Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:58 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 414, 415, 416, 417, 418  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

dziękuje za gratulacje :)
Dagunia dobrze, że mała ssie cyca pomimo butli. u nas jak już dostaje butlę, nie chciał ssać.
Jak nadal nam się uda karmic piersią to odkupię od Ciebie wit. K. a mam wielka nadzieje, ze tak bedzie :D teraz mąż wykupił całą rece[tę.
Tak myślę, że w przyszłym tyg. pójdziemy do przychodni się zważyć i mam nadzieję, że będzie ok!

Już 3 razy się werandowaliśmy to może jutro jak będzie w miarę pogoda zaliczymy pierwszy spacer.

pozdrawiamy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniq - ogromne gratulacje, ale kubuś sobie wybrał termin piatek 13 i prosze jakis szczęśliwy dzień :-D

Co do laktacji to się nie przejmuj u mnie też było ciężko, nawał , wklęsłe brodawki i wogóle ... wolę już rodzić . Samą pierś jadł 3 tyg, potem ze wzgledu na bardzo małe przybieranie na wadze musiał być dokarmiany , a gdy skończył 3 miesiące to juz tylko butla. Z perspektywy czasu widze że za bardzo się tym wszytkim martwialm , a spokojna mama to szczęsliwe dziecko, więc najwazniejsze że kochamy swoje dzieci najbardziej na świecie! A z karmieniem nie zawsze się udaje nawet jak bardzo się staramy.

Koniecznie wstaw fotkę!

Dagunia - u nas też mały jest tak powolutku z psami oswajany , bo młoda non stop by go lizała. I tak jak zacznie raczkować to się szybko zintegrują :-D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my wczoraj "skończyłyśmy" 4 miesiące ;-)
Basia - swoje własne życiowe, ja - bycia mamą.

Obrazek

z Kotem domowym się obie nadal wzajemnie oswajają. Aczkolwiek Basi idzie to łatwiej, bo już udało jej się kilka razy chwycić pełną garścią kota za futro :-) Kot wielce zdziwiony z początku, zorientował się w koncu, że go uwięziła czyjaś mała łapka - wyrwał się i zwiał...:-) Ostrożnie obwąchuje małą. Szczegolnie jak Basia śpi (pewnie uważa ją wtedy za mniej niebezpieczną :D)

U nas z kolei trwa odliczanie do imprezy... W kwietniu mamy ślub i chrzciny za jednym zamachem. Czas się w końcu wziąć do organizacji, bo chociaż salę i termin w kościele mamy zarezerwowany od roku ponad, to wszystko inne w tzw. lesie jeszcze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka!!

a ja chcialam sie pochwalic ze 22 lutego o godz.5:35 rano w Stargardzie urodzil sie nowy obywatel naszego miasta... :)

na imie mu Aleksander... wazyl 3650g i mial 54cm.. :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madziara GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!

:bal: :gift: :bal: :gift: :bal: :gift: :bal: :gift: :bal:

Czy mi się zdaje czy urodziłaś wcześniaczka?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w zasadzie nie wczesniak bo urodzilam w niedziele a w poniedzialek skonczyla bym 38tc :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gdzie rodziłaś? Jak przebiegł poród? Kiedy następne? :lol:

Kurcze, to już nie mamy tu więcej żadnej brzuchatki? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

rodzilam u nas.... przy porodzie byl Długosz...znaczy sie przyszedl mnie tylko pozszywac...

regularne skurcze zaczely sie w sobote ok.23:30.... do tego pojawila sie krew na wkladce co mnie zaniepokoilo.... wsiedlismy z Kamilem w samochod i pojechalismy do szpitala....po badaniu lekarz stwierdzil ze syjka sie rozwiera (stad ta krew), rozwarcie postepuje i zostajemy na porodowce......

