Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 9:24 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Na pewno jeszcze dostaniecie ten formularz, ja dostałam dzisiaj moja mama w sobotę. Trzeba go odesłać do 31.07. Oczywiście lepiej odesłać jak najwcześniej. Wiec nie martwcie się dostaniecie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to widze że nie jestem sama :) poczekam jeszcze troszkę i najwyżej wtedy zadzwonie o tą formę i zapytam przy okazji o to dlaczego wstrzymali nam siano. pozdrówki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jesli wstrzymali to dzwon od razu - taka moja rada. bo potem moga byc jakies problemy przez to. najlepiej od razu reagowac jak sa jakies zmiany - zglaszac zmiane dochodow i wyjasniac czemu np nie placa juz, moze macie za duze zarobki albo blad jakis u nich w systemie wystapil?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: wtc ctc

Witajcie! Widze,ze zajrzalam tu w odpowiedniej chwili ,bo wlasnie rozmaweiacie o wtc i ctc. dostalam tez wznowienie,te kilka stron. Mam jedna watpliosc. w tamtym roku pobieralam maternity allowence,myslalam ze teraz bede musiala to uwzglednic w aplikacji ale na tych kilku stronach nie ma wzmianki na temat akurat tego zasilku. oze wiecie czy jedna trzeba jakos o tym wspomniec?? moze cos zle doczytalam.wole sie upewnic.dziekuje z gory za pomoc i pozdrawiam!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: wtc ctc
Awatar użytkownika

jakajaana pisze:
Witajcie! Widze,ze zajrzalam tu w odpowiedniej chwili ,bo wlasnie rozmaweiacie o wtc i ctc. dostalam tez wznowienie,te kilka stron. Mam jedna watpliosc. w tamtym roku pobieralam maternity allowence,myslalam ze teraz bede musiala to uwzglednic w aplikacji ale na tych kilku stronach nie ma wzmianki na temat akurat tego zasilku. oze wiecie czy jedna trzeba jakos o tym wspomniec?? moze cos zle doczytalam.wole sie upewnic.dziekuje z gory za pomoc i pozdrawiam!!

jakajaana ja byłam (i jeszcze jestem ) na maternity allowance. 3 dni temu odsylalam do revenue te papiery i o tym zasilku nie wspominalam :roll: :? w sumie tam nigdzie o maternity nie ma mowy :? no ale może ktoś jeszcze się wypowie????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej.
Wg. mnie nie trzeba wspominac o MA, bo oni sami najlepiej wiedza czy Wam placa, czy nie :)
Poza tym podobno MA nie liczy sie wcale do dochodow.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedż!! teraz się upewniłam:)Pozdrawiam gorąco!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny

mam pytanko... jestem w 6 miesiacu ciazy i chcialabym zlozyc wniosek o ten jednorazowy zasilek na wyprawke dla maluszka (nie pamietam jak on sie nazywa) wiem ze mozna sie o niego starac na 11 tyg. przed porodem...
skad wziasc wniosek ??? i gdzie sie to sklada ??? czy rowniez w revenue ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zielarka Wnioski sa w Jobcentre

