Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:55 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2880 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 144  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Dziewczyny, zakładam tu nowy temat, żebyświeżo upieczone mamusie mogły rozmawiać o problemach i radościach bycia mamą. Chwila moment i doczekamy sie tu wszystkich naszych stargardzianek :)
Byc może basiax juz jest z nami, bo cos sie nie odzywa? ;)
Zapraszamy!!!

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też się przyłaczam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aaa

Ostatnio zmieniony pt sie 10, 2007 10:16 pm przez paula.k, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i ja oczywiscie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

I ja :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

paula wkleje chetnie, tyle ze macius ni da mikiedy
teraz tez z nim siedze, bo musze zrobic przelew a on nie chce spac
dziwnie jest bo jest glodny a jak go przystawiam do cyca to possie 3 razy i zaczyna spac, a potem podessie troche ale chyba nie je tylko tak sobie ssie.
martwie sie
no i nie wiemczy on ma rozwolnienie czy to normalne takie kupki?
ddzis dalam mu roszke herbatki koprkowej z hippa. to jest na wzdecia, nie?
oj, czeka nas dzisiaj ciezka noc.....
A od czwartku moj m. wraca do pracy..

wiecie jaka wczoraj mialam chandre! ju sie balam zze to depresja [oporodowa-caly dzien ryczalam, nie potrafilam powiedziec dlaczego. mialyscie tak? szok normalne. Boze, nie wiem co ja bym zrobila bez meza...no! bo znow zaczne ryczec!
pozdrwiam goraco (doslownie, bo macioszka mi grzeje brzuszek.spi, ale jak go sprobuje polozyc to ryk)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiol ale wojtus juz duzy!
a co z[ b] basiax?[/b] bo nie wiem czy uda mi sie zajrzec..

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a, i jesli chodzi o te kupki to sie ciadle dreczeczy to coc w mojej diecie
jestem pdnieta, chyba (a raczej na pewno) macis bedzie spal(?) dzis z nami...
dobranoc

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kwietniówka kupki moga byc bardzo rozne zolte, zielone, luzniejsze, twardsze, z grudkami,papkowate, to jest normalne jesli maluch nie ma biegunki to wszystko jest dobrze, a koperek jest na takir rozne rzeczy zoladkowe ja podaje caly czas kacperkowi i nie ma kolki ani wzdec.
nie mozesz poprosic mamy zeby ci pomogla jak twoj maz pojdzie do pracy bo bedzie ci bardzo ciezko samej.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a jesli chodzi o chandre to tez tak mialam plakalam bez powodow ale postaraj sie nie denerwowac bo macius wyczuwa twoj zly nastroja poza tym mozesz stracic pokarm .

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Paula, kolejna noc za nami. Nie przespana, ale jakos tak... przyjemna. Wlasnie staralam sie wyciszyc, zrozumiec sytuacje ze razem z MAciusiem sie dopiero poznajemy, uczymy siebie...
Mama moja jest u nas codziennie (tylko w niedziele wziela sobie wolne) i bardzo mi pomaga. Przede wszystkim gotuje obiadki, a jak wnusio spi i nie ma chwilowo co robic to chwyta cokolwiek co jest do roboty (najczesciej za zelazko :) )

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a odnosnie biegunek to ja juz wlasnie zlupialalm bo to takie luzne kupki (najfajniej jak strzela nimi podczas karmienia :) ),, ze pomyslalam ze moz to biegunka.
chandra byla jednodniowa, choc nie powiem, wczoraj jak Macius spal troszke a my sobie ogladalismy (ja to tak bezwiednie) Maske zorro, to zaczely mi znow lzy naplywac ale powstrzymalam potok. MAm nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej
A jak sie ma Kacperek? Teraz totylko spacerowac, nie?

My wczoraj werandowalismy a dzis chcemy wyjsc juz. Macius jakos tak wcale nie byl zachwyci\ony wozkiem, ale moze jak bedzie go trzeslo na drodze to mu sie barfdziej spodoba. Boje sie tylko zebym na "syrenie" do domu nie wracala, dlatego spacerek bedzie wokol domku.

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Powiedzcie jeszcze, w co ubieracie na spacer w wozku? kladziecie w rozku? Ja kurcze nie mam nic takiego grubszego i nie wiem czy body z dlugim rek. i kaftanik = kocyk wystarcza. A na to jeszcze ta "przykrywka" wozkowa. ??
A w czym spia wasze maluszki - my naszego chyba przegrzewalismy (chociaz przedwczoraj to w nocy -1 bylo!) bo spal w rozku, czasem podwojnie opatulony. A dzis to mu tylko body zostawilam i byl cieplutki, potem jeszcze zalozylam takie dluzsze skarpeetki - i nie narzekal. Spi sobie teraz łotrzyk - odsypia nocke :)
Ide zadzwonic do Jaworskiego. Ewelinek, a Ty pisalas, ze na kiedy jestes umowiona?

