Dzisiaj jest pt kwie 17, 2026 2:18 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3879, 3880, 3881, 3882, 3883, 3884, 3885  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

AnnaLondyn pisze:
gala Zmykam do męża trochę poczytać :D

Anna to sie teraz "poczytać" nazywa? :twisted:

Fajnie by było gdyby Ci wyszło z ta pracą. Będę trzymała kciuki. :wink:

Morning fajna fryzurka, faktycznie następnym razem chyba łysa wrócisz :lol:

Jakiego cidera lubisz? Ja popijam właśnie gruszkowego bez % :P

Galla bardzo lubię takie samodzielnie zorganizowane wakacje, nie wiem czy kiedykolwiek pojechałabym z biurem podrózy. :?

U koleżanki było super, dziewczyny się wyszalały za wszystkie czasy, w piątek powtórka, tym razem u nas. Juz się boję tego burdelu!!! :shock: Po południu Inga już marudziła, że jej się nudzi, a że się obraziła na tatę, miałam przesrane. :x Jak jutro tez będzie taka pogoda do kitu to ja chyba w łeb sobie strzelę. :roll: Chyba do małpiego gaju z nią pójdę dla świętego spokoju.

Idę poczytac bardziej wstecz...

edit

Gosia w takiej sytuacji mi się wydaje, że jestes usprawiedliwiona. Małemu dziecku niestety nie da się wszystkiego wytłumaczyć, a klaps spowoduje, ze dziecko nie bedzie danej rzeczy robiło ze strachu. Inga nie raz dostaje klapsy w tyłek (także Aniu nie jesteś sama :wink: ) gdy tłumaczenia nie docierają. Dostała klapsy np wtedy gdy wybiegła na ulicę, po której jeździły samochody, gdy mi uciekła za sklep, gdy uderzyła Fionkę twardą zabawką, generalnie wtedy gdy naraża siebie lub Fionę na niebezpieczeństwo. choć czasem tez wtedy gdy cos robi ewidentnie na złość, żeby sprawdzić czy ja ukażemy czy nie. Mnie rodzice bili i to kablem na goły tyłek, i tez wyszłam na ludzi, skrzywiona psychicznie nei jestem (tak mi się przynajmniej wydaje :wink: ), chociaz kontaktu z mamą nie mam dobrego, ale to raczej wynik braku zainteresowania z jej strony moją osobą.

Justysia jak wysypka? Lepiej? Mi się tez wydaje, ze to może być od vicksa, Inga czasem dostaje identyczną wysypke jak coś zje, ostatnio np po ptasim mleczku. Może więc to jakaś alergia pokarmowa? Smarujemy wtedy fenistilem.

Dalej się nie cofam. Idę do wyrka, i tak już chyba nikogo tu nie ma.

Dobranoc.

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej ho :lol:

Stawiam herbatke albo kawkę dla chętnych ciasta dziś niestety brak :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieńdobry.

Nie śpimy od 5.45 :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

A ja mam leniwy tydzień nawet na laptopie nie chce mi sie pisać :(

Kacperek na biegunke chyba w sumie nie czyści go co chwilke ale z 3

razy dzienie robi strasznie żadką kupke.Zastanawiam się czy jemu

czasem piątki nie idą :wink: .

Marti Jeżeli będzieśz chciałam pogadac to napisz na gadu gadu,

ucałuj olivke i powiedz że teściowa ja prosi aby była grzeczniutka :D

Anna Trzymaam kciuki aby z pracą wszystko sie udało :)

Morning Fajna masz nowa fryzurke :P i faktycznie co wyjazd do

polski to wracasz z fajniejszą fryzurką

Gosia Napisz co tam dzisiaj w solarium wynikło :roll:

Galla Fajne wakacje sie wam zapowiadaja ,my jedziemy ale na

polskie wakacje w bieszczady tradycyjnie :wink:

Co więcej nie pamietam :oops: Pasowało by mi iśc do JD bo są fajne

nowe koszulki i rozm 6 czyli moj :lol: a pasowało by mi mieć z trzy

nowe do pl .

