Dzisiaj jest ndz maja 03, 2026 2:03 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

witam Arendil :wink: mam nadzieje ze juz bedziesz na bierzaco w tym ''swoim'' wateczku :D :wink: trzymamy kciukasy oby teraz bylo wszystko ok :D

witam serdecznie tez martesa mam nadzieje ze bedziesz tu zagladala czesciej :wink: :D

widze ze juz troszke belgijek tu jest :wink: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Agnieszka i witaj Arendil,trzymam kciuki aby tym razem wszystko bylo dobrze,napewno bedzie :wink: Pozdrawiam goraco :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo witam Nowe/stare mamuski !!!! :lol: :lol:
fajnie ze nas sie tyle uzbieralo :lol:

AGA a jakies badania moze zrob?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W sumie nieźle mi się tu żyje. Troche nudnawo bez pracy. Ale mąż jest zawsze blisko (4 minutki od domu ma prace :P) wiec jakoś się trzymam.

Teraz bede na bierzaco z tym temacikiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martesa Arendil Witajcie!
Arendil trzymam kciuki,zeby sie udalo. Dbaj o siebie i pewnie bedziesz lipcoweczka 2008? zycze z calego serca i wysylam pozytywne fluidki Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Maminek :D
Arendil ja teraz tez nie pracuje,jestem na zwolnieniu i siedze sama w dpmu i rowniez strasznie sie nudze,czasem wolalabym wrocic do pracy,nawet nie moge pochodzic po sklepach gdyz mam lezec,uwierz mi idzie zwariowac z tych nudow no ale czegoz sie nie robi dla dzieciatka :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martensa no co lezace! :wink: no jak widac po suwaczku juz malo zostalo :)

Arendil no to trzymamy kciuki aby wszystko bylo super!!! :lol: [/u]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Martesa dla dzieciaczkow wszystko przetrwamy !!!!
ja z pospiechu troche Cie wprowadzilam w blad
te osiem dni to po ,jak juz zaczniesz prace , sorka :wink:
widze ze corcia Nicole jak i u monii :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj przetrwamy wszystko aby dzieci byly zdrowe,no a moja cora to Nicole
Monia ja juz sie nie moge doczekac kiedy mala ze mnie wyskoczy,bo mam juz dosc lezenia,tyle,ze nie chce,by wyskoczyla teraz :wink: ,niech posiedzi jeszcze troszke w ciepelku ale zeby ten czas szybko zlecial

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no tak najgorsza jest koncowka nam sie tez dluzylo :D
jak urodzisz i Cie zlapie baby blues jeszcze zatesknisz za brzuszkiem :lol:
ja stwierdzilam ze wole chodzic w ciazy niz urodzic i wychowywac przez pierwszy miesiac 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
no to wateczek sie rozkreca :lol: az milo popatrzec :wink: :D

moniaa mysle ze to tabletki (ale chyba musze zaczac brac inne bo te sa dla mam karmiacych a moja corcia nie chce juz cyca :evil: :evil: wczoraj chcialam sciagnac i bylam w szoku prawie nic nie sciagnelam z obu (.)(.) jestem zla na siebie :evil: bo to z mojej winy :evil: wprowadzilam kaszke i ona teraz gardzi moimi piersiami :evil: w skutek czego malo mleka mam :evil: sprobuje jeszcze ja czesciej podstawiac ale to chyba nic nie da bo ona odwraca glowe :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To ja już chyba bym tak wolała,żeby sobie z brzuszkiem w domku siedzieć, ale wiedzieć że praca czeka, a przynajmniej wiedzieć że za ileś tygodni powinno się takie czekanie skończyć.
A ja siedze w tym domu inie wiem ile bede jeszcze siedziec.Nie mam pojecia kiedy pracę znajdę... Amnie już stany depresyjne łapią. Wczoraj wieczorem to aż się poryczałam, mążmnie pocieszał,a potem spać nie mogłam.
Noi jeszcze to myślenie czy aby na pewno z fasolcią wszystko ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj aga , ja tam nie widze nic zlego w butli ,a skoro nie masz juz pokarmu
to poco sie zmuszac ,kombinowac ?
mnie znow boli glowa , dzis chcial czy nie ide na spacer
mam tylko nadzieje ze sie nie rozpada :roll:

Arendil , badz cierpliwa z czasem bedzie i dzidzia i praca
nie wszystko na raz 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil musisz wierzyc ze z dzidzia wszystko ok najwazniejsze to myslec pozytywnie :lol: nie daj sie depresji :!: ja juz w domku siedze 3.5 roku wiec wiem jak to jest :roll: a jak twoje samopoczucie zwiazane z ciaza??? zadnych porannych mdlosci czy cos w tym rodzaju? :D

Kim niby o butli nic zlego nie mysle ale chcialam zeby na cycu podciagnac do roku ale chyba niestety nie dam rady bo ona nie chce i juz :evil: poprobuje jeszcze z pare dni jesli nie bedzie chciala nie bede ja zmuszala :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O prosze wchodze i jest co czytac :)))
ja tez bez pracy siedze szalu mozna dostac :twisted: :wink:^
KIM Okreslenie baby blues strasznie mi sie podoba hehehhe :lol:
idz na dwor nie siedz w domu z dzieckiem! niech sie chartuje!!!
No to mamy 2 Nicole :lol: :lol:

AGA daj dziecku spokoj z tym cycem :lol: ona woli normalne zarelko a nie cyca, a podejrzewam ze cyca nie chce bo widzi ze Natalka nie pije mleka od Ciebie to czemu ona musi :lol: :wink: ostatnio byl program na temat odstawiania i lekarz powiedzial ze to wlasnie matki maja problem z odstawieniem dziecka od piersi a nie dzieciaczki jak to powszechnie sie slyszy :lol: 8)

Arendil Ja rowniez uwazam iz nalezy byc pozytywnie nastawionym, ale stany depresyjne i placzliwosc to norma w ciazy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bosheee dziewczyny powiedzcie mi co ja mam zrobic na parapetowe normalnie brak pomyslow :roll: tak zeby bylo szybko latwo no i dobre :lol: w sobote impreza a ja dalej nic nie wiem :roll: nie chce mi sie jej okropnie :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Porannych mdłości jakoś specjalnie nie mam. Nawet w poprzedniej ciąży było w miarę ok. Ale o ile pamiętam już niedługo powinno byc troszeczke gorzej :P Teraz tylko jak zaczynam jeść, robić obiad itp, robi misię tak niedobrze na żolądku, tak że śniadaniekończe po jednej kanapce, a z obiadem torobote sobie rozkładam w czasie więc jest ok.
Poza tym zapachy mnie corazbardziej drażnią, spaćmi sie chce nawet zaraz po wstani z lóżka, ale niestety jak przychodzi co do czego żeby zasnąć wieczorem to już problem.

Oczywiście staram sie myślec pozytywnie i cieszyć sie ze wszystkiego, ale czasem jakoś tak nie wychodzi... No ale nic to, musi być dobrze.

agnieszka26 zartanawiasz sięco zrobić do jedzeniana parapetówe?? Mogę Ci podać kilka pomysłow,które ja wykożystałam, na zrobienie zagryzek dla gości na przyjątko weselne (zrobiłam jedzenia na 100 osób :) ).
Oczywiście nie wszystko musisz wykorzystac:
- melon, pokrojony w kostki, owijasz to kawałkiem jakiejs szynki i przebijasz wykałaczką zeby się trzymało (pychotka)
- kroisz w plasterki pomidory i ser mozarella i przekładasz na zmiane
- koreczki z daktyli owinięte w bekonie (niezle)
- koreszki: ser żółty, pomidorek (takie są malutkie do kupienia , kroisz na pół), ser feta, oliwki
- inne koreczki: ser żółty, korniszony, kawałek kiełbasy, albo salami albo innego mięsiwa, takie małe cebulki ze słoika, oliwki, i co ci tylko przyjdzie do głowy (kombinacje ale najlepiej gdy ser na dole to wtedy latwo stoją)
- ja zrobiłam takie malutkie kotleciki z kurczaka: kroisz kurczaka na male kawałki. bierzesz mąkę ziemniaczaną ok 3 lyzki, ok 3 duze lyzki majonezu i jajko, mieszasz. Do tego ciasta wrzucasz kurczaka mieszasz. Wszystko nie może być za wodniste bo wtedy sie kiepsko smarzy. Ni i smarzysz jak duze chcesz (dobre na obiady, moj mąż za tymi kotletami szaleje)
- Tesciowa robiła takie jakby malutkie kotleciki (kuleczki) z mięsa mielonego, usmarzyla na patelni, obok takiego talerza jakies sosy w ktorych można maczac takiego kotlecika kuleczke plus wykalaczkido latwego maczania:)

No oczywiscie mozesz tez zrobic jakas salatke, kanapki czy coś takiego w zależności co kombinujesz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hehe Arendil :lol: ja tez zawsze ide na latwizne :lol:
niezle pomysly , ja tylko dorzuce do agi
w polskich sklepach sa gotowce typu bigos, flaki jesli goscie
wola tradycyjne dania , ja bym sie tam nie srala odgrzala szybko i tyle :twisted:

kurcze jakos sie zebrac nie moge mala zeszla znowu i spi :roll:
ide sie uczesac i chyba pojde chodz juz kropi :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil dzieki za przepisy fascynuje mnie ten melon no i ten kurczak :lol: (kurczak czyli piers? czy udko?)

bigos to moj eM zaoferowal sie ze zrobi :lol: :evil:

z flakami tez dobry pomysl co ja sie tam bede wychylala z gotowaniem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Melon jest super :) Wtedy go zrobiłam pierwszy raz i odrazu zasmakował.

A ten kurczak to pierś kurczaka. Wzalezności ile kotletów/kotlecikow chcescie zrobic to wiecej kurczaka i wiecej ciasta trzeba zrobic. Ja zwykle robie dwie piersi (czyli jedna podwojna) plus tak jak podalam to ciasto. Aaaa zapomnialabym o najwazniejszym :) Do ciasta dodaje sie rozgniecione (posiekane) zabki czonnku (nawet do 5 sztuk). A i smakuje tez niezle :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]