Kamil mial zostac ze mna ale jak zobaczylam jaki biedny przejety i blady stanal przy drzwiach traktu porodowego to powiedzialam zeby pojeca do domku.... za niego przyjechala moja przyjaciolka Agata.....

zrobili mi lewatywe, potem podlaczyli pod KTG....skurcze byly co 10min ale byly na tyle lekkie ze wogole o nich nie myslalam.... polozne mialy niezly ubaw ze mnie bo caly czas sie smialam i opowiadalam kawaly.....robilam to tylko po to by nie myslec o tym jak cholernie zaraz bedzie bolalo... :)

skurcze zaczely sie nasilac a ja z minuty na minute nie wiedzialam co mam ze soba zrobic... poprosilam polozna o pilke....chcialam troszke poskakac na niej....

zanim ja przyniosla zbadala mnie..... rozwarcie bylo juz na 6cm.... pomyslalam "jeszcze 4cm i bedzie ok...poskacze troche na pilce to moze to cos p[rzyspieszy"

niestety nie dane bylo mi usiasc na ta pilke.... w momencie gdy usiadlam na lozko i chcialam wstac zeby usiasc na ta pilke, odeszly mi wody.... chlusnelo ze mnie jak z kranu.... zawolalam polozna....zbadala mnie i powiedziala ze rozwarcie jest na 9cm wiec zaczynamy szykowac lozko do porodu bo zaraz sie wszystko zacznie....

no i zaczelo sie..... "najcudowniejsze" bole parte.....parlam ile mialam sil....przy czwartym partym wyszla glowka....mieli problem z wyjeciem reszty cialka bo Aleks byl owiniety pepowinka wokol szyji....ale jakos poszlo....

gdy polozyli mi malego na brzuszku nie bylam w stanie wydusic z siebie ani slowa.....lzy lecialy jak krokodyle.....to takie cudowne uczucie...taki piekny widok....slowami nie da sie tego opisac.....jestem tak szczesliwa ze nie potrafie tego nawet pokazac..... :) juz teraz nie wyobrazam sobie zycia bez tej malej cudnej istotki..... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Haha, opisałaś poród jakbyś na piwku była. Superrr.

Raz jeszcze gratuluję, a teraz zasyp nas zdjęciami :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madziara - wielkie gratulacje! Dużo radości z kruszynki i zdrówka dla malutkiego Aleksandra. mały jest przesłodki i ma tak duzo włosków :-) cudeńko malutkie!

Świetnie opisałaś poród :D widzę ze było nieźle i poszło w miarę szybko , to dobrze .

To znaczy że już tylko o dzieciach bedziemy rozmawiac :-) po urodzeniu człowiek staje się bardzo monotematyczny , aż mi czasem głupio przy znajmych że ja o małym moge ze 4 godziny gadać :oops:

No to kochane czas się umawiać na spacerki i poznać w realu , szczególnie że pogoda od dziś zaczyna się poprawiać. No i czas macierzyńskiego szybko mija , jesli planujecie wrócić do pracy to korzystajcie z wolnego czasu.

Matiś za 3 dni skończy pół roczku :shock: , a przysiegłabym że urodził się z 2 miesiące temu :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

hej dziewczyny! przepraszam ze sie wtrace ale mam do was pytanko!

mieszkam aktualnie w stargardzie, termin porodu mam na kwiecien i chcialabym zapytac jak to jest z ta porodowka u nas? slyszalam niezbyt dobre opinie jakis czas temu dlatgeo chcialam rodzic w szczecinie ale ostatnio dowiedzialam sie ze jest calkiem o.k!

chodzi mi o oczywiscie a personel czyli polozne, wyposazenie, atmosfere i ogolnie o to jak pcjentki sa traktowane?
bede wam za wszystkie odpowiedzi bardzo wdzieczna :)

acha no i jeszcze co trzeba miec ze soba dla dzidzi ( oprocz ubranek :) ) i dla siebie a co maja na wyposazeniu?

z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamusie ze stargardu :)

Obrazek
next visit - 29.09

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madziar gratulacje!
Poród rzeczywiście szybki :) J nie miałam tego szczęścia...hihi

Ola ja tu rodziłam, położne są super, bynajmniej ja miałam okazje poznać z 2-ch zmian i były baaardzo ok.

Lekarze pół na pół, ale ich nie ma praktycznie przy porodzie!

pielęgniarki od dzieci i położne w pokoju jak już jesteś z dzidzią też są ok! Tylko nie pozwalaj za dużo dokarmiać a poproś, żeby ci pokazały jak prawidłowo karmić piersią.
U nas niestety dokarmiały jak mały się darł, pewnie żeby mieć spkoj, a my przez to mieliśmy w domku niezłe przejścia...ale mam nadzieję idzie ku lepszemu.