Obrazek

Obrazek

Galeria Kacperka :
http://www.garnek.pl/casper

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej
ja już po kawce
my też nie śpimy ale przed 7 wstałyśmy, bo niestety musimy w tym tyg i w następnym do środy wozić mojego M. do pracy, no i przywożić tez. Więc pakuję rano martynkę jeszcze w piżamkach do samochodu i jak wracamy to dopiero ją przebieram, karmię i takie tam. Taką mamy przymusową wycieczkę z rana.

kochani dziś prądu nie będę miała bo remontują linie elektryczne na całej ulicy i co ja będę robić?? nie wiem na ile bateria w laptopie mi starczy. Jakby co to do wieczora

aha nie wiem czy was to interesuje, ale i tak napiszę :lol: Dostałam pierwszej @ po porodzie i tak mnie boli, że co chwilę tabletkę biorę i mało co pomaga :cry: a przed ciążą miałam super okres który mnie nie bolał wogóle i trwał 3 dni + 2 dni brudzenie tylko, więc wogóle się nie namęczyłam. Mam nadzieje ze to jednorazowo tak boli i że jak sie wszystko ureguluje to już nie będzie boleć :roll: :roll:

to tyle, papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejo

My niedawno wstalyśmy i oglądamy Teletubisie.
Dalam Maszy Zyrtek na noc i strasznie jest po nim śpiąca, ale plamy już prawie niewidoczne więc teraz już nie dam.

anmast ja pierwszych kilka też mialam strasznych, ale za każdym razem jest trochę lepiej.
Bez prądu w domu nie wysiedzisz :wink: Idź do kogoś w gości :lol:

Kinia wlaśnie zauważyam, że coś ostatnio bardzo malo piszesz.

Kaja, Galla, Kik Dzieńdoberek :D

Wubbzy ja też gruszkowego, tylko z %. mniam
Widzialam, że Inga okulary nosi. Skąd wiedzieliście, że takie maleństwo ma klopoty ze wzrokiem?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzien dobry :sw:

Wczoraj siedzielismy w domu z Seba a dzisiaj idziemy do parku
i mam nadzieje ze sie wybiega lobuz to pozniej jutro wstanie
dzisiaj wstal o 6 .30 :roll:
kinia zdrowka dla Kacperka , zazdroszcze Ci tych zakupow ciuchowych :roll: ja dopiero po porodzie sie wybiore :wink:
anmast mysle ze wszystko wroci do normy u Ciebie
chociaz nigdy nie wiadomo :roll:
ja nie tesknie za okresem mialam 6 dni a pierwsze 3 to po prostu masakra byla :roll:
morning super ze Maszce zeszly plamy :)

co do klapsow to nie jestem przeciw tylko trzeba sie pilnowac zeby nie naduzywac
ja dostalam od mamy raz i to pasem
mieszkalismy na 4 pietrze w kamienicy wysoko bylo a ja majac 5 lat weszlam sobie na okno (na klatce schodawej) a dokladniej to ukleklam na parapecie i spogladalam co tam sie w dole dzieje
to bylo naprawde niebezpieczne
mama jak zobaczyla zawolala mnie spokojnie zeby nie wystraszyc
a potem w domu trzy pasy w dupke , pamietam to do dzis i chyba dla tego mam lek wysokosci hihi

milego dnia zycze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no prąd jeszcze jest, ale roztawili się na ulicy i chyba będą asfald rozkuać, pewnie niedługo wyłączą
o wizycie u koleżanki myślałam, ale mam takiego lenia ze trochę mi się nie chce, he he

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam sie i ja :) w dbrym humorku :) a to temu ze nie musiałam wstawac do małego w nocy :) wstał moj małżonek hehe bo dzisiaj ma wolne :) wiec ja mogłam sobie spac spac spac :):) ale mi to dużo dało ze nie musiałam wstawac do Oliviera taka wypoczeta sie czuje :)

anmastwspółczuje i oby szybko mineło

u mnie mój tato lubił pasem lać a mama ... jak już faktycznie ja wyprowadziliśmy z równowagi to ręka poszła w ruch

ok ide sie zbierac bo musze na miasto jechac z męzem raz zena tą solare a dwa w sobote idziemy na impreze lidlowską... trzeba sie jeszcze jakos ubrac :P
to pa i do później :) dam znac co z ta moja pierońską zgubą :-/

(INO, ZAŚ, PIEROŃSKO :p )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie

Rozmawialam z ginem i chce mnie zapisac na poniedzialek lub najdalej na piatek na operacje bo torbiel jest duza istnieje ruzyko ze peknie wtedy krwotok wewnetrzny i nie musze pisac o tym jakie to jest niebezpieczne :(

zatem od pon lub od piatku(raczej od piatku) sie z wami pozegnam na tydzien :dada:

Dziasiaj jade raz jeszcze do niego oceni ta moja torbiel i podejmiemy wspolnie decyzje :?

