Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 7:48 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

jeszcze nie siedzi :roll: len smierdzacy z niej :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale to przesliczny leń :D zwlaszcza te oczeta :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O jeju kto tu zajrzal :))))
KIM zdrowka dla meyeczki niestety musi swoje w zlobku przechorowac??? tak to juz jest. ale oby szybciutko jej minelo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ajajaj biedne chorowitki...

zdrowka zycze

Obrazek

[*] Aleks - 22 tydz - 23.06.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co tu sie dzieje ze tak cicho????? :shock: :shock: :shock:

ej babki po kolei meldowac tu sie :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:P Ja sie melduje jak zawsze :P W pracy siedze.
Nuda nic sie nie dzieje to i nic nie pisze.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pogoda dzis taka nijaka :? nic sie nie chce :?

Arendil jak sie czujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a spoko, zmeczona dlugoscia ciazy a tak to w sumie odpukac nic mi nie dolega. Chociaz wczoraj ten maly lobuziak tak mi kopal pod rzebra ze potem po dotknieciu bolaly. A wczesniej tak sie ulozyl i poszedl spac ze oddychac nie moglam. Ale jka tylko sie obudzil i go poszturchalam i pozaczepialam to zmienil jakos pozycje i od razu moglam oddychac.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jednak mamusi sie slucha :lol: to dobrze :lol: jeszcze troche i swoja dziecine bedziesz trzymala w rekach :lol: jeszcze troche cierpliwosci :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wczoraj mialam tak dosc ciazy i tego ze ciagle cos mnie w brzuchu kopie i sie rusza ze agresja mi sie podniosla... (jedne kobiety placza a mi agrescja wzrasta...) tak ze maz pol wieczoru mnie przytulal i powtarzal ze mnie kocha i ze niedlugo urodze i ze bedzie ok.
Ciaza trwa za dlugo a jak jeszcze pomysle ze bedzie jeszcze gorzej to juw w ogole. Ech musze sobie czasem pomarudzic.

I do tego spac w nocy nie moglam...

Tak ze sie ciesze ze teraz 4 dni w domku moge posiedziec, rzeczy dla dzidzi przygotowac, odstresowac sie, wyspac itd.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil z czasem ruchy dziecka nie beda tak czeste bo bedzie mialo za malo miesjca :lol: powiem ci ze jeszcze kiedys za tym zatesknisz :lol: moze pogoda cie dobija i dlatego jestes tak nerwowa :roll: ja powinnam teraz dostac okres i jeszcze nie dostalam i siedze jak na szpilkach wszystko mnie denerwuje juz nie wspomne o pogodzie bo leje a ja zaraz musze isc po starsza do szkoly :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moze faktycznie pogoda tez doklada swoje trzy grosze. Zwlaszcza wczoraj gdy mnie bolaly wszystkie stawy (co sie czesto dzieje przy jakiejs dziwnej pogodzie wlasnie), wiec to mnie wszystko dobijalo. Dzis po prostu jestem niewyspana i do tego ta pogoda wcale nie nastawia optymistycznie.

No ale za tydzien bede wiedziec prawie wszystko. Bo z ginka ustalimy kiedy zdjecie szwu (bedzie na co czekac) i co i jak.
A potem na poczatku czerwca wizyta na porodowce. Nie moge sie tego doczekac bo co z kim rozmawiam to jest niezwykle zadowolony z opieki, porodowki i w ogole. Wiec chce zobaczyc to na wlasne oczy.
Porodu sie nie boje i autentycznie czekam z utesknieniem na ten dzien. To bedzie najlepszy dzien calej ciazy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny jak tam po dlugim weekendzie????

my wczoraj bylismy w Antwerii w Zoo :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ech weekend :) rewelacja :) W czwartek sprzatanie w domu, piatek zakupy typu fasolki i kartki, zeby miec juz wszystko gotowe przed porodem. a sobota i niedziela slodkie nierobstwo :) Powietrzylam sie na dworku, poczytalam, odpoczelam.

Ale dzis w nocy spac nie moglam :evil: Ciagle sie budzilam, bylo mi goraco, latalam do kibelka jak nigdy czesto, maly kopal i szalal w brzuchu jak wariat, zadna pozycja nie byla wygodna a wieczorem jeszcze mialam takie prawdziwe skorcze (na szczescie jeszcze przepowiadajace) ale bolesne i co kilk aminut. Na szczescie trwaly tylko godzine. Ale troszke sie zestresowalam i pewnie przez to tez spac nie moglam. Ech...