My już chodzimy na spacerki, więc jestem jak najbardziej za wspólnym spacerkirm.

Kurcze ja ten czas leci, Mateusz już kończy pół roku.... Basia 4 miesiące...
A Kubuś dopiero 2 tyg. ale zleciały baaardzo szybko :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Moniq dziekuje za odp.
moze jest jeszcze ktos kto by mi pomogl wybrac miejsce porodu?
pozdrawiam

Obrazek
next visit - 29.09

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja również rodziłam w Stargardzie, a "przeleciałam" wszystkie zmiany (dłuższy pobyt po CC).
Polecam!!!
Jeśli zdecyduję się na kolejnego bobaska to będę rodziła tylko i wyłacznie w Stargardzie :)

Dziś byłam z Vanesską na szczepieniu. Przez 5 tygodni moja Niunia przybrała 1880 g!!!!!!!! :shock:
Waży teraz 5680g a przy wyjsciu ze szpitala spadła mi do 3800g.

Pani doktor i pielęgniarka bardzo chwaliły Niunię, ze zdrowiuśka, ładna, grzeczna... Oczywiście pękałam z dumy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ola ja rowniez rodzilam w stargardzie.. co prawda nie przewinelam sie przez wszystkie zmiany ale trafilam na tak rzyczliwe i mile polozne na trakcie porodowym ze jeszcze przez jakis czas po porodzie dziekowalam im za opieke i pomoc... :)

dagunia super ze Vanesska tak zdrowo rosnie! oby tak dalej!

biala_dama ja na pierwszy spacerek wyjde w piatek :) narazie weranduje swojego chlopczyka... :)

poza tym mam ogromne problemy z karmieniem :( maly nie chce wogole ssac sutka....jak go przystawiam to konczy sie na wielkim krzyku i strasznych nerwach.....moj dzien kreci sie pod znakiem laktatora i butelki.....inaczej go nie nakarmie.....kapturki AVENTA kompletnie sie nie sprawdzily....wypluwa kapturek razem z mlekiem..... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

dziekuje wam dziewczyny :)
Madziara wspolczuje.... ale probuj caly czas, nie rezygnuj z przystawiania go do piersi, moze w koncu sie uda

Obrazek
next visit - 29.09

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madziara pró◙buj i staraj się nie podawać butli.
Nam się udało odstawić od butelki, dużo mnie to kosztowało bo maly strasznei krzyczał ale nei dostał butli, no i karmiałam tylko piersią...do wczoraj,
mały się wieczorami strasznie irytował piersi były miękkie, no i on strasznie cchudy więc poszliśmy do lekarza i się okazało, że przybrał niecałe 200g a powinien min 400:( No i musimy dokarmiać.
Obawiam, się że skończy się na butli. Bo już mu zaczybna brakować cierpliwości przy cycku.

Ja nie wiem czemu ja nie mogę karmic piersią :( Czuję sie jak wyrodna matka:( Może sama sobie wmówiłam, że nie mam mleka....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniq814 pisze:
Ja nie wiem czemu ja nie mogę karmic piersią :( Czuję sie jak wyrodna matka:( Może sama sobie wmówiłam, że nie mam mleka....

Nie myśl tak o sobie.
Staraj się, jasne, karmić piersią ile się da. Może do poradni laktacyjnej się wybierz? może podpytaj jakiejś położnej? Może ten brak mleka to problem z techniką ssania u maluszka?

A jeśli juz będziesz musiała dokarmiać mlekiem - to nie myśl o tym, jak o czymś złym dla dzidzi. Myśl o sobie jak o dobrej mamie. Przecież dbasz o niunię, o to żeby rosła zdrowa i przybierała na wadze - a JAKIMI sposobami to osiągniesz, to już mniej chyba ważne, niż to, żeby i dzidza i mama były zadowolone z siebie nawzajem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no u mnie niestety nie ma poprawy jesli chodzi o piers....malo tego....nic takiej poprawy nie wskazuje wiec zostaje przy butli.....

byla polozna i powiedziala ze najwazniejsze ze karmie swoim pokarmem....jednoczesnie uswiadomila mnie ze moge szybko stracic pokarm przez laktator.....no ale nic nie poradze.....

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 414, 415, 416, 417, 418  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]