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

justysia dziekuje bardzo za odpowiedz, a czy moglabys mi jeszcze napisac jak dokladnie nazywa sie ten zasilek zebym wiedziala o jakie wnioski prosic?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zielarka Sure Start Maternity Grant :wink: -jezeli chodzi Ci o ten w wysokosci 500Ł.
Powodzenia!
ja nawet formularza nie dostalam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mimi o ssmg mozesz sie starac do 3 miesiecy po porodzie, zalatw sobie formy o tax creditys, wyspelnisz jak maluch sie urodzi, po paru dniach zadzwonisz, podadza ci nr wniosku, wpiszesz go w aplikacje o becikowe, wyslesz i czekasz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mam pytanie mozwe ktoras z was sie orientuje.Pracuje w uk obecnie przebywam na maciezynskim ale rozstalam sie z ojcem dziecka i wyjechalam do polski -tu planuje urodzic i spedzic troche czasu.Pod koniec maciezynskiego zamierzam wrocic do angli i pracy czy beda przyslugiwac mi jakies zasilki i czy moge starac sie o mieszkanie,na chwile obecna nie mam zadnego lokum gdyz wygasla nam umowa i ja wyjechalam a na ojca dziecka nie mam co liczyc gdyz powiedzial ze nie chce utrzymywac ze mna zadnych kontaktow (mam go podac w papierach jako ojca i spotka sie ze mna tylko na sprawie o alimenty)Prosze pomozcie mi bo nie wiem co mam robic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wg mnie troche jestes na przegranej pozycji.
zamierzasz wracac do pracy jak Ci sie macierzynski skonczy?
wg mnie najlepiej bedzie jak wynajmiesz wam jakis pokoj, zlozysz podanie o child i working tax credits, housing benefit, council tax benefit, mieszkanie socjalne, ssmg.
nie wiem jak u ciebie to wyglada, ale u mnie zeby np dostac mieszkanie w Newmarket musisz tu mieszkac, albo w okolicznych wioskach, albo miec tu rodzine czy przyjaciol, ktorzy potwierdza, ze tu mieszkasz, albo ze sa duze przeslanki o to mieszkanie, ze bardzo chcesz tu mieszkac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chcsce wrocic do pracy bo w Polsce nie utrzymam sie a po drugie lepiej czuje sie w Angli.tylko czy moge sie starac o te wszystkie zasilki gdy dziecko bedzie mialo pol roku?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

na becikowe wniosek musisz zlozyc DO 3 miesiecy po porodzie.
wiec te 500f odpada.

ale reszte mysle, ze mozesz. tylko po prostu okres oczekiwania bedziesz miec dluzszy.

ostatecznie mozesz wnioski poskaldac zaraz po porodzie i kase odiberac w polsce, bedac na macierzynskim tez jestes w koncu zatrudniona :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej
Pewnie zanudzę tera, ale jestem w ciąży i jestem zielona, jeśli chodzi o prawa i zasiłek mac. Podpowiecie coś. Mieszkam w UK 2 lata mam już synka pobieram taxy. Ja pracuje dorywczo 2 dni w tygodniu już od 2 lat, z przerwami na urlopy itp.., ale nie mam żadnej umowy pracuje legalnie nie przez agencje cos jak umowa zlecenie moje tygodniowe zarobki to ok. 94L nie potrącają mi na IN i podatek to moja jedyna praca, jaka mam mąż pracuje na kontrakcie. Pytanie czy powinnam się starać o umowę? I czy należy mi się zasiłek macierzyński. Będę rodzic w UK.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie wiecie moze jak sie nazywa zwrot czesci pieniedzy za przedszkole . moja corka ma 8 mies i chcialabym wrocic do pracy . nie wiecie gdzie mozna zlozyc taki wniosek i jak on sie nazywa ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam pytanie. Dostałam renewal pack ChTC i nie wiem, gdzie wpisać, że dostawałam przez kilka tygodni housing benefit.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

marhera pisze:
Hej
Pewnie zanudzę tera, ale jestem w ciąży i jestem zielona, jeśli chodzi o prawa i zasiłek mac. Podpowiecie coś. Mieszkam w UK 2 lata mam już synka pobieram taxy. Ja pracuje dorywczo 2 dni w tygodniu już od 2 lat, z przerwami na urlopy itp.., ale nie mam żadnej umowy pracuje legalnie nie przez agencje cos jak umowa zlecenie moje tygodniowe zarobki to ok. 94L nie potrącają mi na IN i podatek to moja jedyna praca, jaka mam mąż pracuje na kontrakcie. Pytanie czy powinnam się starać o umowę? I czy należy mi się zasiłek macierzyński. Będę rodzic w UK.
Pozdrawiam

a dostajesz payslipy ? jesli tak to nie musisz miec pisemnej umowy to wystarczy i z tego ci job cener obliczy i beda ci placic ale maternity alouanse nie wiem jak sie to dokladnie pisze .

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]