Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:57 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 69  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

zgadzam się, ciąża to wyjatkowy okres w zyciu
poród również jest wydarzeniem nie do opisania, tyle emocji że ho ho
Mój mąż byl przy mnie i powiem tak: nie wyobrazam sobie porodu bez niego. Po prostu coś pięknego, i dla mnie (wiadomo - raźniej) i dla niego, poleca wszystkim panom. do dzis czesto sobie wspominamy (np jak spojrzelismy podejrzliwie na naszą córcię - nie spodziewalismy sie tak wydłużonej głowy :shock: oczywiscie nic nie mowilismy, radosc przerastała wątpliwości :lol: )
A Twoj będzie przy porodzie?

A co do kopniaczkow, tez je uwielbialam. A po porodzie jak Amelka leżala kolo mnie na wysokosci brzucha - miałam wrazenie jakby byla jeszcze w brzuszku, heh. Śmieszne to bylo uczucie.

Mi szkola rodzenia bardzo sie przydala, chociazby po to, aby nie siedziec na koniec w domu oczekujac tej wielkiej chwili. Chodzilam na zajecia, widzialam sie i rozmawialam z innymi ciezarówkami, sluchalam porad, uczylam sie oddechow (baaardzo pomogly) i ogólnie uwazam ze szkoly rodzenia powinny być wszędzie. Ktos moze z nich nie korzystac, ale powinien sam wybrać, a nie że nie chodzi się bo nie ma :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj mąż bardzo chce być przy porodzie i ja też tego chcę,na pewno będzie mi o wiele łatwiej i raźniej jak będzie mnie wspierał.Na pewno emocje będą ale nie wiem czy nie będę się krępować (np.jak zacznę wrzeszczeć :) )ale cóż to jest ludzki stan rzeczy także myslę ze nie będę zważać na takie głupoty.
Dzisiaj przyszło nam łóżeczko które zamawialismy na Allegro,jest cudne.
Jestem taka szczesliwa że już niedługo zobaczę moje maleństwo, ciuszki które mam już zakupione to oglądam prawie codziennie hehe
Monis a w którym tygodniu urodziłas córeczkę??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe, ja tez ciuszki pare razy dziennie ogladalam i ukladalam
na pewno nie bedziesz sie krepowac krzyczac a przynajmniej nie to bedziesz miala w glowie jak sadze :lol:
ja urodzilam dzien przed terminem liczonym od daty ost. okresu-39t i 6 dzien

lece na spacerek z malutka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prawie strzał w 100 tylko jeden dzień wczesniej to rewelacyjnie.Ja mam termin wg miesiączki 28 grudzień a wg USG 22 także się okaże ale chciałabym wczesniej już mi jest ciężko chociaż mam mały brzunio ,bardzo dokuczają mi bóle kręgosłupa i straszna zgaga.
Jak urodzę na gwiazdkę to będzie najwspanialszy prezent dla mnie i mojego męża.
Fajnie masz :D już po wszystkim , malutką masz przy sobie , chodzisz na spacerki i wogóle nie myslisz o tym co cię czeka bo u mnie to nie ma dnia żebym nie myslała.Na początku się nie bałam ale czym bliżej tym coraz bardziej się boje co mnie czeka :( Jak już będzie po wszystkim to ci napiszę czy dałam radę hehe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wow, sam koniec roku i do tego świeta, to będzie niezły prezent dla całej rodzinki :lol:
a znasz taki przesąd ze zgagą że jak jest w ciązy, to kudłate dzieciątko będzie?
Ja nie miałam i zobacz jaka moja łysawa hehe.
Dasz radę, co miałabyś nie dać. Ja też się balam na koniec dopiero. Ale nawet nie az tak bardzo. Raz tylko wpadlam w totalna panike i zaczęłam wyć jak bóbr ze mnie porod czeka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurde dobre z tym przesądem może być że bedzie taki kudłaty czarnulek
hehehe nie słyszałam o tym.A prezent to byłby naprawdę wspaniały ale się okaże bo mogę przenosić.
Monis a do jakiej ty chodziłas szkoły w Szczecinku bo bardzo wydajesz mi się znajoma :D
Ja do podstawówki do 3 później budowlanka i technikum handlowe na maja.A może tak z widzenia cię kojarzę.
A długo chodziłas przed slubem ze swoim??
Bo my przeszło 4 lata a już ponad rok po slubie
A poznalismy się przez internet :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia, wiesz.. jak ogladalam Wasze zdjecia, to wydalo mi sie ze gdzies Cie widzialam, ale pewna nie bylam, bo ja pamiec do twarzy mam tragiczną :oops: ale z Twojej historii szkolnej pokrywa mi sie budowlanka :lol: Widocznie tam sie widzialysmy :lol:
A ja wlasnie na lipcowkach wkleilam opis jak sie poznalam z moim mezem hehe i też przez internet :lol: To macie dłuższy staż. U nas to byla szybka akcja, poznalismy sie, po roku mieszkalismy ze soba, po kolejnym roku bylismy juz malzenstwem a po jeszcze jednym pojawila sie Amelcia :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monis my tu gadu gadu rozkręcamy wątek, a gdzie podziała się reszta dziewczyn?? Czyżby na porodówkach??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Reszta też czeka na poród :-)))

