Dzisiaj jest sob maja 02, 2026 1:41 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

bry :ddd:

Nie wiem czy to przez tą pogodę,czy wczorajszą pracę albo niespokojną nockę wstałam cała połamana...A może wszystko naraz.Plecy mi dziś tak nap.... że nawet zrobiłam sobie dziś wolne.W pracy i tak jest przestój.

Natalka niby przespała całą noc,a robi to od czasu gdy ją odstawiłam od piersi (co mnie bardzo cieszy)-ale obudziła się o 6 z płaczem.Podałam jej syropek i po jakimś czasie znów zasnęłyśmy i spałyśmy do 10,ale i tak jakaś niewyspana byłam.Miejmy nadzieję,że dzisiejszej nocy zęby jej nie dadzą tak popalić... :?

ewcia a podajesz Alusiowi butle czy jest tylko na cycu???
Może to tylko chwilowy bunt.Teraz poznaje nowe smaki,kaszki,owoce.Coś innego niż cyc.Być może że znów wróci do intensywnego cycowania.

marryna i co? masz już jakieś typowe ciążowe zachcianki?Nie wiem jak u ciebie to było podczas pierwszej ciąży.
Ja nie miałam żadnych zachcianek,ale odrzuciło mnie do kawy i dobrze bo ja straszna kawiara jestem.

olga u Was to zawsze jak we włoskiej familii. Kochacie się i kłócicie równie namiętnie... :wink:
Mam nadzieję że z Sebciem już oki.

wazka oj Remko wystawia Was na ciążką próbę.Chyba Was testuje na ile może se pozwolić,a Wy musicie być konsekwentni i nie dać się!!!Wiem,wiem łatwo powiedzieć trudniej uczynić.

hania ja to mam cichą nadzieję,że Natalce zrosną się zębolki jak większości dzieciaczków. Może faktycznie nie odziedziczy tego po mnie i mojej mamie...

twigless ważne że znaleźli przyczynę,biedak wykończyłby się tymi biegunkami.Oby lekarstwa szybko zadziałały.

karolka moja Natka była też baaardzo cycowa,nawet tak bardzo że bałam się co to będzie z tym odstawieniem.
Ale jest super.Po tygodniu piersi już tak niebolą,Natalka przesypia ładnie nocki i to nam chodziło.

Muszę się Wam pochwalić że Natalka już nie chodzi tylko właściwie biega,popęda mała :D
Ciągle nas przedrzeźnia,jak sobie z moim buzi dajemy,to ona patrzy,uśmiecha się i...cmoka ,łobuziara jedna :hil:

Zapomniałam Wam powiedzieć że,ostatnio jak byłam w sobotę w pracy,moi spali razem. Rano młoda budzi M. Ten patrzy i mało białej gorączki nie dostał. Pierwsza myśl skąd ona wytrzasła farbę?! :shock: Jak się domyślacie dorwała sudocrem i cała się wysmarowała,łącznie z włosami. :aa: A ja pierwsze co się spytałam czy zrobił zdjęcie? :sese:

edit:

No proszę i zaczęłam 300 stronkę :yea:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna kobitko nie forsuj się za wiele :wink:

Iza oby kuracja szybko przyniosła pozytywne rezultaty ...

Holly ale niezły numer Wam córcia wykręciła :heh: i oczywiście gratki nie tylko za chodzenie, ale za bieganie również :D

Tino spi juz od 19:00 :D Tak się dzis wyszalał ze swoim kuplem Kubą, ze padł jak kawka ... tylko ciekawe o której jutro będzie pobudka :hm: aż strach pomysleć :wo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iza - o kurcze sie przyplatalo ... Ale przynajmniej wiesz, z czego te biegunki.

