Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 6:07 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ivette sorki ale nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z ta aplikacja. Czy macie dom z councilu, czy wynajmujecie i staracie sie o counsil tax benefit?
Co do sytuacji to wspolczuje, i szczerze przyznam, ze sama przeszlam przez koszmar, tuz po narodzeniu sie Viki. O maly wlos, a doszloby do rozwodu. Przetrzymalismy najgorsze, obiecujac sobie zero klotni, jakos poszlo, nie bylo latwo, ale jeszcze jestesmy razem. Jak to mowia co nas nie zabije, to nas wzmocni. Jednak siedzenie ze soba tylko dla dziecka, to tez zadne rozwiazanie, beda kolejne klopoty, nieporozumienia. Ja teraz szczerze przyznam,ze pomimo tych jarkowych dziwadel, jest ok, jak potrzebuje to sie przyklada do wychowywania dziecka.
wspolczuje i zycze lepszych czasow

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: lepiej?
1 żółta kartka

w sumie to bym sie nie chciala rozchodzic tylko najbardziej dobija mnie to, ze nie ma najmniejszej roznicy czy jest w domu czy w pracy bo i tak wychodzi do kumpli a w nocy nawet nie drgnie jak mala placze, wiec na jedno wychodzi, ze to glownie ja sie nia zajmuje.

a jeszcze teraz taka afera wyszla :(

durna wlascicielka uznala wczoraj ze moja mala za duzo placze i mam cos z tym zrobic bo wiesz, male dzieci WCALE nie placza, sa grzeczne i spia caly czas. tym bardziej mnie to dziwi ze jej siostra urodzila 3 mce temu ze sie niby nikt nie moze do pracy wyspac przez nia tylko ciekawe, czemu ja sie od niej tego musze dowiedywac a nie od tych WSZYSTKICH potem sie przyczepila, czemu ja tak wszytsko jem kurna co ja to obchodzi!

poza tym to Ania sie od jej corki zarazila tak jak i kazdy z 7 osob co tu mieszka. i w nocy sie budzi przez kaszel albo dlatego ze jej corka sie wydziera *maaamoooo* w srodku nocy ;/ a izka w pracy ;/ izka to ta wlascicielka.

wyszlismy na zakupy i spacer, bo jakos przestalo byc milo tam mieszkac ;/ mimo ze mowila nam ze mozemy tu zostac tak dlugo jak chcemy, ze nie musimy nic innego szukac...wiec bylismy spokojni...

jutro o 14 przyjdzie health visitor to z nia pogadam i moze cos poradzi :]

a w poniedzialek ide do gp na wizyte kontrolna.

to tyle z nowosci :)

Ostatnio zmieniony czw gru 13, 2007 3:32 pm przez ivette, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: lepiej?
1 żółta kartka

:D :D :D

katarzyna_M,
o dom councilowy mi chodzi. juz prawie wszytsko mam wypelnione, jutro przyjdzie health visitor to mi sprawdzi czy to jest napisane zrozumiale dla anglika i w poniedzialek zaniose razem z dokumentami do councila, moze Arka tez da sie wyciaganac na spacer :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: lepiej?

ivette pisze:
:D :D :D

katarzyna_M,
o dom councilowy mi chodzi. juz prawie wszytsko mam wypelnione, jutro przyjdzie health visitor to mi sprawdzi czy to jest napisane zrozumiale dla anglika i w poniedzialek zaniose razem z dokumentami do councila, moze Arka tez da sie wyciaganac na spacer :D :D :D

faaajnie, do nnie nikt z takich nie przychodził, ani pileęgniarka, ani socjalny... hmmmm, szkoda, może jeszcze ktoś przyjdzie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny!
mam do was pytanko..otoz zastanawiamy sie z mezem nad powrotem do europy czy mozecie napisac ile najmniej i ile najwiecej mozna dostac na dziecko????

z gory bardzo dziekuje za odpis :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: .
1 żółta kartka

to zalezy gdzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

uk albo irlandia....

