Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 9:32 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hejka!

Ja wczoraj byłam na USG. Dowiedziałam sie, że na 90% będę mamą CóRECZKI :D :D :D :D :D :D

Mała rozwija się prawidłowo. :D
Podczas badania widzieliśmy jak się rusza i ssie kciuka. Przepiękny widok!!!!!!
Po badaniu Maleńka przez cały dzień się ruszała :shock: Uspokoiła się dopiero po 23.00. :D

Wczoraj też kupiliśmy pierwsze ubrano dla naszego dziecka- różowe spodenki i bluzeczkę. Nawet jeżeli płeć się zmieni, to i tak będziemy mieli pamiątkę z tego dnia, gdy widzieliśmy nasze Maleństwo po raz pierwszy tak wyraźnie i takie duże.

twiggless no rzeczywiście skrót nie zawsze może oznaczać krótszą drogę :D

Ciekawe jak się czują olgunia i Sebastianek? Kiedy będą w domku?

Pozdrawiam was serdecznie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam kobietki !!!

Marryna gratulacje !!!

twiggless czuję się już trochę lepiej, ale jeszcze z domu się nie ruszam. Z niecierpliwością wyczekuję dnia, kiedy nasz maluszek pojawi się na świecie. On już też się chyba niecierpliwi, bo kopie mnie bezlitośnie, hehe ...

Pozdrawiam gorąco :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marryna Gratulki córeczki - pierwsza ujowniona dama na naszym forum (no chyba ze cos przeoczyłam)

hania teraz juz przy koncówce nie ma sensu szalec, wypoczywaj jak najwiecej bo niedługo bedziesz mogła o tym pomarzyć :wink:

chyba musze mojego brządąca przemianować bo "Pan 25 minut" coraz rzadziej do niego pasuje... teraz spi od za 15 dwunasta :shock: wczoraj tez kimał 1g i 40min, przedwczoraj 1h i 30min - normalnie dziecko mi sie naprawiło :D dodam, ze druga drzemka w ciagu dnia jest nieco krótsza ale to dobrze bo by wieczorkiem szalał a tak od 19:30-20:00 mam juz spokój do rana czyli dzś np 9tej czasami do 8mej...
teraz poczekam az sie wyśpi, dam mu zupke i na spacerek bo sie pogoda troche wyklarowała (czyt. nie pada)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Dziewczyny,

Marryna - moje gratulacje, teraz juz mozesz spokojnie kupowac ciuszki dla malej.

Hania - najgorsza chyba ta koncowka, kiedy dni sie niemilosiernie dluza .. Trzymaj sie

Twiggless - super, musimy sie kiedys umowic na kawke. W koncu poznam osobiscie Ciebie i Antosia. Moze w jakis weekend? Bo w tygodniu to ja moge jedynie wieczorkiem.
Fajnie, ze Antos tak ladnie spi - podziel sie z nami swoim sekretem, jak to robisz. Na yoge bede chodzic w Amstelveen- Westwijk.

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na wiesci od Olguni. Pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ejj kobitki

U Olgi wszystko dobrze, nawet sama próbuje troszke chodzić, z Sebusiem tez dobrze, od razu zaskoczył o co chodzi z cyckiem i ładnie je, chociaz Olga mowila ze tej nocy bolał go brzuszek, poza tym jest zadowolona z opieki w szpitalu, a wyjdą do domku najprawdopodobniej w piątek... i mysle ze w niedługim czasie wkeli nam tu zdjecia swojego synka - juz sie doczekac nie moge...

Wazka jak masz na imie? a co do kawki to ten najblizszy weekend mam troche napięty - w niedziele chrzest Tośka wiec sama rozumiesz ale moze w nastepny??? no chyba ze ci jakies wolne w tygodniu wyskoczy to my chetnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciesze sie, ze u Olgi wszystko w porzadku :D Tez jestem ciekawa, jak wyglada maly Sebastianek.