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kwietniówka wydaje mi się że Maciuś za lekko byłby tak ubrany, Wojtek jest starszy i w taką pogode jak wczoraj ubrany był: body na krótki rękaw,bawełniana cienka bluzeczka i na to dość ciepła bluza , a na doł ma rajstopki skarpetki i spodenki no i nakryty kocem,około 18 wczoraj nakryłam już go pokrywą z wózka bo wiało, tak ubierany nawet w te ciepłe dni nie był ani razu spocony, czyli jest ok, dziecko szybciej na spacerku marznie bo w sumie ciągle śpi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kwietniowka mialam tak jak Ty ogromnego dola!!!!! To bylo w przeddzien pierwszego spaceru. Mialam dosc ciaglego siedzenia w domu, dobijalo mnie to ciagle karmienie, pranie, wszystko na mojej glowie... Do tego posprzeczalam sie z moim mezem... Jezu jak ja wylam!!! Chyba pierwszy raz w zyciu tak mialam!!!!! Nie moglam sie uspokoic... Dopiero kiedy zdalam sobie sprawe, ze moge stracic pokarm, jakos doszlam do siebie...

Jesli chodzi o ubieranie, to juz pisalam w "dziale ciąża", ze np. wczoraj moja mala byla ubrana tylko w kaftanik i rajtuzki, a na to spiworek (taki nie za gruby, bawelniany), miala skarpetki i letnia czapeczke. W nozki wlozylam kocyk, ktorym zakrylam ja przed 19:00. Moja mala przespala dzieki temu calusienki dzien - z jedna przerwa na karmienie. Kazde dziecko inaczej reaguje na cieplo i zimno, bo np gdybym ubrala mala tak jak Kasiol swojego szkraba, na bank darlaby sie w nieboglosy. Tak jak pisala Paula, sprawdzaj kark - nigdy nie sugeruj sie raczkami, ktore zazwyczaj sa caly czas zimne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jesli chodzi o kupki, to moja mala ma caly czas luzne kupki w kolorze zoltym. Wczoraj jadlam nawet pizze (z serem i szynka) i Karolinka spokojna :) Jadlam takze juz arbuzy i tez zadnej reakcji :) Wczoraj kupilam rzodkiewke, ale moj mezus stwierdzil, ze jest ostra i zebym nie jadla.. Zjadlam ze dwie :) i tez nic sie nie dzialo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O! Tu tez napisalyscie - kochane jestescie.
Czyli dziewczyny musze wyposrodkowac z tym ubieraniem....
ewelinek pisze:
Kwietniowka mialam tak jak Ty ogromnego dola!!!!! To bylo w przeddzien pierwszego spaceru. Mialam dosc ciaglego siedzenia w domu, dobijalo mnie to ciagle karmienie, pranie, wszystko na mojej glowie... Do tego posprzeczalam sie z moim mezem... Jezu jak ja wylam!!! Chyba pierwszy raz w zyciu tak mialam!!!!! Nie moglam sie uspokoic... Dopiero kiedy zdalam sobie sprawe, ze moge stracic pokarm, jakos doszlam do siebie...

Ja to samo. I tez przestraszyla mnie mozliwosc utraty pokarmu. Z jedzeniem strasznie bo je sie eksperymentowac - rzodkiewki w zyciu bym sie nie odwazyla (predzej łyk piwa - jak mi sie chceeee!!!)
Czyli z kupkami to chyba moge byc spokojna...
Ewelinek moj pojutrze idzie tez juz do pracy. Ja mam jednego Maciusia ale i tak strasznie boje sie tego momentu. Mama jest u mnie codziennie ale tak jak dzis np - przewinelam nakarmilam i dalam tacie "do odbicia" (apropos - nie zawsze mu sie odbija, w szpitalu to wogole i myslalam ze stad ten placz w nocy...) Lezeli sobie dwaj zboje a teraz M. odlozony do łóżeczka. Moze zaraz wkleje najswiezsze zdjecie:)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kwietniówka Maciuś śliczny :D

Napisze i tu:
basiaxurodziła dziś :D Alicja waży 2700g i mierzy 53 cm.Obie czują się dobrze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Macius jaki Ty przystojniacha jestes!!!!!!! Sliczny Obywatel naszego kraju!!!!!
I jak w tym slicznym, kolorowym kocyku mu do twarzy :) Sliczniutki!!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2880 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 144  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]