Dzisiaj jest wt cze 02, 2026 10:09 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

A juz myslalam ze jak przezyje czworki to trojki jakos pojda.. wiec zapowiada sie wesolo.. juz zaczyna gryzc stol, bramki drewniane i wszystko co twarde... paluchy wiecznei w buzi.. hmm spokojnej nocy :P

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a dlaczego nie mogę go chwycic w palce?
Boję się że juśli podam z opakowania to wleci wiecej niż jedna..

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko czuwaj nad nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Homeopatia ma to do siebei ze pewnych rzeczy nie lubi, dotykania palcem, pasty do zebow mietowej i np. metlaowych rzeczy.
Dzisiaj rozmawialam z pani speclaistka od homeopatii.
Mowila mi ze jesli dziecko nie potrafi ssac to rozpuscic granulki w wodzie i intensywnie wymeiszac PLASTIKOWA lyzeczka.
I w sumie tak.
Zalecila mi Chamomila 9CH, 3 granulki rozpuscic w 1/2 szklanki wody, wymieszac dobrze lyzeczka i podawac:
1 lyzeczke co 15 min
za kazdy mrazem intensywnie wymieszac. I w miare poprawy wydluzac odstep czasu.. wiec pozniej co 30 min.. pozniej co godzine, dwie.. trzy.. do momentu kiedy zauwaze ze reakcja Chamomilii jest prawidlowo a dziecko spokojne.
I najlepiej podawac przynajmniej 15 min po jedzeniu lub przed.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika nie wleci więcej niz jedna, bo te buteleczki maja specjalne cosie, że granulki sa wykrecane do nakretki :)

jmijeczka cieszę się, że tez macie specjaliste... Klusek od 6 miesiąca zycia jest na homeopatii i od razu dostawal cale granulki do buzi... Poczatkowo balam się, że się zakrztusi i dawałam mu we śnie pod wargę, żeby się powolutku rozpuszczalo, ale potem raz dwa zalapal... :) Rozpuszczamy tylko granulki na goraczkę, choc zdarzalo się, że dostawal je od razu do buzki, ale to chyba tylko raz przy naglym skoku temperatury... W każdym razie cieszę się, że pomoglam jakos z tym Chammomile :)
Dam Ci rade, kup sobie 2ml strzykawkę w aptece i zobacz ile wchodzi na łyżeczke - latwiej podawac, zwlaszcza gdy się dziecko zbuntuje niz z lyzeczki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Generalnie podawac bede z lyzeczki z miarka.. 5 ml dokladnie. Poza tym Emilka woli wlasnie z lyzeczki sobie lek lyknac.. nie mam z nia problemu jesli oto chodzi..
Ale dziekuje za rade z Chamomile.. generalnie ja jakos do homeopatii przekonana nie jestem.. fakt ze mnie kiedys pomoglo.. na opryszczke bralam Rhus toxicodendron.. i super efekty..
Moze inaczej.. te jednoskladniokowe wydaja mi sie byc zdecydowanie lepsze niz wieloskladnikowe..
Ale zeby stosowac wlasnie jednoskladniowe potrzebny specjalista.. dobrze ze mam takowego :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja może wtrące się do rozmowy na temat homeopatii, bo sama ją stosuję zarówno u siebie i męża, jak i u dziecka.
Nawiązując do tych czopków viburcol muszę powiedzieć, że akurat w naszym przypadku one się sprawdziły, niemniej są też takie homeopatyki, które stosowałam osobiście i nie przyniosły żadnego efektu.

