Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 6:08 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 226 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

No, tak z reguly 3, 4 dni jest sie w szpitalu. Ja mialam cc wiec lezalam 7 dni.
Ja tez podaje tran, pytalam sie poloznej i powiedziala, ze ma wystarczajaco wit. D poza tym rozmawialam tez z kolezanka i mowi tak samo. Mam tylko problem z podawaniem, bo to az 5 ml. Podaje strzykawka ale Tytek sie czasami krztusi... Tutaj wszystkim dzieciom podaje sie tran.
Do szpitala nie bralam koszuli, bo maja w sumie nie widze roznicy w czym bede spac, w dodatku jest ten plus, ze mozna wyrzucic do brudownika i wziac czysta, odpada problem z praniem, podpaski tez maja, nawet takie siateczkowe majtki, dla noworodkow tez wszytsko maja. Potrzebne sa jedynie ubranka na wyjscie do domu.
Dla siebie wzielam dres, bo wiekszosc kobiet chodzi normalnie w dzien, czyli w czyms wygodnym a na noc koszule.
To chyba tyle... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj dziekuje wam bardzo za te cenne informacje. Ja po tej wczorajszej wizycie u poloznej i waszych informacjach czuje sie duzo pewniej i coraz mniej sie boje.
Jesli chodzi o leki to ja mialam na mysli wlasnie jakies witaminy i podstawowe leki przeciwgoraczkowe. Takze zrobie sobie zapas ale i tak mam nadzieje ze sie nie przydadza.
Pozdrawiam was serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ktos_ja pisze:
Jesli chodzi o leki to ja mialam na mysli wlasnie jakies witaminy i podstawowe leki przeciwgoraczkowe. Takze zrobie sobie zapas ale i tak mam nadzieje ze sie nie przydadza.
Pozdrawiam was serdecznie

No wlasnie ja we rzesniu jade do Pl zeby ochrzcic corcie i na zakupki.I leki takie podstawoje tez zamierzam kupic,zawsze jak by co to sie przydadza :idea:
shulah-Powiedz mi jak to jest z tym paszportem dla dziecka,zalatwialas juz cos :?: A z tym tranem to ja robie tak,znalazlam taka mala lyzeczke dla dzieci odmierzylam 2.5ml i sa to u mnie dwie lyzeczki,pod glowke i plecki malej podkladam poduche i jest w pozycji pol lezaco-siedzacej i jej powoli wlewam tran i sie ni krztusi tylko powoli spija a dodatkowo sie krzywi :) chyba jej nie smakuje :idea: Moze srobuj tak i bedzie dobrze :)
Polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aninkenn - z paszportem to niestety trzeba sie udac z dzieciatkiem do Oslo do ambasady. Ja tez sie o to martwie ale .... znalazlam w necie informacje ze w Stavanger jest konsul honorowy wiec moze przez niego jakos sie uda zalatwic ten paszport bez wyprawy do Oslo. Czy ktoras z was moze zalatwiala to przez konsula i czy wogole jest to mozliwe??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak to wiem.Wlanie jestem wtrakcie zalatwianiia paszportu tylko 9mc bo na wiecej ambasada nie wystawia bo trzeba miec dzieco zapisane w spisie ludnosci Pl w miescie gdzie ostatnio mieszkali rodzice.I niestety bede musial sie udac do Oslo ale mam fajnie bo tam miezka moja tesciowa wiec zostaniemy u niej na kilka dni takie male wakacje a pozniej posto od niej do Pl.Zeby dostac ten paszport to trzeba sie umowic na wizyte w amb. 1 mc wczesniej i musza byc obydwoje rodzicow i dzidzia i wyrobia go na miejscu,wystarczy nor.akt urodzenia i zdjecie dziecka i to wystarczy.A jak bedziemy chceli na dluzej paszporcik to jak wrocimy z pl z tym paperem z urzedu i Pl peselem to paszport na 5 lat tez wyrobimy w ambasadzie mniej zachodu z tlumaczeniem papierow niz w Pl urzedach.
Pytam tak z ciekawosci czy ktoras z was zrobila to inaczej no wlasnie przez konsula itp.A co dokonsula to nie mam pojecia jak to jest,ale w internecie mozna znalesc wszystkie numery tel.i jak sie zadzwoni to napewno wszystko wyjasnia tak jak mi w ambasadzie w Oslo.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Kobietki :D może możecie mi wyjasnić jak to jest z ty rejstrowaniem się w Norwegii,mój mąż tam pracuje i twierdzi że ja będę miala ubezpieczenie od niego i dzidzia jak urodzę,ale po przyjeździe przeciez na pewno musi mnie zarejstrować jako swoją żonę,a jedyny dokument jaki mamy to nasze paszporty i polski akt malzeństwa,czy to aby na pewno wystarczy??? Wzielismy ślub zaledwie miesiąc temu,ja nawet nie mam nowego dowodu osobistego wyrobionego bo sie dlugo teraz czeka,a czytalam gdzieś że wymagają pelnej dokumentacji,że sam paszport może nie wystarczyć,nie wiem gdzie i jak mogę się wszystkiego dowiedzieć,może ktoś tutaj móglby mi pomóc :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Asia polecam ci forum norwegia. Tam znajdziesz wszystie niezbedne informacje. Z dowodem moze byc ciezko bo jest w nim inne nazwisko i adres. Poza tym musicie miec akt malzenstwa i akt urodzenia tlumaczony na norwerski lub angielski. I zeby dostac ubezpieczenie od meza to musisz sie najpierw tu zarejestrowac na podstawie laczenia rodzin - no chyba ze znajdziesz prace. Zajrzyj na tamto forum. napewno sie wszystkiego dowiesz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki,znalazlam tamto forum,pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Norweskie mamuski.Jak tam u was samopoczucie :?: :roll: U mnie beznadzieja cagle pada,siedze z mala w domu i powoli zaczynam lapac dola przez ta pogode :? Zamiast wygrzewac sie na slonku i na plazy my z corcia kisimy sie w domu,jak to dobrze ze we wrzesnu jade do polski to troche zmienie otoczenie i co najwazniejsze pogode :lol: A czy ktoras z was planuje wyjazd do Pl w najbliszym czasie :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tak - JA i to juz w srode.
Jedziemy samochodem i troszke sie boje ale mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku. Juz doczekac sie nie moge. No i mam nadzieje ze uda mi sie zalozyc choc raz letnia sukienke - hi ihih