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

glownie zalezy od zarobkow i od tego ile macie dzieci i jak dlugo pracujecie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marzanna82bez wzgledu na zarobki na jedno dziecko dostaniesz ok 18 futnow tygodniowo, warunkiem jest przedzial wiekowy tj. od 0-16 lat. Gdy masz wiecej niz jedno dziecko, na drugie placa odrobinke mniej.
Sa jeszcze inne benefity, ale to juz jest uzaleznione od zarobkow i nie tak latwo je dostac.

ivette co do twojej pani landlord to wspolczuje, nie pisz mi tylko, ze to Polka, bo takie imie iza :shock: co z tego, ze dziecko placze, chyba lepiej takie odglosy niz pijackie przyspiewki.
Co do chlopa, to ja tez nie widze zadnej roznicy czy moj jest czy nie, oczywiscie nie licze komputera, bo gdy moja maz ma wolne moge byc pewna, ze caly dzien bedzie zajety. Ostatio wole jak go nie ma :oops:
Swoja droga to masz kurcze niewesolo, zycze jak najlepszego
lili777 health visitor na ogol odwiedza kobiete juz w zaawansowanej ciazy, potem gdy midwife skoncza swoje tygodniowe pielgrzymki do dzidziusia, zaczyna swoja prace wlasnie ona. Trwa to roznie, w zaleznosci od kondycji mamy i dziecka. Z tego co pamietam, ty przyjechalas tu z podrosneitym kawalerem? JEsli chesz pogadac z health visitor udaj sie do twojej najblizszej przychodni na pewno maja baby clinic, gdzie mozesz pogadac

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki dziewczyny!!!za odpowiedz :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lili jesli Twoj syek jest zarejestrowany w przychodni to ktos powinien sie u Ciebie pojawic.Moze niedlugo dostaniesz list,powiadamiajacy o wizycie.Nie wiem jak dlugo tu jestes ale oni raczej sprawdzaja warunki w jakich mieszka dziecko no i wszystko co moze dotyczyc takiego malego chlopczyka.Tylko musza wiedziec,ze ktos taki istnieje :D

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

katatrzynam,
taki z niej kurna landlord ze wez :/ a jej cora jak sie drze w nocy to jest okej, nie? i sie przez to moja budzi i tez placze, bo nie wie, co sie dzieje, ze nagle takie krzyki...
mamy na oku dwa nowe lokum jakos od stycznia, wiec sie jeszcze przemecze...
a w ogole to sie wczoraj od kolezanki, co z nami mieszka dowiedzialam, ze jej izka powiedziala, ze mielismy tu mieszkac dopoki sie mala nie urodzi. okej, tylko czemu mi powiedziala, ze mozemy zostac tu tak dlugo jak bedziemy chcieli? :shock:

Offline Wyświetl profil  

Zaczelam prace 3 wrzesnia a pod koniec wrzesnia zaszlam w ciaze. Jestem na 6-cio miesiecznym okresie probnym, co z moim SMP?Czy mi sie nalezy?????Prosze o odpowiedz, bo jak na razie w mojej firmie nikt mi wprost na pytanie nie odpowiedzial....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

vivian pisze:
lili jesli Twoj syek jest zarejestrowany w przychodni to ktos powinien sie u Ciebie pojawic.Moze niedlugo dostaniesz list,powiadamiajacy o wizycie.Nie wiem jak dlugo tu jestes ale oni raczej sprawdzaja warunki w jakich mieszka dziecko no i wszystko co moze dotyczyc takiego malego chlopczyka.Tylko musza wiedziec,ze ktos taki istnieje :D

niedługo będzie poł roku :( chyba lekka przesada.. na karty nhs czekaliśmy bnlisko 3 miechy, ojjj, tu nic się szybko nie dzieje, niestety..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elcia- przed zajściem w ciazę musisz pracowac co najmniej 26 tyg. Więc moim zdaniem to ci sie nie nalezy......sory......