U mnie 19 dni zostało, co raz bliżej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

BABY :-) No to u Was emocje siegaja zenitu pewnie?
rodzic babki rodzic, tyle ludzi ze Szczecinka wyjechalo za granice, ze trzeba nadrobic liczbe mieszkancow, wlasnie, ile teraz ma Szczecinek? jak ja mieszkalam tam, to bylo cos kolo 45 tys

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W statystykach ciągle ok 45tyś a faktycznie to pewnie dużo mniej bo połowa na obczyźnie...

U nas z emocjami spokojnie, jakoś nie ma takiego ciśnienia żeby już :-)

Wszystko w swoim czasie. Ale dziś miałam na rączkach 6 dniowego malucha przyjaciólki, taki okruszek :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny wiecie jak się wkurzyłam wczoraj masakra!!!!!
Od 1 wrzesnia jestem na zwolnieniu i za wrzesien zapłacił mi szef a za dalej powinien ZUS no i czekam na kase, a kasy nie ma wiec dzwonie do Zusu co jest grane a oni że pracodawca nie żłożył dokumentów :x masakra jak ja się wsciekłam jak on mógł tak postąpić ,twierdzi że dzisiaj księgowa to zrobi no zobaczymy, miesiąc bez kasy ale co tam go to obchodzi!!!
Monis co tam u Ciebie?? Jak Amelka??
Podam Ci linka jaki chcemy kupić wózek
http://www.allegro.pl/item264793643_eks ... atis_.html
Ja chcę ten z pozycji nr.1 (tylko tam jest napisane czekolada+banan a on jest granatowy a nie czekoladowy hehe muszę się spytać)a mój mąż nr.4
albo ten
http://www.allegro.pl/item264359198_efi ... wosc_.html
pozycja nr.3 albo 6
Jakbys tak mogła swoim okiem ocenić który wg.Ciebie ładniejszy bo tak narazie zbieram opinie od znajomych jakos nie mogę się zdecydować

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia, ja troche inny typ wozkow akurat lubie (takie wysokie, z typową gondolą), a z tych co podalas najbardziej podoba mi sie typ 4 z pierwszego linku. no i cena ich mi się podoba, przystępna.
my mamy sawexa magicala 4X (taka podróbka drivera 4X)
a tego Twojego pracodawce to bym :twisted: :twisted: :twisted:

Amelke cos dzisiaj ugryzlo, marudzi mi troche, no ale wlasnie lezy w lozeczku, slucha karuzelki i jest nadzieja na to że zaśnie :lol: Co to są wtedy za błogie chwile to mówię Wam :lol:

A u nas w sumie nic sie nie dzieje, mielismy jechac do Szczecinka na weekend, ale nie mozemy. Moja mama pilnuje wielkiego psa mojego brata (ktory wyjechal na tydzien), a nasz piesek jest po wypadku (wypadl z okienka wieży bismarca w Szczecinku :cry: ). Chodzi o to, ze spotkanie z brata psem moglo by byc dla naszego Reksia bolesne (ma zlamane 2 lapy).
Ale za tydzien mam nadzieje ze sie juz wybierzemy (ehhh, spacerki po parku w Szczecineczku uwielbiam)

BABY, a jakieś masz juz objawy zblizającego się porodu? jakies skurcze straszaki czy coś? Podziwiam Twoj spokój heh. Ja cala ciaze sie nie balam a na koniec spanikowalam troche.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czasem też się zaqstanawiam skąd u mnie taki spokój, ale jestem raczej optymistką i porodu tez się nie boję, oczywiście wiem że będzie bolało ale że nie wiem jak bardzo to może dlatego nie panikuje :-)

Cała wyprawka gotowa, wózek, łóżeczko, wszystko jest tylko moja torba do szpitala pusta :-) Codziennie się za to zabieram ale jakoś czuję że mam czas - tylko mama dzwoni i pyta czy już?

Za tydzień mamy przeprwadzkę więc może dlatego tak zwlekam bo wiem że po drodze muszę jeszcze coś załatwić :-)

Dziś trochę rozrywki - fryzjer, ur taty i do szpitala muszę zajrzeć po zwolnienie bo tak to nuda straszna i białą noc dziś miałam - pobudka co godzinę i toaleta 4 razy :-)

Mam skurcze takie lekkie po których lece do łazienki jak bym miała rozwolnienie ale to ponoć tak może być, rozwarcie na jeden palec ale jakieś pierwsze nie drugie... do wtorku nawet nie wiedziałam że są dwa :-)

A Szczecinek też bardzo lubię i jeśli sytuacja mnie nie zmusi, na co się nie zanosi to się stąd nie wyniosę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia - kiepsko z kasą, kurde mi się udało bo jeśli pracodawca zatrudnia powyżej iluś tam osób sam wypłaca wynagrodzenie a potem sam czeka na zus - pewnie wtedy szybko działa :-)

Więc moje wypłaty są w terminie, a też się obawiałąm, myślałam że ta cała wyprawka to trochę tańsza będzie... ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monis ten typ wózka co piszesz też mi się bardzo podoba ale jest o wiele droższy bo kosztuje ok.1000 zł,ale mam jeszcze czas także pomyslę.
Ale biedny ten twój piesek :( ja przeżywałam jak mojego ugryzła osa i przez 2 dni nic nie jadł i chodził taki obolały a twój ojej jakie biedactwo.

