Dzisiaj jest wt cze 02, 2026 10:09 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

dziewczyny poradzcie, moza ktoras z was miala taki przypadek...
moje corcie juz jakis czas maja czerwone policzki, czasem szorstkie,suche... mleko ciagle jedza te same /bebiko, normalne/, oprocz tego to co zawsze... co to moze byc? czy np skaza bialkowa moze sie objawic w 7 miesiacu zycia? i czy moga wystepowac tylko takie objawy jak opisalam? z drugiej strony moje male strasznie sie slinia i mozliwe ze te policzki sa podrazniane wlasnie ta slina i pocieraniem o kocyk czy dywan jak sie poruszaja.. pediatra mowi ze raczej slina ale sama nie wiem [co]
dodam tez ze po spaniu,po nocy poliki sa normalne, ogolnie nie zawsze sa czerwone, czasem wiecej czasem mniej, no i jakos nie zauwazylam zeby po czyms szczegolnie byly bardziej czerwone...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

Ja powiem ci tylko tyle, mój synek miał coś podonego,około roku zycia
może wkleje fotke,to porównasz czy podobnie to wygląda.

Obrazek

Takie czerwone policzki miał kilka razy,nawet robiłam mu badanie na robaki,wyszły oczywiście ujemne.Równiez głowiłam się, co to jest.Miał to bardzo krótko,,dzień ,dwa,przewaznie wieczorem-i teraz z perspektywy czasu uważam że te policzki czerwone były prawdopodobnie przez mrozną pogode(zaobserwoałam,że tylko zimą takie coś miał,w krótkich odstępach czasu).Skóra dziecka jest bardzo delikatna,więc taki mróz jest po prostu szokiem dla skóry dziecka.W tym roku,właśnie niedawno Jasiek miał coś podobnego(jeden dzień)właśnie po tym jak wróciliśmy do domku,z dworu :roll: Od tamtej pory smaruje buzke kremem i narazie jest spokój.oczywiście to tylko moja opinia i prosze się tym tak do końca nie sugerować.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Oooo policzki mojej corki :D:D

To od mrozu, wiatru i zimna ;)

I zgadza sie wychodza sobie na wieczor, albo poznym popoludniem ;)

Najlpesza na to jest masc z witamina A ;) (kosztuje ok 4 zl w aptece)+ natluszczanie przed wyjsciem kremem (pomaga, ale malo). No, a co do tej masci to ostatnio mi sieskonczyla i nie kupilam. Po 3 dniach miala 2 razy bardziej czerwone poliki niz na zdjeciu + szorstkie i prawie rany byly ...

Po 3 dniach natluszczania na noc mascia policzki sa takie jak powinny byc.

Super krem, ktory Nam pomaga najlepiej bo probowalam innych
i nic nie pomagalo to Perfekta Winter Care dla dzieci ;)

I dobry efekt to jest gdy smaruje sie kremem przed wyjscie, zaraz po przyjsciu do domu, ogolnie zeby policzki byly caly czas natluszczone ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Choroby wieku dziecięcego

Strefa czasowa UTC [letni]