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale ci zazdroszcze :( Napewno wszystko bedzie dobrze no i zycze milego wypoczynku.A gdzi jedziesz,jakie miasto?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no ja jade do swojego mieszkanka kochanego w gdansku. A potem pod Olsztyn do rodzicow. I w koncu (mam nadzieje) wykapie sie w cieplutkim jeziorku... juz nie moge sie doczekac.
No i to polskie jedzonko i polska telewizja :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja niestety musze czekac az do wrzesnia bo mala musi miec szczepienia a pozniej tam ja ochrzcimy i znow pod koniec mc do domku do zimnej Norwegii :roll: tez okropnie tesknie za Polskim jedzonkiem,nawet nie ma porownania,oni nie wiedza co jest dobre :P A imie juz wybralas dla malutkiej :?: Szukasz jakiegos zeby pasowalao tez po norwesku czy typowo Polskie :idea: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no tak.
Imie juz mamy - jest uniwersalne i znane zarowno w Polsce jak i w Norwegii. Corcia bedzie sie nazywac Ida.

bedac w Polsce chce jeszcze zaliczyc wizyte u lekarza i zrobic sobie usg. Tutaj niestety nie mozna tego ot tak sobie zrobic.

A ja to az sie boje o swoja wage. Strasznie szybko tyje. Juz mam +12 kg a jeszcze 3 miesiace do konca. Strach sie bac. A ile ty przytyløas?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja na starcie wazylam 53 kg po sensacjach z wymiotowaniem a pod koniec ciazy 71.5 a teraz juz wrocilam do swojej wagi bez zadnego odchudzania :lol: 4 dni po porodzie jak wychodzilam ze szpitala to mialam juz tylko 61kg wiec 10kg sama dzidzia i wody plodowe itp.Wiec glowa do gory napewno nie bedzie tak zle :D A imie BARDZO ladne.Moja mala nazywa sie MAGDALENKA :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ufff to troszke mnie pocieszylas z ta waga. No ja mam nadzieje ze spora czesc tego ciezaru to moja corcia i wszystko co jej niezbedne. Zreszta polozna ostatnioo powiedziala ze chyba bede miala duza norweska dziewczynke bo macice mam stanowczo wieksza niz normy przewiduja na ten etap ciazy.
A Magdalenka to piekne imie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje dzieciatko wazylo az 3940 i miala 52cm mi polozna pod koniec ciazy powiedziaa ze dzidzia bedzie duza bo ja przybieralam 1kg na tydzien :oops: sama nie wiem jak ja moglam dzwigac ten ciezar a powiem ci ze brzuch duzego nie mialam :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczynki pozdrawiamm was serdecznie rowniez jestem w norwegi od 3 tyg ale odwiedzam ja systematycznie od 3 lat teraz zdecydowalismy z mezem zostac tu troszke dluzej)) mam 2 synkow w wieku 7 lat i 3 miesiecy rodzilam w polsce obecnie mieszkam w vestby w oklolica asker i ski chyba dobrze napisalam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam kolejna norweska mamusie. :) I jak ci sie mieszka w zimniej Norwegii :) Wiem ze to dopiero 3 tyg ale napewno juz odczuwasz roznice,zwlaszcza w klimacie i w jedzeniu ktore jest okropne :evil: ale wszystko da sie przezyc ja juz sie nie moge doczekac kiedy pojade do Pl zjem sobie pierogi mojej mamy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aga31 - witaj wsrod norweskich mamusiek.

Anikenn - oj ja tez marze o pierogach od mamusi.
No i dzisiaj wyjezdzamy do Polski takze trzymajcie za mnie kciuki.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 226 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]