Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 4:23 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 311, 312, 313, 314, 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

holly79 rowniez witam!
Szczerze to nie znalam tego Halsteren,wpisalam w mapy i jest spory kawalek no chyba ze ja znowu zle patrzylam :oops:
Ja do Bredy mam 7 km i musze jezdzic tam na kontrole do szpitala bo tu zadna polozna nie bedzie prowadzic ciazy blizniaczej tylko odrazu daje skierowanie do gina do szpitala,co kontrola to inny lekarz ,nie widomo czego sie spodziewac bo kazdy gada inaczej,ostatnio trafiam na samych asystentow,jakas mloda marokanka nawet nie wiedziala kiedy mam nastepna wizyte miec :? Poki co nie panikuje bo czuje sie caly czas dobrze a male rozwijaja sie prawidlowo. Kontrole byly co 4 tyg,teraz juz bede miec co 3,za kazdym razem robia mi echo ,szyjke macicy zmierzyli tylko raz a przeciez w Polsce to mierza za kazdym razem ,przeciez najwazniejsze jest mierzenie bo szkracanie sie szyjki grozi przedwczesnym porodem a co oni barany tego nie wiedza a potem sie dziwia ze tyle wczesniakow (blizniakow)sie rodzi,ale jak ich tu zmusic zeby zrobili mi to badanie,tego sie nie da symulowac!

ech... to ponarzekalam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

axa - do Bredy mamy pół godziny jazdy,więc niedużo :wink: Często na większe zakupy tam jeździmy. :D

Co do wizyt,to prosisz żeby Ci zbadali szyjkę i oni odmawiają?
Tu faktycznie nie sprawdzają za często.Mi wogóle nie sprawdzali. No ale u Ciebie to zupełnie inna sprawa bo to szczególna ciąża.
A jak poród? Naturalnie czy cesarka?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

holly jeszcze nie prosilam ale chyba przy nastepnej wizycie tak zrobie bo to bedzie juz 28 tydz a czytalam o blizniakach co sie rodzily wlasnie w 28 tyg.Mi lekarka powiedziala wlasnie ze szyjke mierzy sie tylko raz na cala ciaze blizniacza. /a co do porodu to uslyszalam ze to zalezy od ulozenia dzieci w 36 tyg a jezeli nie doczekam 36 tygodnia???
Poprostu krew mnie zalewa jak widze to ich 'olewanie'
Ostatnio na kontroli sie dowiedzialam ze grupa krwi meza nie ma znaczenia!!!
A czy oni slyszeli kiedykolwiek o konflikcie krwi????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Axa - rozumiem że masz Rh-

Bliźniaki to faktycznie zazwyczaj wcześniaki,choć właściwie to nie wiem dlaczego.
Co do tutejszego systemu med to faktycznie dużo się rożni od naszego polskiego. :roll: Czasem dla mnie niepojęte.
Cieszę się,że po przeprowadzce trafiliśmy na dużo lepszego rodzinnego,który nie olewa nas i nie faszeruje Paracetamolem 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi też nie badali szyjki macicy wogóle ,nakoniec z Lenką zrobiła mi masaż i za 2 dni urodziłam :wink:
u mnie badali krew bo ja mam minus i konflikt dostawałam zastrzyki .

mam koleżankę która tu rodziła bliżniaki :D musze ją podpytać co i jak :D
ja tez miałam szpitalne wizyty bo pierwsza miałam cc wiec tez lekarze sie zmieniali tez mnie to denerwowało :)

musisz isc i pogadac z lekarzem co ciebie nie pokoi itd on powinienci wszystko wytłumaczyc :D ja jak byłam z Sebą to miałam wiecznie 100 pytańn do położnej aż ona sie śmiała zemnie że powinnysmy specjalną wizyte zamówić :wink: bo mówiłam ze w pl to tak a tu tak i zemnie to dziwi ....

pokoik masz juz wyszykowany???

holly jak mały ? jak Natalcia w PSZ? marudzi ci czy grzeczny ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olgunia - miałaś masaż szyjki grrrrrrrrr :? (aż mnie trzepie jak sobie przypomnę) .
Przy Natalii też miałam tą przyjemność. Mi nie pomógł.Natala przyszła na świat dopiero tydzień później.
Przy Nico miałam zamiar odmówić.Zresztą i tak nie byłoby to konieczne bo przyszedł na świat 5 dni przed terminem.

Natalka uwielbia chodzić do przedszkola.Od wakacji chodzi 4 razy w tygodniu.Szkoda że na tak krótko.Dobre i tyle.
Chciałabym ją jeszcze posyłać na jakieś dodatkowe zajęcie (1-2 razy w tygodniu) może jakieś taneczne.
Jest tu coś takiego? Nigdzie się z tym nie spotkałam.

Nico fajnie,chociaż od 3 dni ma chyba skok rozwojowy. Nerwowy jakiś. Nocki mi przesypia,więc przynajmniej jeden kłopot z głowy :wink:
Nie udało mi się nauczyć go pić z butelki (tak jak Natalę) więc do pracy wrócę najwcześniej w grudniu,styczniu.

