Dzisiaj jest ndz maja 03, 2026 2:03 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja jeszcze w szlafroku jak kocmoluch :oops: ,pije kawke i czekam az moje dziecie sie zmeczy(=zasnie) ,zebym mogla isc spokojnie pod prysznic. Ehhhhhhhhh kazdy jakis dzis nie w sosie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja o dziwo w sosie :)
popatrzcie poszlam po dziecko do szkoly i przyprowadzilam Klauna :))) dzisiaj sie w klauny bawili :lol:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hehe, nosek jak u dobrego zulka :) to sie dziecku spodobal cyrk. Ostatnio w dzien dobry Tvn pokazali dziewczyne 30letnia co zmienila zawod z ksiegowej na akrobatke w cyrku :? nie mam nic przeciw,ale skojarzenie pozytywne cyrku szczegolnie w Polsce jakos mi sie nie widzi,co innego w Monaco.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja tam wspominam cyrk dobrze ale ostatnio w nim bylam chyba w wieku 10 lat :lol:
Mala dostala darmowy bilet do cyrku to teraz trzeba bedzie z nia pojsc :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniaa az sie boje teraz odstawic
wogole jakas ostatnio caly czas sie drze :evil: i ciagle przy nodze :evil: i wogole jakis dzis dzien do du.... :evil: ja to nie wiem czy moze te tabletki zle na mnie wplywaja :evil: bo codziennie zle sie czuje jestem ospala i nic mi sie nie chce :evil: buuuuuuuuu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny,dawno tu nie zagladalam wiec pewnie mnie nie pamietacie.
Otoz mam takie pytanie,moze ktoras wie,od konca wrzesnia jestem na zwolnieniu z powodu ciazy(zagrozenie przedwczesnym porodem),pracuje jako p^racownik fizyczny i wiem,ze do 14 dnia zwolnienia placi mi pracodawca a pozniej ubezpieczenie,w moim przypadku partena i tu pytanie czy pracodawca sam wysyla moje zwolnienia,jakies dokumenty do parteny czy ja sama mam obowiazek to zrobic,zwolnienia nadam wysylam do pracodawcy.Z gory dziekuje :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Martesa Ty sama musisz zglosic , zaniesc zwolnienie do ubezpieczenia
wczesniej musisz wziac taki swistek od nich do wypelnienia przez lekarza
ze jestes na" incapacite de travail" i wtedy caly czas ,nawet jesli masz przedluzone zwolnienie nosisz jedynie do pracodawcy w partenie zglaszasz dopiero wtedy gdy podejmujesz prace

aga to jest zarazliwe :roll: ja tez taka chodze , niewyspana i zla :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kim dziekuje za odpowiedz,jutro pojde do partenye ale zwolnienie za pazdziernik i listopad juz wyslalam pracodawcy,takze nawet po zgloszeniu w partenie bede wysylac przedluzenia pracodawcy?Takze musze wzaisc od nich ten swistek i lekarz ma go wypelnic i to wszystko?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie ma za co w partenie tylko zglaszasz poczatek i koniec :wink:
nie koniecznie musisz isc do ubez , mozesz zglosic telefonicznie a oni Ci przysla do domu , wypelniasz i albo odsylasz im albo zanosisz ,ja zawsze wszystko wysylam bo nie mam jak z domu dupy ruszyc , tylko zawsze poleconym i najlepiej z potwierdzeniem odbioru (7 euro) :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam jeszcze pytanie,bo ja jestem na zwolnieni 2 tyg konca wrzesnia,caly pazdziernik i listopad,wszystkie juz wyslalam pracodawcy i czy nie bedzie za pozno zglosic to w ubezpieczalni?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a dostalas juz kase z ubezpieczenia za pazdziernik?
jesli tak to pewnie wiedza od pracodawcy ,niemniej ten papier jest wymagany , jesli nie dostalas to idz ale raczej nie mysle zeby byl to problem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie dostalam pieniedzy z ubezpieczenia,pracodawca mi tylko zaplacil za te 14 dni,wiec pewnie partena nic nie wie,chyba,ze pieniazki dostane razem z rodzinnym,tzn 10 kazdego miesiaca