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

racja.

elcia,
musisz pracowac co najmniej 26 tygoni i zarabiac przez nie nie mniej niz 100 funtow tygodniowo.

ja pracowalam tylko 2 miesiace i bylam w takiej samej sytuacji tyle ze ja bylam w 4 miesiacu jak tu przyjechalam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny :D dawno mnie tu nie bylo ..obowiazki :wink: co do health visitora to u nas byla juz dwa razy a jeszcze napewno z dwa bedzie bo sie zapowiedziala :roll: przychodzi raz w tygodniu , ale wiecie ja mialam od poczatku wrazenie ze ona bardziej niz dzieckiem interesuje sie chyba naszymi warunkami mieszkalnymi i nami Obrazek pierwszy raz przyszla na wizyte bez zapowiedzi ( twierdzila ze nie dostala mojego nr tel od poloznej :wink: ) siedziala z godzine i ogolnie pytala sie o wszystko i musialam z nia siedziec i gadac :?a wczoraj tez przyszla bez zapowiedzi ( choc miala przyjsc dzis ale stwierdzila ze sie jej pomylilo :evil: i w ogole nie byla przygotowana na wczorajsza wizyte- miala sie dowiedziec o szczepionki i test sluchu, ktorego nam nie zrobili w szpitalu i nic sie nie dowiedziala ) w obydwu przypadkach dopiero co wstalismy z lozka :lol: moze mysli ze nic nie robimy tylko spimy calymi dniami ?? ( co racja to racja bo moj J pracuje do bardzo pozna w nocy i potem odsypia a ja z nim ) :lol: z malym jest wszystko ok - nie wiecie czy te wizyty sa niezbedne??? bo mnie to troche irytuje :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmmm chyba trafilas na jakas fladre i tyle. Ja mialam cudowna pania helath visitor, oczywiscie ona bardzo interesuje sie rodzicami, bo musi potem wypelnic odpowiednie formularze, powinna ci dac do podpisania papierek, ze chcesz miec do nich wglad. Bedzie chodzila srednio przez 2 miesiace, co do testu sluchu, to moja Vikusia miala go robionego wlasnie przez moja kochana Sally, zawsze byla doskonale przygotowana, miala superowe rady, bardzo lubialam z nia rozmawiac. Co do przychodzenia bez zapowiedzi, powiedz jej, ze nie lubisz jak ktos wpada bez uprzedzenia, lub po prostu nastepnym razem nie otwieraj jej drzwi, to sie moze nauczy dzwonic.

elcia27 dziewczyny niestety maja racje, nie nalezy Ci sie Statutory Maternity Pay, ale raczej nie zostawia Cie calkowicie bez pieniedzy, znajoma dostawala 80 funtow tygodniowo, ale pracowala do konca ciazy. Nie wiem dokladnie jak sie to nazywa, ale przy odrobinie czasu poszperam
pozdrawiam, koncze bo moja Mala Ksiezniczka wlasnie wstala, dzis wyrznely jej sie dwie dolne jedynki!!!!!!!!!!!!!! A do tego juz chodzi samiutenka po calym mieszkaniu, jestem normalnie taka dumna ze chyba pekne :D

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

katarzyna gratulacje dla cory Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

CalaWtrAwie dziekujemy :D juz chyba wszyscy moi znajomi i krewni wiedza o zabkach, tak dlugo na nie czekalismy, ze juz zaczelam sie obawiac czy w ogole wyjda :? NO teraz to juz moze sobie wiecej pochrupac, a nie tylko mamalac w buzi hehe
buzki dla malenstwa, taka kruszynka, jak ogladam zdjecia Viki to sama nie moge uwierzyc jak ten czas szybko leci :shock:

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 57  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]