Olivia mna zapalenie gardła i krtani nie wiem skad to sie wzielo ale tłumaczy czemu jest taka NIZNOSNA dostala antybiotyk i jeszcze 2 inne leki i sie kurujemy.. :cry: :cry:

Ruda mamy tel domowy ale cosik z nim jest nie hallo bo sie ciagle rozmowy rozlaczaja z przyczyn tych ciezko przez niego pogadac :cry:
zdaloby sie go naprawic ale moj ojciec pracuje za granica teraz przyjechal na krotko i ma tyle spraw ze nie mysli o tym telefonie tym bardziej ze wszyscy maja komorki (zaiste bardzo madrze placic abonament i nie korzystac z uslug TP :? ale ja sie nie wtracam :roll: )

kochana a jak z twoja operacja?znasz juz termin? jak samopoczucie?

Anmast ja tez mam niesamowice bolesne miesiaczki po porodzie a przed ciaza mialam cos jak ty teraz jest MASAKRA :evil:

gOSIA JESTES ZE SLASKA? :P bo tam zdaje sie uzywaja tak tego słownictwa :D pby bransoletka sie znalazla :D

cos IZY nie widac? czyzby ...... :smo: :kla: :brv: :?: :?: :D

Morning powiedz twoja Maszenka taki kleszcz i przylepa od urodzenia? jak ty dajesz sobie rade? bo mi brak juz sil do swojej chyba sie nie nadaje na mame :oops: :( bo chwilami brak mi cierpliwosci i sił do niej. :oops: :cry:

kinia odezwij sie na gg bo nie mam listy kontaktow :wink:

zycze wszystkim milego i slonecznego dnia bo w pl pochmurno :?

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzien dobry!!!
wlosy umylam,wybieram sie do poloznej.
moze dzis porozmawiam na temat porodu :roll:

Marti trzymam kciuki za powodzenie operacji i za szybki koniec Twoich problemow!!!
a Olivka moze taka marudna nie tylko przez chorobe,ale moze wyczuwa ze cos jest nie tak z Toba? :roll:

a Iza mysle ze by dala znac jakby sie rozkrecila :wink:

Gosia zycze znalezienia bransoletki,ale szczerze mowiac to ja bym na to nie liczyla :?

Kinia udanych zakupow!!!

co do klapsow,chyba jestem przeciwna,ale bywaja rozne sytuacje a my tylko ludzmi jestesmy :roll: mysle ze delikatny klapsior nic zlego nie zrobi,sama nie wiem.
mnie matka nie bila,ale wlosy kilka razy wyrywala,coz rodzicow sie nie wybiera :roll: najlepszymi przyjaciolkami nie jestesmy :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mimi jak to włosy wyrywała??? :shock:

Anmast ja juz miałam 3 okresy!!! Ten ostatni trwał 2 tygodnie... :? Nie wiem czemu tak się dzieje. Przed Ingą miałam dość bolesne i obfite miesiączki, za to PO było super, 2 dni lekkiego krwawienia i finał. Ciekawe jak teraz będzie. Mam nadzieję, że to nam się jakoś ureguluje.

Morning wiedzieliśmy, bo zezowała jednym oczkiem i poszliśmy do okulisty, zrobiliśmy badania (z atropiną, czyli porządne, w UK nie badają dzieci z atropiną) i okulistka powiedziała, że zez jest powodem róznic wady wzroku w oczkach. Jak nosi okularki to nie zezuje.

A ciderek gruszkowy pychotka :P

Gosia super, że się wyspałaś, ja tez nie narzekam. :wink:

Kinia co masz na myśli pisząc rozmiar 6??? Może się pomyliłaś??? Nie znam nikogo w tym rozmiarze, myślałam, że 8 to najmniejszy jaki może być. :shock: Ja mam rozmiar 14... ratunku.... :oops:

My znowu cały dzień w domu, pogoda taka, że w każdej chwili moze padać, więc do parku nie idę, nie chcę wracać z dzieciakami na gwałt do domu, za daleko mam. :?