A jak jest w zoo?? Fajnie jest zrobione?? Bo jeszcze tam nie bylam a z racji zaineresowan zoo jest na mojej liscie do odwiedzenia.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil w Antwerpi bylo fajnie obejsc to to sporo czasu zajmuje bilet kosztuje dla doroslych 17.5 euro(mi sie wyjade ze sporo) za Liege jest tez Safari Zoo i tam juz sa zwierzeta wolno-chodzace (jedziesz samochodem i one sobie swobodnie chodza) oczywiscie nie wszystkie jak lwy tygrysy to sa w klatkach z tym ze bilet nie pamietam bo to bylo 3 lata temu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wrocilam od lekarza. Dostalam zwolnienie juz na 2 tyg wczesniej bo razem stwierdzilysmy ze lepiej poodpoczywac w domku niz sie faszerowac lekami.
Dzidzius ma 1.5kg i jest mniejszy niz wiekszy, siedzi glowka w dol juz dosc nisko.
Szew nadal trzyma ale szyjka juz miekkawa.
Lekarka stwierdzila ze dobrze by bylo dotrzymac chociaz do czerwca a najlepiej do polowy i najlepiej do 2,5 kg.
Stwierdzila ze w momencie porodu dzidzius moze miec ok 2800g Czyli porod raczej latwy bedzie. Czyli tak jak od poczatku mowie ze prawdopodobnie urodze w czerwcu.
Za 4 tyg kolejna wizyta a za 6 zdejmowanie szwu. I kto wie kto wie moze za 6 tyg maluszek sie urodzi :)
Generalnie moge spokojnie w domu cos robic, ale odpoczywac czesto.
I poki zadna krew sie nie pojawi to znaczy ze szew trzyma i jest ok.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
Arendil super ze dzidzius rosnie zdrowo!!! Bedzie dobrze, juz niedlugo i bedziesz go tulic na rekach :) dobrze ze tak bez problemowo znosisz ciaze :)oby tak dalej!
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nom juz niedlugo :)
A od jutra bede sie nudzic w domu :P Dobrze przynajmniej ze ladna pogoda to bede mogla wyjsc z ksiazka na dwor i nadrobic zaleglosci i poczytac o porodach, malych dzieciach itp. No ale w sumie lepiej ze bede na zwolnieniu bo za tydzien przylatuje moja mama wiec bede mogla sie nia zajac a nie tylko w przelocie. W sumie w domu tez troszeczke malych rzeczy jest do zrobienia. Ale nic z ciezkich rzeczy wiec spokojnie moge sie za to zabrac. Bo je sie tylko ze jka sie raz zabiore to zrobie wszystko w kilka dni a potem juz nie bede miala co robic i przez kilka tyg bede sie nudzic :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale cisza.
Od piatku siedze na zwolnieniu a dzis to wykorzystuje i ustawiam wszystko w naszej sypialni (lozeczko, przewijak) wszystkie sprzety na swoje miejsca, ubranka juz dawno w komodzie lerza. Sprzatam pietro. No ale musialam to zrobic zeby zrobic miejsce w drugiej sypialni bo jutro moja mam przylatuje z dwiema osobami wiec miejsce do spania dla nich musi byc. No a poza tym juz chcialam miec wszystko gotowe.
Teraz troszke odpoczywam, potem dokoncze gore a jutro posprzatam na dole zeby sie nie czepili ze na raz tyle rzeczy robie ze jeszcze urodze jak tak dalej bedzie No ale po tym juz wiecej nic wiekszego nie mam do roboty. Tylko czytanie, jakies drobiazgi co na siedzaco moge robic.

Dobra wracam do roboty

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej

widze juz prawie nikogo tu nie ma :? a szkoda bo pada wateczke :evil:

napisze co u mnie w skrocie a wiec : mam angine dwa dni temu mialam 40° goraczki :evil: moja Natalka tez ma angine tylko inna odmiane ta gorsza (bo w buzce ma plamy) mam nadzieje ze nie zarazi mi sie ta mala :roll:

Arendil po suwaczku widze ze zostalo ci jakies poltora miesiaca :lol: no widzisz jak ten czas szybko leci :lol: to teraz poki co korzystaj z tego ze jestes sama bo pozniej niestety ale caly czas poswiecisz dziecku ja to czasem czuje sie tak uwiazana do dzieci ze tak jakbym miala kule u nogi :? (wiem wiem wyrodna matka) ale ja naprawde nie moge sie nigdzie bez nich ruszyc :? nie mam komu je zostawic a malz pracuje codziennie od 7-18 :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]