Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 8:04 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

femke nie zazdroszczę podróży :? Najlepsza rada to jechać z dzieckiem w nocy. Nic więcej ci nie doradzę,bo nasza ostatnia 12 godzinna podróż autem była taka sobie.Pies zniósł dobrze ale Natalka marudziła. Dlatego zastanawiamy się czy we wrześniu nie wrócić do starego sposobu podróżowania i lecieć samolotem z Eindohoven do Katowic.

ewcia nie wiem czemu,czy te górskie pejzaże czy odrębna historia sprawia,że mieszkańcy Śląska Cieszyńskiego bardziej czują się góralsko niż Ślązakami.
A Ślązaków to ja bardzo lubię,jednego to nawet kocham :hil: :puk: - mój M. pochodzi z Pyskowic.Typowa śląska rodzina. I nie poznaliśmy się u nas tylko tu w Holandii :sese: Ale ten świat mały.
Ja to wogóle mam różnorodne korzenie-moja babcia Krakowiaczka,dziadek ze Skoczowa, tata - Ustroń a mama Opoczno (Mazowsze), ja sama zaś urodziłam się w rodzinnym mieście...Adama Małysza :D
Tutaj najbardziej tęsknię za górami,nie za Śląskiem :wink:
Nawet na moim weselu grała kapela góralsko-rozrywkowa :lol2:
A skąd dokładnie jesteś??

hania ja wogóle lubię paprykę i używam jej w rozmaity sposób-dodaję do sałatki greckiej, do Chili con Carne, do róznych makaronów i zapiekanek, do bograczu.

olga jak się czujesz? lepiej już?
co do tego paskudztwa to nie wiem i nie chcę wiedzieć co to jest !!!wrrrr

A ja chciałam wyjść z Natką gdzieś na spacer,ale mam flaka w jednym kółku, a parasolka w samochodzie :g^^:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hania: kaszkę przygotowywałam na Friso, Nutrilon spakowany oddam znajomym. Mój też był wybredny jak nie wiem co, ale się ukróciło i jakoś już nie marudzi, jak głodny wszystko zje no chyba,że to te nieszczęsne naleśniki :lol2:

Femke: ja też radzę jechać na noc, my jeździliśmy 2 razy w dzień ale to nie jest dobry pomysł, Olek pospał ze 3 godz, i płakał, denerwował się bo się najzwyczajniej nudził mama obok a on w foteliku siedzieć musiał.
A teraz wyjeżdżamy zwykle około 20-21, i robie tak jak co dzień, myje, ubieram, karmię i do fotelika ładnie zasypia i budzi się 2 razy na mleczko i śpi dalej, a my tym samym możemy spokojnie jechać bez dłuższych przerw.
U mnie w torbie praktycznie to samo co u Hani:pieluszki,pampersy,lekki kocyk, ubranka na przebranie,krem, butelka z wodą albo herbatką,zabawki.

Holly: ja urodziłam się w Będzinie,lekarz zalecił zmianę klimatu, ze względu na to,że bardzo często chorowałam na zapalenie oskrzeli, i tak znalazłam się na drugim końcu Polski, a góry kocham tylko strasznie do nich daleko mam ;(

Iza: tak samo brzydko się nazywa ten podjadek jak wygląda :P

Ciekawe jak tam Maryna wypoczywa w tych pięknych alpejskich krajobrazach :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

góralki czy ślązaczki co za róznica... wszystkie teraz jestesmy w Holandii :D
nie mam uprzedzen rasowych, z powodu orientacji seksualnych czy regionalnych :wink:
ale to forum zaczyna mnie draznic coraz lepiej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj a czemu??
mnie denerwuje,że nie można wysyłać PW :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iza co się stało?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nastepna afera e-mamy:
dział: Pytania i sugestie do admina
temat: (w tej chwili pierwszy z góry) e-pamietnik
co prawda kiedys juz go poruszałysmy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no nie dziwie się,że się kobitki powkurzały, chyba mało kto chciałby aby jego posty były dostępne do czytania przez innych.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam z wieczorka,

