 lata nie mogla zajsc w ciaze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zanim którakolwiek skusi się na te zastrzyki anty- niech się zastanowi kilka razy.
Polegają one na jednorazowej maxymalnej dawce hormonów (nie muszę chyba wyjaśniać jak organizm po tym wariuje i ile musi się namęczyć by wszystko do ładu doszło- dlatego jest potem problem z zapłodnieniem)
Organizm zostaje oszukany że "jest w ciąży", dlatego następuje brak miesiączki. Występują za to bardzo często plamienia, co jest mało przyjemne i jakby nie było- niespodziewane.

kinia tabsy nie, prezerwatywa nie, spróbuj może tych wkładek domacicznych...? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joanna26_ pisze:
podobna sa jakies tabletki ktore stosuje sie dopochwowo na 15 minut przed stosunkiem,ale bys musiala popytac w aptece albo poszukac w necie,ja nigdy nie uzywalam takich i nie pamietam jak sie nazywaja ale wiem ze sa takie tabletki
to są globulki, one się pienią czy coś w pochwie..
ale same nie dają dużego zabezpieczenia, zalecana do nich jest też prezerwatywa..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No wlasnie, rzeczywiscie sa globulki i kremy plemnikobojcze, ale podobno nie sa zbyt bardzo skuteczne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I globulki i srodki plemnikobójcze nalezy stosowac razem z prezerwatywą niestety, nie daja one 100 % gwarancji

Zastrzykow tez nie polecam, sama kiedys chcialam to moj gin popatrzyl na mnie i wlasnie sie spytal czy ja chce miec w przyszlosci rodzenstwo dla coreczki bo jak tak to on za chiny mi tego nie da

Spiralka jest niby ok, zakladasz na kilka lat i niby spokoj, ale nie kazda kobieta moze ja miec, niektore nie toleruja ciala obcego w sobie

Juz sama nie wiem moze rzeczywiscie plasterki sa malo klopotliwe, naklejasz i nosisz ale trzeba uwazac bo maja to do siebie ze lubia sie odkleic

Ja stosuje tabletki od wielu juz lat i w sumie sie do nich przyzwyczailam , jak z mezem bylismy rozdzielenie to przestawalam je brac a jak juz wiedzialam ze jade do niego to zaczynalam brac , moze metoda nie wygodna ale chyba najbezpieczniejsza z tych wszystkich

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no niestety, tak to juz w tej amterii jest, trzeba poczytać o każdej metodize, przeanalizować pod kątem własnego trybu życia i wymagań w związku z tym metodzie stawianych i.. wybrać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jesli nie wspołzyjecie z mężem regularnie to faktycznie faszerowanie sie tabletami chyba nie ma sensu. Plastry, stosowałam i dostawałam zawału za kazdym razem kiedy sie zadarł odkleił itp. Problem z plastrami polega na tym, że mam tłustą skorę i po prostu za cholere nie chciały sie trzymać.chyba rówinież proponowałabym globulki lub żel. Można sobie dopomóc w skuteczności metodami naturalnymi po prostu nie dopuścić kontaktu z wydzieliną.

Zostawione samo sobie, nie zabłyśnie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]