Ostatnio nawet w TVN-ie w programie Uwaga był reportaż o homeopatii. Pomimo, że wszyscy dogryzają, że preparaty te są tak słabe, to jednak są ludzie, którym pomogły. Poza tym są one łagodne, a jeżeli komuś pomaga łagodny środek, to po co zmieniać go na typowy "chemiczny lek". Jednak okazuje się, że woda+cukier+niewielkie ilości środka leczniczego poddane "specjalnej obróbce wytwarzania" potrafią wiele zdziałać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Neverland masz rację, że jeżeli istnieją środkie łagodne i skuteczne - jak choćby Viburcol to chyba niezbyt rozsądne byłoby szukanie czegoś innego, być może silniejszego. Bardzo dużo jest ludzi, którzy sceptycznie podchodzą do homeopatii, ale z drugiej strony drugie tyle jest tych , którym homeopatia pomogła. Często wydaje nam się, że lek, który w swoim składzie ma bardzo mało medycznych nazw jest mniej skuteczny. Ale musimy również pamiętac o tym, że pod tymi medycznymi nazwami kryją się różne chemiczne cuda, które nie zawsze wychodzą na zdrowie naszym pociechom.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja nie miałam szczęścia trafić na homeopatę lekarza ja inaczej sobie radziłam ale teraz gdybym miała kolejne dziecko to na pewno zaopatrzyła się w coś takiego jak Vibutcol. Niestety nie jestem zamożną osobą i byłoby dla mnie problem kupić kilka leków homeopatycznych jedno składnikowych być może dobry ale lepiej mieć w zanadrzu taki Viburcol niż nic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiem ile kosztuje Viburcol ale jednoskladnikowe Chammomile kosztuje 7zł... I jest tam chyba 80 granulek, więc starcza na dluuuuugo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Z tego co wyczytałam to rozumie ze ten Chammomile jest przeciwbólowy czy źle zrozumiałam a Viburcol jest na stany niepokoju i wspomagająco przy infekcjach wirusowych więc jakbym chciała na trzy dolegliwości kopic jedno składnikowe i niech nawet każdy kosztuje 7 zl to już jest 21zl. Ja oczywiście nie neguje tego co mówisz bo ja nie jestem lekarzem i nie mogę się wypowiadać i uważam to za słuszne co mówi lekarz tylko z punktu ekonomicznego to taki lek na kilka dolegliwości chyba taniej wychodzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To źle zrozumiałas... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale ja tylko pytam. Wystarczyło powiedzieć że ci sie nie chce odpisać. Sory

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przecież to było napisane z przymruzeniem oka... Nie ma sie o co obrazać... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pscola, czy chodzi Ci może o ten lek chamomilla c 15? Jeżeli tak, to to są granulki homeopatyczne, które również stosowałam z powodzeniem. Czy te granulki czy viburcol - oba leki pomagały i to jest według mnie najważniejsze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pscola, mam do Ciebie pytanie, nabyłam ten lek chamomilla vulgaris 30ch
Czy to jest ten, o którym piszesz, jak go podać dziecku, które nie umie ssać tabletki po językiem, jakie dawki, i jaki odstęp czasu?
Czekam na odp :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

neverland wy braliscie 15CH a my 30CH, ale to tylko różne stężenia :)

MagdaJ tak to ten lek... :) Mój tez nie umiał ssać jak mial 6 miesięcy (wtedy zaczął dostawać homeopatię) ale i tak podawałam mu granulki i szybko zalapał bo to slodkie jest :) Twoj synek juz nie taki mały, więc jak bym zaczęła podawać mu granulki, na pewno polubi... :)
Jedna granulka do buzi z nakretki co 3h... My podawalismy przez 3dni, potem dzień przerwy i znowu przez 3 dni... Zaczynalam podawać lek gdy Mały już byl nie do wytrzymania tak na maksa i zazwyczaj w ciagu tygodnia ząb się wybijal... Ale można tak dopóki się ząb nie wybije lub akurat nie przejdzie atak zebolowy (gdy wychodzą 3 i 5, bo to dlużej trwa)...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej,to ja jutro do apteki :D :D

u nas ida dwójki :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pscola dzięki, zaczynamy dzisiaj próbować :)
A napisz jeszcze ile maksymalnie dni można to stosować?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My stosowalismy gdy nasz klusek już był nie do wytrzymania i zazwyczaj w ciagu tygodnia ząbek wychodzil... Ale mozna dlugo stosowac, bo to homeopatia i nie zaszkodzi :) tylko róbcie te jednodniowe czy dwudniowe przerwy przerwy, zeby zobaczyć czy trzeba nadal stosować czy już zębolowy atak przeszedl...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]