Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 9:32 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

agnieszka26 ależ nie ma problemu :) toż to nie jest tajemnica :)

Mam na imie Magda i jestem/ byłam z Warszawy .... dla uzupełnienia pragnę dodać ,iż nie jestem chyba najmłodszą istotą jeśli chodzi o pierwszą ciążę bo 28 lutego skończyłam 33 latka :) ale czuje się jakbym miała 10 lat mniej :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dopisalam pozniej ale wyskoczyl mi jakis error :evil: zebys wkleila fotke ale chyba czytasz w moich myslach bo widze jezeli to jestes ty w awatarku :lol: a jezeli chcesz mnie zobaczyc to ten wateczek przejrzyj to tam gdzies jestem :lol:

a ja skoncze w lipcu 28 lat wiec tez nie jestem juz taka mloda :( :evil: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
Oj tam przesadzacie mlode jestescie i juz:)))))
Pogoda to nas za bardzo nie rozpieszcza... AGA jak tam ferie? Bo Nicole to juz na glowie staje bo chce isc do szkoly :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniaa nawet nie pytaj jak ferie :? mala chodzi i albo oglada bajki albo chce grac na kompie :evil: tak sie nudzi :? juz nawet nie wiem co jej wymyslac bo nic nie chce robic :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A to dopiero pierszy tydzien :roll: :wink:
No ale bedzie dobrze, szkoda ze nie ma sloneczka poszlabym z nia o parku i byloby troche spokoju

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja dzieki feriom do pracy dojezdzam w 20 MINUTEK :D A tak to rano to zajmuje ok 40 minut... czasem 35 od czasu do czasu 45 ... A tak to myk myk i w pracy este :)

No ale pogoda mnie lekko dobija i wiecznie jestem spiaca (z reszta w pracy glownie siedze i sie nudze bo to dopiero poczatki projektu i cos nam sie wszystkim wydaje ze to jeszcze potrwa, wiec nie mam niczego czym moglabym sie zajac na dluzej).

Jeszcze 8 tyg i ide na maciezynski :)

Obrazek

[*] Aleks - 22 tydz - 23.06.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej babeczki :lol:

moze wkoncu dzis wyjde na spacer :lol: chociaz slonka nie ma ale za to nie pada :lol:

Arendil 8 tyg to szybko ci zleci a zwlaszcza teraz jak bedzie robilo sie coraz cieplej :lol: a niby w weekend ma byc 18 stopni :shock: :D tos to siok :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
Arendil alez to szybko zleci zobaczysz ;)))) chociaz 9 miesiac straaasznie sie ciagnie ;)

eh pogoda... ja chce wiosne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj ciagnie sie ciagnie... i mam czasem tego dosc... Zyje tylko mysla ze jak tylko mi ten szew zdejma to urodze wtedy bedzie krocej :P

Ale siedzac w pracy na szczescie czas mi szybciej leci niz jak siedzialam w domu. Jejku to byla katorga, do tego spac nie moglam, z zasypianiem byl problem. A teraz pyk pyk pyk mijaja dni, spie w nocy w miare ok, zasypiam w ciagu kilku minutek. W pracy praktycznie nic nie robie :P A kaska leci :P
Chociaz to ze nie mam jeszcze w pracy stalych zajec tez mnie drazni bo ile mozna nic nie robic..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Spokojnie przyjdzie dzidzius na swiat to bedziesz miala mase zajec a brak wolnego czasu ;))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dokladnie tak jak mowi moniaa wtedy napewno nie bedziesz sie nudzila :lol:

az kiedys zatesknisz za ta nuda :lol: :wink: :lol:

co za pogoda no :? spac sie chce :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja mam mega doła .... siedze w szlafroku ( jak stare babsko) i nic mi się nie chce ...
W szkole niderlandzkiego też mam ferie więc niebardzo mam co robić a za oknem wieje , świszczy i pada .... bleee... coś okropnego

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tiaaa typowa Belgijska pogoda...
W pogodzie mi tylko jednego brakuje ze latem jest mi i tak zimno i nie czesto mam okazje przez to zalozyc krotkie spodenki.
W szlafroczku :) Tez bym tak chciala posiedziec i nic nie robic :) Ale w sumie nasiedzialam sie tak do polowy piatego miesiaca i wcale tak fajnie nie bylo. Po prostu teraz siedzac w pracy i nie majac nic do roboty lekko przysypiam.
A jak czesto masz szkole niderlandzkiego i ile godzin?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niderlandzki mam 4 razy w tygodniu ( pon, wtorek, czwartek, piątek) od 8.45 do 12.00 - więc dość dobrze mnie to rozbudza a teraz czegoś mi brak ...

