Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:40 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość

Witam serdecznie Wszystkich użytkowników tego ciepłego, wspaniałego forum. Chciałabym aby ktoś udzielił mi odpowiedzi na moje pytanie, otóz dwa tygodnie temu przestałam brać tab Stediril 30 które zakonczyłam w połowie opakowania. Po 3 dniach dostałam krótki okres. Teraz chciałabym wiedzieć jak szybko mogę zajść w ciążę. Czy możliwe jest, ze do zapłodnienia mogło dojść odrazu po odstawieniu? Pragnę być w ciaży i zastanawia mnie jak długo będę czekać :) pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Alischaa20. Podobne tematy już były u nas na forum. Musiałabyś poszukać. Ale co do samego pytania - wszystko zależy od Twojego organizmu, jak szybko powróci do "normy". U każdej kobiety jest inaczej, bo oczywista sprawa - każda z nas jest inna. Ja zaszłam w ciążę w 3 cyklu po odstawieniu tabletek.
Życzę szybko 2 kreseczek. :D Pozdrawiam.e

Np. tu http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=22014
i tu http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=20117

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewulciu dzięki za odpowiedź. Sczerze to przeczytałam w ciągu ostatnich dwóch nocy wszystkie tematy dotyczące brania tabletek ale żadna nie odpowiadała na moje pytanie. Dzięki jeszcze raz:) mam nadzieje że szybciutko się pojawia:) ale to forum mi się podoba:) może za jakiś roczek zdjątko jakiejś małej istotki się doda :) :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ooo!! A jednak;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam ja odstawiłam tabletki miesiąc temu i jak narazie żadnych objawów ciąży nie mam.A bardzo bym chciała dzidziusia.Mam nadzieje że już niebawem bedę mamusia.pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Jedni mówią że powinno się odczekać pół roku, a drudzy że po odstawieniu tabletek wztrasta płodność...
Ja zaszłam w ciążę natychmiast po odstawieniu tabletek i na razie wszystko jest w porządku :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nio to gratuluje, zobaczymy jak będzie ze mną. W sumie juz minął równy miesiąc jak nie mam okresu. HHmmmmm...:) chyba pojdę zrobić test. Jaki będzie wynik? Ogłoszę:) dziękuje wszystkim za odpowiedzi:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam. Znam dwa przypadki koleżanek gdzie w drugim miesiącu po odstawieniu tabletek dziewczyny zaszły w ciążę. Obie są teraz mamusiami bliżniaków :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja własnie zaczynam cykl drugi, w pierwszym nie zaszłam w ciaże, robiłam test no i oczywiście dostałam okres. Tylko ciekawi mnie to czy naprawde można zostać mamusią bliźniaków jeżeli jest się zaraz po odstawieniu tabletek.... no cóż... poczekamy :D :) dziewczyny piszcie!!!! czekam na odpowiedzi:))))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja o dzidziusia staram się już 7 m-cy. Tabletki odstawiłam w marcu, ale według namów koleżanek zrobiłam przerwę - żeby organizm "wrócił" do siebie. Od początku czerwca działamy, lecz jak dotąd bezskutecznie. Problemem są cykle nieregularne, a przy takich trudno stwierdzić czy w ogóle występuje owulacja. Temperaturę mierzę i prowadzę obserwację śluzu 3 cykl (skok temp jest, tylko czasem mierzę o różnych porach - bo czasami pracuję na nocki). Dodatkowo od miesiąca piję zioła Ojca Klimuszki - które są według opisów na forum pomocne - zobaczymy z jakim skutkiem. Mam nadzieję, że mi pomogą.
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje staranka.
Pozdrawiam
aga.t.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja zaszłam w ciążę 4 tygodnie po odstawieniu tabletek, nie robiłam żadnej 3 miesiecznej przerwy no i od miesiąca jestem mamą cudownego chłopczyka. wszystkim starjącym się o dzidziusia powodzenia!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jak odstawilam tabletki to zrobilam 3 miesieczna przerwe techniczna, potem juz staralismy sie z mezem o dzidziusia i dopiero po interwencji lekow jajeczkowanie wrocilo do normy
Czyli 3 miesiace + 6 miesiecy planowanych staranek i zaszlam w ciaze

czasami organizm kobiety potrzebuje jakichs lekow i czasu a czasami zaraz po odstawieniu tabletek zachodzi sie w ciaze, wszysdtko zalezy od organizmu

Zycze powodzenia i trzymam kciuki

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nicole jest dzieckiem zaraz po odstawieniu tabletek (miesiac po)
teraz znowu odstawilam i staramy sie o drugiego dzidziusia :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aga.t. pisze:
Ja o dzidziusia staram się już 7 m-cy. Tabletki odstawiłam w marcu, ale według namów koleżanek zrobiłam przerwę - żeby organizm "wrócił" do siebie. Od początku czerwca działamy, lecz jak dotąd bezskutecznie. Problemem są cykle nieregularne, a przy takich trudno stwierdzić czy w ogóle występuje owulacja. Temperaturę mierzę i prowadzę obserwację śluzu 3 cykl (skok temp jest, tylko czasem mierzę o różnych porach - bo czasami pracuję na nocki). Dodatkowo od miesiąca piję zioła Ojca Klimuszki - które są według opisów na forum pomocne - zobaczymy z jakim skutkiem. Mam nadzieję, że mi pomogą.
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje staranka.
Pozdrawiam
aga.t.

Ja podobnie jak Ty zrobiłam przerwę bo wyczytałam ,że tak będzie najlepiej. A potem nie mogłam zajść w ciążę przez 3 cykle chociaż staraliśmy się cały czas. Kupiłam sobie na allegro testy owulacyjne i udało się za pierwszym razem :) Dlatego uważam,że lepiej nie robić przerwy bo pierwsza miesiączka po odstawieniu jest w miarę regularna, a potem to już jest coraz gorzej i cykle się wydłużają i można zwariować obserwując np śluz , ja obserwowałam i niby był płodny a wg testu nie było owulacji, więc poczekałam aż się pojawi kreseczka na teście i wtedy śluz wyglądał jak w dni niepłodne
Mówię Wam MASAKRA
:)
ale udało się

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
ja tez brałam stediril. odstawilam go w kwietniu zeszlego roku. cykle wogole mi sie rozregulowaly. Teraz biore luteine na przywrocenie okresu no a pozniej mam zaczac brac clomid na przywrocenie jajeczkowania.
Bardzo pragniemy miec dzidzie. Mam nadzieje ze to cso pomoze

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]