Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 11:15 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: pytanie o okres
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny pisze do was... poniewaz mam maly problem... a dokladnie chodzi o to... ze moj okres trwa nawet do 7 dni.. i jest bardzo obfity.. ze tampon super plus po jakims czasie przecieka... i nie mowie juz nic o nocy musze wstawac z 3 -5razy... zeby zmienic czy wy tez tak macie ?:> i w dodatku znajmoi mowia mi ze strasznie blada jestem i co mi sie stalo kazdy sie pyta a mnie sie wydaje ze normalnie wygladam ... dodam zemam ciemna karnacje nie przez solarium tylko juz sama z siebie... czy moga byc jakies nieprawidlowosci jestem zapisana na wizyte u ginekologa.. ale to dopiero za 2 tygodnie... prosze o odpowiedz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Coz, okres u nas, kobiet, to po prostu utrata krwi. Jesli jednak, pomimo obfitych miesiaczek masz dobre wyniki badan krwi i ogolnie dobrze sie czujesz, to mysle, ze nie powinnas sie za bardzo martwic (bladosc moze przez zime? mniej slonca itp?).
Lekarz moze przepisac Ci tabletki antykoncepcyjne na zmniejszenie obfitosci okresu. no chyba ze juz je bierzesz, to nie wiem. Moze badanie krwi (czy ostatnio robilas?)?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja również mam 7dni okres, ale nie jest obfity.. moim problemem jest silny ból w pierwszy dzień;/ prawy jajnik mnie rozrywa. nie mogę się ruszać, lezeć, siedzieć po prostu zdycham :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mialam robione badanie krwi.. wyszedl niedobr zelaza i mala anemia ale lekarz to zlekcewazyl.. niestety.. takiego mamy lekarza.... co do tabletek to nie biore.. i nie chce narazie brac..
niunia123 ja tez mam bole szczegolnie w 1 i 2 dniu.. i nic nie pomaga jedynie... banka z ciepla woda i lozko..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

serdusko pisze:
mialam robione badanie krwi.. wyszedl niedobr zelaza i mala anemia ale lekarz to zlekcewazyl.. niestety.. takiego mamy lekarza.... co do tabletek to nie biore.. i nie chce narazie brac..
niunia123 ja tez mam bole szczegolnie w 1 i 2 dniu.. i nic nie pomaga jedynie... banka z ciepla woda i lozko..
to zmień lekarza albo pójdź z raz prywatnie! ja też chodzę prywatnie do pani ginekolog ale jestem zadowolona :-D
mi pomaga KETONAL w tej silnej dawce..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja rowniez mam okres 7 dni, czasami obfity. Moim zdaniem powinnas zrobic badania hormonalne. I znalesc dobrego ginekologa i endykronologa. Ja przez kilka lat trafialam na beznadziejnych i nikt nie wpadl na pomysl zeby mi zrobic badania hormonalne

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]