Iza - ja mam na imie Justyna. Dobrze sie sklada, bo ja ten weekend tez mam dosc napiety - echo, spotkanie "po latach" ze szkolnym kolega mojego meza. Ale drugi weekend lutego jest ok. Chrzest bedzie w polskim kosciele w Amsterdamie?

Co u Was dziewczyny?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wazka chrzest bedzie w nowo otwartym osrodku w Aalsmeer, na mszy inauguracyjnej, w lutym beda tam tylko dwie msze 3-go i 17-go

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny !!!

ja się dalej toczę. Racja, że końcówka najgorsza. Człowiek już się nie może doczekać, a dzień za dniem się jakoś ciągnie teraz. Mały tak nisko już siedzi i uciska mi na pęcherz, że do kibelka latam jak szalona, hehe ...
Twiggless - korzystam póki jeszcze mogę i wypoczywam ile się da, ale czasem nosi mnie, żeby coś porobić, posprawdzać, czy aby na pewno wszystko dopięte jest na ostatni guzik.

Dobrze, że u Olgi w porządku. Również jestem ciekawa jak ten skarb wyglada :D

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ha ha Hania dopadl chyba "syndrom czystego gniazda" (czy jakos tak to sie nazywa)...
Twiggless - tzn. to jest nowy polski osrodek? Szukalam w necie i nic nie moge znalezc. Mozesz mi podac adres? Moi rodzice przyjezdzaja na Swieta Wielkanocne, zawsze to blizej niz Amsterdam. Dzieki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wazka pisze:
Ha ha Hania dopadl chyba "syndrom czystego gniazda" (czy jakos tak to sie nazywa)...
Twiggless - tzn. to jest nowy polski osrodek? Szukalam w necie i nic nie moge znalezc. Mozesz mi podac adres? Moi rodzice przyjezdzaja na Swieta Wielkanocne, zawsze to blizej niz Amsterdam. Dzieki

tak, nowy polski osrodek
msze: 3.02 i 17.02 o gdzienie 14:30
Aalsmeer, Stommeerweg 15
w necie nic nie znajdziesz no chyba ze zrobili aktualizacje na stronie pmkamsterdam, ja to wiem od ksiedza bo mowil m.in. na mszy i tez jak omawiałam z nim chrzest - sam mi zaproponował nawet Aalsmeer bo mamy blizej, a poza tym w biuletynie było...

własnie unieruchomiłam syna, mata przestała spełniac swoje zadanie, za szybko mi z niej wypełza...

http://pl.youtube.com/watch?v=Auhc54rK0fg

dzwieki z tych zabawek kiedys mnie wykończą...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny!

Ależ dzisiaj wichura szaleje na dworze :shock:
Po pracy szybciutko wsiadłam w samochód i pojechałam do ciepłego domku. Ciepła kąpiel i gorąca czekolada- tego mi było trzeba :D

twiggless
obejrzałam sobie tez ten drugi filmik " pierwsze jabłuszko..", alez Antoś świetne minki robił, widać, ze mu smakowało :)

No ja też jestem ciekawa i czekam na fotki Sebastianka.

Ważka
po echo od razu koniecznie daj znać.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej
No, no Marryna to jak już są różowe ciuszki trzymam kciuki za dziewczynkę :)
Twiggless mąż jedzie w marcu, 1-2 marca, ja później z małym, jak już będzie na nas czekało mieszkanko. Będę tęskniła za mężem ale wiem że przez ten miesiąc czy dwa lepiej mi będzie w PL, w swoim mieszkaniu gdzie mam obok rodziców. Mąż i tak na początku pozałatwia sprawy urzędowe, potem trzeba kupić mieszkanie no i w pracy też troszkę trzeba będzie przysiąść zeby zapoznać się z tym co będzie robił. Pomalutku jednak załatwiamy tu swoje sprawy, urzedy, lekarzy. Pakować zaczniemy się troszkę później :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka!