Jeszcze jeden tydzien ferii i wrócę do nauki - nie to, że jestem jakimś fanem tego języka - ale jest to dla mnie możliwość wyjścia do ludzi - zrobienia czegoś a nie siedzenia bez sensu w domu...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dokaldnie, bo siedzenie w domu dluzsze niz kilka dni to po prostu masakra. Ja zawsze patrzylam na zegarek i myslalam , o teraz moj maz ma przerwe, a teraz za 3 godziny konczy prace, a teraz za 27 minut bedzie w domu... Zwariowac mozna do tego do nikogo pyska nie da sie otworzyc.
No to masz intensywny kursik :) Ale tez nie az tak intensywny zeby byl meczacy.
A tak z ciekawosci spytam szukasz pracy czy sobie to zostawiasz na pozniej?? I jakiej ewentualnie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Narazie to czekam aż łaskawie Królestwo Belgii wyda mi kartę - podobno jest szansa na to 1 kwietnia ( czekam na spotkanie ponad 3 miesiące, gdyż jak stwierdzili jest dużo obcokrajowców i kolejki)

Bez karty a zarazem prawa do pracy nie mogłam nic szukać wcześniej a po 1 kwietnia :) pójdziemy z mężem do Interimów i będziemy czegoś szukać :)

Nie mam pojęcia czego - bo zdaje sobię sprawę z tego, że to że wiele lat w Polsce byłakm kierownikami i dyrektorami to tutaj nikogo nie obchodzi ale.. chciałabym znaleść cokolwiek co pozwoli mi na bycie z ludźmi i na szybsze przejscie tego czasu do urodzenia dziecka.

Praca fizyczna chyba odpada w moim stanie..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale Ty jako zona belga nie potrzebujesz pozwolenia o prace!!!! Wiec spokojnie mozesz zaczac teraz nawet szukac. Wiem bo sama sie dowiadywalam. jestes zona Belga i dzieki temu mozesz pracowac.

Po drugie zarejestruj sie w internecie na stronie www.vdab.be jako bezrobotna (szukajaca pracy) bo jesli nie znajdziesz przez nastepne kilka miesiecy zdaje sie 9 to mozesz sie ubiegac o zasilek dla bezrobotnych.

Po trzecie zaraz ci podam kilka linkow gdzie mozesz szukac pracy (z domu podam ci wiecej ).

a poza tym to Belgia - cywilizowany kraj wiec jak najbardziej sie liczy zes byla kierownikiem czy dyrektorem. Napisz CV chociazby po angielsku (ja taki mialam) i zacznij wysylac do firm go wraz z listem motywacyjnym, ponadto wysylaj na ogloszenia o prace.

wiec strony (podam z przerwa po www zeby sie nie czepiali ze linki wklejam)
www .vdab.be
www .monster.be
www .jobat.be

jak dla mnie najlepsza byla ta pierwsza strona.
z domu przesle inne strony bo teraz juz nie pamietam.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil dziękuje bardzo :) myślę że z czasem znajdę coś dobrego ale i tak podstawą jest karta pobytu - którą dostanę 1 kwietnia :)

Byliśmy z mężem w Interimie i powiedzieli, że bez karty nie będą ze mną rozmawiali a w naszym Gemente wszystko się tak jakoś ślimaczy .... ale już 1 kwietnia tuż , tuż i mam nadzieje, że nie był to żart ze strony urzędników :)))

Zaraz zrobie kawkę i porozglądam się w tych linkach co mi podesłałaś - dziękuje bardzo za pomoc :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ok karte pobytu czyli jak dowod. No tak ale bez tego mozesz spokojnie poszpzerac w internecie. U mnie nie bylo z tym problemu poszlismy po prostu do urzedu miasta z odpowiednimi appierkami i damli tymczasowa karte chyba na 3 miesiace a po niej na kolejny jakis czas ale zeby ta albo ta pierwsza dostac musial policjant do domu przyjsc i sprawdzic czy faktycznie pod danym adresem mieszkam (albo i przy obu... chociaz nie to moze bylo raczej sprawdzenie czy pod danym adresem mieszkam bo potem sie przeprowadzilam i jeszcze raz musial przyjsc). A teraz od mutego mam karte na 3 albo 5 lat.
Do interimow mozna sie tez zapisac przez internet i wtedy ci nikt nie patrzy czy masz karte czy nie.
Ja zalatwialam wszystko przez internet. Tylko raz zostalam zaproszona z vdab i raz z innego interimu.
A tak to wszystko przez internet.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Papierki składaliśmy w grudniu - policjant był u nas w styczniu i od tego czasu czekam na datę spotkania - którą wyznaczyli mi na 1 kwietnia :))) Już prawie się doczekałam więc nie jest tak źle...

W urzędzie tłumaczyli, że w Antwerpii mają dużo obockrajowców i wszyscy muszą czekać ... cóż mam nadzieje że już swoje wyczekałam :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]