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a wiec pewnie nic nie wiedza ale to nic straconego
oni maja obowiazek zaplacic a raczej jedno z drugim nic nie ma wspolnego ,na przyszlosc juz bedziesz wiedziala :wink:
idz jutro i im powiedz ze nie wiedzialas ,

jesli bedzies podejmowala prace musisz zglosic "reprise du travail" na osiem dni przed rozpoczeciem , ten papier co wezmiesz ma dwie czesci
a wiec i ta jesli zaczynasz prace
ale wiem ze mozesz tez zglosic telefonicznie i nie koniecznie musisz im odeslac te druga

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kim bardzo Ci dziekuje :D Nie bardzo orientuje sie w tych sprawach i nie mam kogo zapytac,cale szczescie,ze napisalas co i jak.Jeszcze raz dziekuje.
Pozdrawiam,calusy dla coreczki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Martesa , nie ma za co naprawde,jak bedziesz miala jeszcze pytania a ja bede w stanie Ci pomoc to pisz
sama rowniez musialam przez to przejsc wiec kazda pomoc byla przydatna :wink:
przylacz sie do nas , bedzie weselej :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Postaram sie czesciej udzielac :wink: ,chociaz musze przyznac,ze czasem Was podczytywalam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny to znowu ja :) Założyłam wątek i zniknęłam.... No ladnie się zachowałam, kajam się przed Wami.
Z ielką radością wracam do wątku, który sie nieźle rozwinął (właśnie przeprnełam od początku do końca z czytaniem... uuuuffff).

No wiec wytłumacze się. jak zakładałam ten wątek byłam jeszcze w Polsce w 17 tygodniu ciązy. Potem W krótkim okresie borykałam się zzakonczeniem studiów, glupi egzamin, zalatwianie wszystkiego, obrona, potem mązrzyjechal a potem masakra... Poronilam, 21 tydzien...
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0

Po poronieniu totalna zalamka, obrona, wyjazd do Belgii.

Siedze juz w Belgii 4 miesiąc (jestem juz tu na stale), od 4 miesiecy szukam pracy (i nic...).

A tydzien temusię dowiedziałam ze jestem znow w ciąży :D
Teraz czekam na wizyte u lekarki iczekam na słowa, ze wszystkojest ok. Bo autentycznie drze w kazdej sekundzie teraz, drze zebym nie musiala oplakiwac kolejnego dziecka.

Pozdrawiam Was dziewczyny, a no i gratuluje dzieciaczków :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hehe biG sister ? :lol: nie gniewamy sie tutaj kazda kazda sledzi 8)
arendil nas dzis podczytuje a nawet sie nie przywitala :roll: :twisted:

o juz sie przywitala WITAMY :D :D :D

ARENDIL bardzo mi przykro , mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie pomyslnie :wink: do kogo chodzis na kontrole?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

He he podczytuje :) Cały wątek przeczytałam, żeby wiedzieć mniej więcej co u Was :)

A dodam ze na stale mieszkam pod Leuven w wynajmowanym domku, mąż jest Belgiem, w maju wzieliśmy ślub. Tydzień temu miał się urodzić nasz synek, ale niestety nie dożył do tego czasu :(

Pozdrawiam

Na wizyte jeżdzę do Babki w Leuven, Belgijka mówi po angielsku wiec nie ma problemu, a jak coś to może mężowi po flamandzku powiedzieć więc nie ma problemu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

arendil to gratki :D :D
z robota jest ciezko wszedzie , pytalam o lekarke bo myslalam ze chodzisz do ktorejs w bxl ale widze ze pewnie nie ...
jak Ci sie ogolnie tutaj zyje?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]