magdalenafy czeka was spore pakowanie. Mam nadzieję, ze bedziecie zadowoleni z przyjazdu do NL. A co różowych ubranek to mam tylko jeden komplet. Wolę kupować ubranka w kolorach bardziej neutralnych- bo nigdy nic nie wiadomo :wink:

Mnie dzis łapie jakies przeziebienie. Na szczescie siedze w domku i mam nadzieje, ze szybko mi minie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna zdroweczka zycze i nie daj sie wiruskom

zabawa dzis z rana po Teletubisiach

http://pl.youtube.com/watch?v=Tbthf1vkWBk

i kilka zdjec

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/quote]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey hey,

Dzieki za info Twiggless. Odnosnie kawki - pogadamy po chrzcie, jak bedzisz wolniejsza.
Magdalenafy - czekaja Was spore zmiany, mam nadzieje, ze Wam sie tutaj spodoba :D

Moja dzidzia sie cos ostatnio rozbrykala. Wczoraj wieczorem szalala do 12.00 i nie dawala mamie spac. Ruchy sa delikatne, ale wyczuwalne i jakos nie moge zasnac, jak mi sie wiercipietka kreci w brzuchu :D

Marryna - ja wczoraj kupilam pierwszego pajacyka z czapeczka (w neutralnym kolorze). Jejciu, ale te ciuszki sa miniaturowe. Nie daj sie grypie - dobrze, ze masz dzisiaj wolne.

pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wazka superowe uczucie, gdy malenstwo sie rusza, nie? A ubranka sa rzeczywiscie tyci, tyci.

twiggless cudowny ten twoj synek, a jak fajnie marszczy brwi :D

Uciełam sobie 2 godzinna drzemke, głowa mnie juz tak nie boli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny !!!

twiggless - Twój synek to chyba początkujący model :D Jest po prostu przecudny :!: :!: :!:

magdalenafy - życzę Wam wszystkiego dobrego w NL, oby wszystko ułożyło się po Waszej myśli :)

U mnie po staremu, mały się wierci, chodzić mi się już za wiele nie chce, odczuwam ostatnio zmęczenie, także wieczorkiem szybko do łóżka wskakuję.

Piszcie dziewczyny jak tam u Was ?
Jakieś plany na weekend ?

Pozdrawiam gorąco :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam moje koleżanki!!!

dziękuję wam za życzenia.
Mam chwilkę wiec piszę jak już wiecie od izy moj porod trwał 23godz. o 2 ej w nocy odeszły mi wody, o 5-ej zaczeły się skurcze co 3-4 min. Zadzwoniłiśmy po położną powiedziała że przyjedzie około 8-ej ale jak skurcze sie zaczna sie czesciej mamy dzwonić. przyjechała o 8 i miałam rozwarcie na 2 cm. :( i powiedziała że przyjedzie okolo 11 jak bedzie bez zmian to szpital. wiec o 11 był szpital rozwarcie nadal na dwa cm i skurcze co 2 min. i tak aż do 24-30 ginekolog w koncu zlitował się i zarządził cesarkę. Małego urodziłam o 2.08 4.310 i 54cm.kolos wielki, i chyba się ciesze z tej cesarki bo nie wiem czy naprawde dałabym sobie rade urodzic naturalnie.
jest taki słodki i narazie grzeczny, mam bardzo dużo pokarmu nawet teraz jak pisze to mi leci :) maly dużo je i jest zdrowy ja też sie dobrze czuje jeszcze mnie pobolewa ale da sie wytrzymać.
jutro może wieczorkiem co s napisze jeszcze. pozdrawiam!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[IMG]http://images28.fotosik.pl/152/203
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1212be8108][IMG]http://images24.fotosik.pl/152/
L=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5c7b3beef3aa9660]ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olga Sebastianek w avatarku przesliczny, razem tez wygladacie super
czekam na wiecej nowych zdjec i wrzuc sobie nowy suwaczek oczywiscie w wolnej chwili...
jejku jaki on malutki jest i pomyslec ze nie tak dawno moj Antek tez byl taki tyci tyci...

buziaki dla Was

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]