Dzis mam dołka... Tomek zadzwonił rano i powiedział, że wyjeżdża w poniedziałek do Danii. Nie bedzie go 10 dni, potem wraca na 4, potem go znowu nie bedzie 10 dni i tak w kółko do odwołania... :cry: Jak ja sobie dam radę z dwójeczką??????? Zupełnie sama????? :? :cry: :cry: :cry: Nawet nie bedziemy mogli za bardzo do siebie dzwonić :(

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marti trzymam kciuki!
Masza jest kleszczem od urodzenia więc mialam czas się pzyzwyczaić :wink:
Przyznaję, że miewam kryzysy a najgorszy to byl, jak miala 6-8 miesięcy.
Chcialam wtedy uciec do pracy i uwolnić się od niej. Potem zaczęla raczkować i bylo lepiej. Nadal jednak większość dnia przesiaduję na podlodze albo kanapie, bo sprzątanie czy gotowanie z nią na rękach czy marudzącej przy nodze nie wchodzi w grę :wink:

mimi gadanie o porodzie nie ma sensu (dla mnie nie mialo), jak się nie wie o czym się gada :lol: rzeczywistość i tak będzie dużym szokiem.

gosia zazdroszczę tej imprezy. Też bym sobie gdzieś wyszla.

Ewa to sobie dzisiaj nie pospalaś.

My też się zbieramy na jakiś spacer
do później!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziendoberek!

pytacie jak sie Kaja zachowuje w PL.... poprawnie musze napisac... ale i tak mamunia najwazniejsza i nikt jej nie zastapi... znaczy mnie!

A jak sie uda to slonko wcisne w torbe i przywioze! dzis znowu ladnie! hihihi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wubbzy ano ciagnela za wlosy tak mocno ze az wyrywala...
tak jak pisalam,rodzicow sie nie wybiera,a ja nie trafilam najlepiej :?

Morning moze i masz racje,bo wlasciwie nie bardzo wiem o czym chce rozmawiac. ale generalnie chcialabym sie dowiedziec jakie mam mozliwosci do wyboru w tym szpitalu,typu znieczulenia i inne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej
Mam pytanie odnosnie porodu jaka jest opieka czy np moge odmowic jesli beda chcieli urzyc kleszczy.Czy jak poprosze o epidurial to mi go dadza ( w ksiazce ciazy mam ze chce epidurial) i czy boli jak go wszczykuja w kregoslup.Bardzo sie boje to jest moj drugi porod a od swojej poloznej w sumie nic niewiem bo co wizyta to jest inna a ostatnio byla nawet studentka bo polozna na zadane pytanie o porodzie poprostu sobie wyszla zostawiajac mnie z niedoswiadczona studentka.W sumie nic niewiem a strach jest coraz wiekszy.Ile mam wziasc ubranek dla dziecka i co jeszcze moze byc bardzo przydatne.Prosze pomozcie jak mozecie .Mnostwo pytan i strach jak to bedzie coraz wiekszy.

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzien dobry

Kati hej, nie martw sie nic, nawet jesli do poloznych nie masz szczescia rzadko sie zdaza zeby w szpitalu opieka byla zla. Ja jestem zachwycona swoja w trakcie porodu. Epidural podadza bez problemu i bezplatnie. Co do kleszczy - uzywaja ich jesli jest taka koniecznosc. Nie obawiaj sie, rozne porody tu byly, ciezkie, szybkie, dlugie, lekkie ale w 90% opieka lekarzy i poloznych celujaco wypada.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kumka dzieki ale stres ma wielki .Pierwszy porod byl ciezki i dlugi a corcia tez mala nie byla bo miala 4150 i 58cm.Powiedzx mi kiedy wszczykuja epidurial w trakcie skurczu czy boli jego wszczykiwanie i czy rzecziwiscie nie wolno sie ruszac po nim i tylko lezec a co jesli zachce mi sie sikac co wtedy :?:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kati nie denerwuj sie Kumka ma racje opieka w szpitalach jest zazwyczaj świetna :lol: Jezeli zdecydujesz sie na epidural to założą Ci cewnik wiec siku Ci sie nie bedzie chciało :wink: wstrzykiwanie epiduralu nie boli nic a nic a zakładaja go miedzy skurczami bo to w czasie podawania nie mozna sie ruszac trwa to chwileczke a potem mozesz sie już krecic ile tylko chcesz :lol:
A co do tej studentki to podejzewam ze nie byla ona wcale tak zielona jak studenci w polsce tutaj studenci położnictwa od pierwszego tygodnia studiów maja w kazdym tygodniu 38 godzin praktyk w szpitalu takze sa naprawde dobrze przygotowani :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3879, 3880, 3881, 3882, 3883, 3884, 3885  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]