Dzisiaj jest wt cze 02, 2026 10:08 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Od jakiegoś czasu synek budzi się w nocy i krzyczy z bólu pokazując na nózki piszczele lub kolana wtedy mu smaruję maścią a kiedyś musiałam nawet podac czopka przeciwbólowego bo tak krzyczał z bólu byłam u lekarza jednak chyba Pani doktor nie potraktowała tego poważnie te bóle sie powtarzają czy mogą to już byc bóle wzrostowe? czy powinnam sie tym niepokoic a może isc do innego lekarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Generalnie mogę być to bóle wzrostowe, mój syn to przechodzi właśnie teraz, nie wiem czy u dwulatka mogą już się pojawiać, ale nie można tego zaniedbać i powinnaś zrobić badania krwi w kierunku reumatyzmu oraz ogólne badania krwi aby sprawić czy nie ma jakiegoś stanu zapalnego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

Ja kiedys miałam podobne zapytanie :wink:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=46603

Obeszło sie bez lekarza.
raczej mysle, że to nie bóle wzrostowe.
przeszło po paru dniach :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Mój synek w nocy budził się i plakał że go kolanka bolą, to nózka go boli. Pediatra twierdzila ze to dlatego że rośnie. Kazała pować vit. D3 . Kupiłam naproxen jakiś taki słabszy dla dzieci i jak budził się to smarowałam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

No właśnie ja prosiłam lekarkę o badania ale uznała je za niepotrzebne ...
u nas te bóle powracaja co jakis czas właśnie bola kolana albo piszczele
smaruję wtedy masciami i masuję zazwyczaj pomaga tylko raz musiałam podac środek przeciwbólowy bo krzyk był straszny
jeżeli jeszcze raz się cos takiego zdarzy to zrobię badania na własna rękę bo wolę dmuchac na zimne

dzięki za odpowiedzi przynajmniej wiem że cos takiego nie tylko u nas wystąpiło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Inna pediatra której o tym mówiłam, kazała mi zmierzyć młodego wieczorem i rano następnego dnia rano. Sprawdzić czy nie urósł. Tylko jak to zrobić u 2 latka.?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Jesli kolana bola i az dziecko budzi przez to w nocy, moze byc poczatkiem choroby- reumadioidalnego zapalenia - reumatyzm.

Nie nalezy bagatelizowac tego. Moja miala o to podejzenie bo nagle rano obudzila sie i nie mogla stanac na noge. Nie chodzila przez 2 dni, miala badania. Bylam nawet w Kraku w poradi reumatycznej. Naszczescie wykluczyli chorobe.

ale w szpitalu byla dzieczynka co ja bolaly kolana, pozniej nie mogla chodzic i wlasnie, niestety ale jest chora na reumatyzm.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

żabka25 pisze:
Inna pediatra której o tym mówiłam, kazała mi zmierzyć młodego wieczorem i rano następnego dnia rano. Sprawdzić czy nie urósł. Tylko jak to zrobić u 2 latka.?

Przez noc? :lol:

Ja mam podobnie ze starszą córcią. Młodsza też troszke narzeka na nóżki, ale nie aż tak bardzo jak starsza. Obydwie bardzo wysokie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

moja oksanka też narzeka na bóle nóg a jest raczej niskim dzieckiem i dużo nie rośnie ale często płacze w nocy z powodu bólu nóg i to od bardzo dawna chyba jeszcze przed 2 urodzinami się to zaczeło choroby nie stwierdzono szybkiego wzrostu również
ja też miałam takie bóle nóg a mocno wysoka nie jestem i szybko nie rosłam mnie przeszły bóle nóg wraz z zakonczeniem okresu dojrzewania ale męczyłam sie całe swoje dzieciństwo

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]