Baby u mnie też już niedługo nadejdzie ta chwila i powiem szczerze że na początku się nie bałam ale teraz to masakra jak trzęsę tyłkiem hehe okropnie się boje co mnie tam czeka!!
Ja mam jeszcze jedną wizytę na koniec listopada i mam nadzieję że już jakies tam malutkie rozwarcie będzie :P
ŁÓżeczko już stoi skręcone wyprawka kupiona już praktycznie wszysko mam tylko wózka brakuje ale moja mama twierdzi że wózek kupuje się jak już dzieciątko bedzie (jakis tam głupi przesąd),ale ja już bym chiciała mieć no i jeszcze brak koszuli i szlafroka do szpitala.
A miałyscie też ze sobą te majtki jednorazowe?? Bo ja mam 5 par i nie wiem czy starczy hehe i 5 op.tych masakrycznie wielkich podpasek i też nie wiem czy starczy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

BABY - no a mnie mąż porwał ze Szczecinka :cry: a tak nienawidze tu mieszkać :cry: :cry: :cry: (bo ja dokladnie z Kobylnicy jestem) jest to wioseczka podłączona do Słupska (jak dzielnica) ale i tak wszedzie daleko, a ja niezmotoryzowana i o, siedze w domu i tylko net jest moim oknem na swiat.
No powiem Ci ze mnie pare dni przed porodem tak gonilo do wc :oops: organizm sie oczyszcza ponoć. Także być może juz na dniach urodzisz :lol:
A tych telefonow typu "czy to juz" to jeszcze będziesz miala niezle dosyć, eheh, jak mnie denerwowały

Monia, ja mialam 3 pary takich gatek, ale wielorazowe byly (mozna bylo je prać, bo z takiej siatki z szerokimi oczkami byly) - jak dla mnie rewelacja. Bardzo szybko mi sie krocze wygoilo i polozna mowi ze dzieki temu ze nawet w domu jeszcze w nich chodzilam (nie ma co sie spieszyc z elegancją) no i wietrzenie duzo dawało. Aha, jeszcze tantum rosa - rewelacja.
A tych wielkich podpasek mialam 3 opakowania i powiem Wam ze juz trzecie używałam na siłę, nie bylo juz takiej potrzeby, ale chcialam zuzyc.
Co do Reksia, to biedaczek, faktycznie. Ale jak patrzymy na fotkę tej wieży w necie i widzimy z jakiej wysokosci spadł, to juz nie mowimy biedaczek tylko mega szczęściarz. To cud że żyje. O, wlasnie tu przykustykal mi pod nogi i domaga się uwagi :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wczoraj miałam badanie ktg, ale w szpitalu był taki meksyk, że tylko dowiedziałam się że wszystko ok i do widzenia...

I teraz zachodzę w głowę jak to odczytać, czy są jakieś małe skurcze?

Ktoś pomoże? W necie też się naszukałam, ale najwięcej informacji to jest o dystrubutorach tego sprzętu...

A w kwestii par majtek jednorazowych to koleżance wystarczyły 3 pary w szpitalu ale 5 par podpasek, ale też chwaliła sobie te siateczkowe króre są pzewiewne i można nosić w domu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

BABY - jesli na tym wykresie kreska idzie wyraźnie do gory to znaczy ze to skurcz (wiem bo nalezalam sie pod ktg, oj należałam - mala juz w 34 tyg na swiat sie pchala wiec bylam w szpitalu). zobacz wtedy do ilu procentow doszla kreska. I mniej wiecej zobacz czy te wzniesienia na wykresie sa regularne (np ja mialam co 2 min do ok 70% i dlatego lecialam do szpitala i lezalam pod kroplowka- ale jak juz mozna rodzic to są piekne skurcze :lol: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie tak na wykresie 20-40 a momentami do 60 tylko nie wiem co ile minut bo już tego się nie moge dopatrzyć.

PRzespacerowałam się dziś po mieście, wprawdzie nic nie kupiłam, ale troche to już męcząca wyprawa dla mnie - mimo, że samochodem, ale w sklepie w kolejce to ciężko.

Wszyscy pytają zdziwienie - a Ty jeszcze w ciąży chodzi? O co im chodzi, mam jeszcze 2 tygodnie...

Muszę się zmobilizować i torbę do szpitala pakować. Aż sama nie wierzę, że to już tuż, tuż..

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 69  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]