chyba Olek ma alergię na mleko bo zrobiłam mu tą samą kaszkę na wodzie i nie wyskoczyły mu plamy. On straszny amator owoców, kaszki by nie tknął gdybym nie dodała banana :)
I co teraz mam mu wypróbować mleko sojowe?
wyrwał mi dziś klawisz i cos nie chce się włożyć na miejsce :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewcia jeżeli podejrzewasz, że Olek ma alergie na mleko, to może spróbuj najpierw podać mu mleka dla alergików: Nutrilon Pepti lub Nutramigen (obrzydliwe i brzydko pachną, ale dzieciaczki je lubią :roll: ). Jesli dalej będzie miał plamy, to wtedy spróbuj sojowego - Tino pił mleko sojowe Alpro Soya ( z tej serii jest jeszcze masełko do chlebka, deserki), bo po Nutramigenie był dalej uczulony (tam jest kazeina, na którą niektóre dzieci też moga byc uczulone). Ja dostałam od lekarza ogólnego zaświadczenie, że Tino ma alergię, zostało przesłane do firmy ubezpieczeniowej i nie musiałam wykupywac mleka w aptece (a powiem Ci, że tanie to to nie jest ... niestety), tylko dzwoniłam, podawałam mój kod klienta i mleko zostało mi przysyłane do domu - 4 puszki na 2 tyg.
Jesli będziesz miała jakies pytanka związane z alergią, to służę pomocą, bo temat zgłębiłam i nieźle się z Tino alergią nawalczyłam ...
... co do klawisza w laptopie to Tino też nam niestety jeden wyrwał i taki luźny teraz jest :?

Marryna daj znac jak tam wakacje i jak się czujesz :wink:

Od dzis mamy juz psa rodziców mojego J. Tino jest oczywiście w siódmym niebie i nawet nie ma czasu zjeść, spać też nie chciał iść, bo najważniejsza jest zabawa z psem i ciągłe go karmienie, czy pise tego chce czy nie ... biedny :roll: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hania: no to macie wesoło z psiakiem :lol: a na długo?
Pamiętam jak pisałaś te historię z alergią i mlekiem,jakby coś to chętnie się poradzę -dzięki :cmo: ja uwielbiam sojowe produkty,sama pije mleko, używam maselka, jogurty też całkiem niezłe,jakby co mogę mieć alergię z Olkiem :D tyle dobrze,że jeszcze cyca ciągnie, a mleka dodaje tylko do kaszek narazie.
U mnie też klawisz luźny i nie styka :roll:

Olga: jak się miewasz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bry,

My własnie wrócilismy od fryzjera ... wszyscy mają obcięte włoski :wink: Tino oczywiście dał koncert, że chyba cale centrum go slyszało :cry: ale niestety jak mus to mus :roll: :wink: Moj J. obciety, a ja tylko grzywkę podcięłam, bo zapuszczam włosy do fryzury slubnej :)

Dzis chyba ruszymy na przejażdżę rowerową do pobliskiego lasu, to i Tino i pies (Tommy) będą najszczęśliwsi :D

Olga jak tam ucho ?

Jakie plany macie dziewczątka na dzisiejszy dzionek :?: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry

Haniu jak mus to mus i nie ma zmiłuj sie :wink: ale i tak duzy plus dla Tino ze wogole dal sie obciąc komus obcemu... mojego sobie nie wyobrazam u fryzjera... zawsze z m. razem mu obcinamy wloski a i tak jest niezły cyrk...

my dzis w planach mamy pływanie motorówką... zaraz tesciowa po nas przyjedzie i z mlodym sobie pozeglujemy bo m. wieksza czesc soboty przespi, o 7mej zszedł z nocki...

takze do wieczorka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

dziewczyny zapalenie ucha prawego przeniosło mi sie na lewe , teraz prawe jest ok a lewe napieprza tylko myslę ze jak juz antybiotyk zacznie działac bedzie ok. :wink:

haniu no to prosimy fotkę z nowymi fryzurami :wink:

iza no fajnie sobie popływać :D

a my dziś mamy impreze moja mama ma urodziny i pojedziemy choc mi sie nie chce no i zobaczymy jak sie bede czuła :roll:

słyszałyście??
http://www.tvn24.pl/0,1612086,0,1,uwaga ... omosc.html

i tu jeszcze ciekawostka :)

http://www.tvn24.pl/0,1615190,0,3,ciaza ... omosc.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iza ryk był straszny, ze aż w salonie wszyscy ludzie się patrzyli :roll:
Super masz plany na dziś ... pozytywnie zazdraszczam :) :wink:

Olga zrobie dzis fotki i wkleję :wink: Tak to już jest z tym uchem ... z jednego przechodzi na drugie, ale miejmy nadzieję, że nie bedzie aż tak tragicznie jak z tym prawym ...
Niestety te linki mi sie nie otwieraja :?
Najlepsze życzenia dla Twojej MamyObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haniu ucho boli jak diabli i mam zapchane ze nie słysze wiec nie jest fajnie :? ale mam nadzieje ze antybiotyk zacznie działać bo ile mozna juz tak zierpiec :cry:

wklejam jeszcze raz linki

http://www.tvn24.pl/0,1612086,0,1,uwaga ... omosc.html

http://www.tvn24.pl/0,1615190,0,3,ciaza ... omosc.html

dzieki za zyczonka dla mamy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry

mlody byl zachwycony pływaniem łódką :) choć na początku zanim wsiadł myslałam ze bedzie porazka... jak tylko zalozylam mu kapok zaczął się ryk... ale od razu sie uspokoil jak zobaczył ze ja tez wsiadam - biedaczek myslał ze wsadze go do łódki i se pojde :wink: najbardziej mu sie podobało jak dziadek pozwoil mu krecic sterem i uruchamiac dzwiek trąby, chyba dzwiek mu sie podobał taki jak mają duze parowe statki... siedzenie na gorze pokladu przy wolnych obrotach tez bylo dla niego fajne, no i oczywiscie mala wyspa z placem zabaw i plazą dla maluchów... czyli ogolnie pierwsza wodna podroz mojego synka zachwyciła i trzeba bedzie sie umowic z dziadkami na nastepną :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

heyka:)

haniu-spoznione,ale szczere zyczenia dla Tino na 1.5 roczku!!! :kla: :bal: :gift: to teraz macie wesolo z psiakiem:)juz sobie wyobrazam jak Tino szaleje:)
ewcia-fotki super,rosnie Ci przystojniaczek:) a co do mleka,to sprobuj rzeczywiscie dla alergikow,a dopiero na koncu sojowego..wiem tez ze niektore dzieci na poczatku maja alergie na dane mleko,a za jakis czas moga juz je pic...dlatego mamy spowrotem je wprowadzaja...
twiggless-super wyprawa,a gdzie Wy byliscie?bo jeszcze nie doczytalam...widzialam na zdjeciach ze Antos bardzo zachwycony!!!:)
olgunia-duzo zdrowka dla ciebie!!!najlepsze zyczenia dla Twojej mamy!!
femke-witaj:)

a u nas od srody zaczely sie festyny i koncerty,potrwaja jeszcze dobry tydzien:) Julia jest zachwycona taka iloscia ludzi,a przede wszystkim karuzelami:)i wystepami..
z festynu:)
ObrazekObrazek
i z pieskiem ,z ktorym sobie rozmawiala:)
ObrazekObrazek
i w domku:)
ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karolka wybralismy sie z mlodym i moimi tesciami na maly rejs po okolicznym duzym rozlewisku w mojej okolicy... oni kazdą wolną chwile w lecie spedzają na łodce wiec sie zabralismy bo nie mialam na dzis lepszego pomysłu :wink: a ten jak widac trafiony i juz wiem gdzie młodego wcisnąć nastepnym razem jak bede potrzebowała paru godzin odpoczynku od niego :wink:
ale widze ze Ty tez sie nie nudzisz i spedzacie ciekawie wolny czas :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bry,

karolka dzieki za zyczenia :wink: Corcia coraz slodsza ... slicznie wyglada w tych opaskach :pipi:

iza Antos byl niezwykle zadowolony :D ... a na ostaniej fotce widac, ze to czysty tata :wink:

My wczoraj wykapalismy psa (czego on nie lubi ... ale niestety) i ciagle lazimy na spacerki ... Wkurza mnie to, ze juz zdazyl mi zaszczac zaslone i mialam przymusowe pranie, a dzis jak zeszlam na dol, to zobaczylam, ze nawalil w ogrodku, akurat na tych puzzlach piankowych Tino :roll: :twisted: Spi na dole, ale on z uporem mianiaka chce spac w naszej sypialni i wlazi na schody i piszczy, a jak go wpuscilismy, to nie spal cala noc, tylko sie krecil, chodzil, szczekal i my tez nie moglismy spac :ddd: ... jejku niech ten tydzien szybko zleci ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

twiggless-super wyprawa i swietny pomysl:)slicznie wygladacie..a z dziadkami jaki zadowlony i prezjety cala ta wyprawa:)
haniu-pewnie ten psiak teskni,dlatego nie daje Wam pospac i piszczy,a jak Tino?zadowlony z nowego lokatora :wink:

dzis bylismy na rybach,ale tylko rekreacyjnie,by choc troche posiedziec nad woda:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]