Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 8:04 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

bry wieczór

my dziś dzionek spedzilismy u szwagierki, a że mieszka ona nad morzem to pół dnia na plazy przelezelismy :wink: w drodze powrotnej młody padł i na szczescie dał sie przeniesc bez pobudki do wyrka... szkoda ze weekend sie konczy zawsze tak szybko... jutro ma byc jeszcze cieplej niz dzis wiec pewnie nad basenem wyladujemy...

do juterka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

Karolka, Iza widze, ze weekend fajnie spedziłyście :)

Karolka Tino oczywiscie najabrdziej zadowolony, bo ja "kociara'' jestem :wink:
... a czy on teskni :hm: raczej nie, bo z nami ma luzik, lepiej jesc dostaje, na sofie sie ciagle wyleguje, na czestsze i dluzsze spacery z nim chodzimy no i kompana do zabw ma (choc zaczyna juz sie chowac pod stolik, zeby odpoczac od Tino) :wink: piszczy w nocy, bo on chce byc wszedzie tam gdzie my :roll: :wink:

Iza mowisz, ze dzis ma byc cieplej jak wczoraj ... to trzeba cos zaplanowac na dzisiejszy dzionek :wink:

Hallo ... gdzie sie podziewa reszta kobitek :?: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka

ja jestem :D my wczoraj byliśmy na obiadku u mamy i później jak zawsze nad jeziorko bo to bliziutko od mamy :D Seba jak zwykle szczesliwy ze nie chciał wracać :roll:
moje uszy juz lepiej mniej bola ale jedno mi sie zatyka i nic nie slysze :roll:

iza no super na łódzce i Antos jaki szczesliwy :D
jak tam Antoś z kupkami? antybiotyk juz wziął do konca co?

karolka ładna ci panniocha rośnie :D

marryna by mogla sie juz odezwac co u niej??? ciekawe jak sie czuje???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam i ja
u nas weekend też szybko zleciał, my wylegiwaliśmy się w parku na trawce, nic już nam się nie chce, czekamy na piątek i :siu: do Polski.

Iza: ale mieliście fajny wypadzik, Antoś jakiż zadowolony :)

Karolka: ładna ta twoja niunia

jak ma być jeszcze cieplej to nie wiem co tu robić, jak nie mamy autka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My juz poranny spacer z czworonogiem zaliczylismy :wink:
Tino zeby cos zjesc to musi teraz siedziec w krzeselku, bo inaczej Tommy wszystko wyjada zmu z rąk :roll:

Ewcia ale fajnie macie, ze już w piątek do PL :)

Olga dobrze, ze z uszami już lepiej i zebys jak najszybciej znów zaczęła normalnie słyszeć :)

Holly jak powinna wyglądać dzienna dieta psa ... ja jakoś niezbyt się orientuje w tych sprawach, a w internecie to "mydło i powidło" na ten temat :hm: Ty pewnie masz większe doświadczenie :wink:

Co by tu dzis robić ... zupełnie nie wiem :ysz:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haniu ja to nie wiem ale pies chyba powinien raz dziennie dostac jesc :roll: ale ja zawsze swojemu dawałam jak byłam w pl wiec tylko zeby nie był glodny tylko mój jak byl głodny to miske w pysku przynosił :D

dziewczyny jak jest tarczyca po holendersku bo chce teraz pogadac z lekarzem żeby zrobic sobie badania i tez bym chciała na tarczycę .....

kurde a my mamy wesele 19 wrzesnia mojej psiapsiolki i nie mozemy sie zdecydowac czy jechac
bo jak mamy jechac na 4 dni pociagiem i stracic ponad 1000 euro i sie umeczyc to stwierdziliśmy ze mozemy te pieniadze przeznaczyc na jakos wycieczke w wrzesniu i na tydzien jechac gdzies i wypoczac :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hania13 pisze:
My juz poranny spacer z czworonogiem zaliczylismy :wink:

Holly jak powinna wyglądać dzienna dieta psa ... ja jakoś niezbyt się orientuje w tych sprawach, a w internecie to "mydło i powidło" na ten temat :hm: Ty pewnie masz większe doświadczenie :wink:

dorosły pies powinien jeść 2 razy dziennie.lekarze weterynarii zalecają podawać zamiast jednego dużego posiłku dwa mniejsze...lepiej dla psich żołądków :wink:
nie wiem co dokładnie chciałabyś wiedzieć?
ogólnie dobrze by było zachować dotychczasowy tryb żywienia.ta sama karma,te same porcje...
z doświadczenia wiem,że pies bez swojego państwa niewiele je z tęsknoty,no chyba że jest mu tak dobrze,że ma gdzieś, gdzie jego pańcia i pan są :lol:
napisz konkretnie co cię interesuje.

Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2009 9:50 am przez holly79, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olga tarczyca po hol. to schildklier
Faktycznie, że nieco kosztowna sprawa ten wyjzad na wesele, no i ta męczarnia pociągiem ... Ja bym wybrała raczej wycieczkę, ale to jeszcze by zależało od tego jak bliska Tobie jest owa dziewczyna. Ja mam jedną taka psiapsiółe w PL i nie wyobrażam sobie nie być na jej weselu ... chyba by mnie żywcem zjadła, tym bardziej, że ona będzie świdkiem na moim slubie :wink:

Holly dzięki za odp. Mam jeszcze pytanko: czy pies może dostawać ciągle i tylko suchą karmę, czy powinien jesć również posiłki z puszek ??? W necie doczytałam, ze wskazane jest podawać psu kości, mięso, warzywa i raz w tyg. jajko. Sama już nie wiem ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haniu karma jest tak zbilansowana,że niepotrzebnie jest dodatkowo podawanie warzyw i mięsa-wszystko jest w karmie.
czasem zamiast suchej karmy możesz też podawać puszkę,czemu nie.albo na opak,zamiast puszek suchą karmę...
jedno surowe jajko podawane raz w tygodniu jest dobre na sierść,która potem pięknie lśni :pipi:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Holly dzieki jeszcze raz :sss:
Rodzice Jack'a podaja mu ciagle tylko sucha karme i szczerze to az szkoda mi tego psiaka, ze caly zywot na tym suchym jedzeniu ma spedzic :roll: Kupilismy mu pokarm w puszkach i zebys widziala jaki on szczesliwy jest widzi, ze z puszka ide :D
... jajko surowe tez mu dam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

My od wczoraj w domku.
Było suuuper! Widoki boskie, atmosfera fajowa, jedzonko smaczne. Łaziliśmy po górach, pływaliśmy w basenie, jednym słowem aktywny wypoczynek. Tylko ten upał czasami dawał we znaki i przez niego jeden dzień praktycznie spędziłam w hotelu. 37 st w górach to lekka przesada...

Co do mojego samopoczucia to jest ok. Oprócz mdłosci to innych objawów nie mam. No po za zachciankami kulinarnymi. Raz np. czułam zapach ziemniaków z koperkiem i to będąc dość wysoko w górach...od paru dni wzięło mnie na leczo i właśnie je sobie gotuję, bo w przeciwnym wypadku język mi ucieknie do ....

Jak znajdę chwile to wstawie fotki.

Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna witam z powrotem. Super, że wypoczynek się Wam udał :wink:
Nieźle Ci się węch wyostrzył :D a dzidzia widać ma ochotę na paprykę :lol: Czekamy na relację foto :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haniu wiem coś o tym,Mela puszki pochłania tak,aż jej się uszy trzęsą :D

marryna welcom back :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo marryna fajnie ze wycieczka sie udała :D
i czekamy na fotorelacje :wink:

oj ja tez bym zjadła leczo :D mniam mniam musze zrobic :D

haniu
to kiedys była moja calkiem dobra psiapsiólka tylko teraz to wiesz jak jest ja tutaj ona w polsce. jak jestem w polsce wiadomo widujemy sie ale to nie jest to samo co kiedyś :wink:
w sumie bym chciała jechac ale szkoda mi ciagac Sebcia. meczenie itd. i tyle kasy na dwa dni :roll:
ona wogole miała sie chajtać w tamtym roku w czerwcu tylko jej sie odechciało i dwa miesiace przed slubem zerwała zareczyny i cały ślub :roll: a my wtedy zaplanowaliśmy sobie wyjazd do polski zeby od razu byc na weselu i lipa :twisted: i pogodziła sie poźniej ze swoim byłym ale nie tym co miała sie chajtać i postanowili teraz wziasc ślub :D
ja chyba tez wybiore wycieczke i odpoczniemy sobie we trójkę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olga własnie to wszystko zależy jak bardzo jesteście sobie bliskie ... chyba sie na Was nie obrazi, co ? A wycieczka jest kusząca :wink: Macie może pomysł gdzie się wybrać ?

Tino śpi i ja też idę na krótką drzemkę, bo później mamy jechać do znajomych :)

Miłego dzionka e-cioteczki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haniu no nie wiem pewnie bedzie troche zla :roll:
no pojdziemy do biura i popatrzymy na jakies oferty ciekawe. wiadomo im wczesniej tym lepiej :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olga we wrzesniu są już duże obniżki jeżeli chodzi o wakacje,a pogoda w wielu miejscach jest wciąż bardzo ładna. My się dwa lata temu wybraliśmy właśnie w tym terminie do Włoch i był dosłownie upał.

Leczo ugotowane. I ło matko zjadłąm już prawie połowę gara... :shock:

Za dwa tygodnie przyjeżdża do nas mój brat z rodzinką. Cieszę się baaardzo. Może razem z nimi pojadę do PL i pobędę trochę z Cleo u moich rodziców. Moja mama byłaby w siódmym niebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry

Maryna welkom terug :wink: fajnie ze wycieczka sie udało i ze odpoczełas...
Olga ja bym chyba na Twoim miejscu poszukała dla rodzinki wycieczki, za cene ktorą podałas na 4 dni w PL znajdziesz sobie spokojnie tygodniowy pobyt w jakims ciepłym miejscu :)
Haniu ale masz teraz wesolo z czworonogiem co? to mi przypomina jak my czasami mielismy psa tesciowej jak byli na wakacjach...

dobrze ze wczorajsza prognoza sie nie sprawdzila... jest ciepło i przyjemnie ale nie duszno... i to mi wystarczy do szczescia...
m. pojechał do pracy, za niedługo przyjedzie znajoma na kawke, pranie sie pierze, pierwsze juz sie suszy, obiad mam juz gotowy, jeszcze żeby mnie troche moj dzieciak słuchał to byłoby wzglednie... a on jak na złosc odstawia dzis fochy... juz 2 razy lądawał w kącie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cieplusio dziś, cieplej niż wczoraj, gotuje rosołek, jak myślicie mogę dać Olkowi troche? oczywiście bez przypraw?

Maryyna: witaj spowrotem, czekamy na fotorelacje, ale się masz ze swoimi zachciankami :) jedz jedz na zdrowie wam :D

Olga: ja bym też wybrała wyjazd na wakaje

Iza: a gdzie można znależć takie tanie oferty?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja chyba tez wyjade na wakacje :D

ewcia mozesz dac troche rosolku Olusiowi :D

marryna no mi narobiłas ochoty na leczo wiec chyba tez zrobie w tygodniu :D

no własnie wiem ze sa obniżki i poszukam sobie cos fajnego moze wy macie jakies wypróbowane biura podrózy?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]