Ewcia - pewnie to chwilowe. Olek sie pewnie znowu przekona do cycka

Hania - no wlasnie probujemy negowac te wybryki, ale ja czesto miekne i biore go na rece

Holly - niezla aparatka z tej Waszej Natalki :D

Remko tez sie powoli rozkreca z chodzeniem, tylko ze najpierw idzie wolno, potem coraz szybciej i szybciej i bec ... no i juz nie wstaje tylko na czworakach :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jutro czeka mnie wizyta u zębologa Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

holly sudocrem na buzce hihi teraz sie smieje ale jak musiałam Antosia z tego dziadowstwa czyscic to do smiechu mi nie było :? a do tego jeszcze kanapy i tu w tym momencie mojego m. pod niebiosa wychwalałam ze jednak przekonał mnie do skórzanych a nie materialowych, ktore bardziej mi sie podobały...
hania pewnie pobudka bedzie szybko :wink: moj jeszcze do domu nei wrocił ale i o pobudke sie nie martwie... dziś np wstał o 10:30 a dzien wczesniej o 10tej... aha filmik z twojego polecenia bardzo dobry tak jak i jego poprzednie wersje :wink:
Wazka Remko sie rozkreci nie bój zaby, a jak ruszy z pełną para to zatesknisz za czasami kiedy "tylko" raczkował... :wink:

chyba ide dzis szybciej spac bo od tygodania se obiecuje a i tak jakos zawsze do 3ciej mi schodzi...

do jutra laski :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wieczornie

mam nadzieje,że obraza na cyca chwilowa.
Hania: trzymaj sie jutro

Usypianie Olka nagle stało się tragicznie ciężkie, zanim uśnie 20min fika na brzuch, na bok, nie może sobie znależć miejsca, i płacz, i tak wkoło, nawet jak zaśnie to budzi się co 15min szuka sobie nerwowo miejsca albo płacze nie wiem co mu sie dzieje,w dzień też gorzej śpi czy to te zęby :roll:

Holly: olek nie je butli. co mu dam modyfikowanego np kaszke na nim to zwymiotuje, A natalka super psikusa tacie zrobiła :yea: u nas na szczęscie sudocrem w szafce głeboko leży bo nie smaruje dupci Olkowi niczym jedynie kremem po kąpieli i dupcie ma pikniutką :lol:

Ja poczekam na mojego dziś poszedł na póżniej do pracy, ma być po 23.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

holly a już myslałam, ze cos poważnego ci się stało. Oby szybko ten ból minął. Co do zachcianek, to ta ciaża jest zdecydowanie inna niż pierwsza. Teraz mam ochotę na rózne rzeczy i to tak ogromną, ze dosłownie np zasnąć nie mogę, bo myslę o ogórku. A jak już go jem, to aż ręce mi się trzęsą :aa: No i zółty ser- pychota!!! Nie cierpię za to pomaranczy, az mnie odrzuca jak poczuje ich zapach, tak samo slodycze- szczególnie czekolada.

hania oszczedzam sie i to bardzo. Po tych wszystkich przezyciach mam takiego stracha, ze teraz na wszystko uwazam. Ale zauwazyłam,ze jak duzo leżę, to się gorzej czuję, jestem bardziej nie do zycia.

ewcia hmmm może to faktycznie zęby :hm: Moj tez dzis po 23.00 wraca...

iza u nas czasy tak długiego spania juz dawno minely, ale w sumie to i tak nie mam na co narzekac, bo Cleo najwczesniej budzi sie po 8.00. czyli godzinie, ktora da sie zaakceptowac :wink:

wazka
kilka dni temu kupilismy plecak. Jak na razie Cleo sie troszkę boi w nim siedzieć, ale trenujemy. Mam nadzieje, ze do soboty sie do niego przekona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewcia no to jak Olek tylko cycowy to może być tylko chwilowe.
Z tym usypianiem to może być albo skok rozwojowy albo zęby :?
No widzisz sudocrem używamy tylko profilaktycznie na noc i za blisko brzegu na komodzie stał i skubana dosięgła go :shock:

hania nie zazdroszczę :fkf:

idę :zzz:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam i ja:)))
w końcu dziewczyny rozkręciły się z pisaniem bo ja nie miałam co czytać :lol:
u nas jakoś leci, natalka rośnie i cały czas bawi się z tatusiem, ale już niedługo bo tata zaraz wraca do nl
marryna to wielki cud, bardzo się cieszę że już wszystko ok :) uważaj na siebie i czekamy do kwietnia :D
olga wiedziałam że się dogadacie :) książki do ciebie dojadą niedługo :lol:
iza bakterie są okropne wiem coś o tym, miejmy nadzieję że lekarstawa wytępią je szybko
karolkami natalka też sama odsłaniała bluzkę :lol:
holly super że już na dobre w swoim mieszkanku. natalka teraz zacznie biegać że hej a co do sudokremu to też mieliśmy przygody :lol:
ewcia oluś jeszcze zatęskni za cycolkiem :lol:
ważka może to taki okres łobuzowania, może niedługo mu przejdzie. kochana ty masz lepszą figurkę od mojej :)
hania tino jest uroczy i cały Jack :D a tobie już kochana tylko 4 miesiące zostały do cudownego dnia :D
żuczek ty kochana nie narzekaj na swoją figurę bo wyglądasz świetnie :lol:

kochane byłam u żuczka i Małgosia jest cudowna i bardzo szybko rośnie, bardzo się zmieniła od ostatniego spotkania :)
bardzo wam dziękuję za miłe słowa na temat mojej figurki :sss:
cóż bycie samemu i odmawianie sobie smakołyków działa cuda :lol:
a wogóle dziewczyny to zobaczyłam że dużo nas sierpniowych małżeństw jest :) ja miałam 7 zaraz po urodzinkach (6.08) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewcia-moze to przez zabki,jest taki marudny? biedaczek...
holly-ale Natalka Wam psikusa zrobila i musialo to smiesznie wygladac:)szkoda ze nie masz fotki..i wielkie barvo za bieganie!!!

a nam sie udalo wyjsc i drugi raz na spacerek,pogoda sie troche poprawila,ale to juz chyba po lecie ,bo coraz chlodniej podwieczor...uciekam do lozeczka..papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :roll:

Holly: nie strasz,że to skok rozwojowy, bo się załame.

Karolka: w dzień jest ok,nie marudzi zbyt wiele jedynie co nie chętnie śpi, ale zaczyna się jak ma zasnąć, nie może znaleźć sobie miejsca denerwuje się, zaczyna płakać, wezmę go na ręce przytule to jeszcze bardzieje sie rozpłacze-spróbuje z cycem troche łyknie przyśnie wezmę go pzytule a on znowu.
dziś o 1 zaczął się wiercić to wstałam,wzięłam go na ręce a on w ryk, i 10min było płaczu i nie dało się go uspokoić,darek próbował go rozbawić ale nic,przytulanie czy układanie na sobie nie pomaga, a zawsze tak bardzo lubił.20min temu to samo, spał ze mna, obudził się i płacze, przytulam go, mówie do nie go a on nic ryk, wzięłam go przytuliłam a on jeszcze większy ryk odłożyłam zaczął nerwowo się wiercić trzeć pieluchą i zasnął i tak od kilku dni :cry: już nie wiem czy to zęby czy coś mu dolega :?

Natalii: taa karolka i holly 6 sierpień, ty 7 a ja 8 :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewcia.pol pisze:

Natalii: taa karolka i holly 6 sierpień, ty 7 a ja 8 :)

nie,ja mam 13 :wink: czyli dziś kwiatowa rocznica :fkf:
aż mnie na sentymenty wzięło... :puk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hihi, my mieliśmy papierową :)
Holly w takim razie serdeczne życzonka z okazji rocznicy :flo: :puk:

Moj olek już powrócił do siebie po nocy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bry,

Dziewuszki pospalismy sobie do 08:30 :lala:

Holly moje gratulacje i wielu nastepnych lat w miłości :flo:

Iza cieszę się, że film Ci się spodobał :wink:

Ewcia może to jakieś chwilowe jest u Olka, że zasnąć nie może ... my też czasem mamy złe dni, bezsenne noce, albo tak jak sama napisałaś, że to przez zęby ... miejmy nadzieje, że sytuacja się wkrótce polepszy :wink:

Marryna ale masz fajowe zachcianki ... szczególnie, że tak zasmakował Ci ser zółty :D ... ja nawet nie wiem co to znaczy, bo zadnych w ciązy nie miałam, ale pamiętam, że przez jakiś czas odrzucał mnie zapach czosnku :zkr:

Natalii dzięki :wink: to prawda czas tak szybko leci, że nawet się nie obejrzymy a nadejdzie dzień naszego ślubu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak haniu czas biegnie nieubłaganie,tak szybko dzieci nam rosną,ty niedługo już masz ślub,za to będzie ci się dłużyć dziś w fotelu :P:

marryna ja uwielbiam żółty ser i bez ciąży :je:
Wiem,że troszkę wcześnie ale macie już jakieś propozycje na imię?
Ja chciałabym Nicolasa albo Nicole.Ciekawe kiedy bocian do nas zawita.Ale chyba Nico albo Niki będzie dopiero za 2-3 latka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Holly masz racje, ze czas bedzie mi się dłużył dzis w fotelu ... ach uwielbiam te siedzenie z rozdziawioną paszczą i cudny odgłos wiertła trącego o ząb :roll: :?
Nietstety sama sie zglosiłam, bo chcę powymieniać kilka plomb ... i na co mnie to było :g^^:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my spadamy na spacerek
wklejam mojego łobuziakan :)

Cioteczki pokaże wam mojego ząbka
Obrazek Obrazek

Ej ty w lustrze dajże buziaka
Obrazek Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam się i ja :D

my byliśmy dziś w CB Seba rozrabiał :roll: uciekał do dzieci , zrzucał wszystkie zabawki ze stołu :wink:
moje dziecie wazy 12,520 i ma 85 cm.
teraz śpi a ja włączylam laptopa.

holly wszystkiego naj z okazji rocznicy :kla:

ewa może Olka te zeby męcza , i dlatego tak robi i nie chce jesc nawet cyca :?
śliczny ząbek :lol:

natali witaj kochana no niestety tak to jest ze jak wszystkie czytaja i nie pisza to nie ma co czytać .
książki przyjadą ? to pewnie twój m. mi przywiezie co?
i jak z m sytuacja??????

haniu ja tez sie wybieram do dentysty i wybrac nie moge w PL zobaczyłam że mi sie zrobiła dziurka w zebie i musze ja zrobić :?
ale wole isc 5 razy do gina niż do dentysty raz :roll:

dziewczyny jak to jest jak bym chciała isc do ginekologa na kontrolę ? najpierw normalnie musze iść do domowego i on dopiero mnie kieruje ???
bo po porodzie jak byłam na kontroli to zobaczyl tylko rane po cc i mnie nie badał wiec po porodzie nie byłam jeszcze badana :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olgunia-dobre pytanie,bo ja tez jeszcze nie bylam od porodu,w sumie dobrze byloby sie zbadac i tez ostatnio sie zastanawialam czy najpierw do domowego sie wybrac po skierowanie czy odrazu do szpitala?
ewcia-slodziak i ten sliczniutki zabek, a moze to rzezcywiscie skok rozwojowy?hm...a oststnio jak wychodzil mu ten zabek to tez tak sie zachowywal?
holly-kwiatowa? czyli 5 rocznica?wszystkiego najlepszego dla Was!!!!
marryna-zachcianki rzeczywiscie fajne..ogorek,ser:) ja w sumie nie mialam zadnych zachcianek,ale za to przez cala moja ciaze moj maz mial non stop jakies dziwne zachcianki:)

a my uciekamy na spacerek:) poki jest ladna pogoda:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry dzień

maryna ale zachcianki :wink: ciekawe na kogo :wink:
Olga karolka ja po porodzie miałam sie od razu do gina na kontrole zglaszac... pierwsza była jakos po 2 m-cach... potem załozyłam sobie Mirene i z nią do kontroli co rok... co prawda moj domowy stwierdził ze nie trzeba kontrolowac ale go olałam i od razu dzwonie do szpitala, po prostu omijam domowego... zawsze umawiam sie na wizyte do tej samej kobietki czyli tej ktora pomogła Antosiowi sie urodzic :wink: jest bardzo fajna i u niej czuje sie jak człowiek a nie jak numer czy zwykły pacjent... ponoc ginekolodzy ktorzy odbierają dzieci jakos inaczej zapamietują ich mamy...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]