Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:57 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 69  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelinka powodzenia jutro u lekarza i samych dobrych wieści. :) Monika z własnego doświadczenia proponowałabym na początek zamiast bodów,koszulki,są o wiele wygodniejsze w zakładaniu,a tym bardziej na poczatku kiedy maluszek jest taki maluśki,a my mamusie jeszcze tak dobrze nie potrafimy operować przy maleństwie,przydadzą sie również po dwie pary śpioszków i kaftaników i koniecznie musimy wziąć łapki-niedrapki albo nożyczki do paznokci dla maluszka,ponieważ maleństwo jak sie urodzi to ma już długie paznokietki i wtedy może podrapać swoja delikatną buzkę :)
Monic witam na naszym forum,na forum Szczecinecczanek :wink:
pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Powiedzcie mi dziewczyny jak z siurakac robi się cipka :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelinka1307 pisze:
Powiedzcie mi dziewczyny jak z siurakac robi się cipka :D :D :D

czyżbyś na wczorajszej wizycie usłyszała że bedzie jednak dziewczynka?? :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nio byłam prywatnie u Wiśna dużo ewskiego i powiedział że jest śliczna duża kobitka!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A to ci numer!! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:D Cześć dziewczyny :D mam pytanie do Was troszkę nad wyrost :D
Jak na razie spodziewam się mojego pierwszego maleństwa, prawdopodobnie wyskoczy pod koniec grudnia :lol: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że szybciutko jak siły pozwolą zafundujemy naszej dziewczynce, braciszka lub siostrzyczke by mieć to z głowy. :D
Moje pytanie dotyczy szpitala w Szczecinku lub okolicy Czaplinka, opinii jak tam się rodzi i który lekarz jest ok zarówno ginekolog jak i pediatra itd itd :?: :?: :?: Dlaczego piszę o pytaniu nad wyrost, ponieważ na razie mieszkam w miejscowości męża na śląsku i pierwsze maleństwo będę rodzić właśnie tam. Mam do wyboru dwa świetnie wyposażone z dobrą opinią szpitale (poród rodzinny) z atrakcjami hihi za darmo więc nic tylko rodzić :lol: ale kończymy budowę w okolicy Czaplinka i za ok rok tam właśnie zamieszkamy :D Prawdopodobnie będziemy się starać już o drugie maleństwo i nie wiem czy zdecydować się tam gdzieś na poród czy zjechać znów na Śląśk do teściowej :lol: i rodzić. Podobno najlepsza porodówka w zachodniopomorskim jest w Kołobrzegu a najgorsza w Kamieniu Pomorskim, a jak jest u was :?:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesć dziewczyny!! Czemu nic nie piszecie co tam u was??
Ja byłam wczoraj na kolejnej wizycie i gdy ujrzalam moje maleństwo w dodatku jak slicznie ziewa to aż łezka mi się zakręciła .Mały jest bardzo ruchliwy nie dał popatrzeć na siebie cały czas się wiercił i zakrywał buźkę.Jest już bardzo duuuuuuuży bo waży aż 1650 i lekarz stwierdził że jest o tydzień do przodu z rozwojem i że może urodzić się z wagą 3500 a nawet więcej.
Piszcie co tam u Was bo nasz wątek powoli zanika

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam mamusie ze Szczecinka

Przede mną ostatnie 4 tygodnie... Coraz bardziej martwi mnie tylko fakt, że wszystkie koleżanki rodza po terminie i mają wywoływaną ciążę.

Od leniuchowania w domu za chwilę będe miała chyba odleżyny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

i jak tam Dziewczyny?? co tam u Was sółychać?? Jak wasze maleństwa...??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny, co prawda teraz mieszkam w Slupsku, ale Szczecinek jest moim rodzinnym miastem i jedynym, które mam w sercu. Bardzo tęsknię i czasem odwiedzam tam rodzinkę

Coś mało ciężarnych w Szczecinku :lol:
Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży i szybkiego rozwiazania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam listopadowe mamusie,

Costycznie nas tu mało a na Szczecineckiej porodówce maluchy rodzą się jeden za drugim :-)))

Słyszałam opinię od lekarza, który nie pracuje w tym szpitalu, że to jeden z najlepszych i najlepiej wyposażonych oddziałów położniczych w województwie co potwierdzają też rodzące koleżanki. Trochę mnie obaw z tego tytułu :-)

Do porodu 22 dni

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniska82 ja też brałam slub w małym kosciółku i też miałam robione zdjecia w Avanti.Czy przypadkiem twój fotograf i kamerzysta to Pan Remus z Czarnego bo mamy bardzo podobnie zrobione ujęcia zdjęć.
Pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika132 TAK!! Hehe, mielismy kamerzyste z Czarnego :lol: I bylismy bardzo zadowoleni, bo w sumie za niewielką cenę, a fajnie wyszlo, i zdjecia i film. Fotki robila nam żona tego pana, a film nagrywal jakis jego pracownik chyba.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniska82 tak myslałam, bo naprawdę pozycje na zdjęciach są prawie identyczne. :D My też jestesmy bardzo zadowoleni bo zdjecia wyszły sliczne. A tak wogóle to mój mąż pochodzi z Czarnego i dlatego kamerzysta z tej samej miejscowosci,bo bardzo go chwalili inni no i spisał się.
A gdzie odbył się twój poród w Szczecinku czy w Słupsku?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chcialam rodzic w Szczecinku, bo tam mam cala rodzine i chcialam, aby mial mi ktoo pomoc> Po drugie - w Slupsku nie ma porodowki i rodzi sie w |Ustce (17km dalej)- balam sie ze nie zdaze, oraz ze zle trafie na zmiane (tamta porodowka ma kiepska opinie). No i wyszlo tak, ze urodzilam tam.

Pochwal sie prosze jakas fotka ze slubu, chetnie zobacze w tej samej scenerii

a co tu taka cisza? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniska82 tylko ze ja nie mam na kompie ani na płycie tych zdjec co robił fotograf.Mam normalnie wywołane, także przykro mi ale nie pokaże ci :cry: Wysłałam do Ciebie emaila i w załączniku masz 3 zdjęcia które robili nam znajomi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez nie mialam na plycie, skanowalam fotki

dzieki Monia za maila ze zdjeciami, slicznie wygladaliscie!!

a Czarne... tez jest gdzies blisko w moim sercu, 4 lata chodzilam z chlopakiem z Czarnego :lol:

a jak sie czujesz, ciaza przebiega ok?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciąża przebiega prawidłowo nie ma żadnych komplikacji.Czuje się bardzo dobrze ale już mi ciężko się schylać brzuszek coraz większy, zaczyna mnie cos pobolewac od wczoraj tak na dole ale do wytrzymania.Im bliżej porodu tym bardziej się boję mam nadzieje że zniosę to wszystko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no pewnie ze zniesiesz, nie taki diabeł straszny :lol:
ehh, fajnie bylo być w ciąży, miło wspominam (co nie znaczy ze chciałabym znowu :shock: )
w Szczecinku nie ma chyba szkoly rodzenia prawda?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie ma własnie szkoły rodzenia a szkoda bo na pewno byłabym bardzo chętna.Być w ciąży to naprawdę wspaniałe uczucie, nosić w sobie nowe życie taką małą istotkę to jest nie do pomyslenia jakie zmiany zachodzą w kobiecie a te kopniczki są wspaniałe, na pewno będzie mi ich brakować.Nie mogę doczekać się gdy ujrzę moje maleństwo na pewno się popłacze ze wzruszenia.Monis a czy twój mąż był przy tobie przy porodzie??

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 69  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]