Spojrzałam na Twój suwaczek.Matko Lenka ma już pół roczku! :shock:
Czas pędzi jak szalony.
A jak Sebuś? W styczniu już ma 4 latka. Kiedy idzie do szkoły?
A jak wasz psiak?Labrador prawda? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

najdziwniejsze co mi sie przytrafilo to jak trafilam do szpitala wpierwszej ciazy ,lekarz zdiagnozowal poronienie a ze byla sobota i to srodek nocy to kazali mi zrocic do domu i wziasc paracetamol bo weekend oni i tak mi nie pomoga mam czekac az bedzie miejsce na zrobienie usg ktore potwierdzi ze serce dziecka juz nie bije i wtedy zdecyduja co dalej czy wyskrobac czy czekac az 'samo sie wyczysci' ,zanim doczekalam badania a czekalam na nie 3 dni to samo wszystko zdarzylo ze mnie wyleciec.
Dlatego teraz tak niewnawdze tych lekarzy tutaj , ale jezeli mowia ze jest wszystko ok i mam sie nie denerwowac to poki co musze im wierzyc!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

axa ja tez poroniłam :( ale akurat bylismy w pl tam zajeli sie mna i miałam czyszczenie :? a tu dzwoniłam ich informować :roll: i tez mi tak powiedzieli ze oni by poczekali jakies pare dni moze samo zejdzie a w ostatecznosci czyszczą :roll:
tu tak niestety jest ale tez sobie tak mowiłam w końcu są lekarzami si e znaja na tym :wink:

holly no dzieciaki rosna twój nico tez juz 3miesiace a tak nie dawno urodziłas :wink:
poszukaj nawet na necie jakies zajecia dodatkowe ,mój Seba chodzi w soboty na gymnastykę :) od 4 lat zapisze go jeszcze na basen i piłkę nożna mamy akurat tutaj klub piłkarski :)
Sebuś od lutego idzie do szkoły tutaj :D teraz chodzi 3dni w tygodniu do PSZ tez bym chciała zeby czesciej no ale tak nie ma :roll:
psiak dobrze Saba tak labrador :D
gryzą sie nawzajem z Sebastianem :lol: ale jest ok.jeszcze taka głupiutka no ale młoda jeszcze :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Axa - mi jak zaczęło się krwawienie to położna też kazała wrócić do domu.No ale usg mi zrobiła...Samo się oczyściło.
To była młoda ciąża.6 tygodni... Wiem że tak miało być.Lekarze by mi tu nie pomogli.

No ale system systemem. Pozostaje wierzyć że Twoja ciąża do końca przebiegnie bezproblemowo i bezstresowo :wink: Musimy w to wierzyć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmmm ja slyszalam ze Polsce czesto daja cos na podtrzymanie ciazy ...
ale koniec o tym, jak teraz juz zaszlam tak daleko to sie nie dam!!!
Dzieki Wam dziewczyny za dobre slowo,tez caly czas powtarzam sobie ze bedzie dobrze!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pewnie ze bedzie dobrze!!!!

axa a skad jesteś z pl?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olgunia ja jestem z opolszczyzny :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

... no i ucichło...dziewczyny żyjecie???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

axa żyje :D dzieci mi daja ostatnio w kość :wink:
i nic misie nie chce !
a jak sie czujesz?
moze byś jakieś fotki wkleiła ???

holly jak dzieciaki ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jestem,jestem :D

Taka fajna pogoda ostatnio (chociaż dziś już słoneczko się schowało).Chyba za to paskudne lato. :wink:

Byłam ostatnio z Nico na bilansie i szczepieniu.Na razie mamy spokój ze szczepieniami do 11 miesiąca.
Ma już 65 cm i waży ponad 7 kg.Wszystko w normie. Jeszcze zrobił popis w CB i przewrócił się z plecków na brzuszek. :D

Wczoraj M miał wolne więc pojechaliśmy do ZOO w Rotterdamie. Fajny dzionek spędziliśmy.Po drodze zjedliśmy w KFC.

A dzisiaj Natala nie poszła do przedszkola.Budzik mi nie zadzwonił,bo komórka mi się wyładowała. Natala z wczorajszych wrażeń też przespała dzisiaj.Obudziliśmy się dopiero o 9.45. Ups :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny!!!
Jak przygotowania przedświąteczne???Zostajecie w Holandii czy jedziecie na święta do PL???
Ja niestety muszę zostać tu :lol:
Czuję się dobrze ale już poruszam się coraz wolniej :lol:
Jestem w trakcie kompletowania wyprawki,Holly niechcesz się może pozbyć jakiś najmniejszych rzeczy po synku,możemy się dogadać :wink:
Pozdrowienia!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej :D

Axa - wysłałam Ci wiadomość na priva

Pytasz o ubranka po Nico? Czyżbyś miała awersję do różu ?:P:
A urządzaliście pokoik dla dziewczynek?

Co do świąt, to spędzamy je tutaj.Dzisiaj chcę popiec z Natalką troszkę pierniczków. Chcę też zrobić parę ozdób na choinkę.
My raczej nie z tych co w listopadzie ubierają już choinkę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej
Holly pokoj mamy gotowy,sciany w kolorze tla tego forum :lol:
do tego meble bialo-brazowe z zyrafka i wykladzina taka kawa z mlekiem,neutralne i cieple kolory,jeszcze tylko dokupie naklejki na sciany ze zwierzatkami i bedzie a-la safari.
Choinke bede ubierac pewnie za tydzien,jeszcze nie do konca ogarniety mamy syf po remoncie ,sprzatam sobie etapami,powolutku,co chwila przysiad zeby odpoczac,w sobote nawet okna pomylam to sasiedzi wielkie oczy robili :lol:
Jak pomysle o przygotowywaniu swiat to juz mi sie niechce tyle sie nastac,ale pierniczki bym zjadla :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam mamuśki!
u mnie masa zawirowań, od 3 miesięcy mieszkamy już w Rotterdamie, ale tu też problemy z właścicielami i pewnie po nowym roku znowu nas czeka przeprowadzka:(
pozatym jakoś leci siedzę w domku i niepracuje jak narazie.

Jak tam przygotowania świąteczne?
my choinkę ubraliśmy w sobotę, tylko śniegu brakuje:)

pozdrawiam wszystkie mamy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zdrowych wesołych swiat !!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 311, 312, 313, 314, 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]