Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:58 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2880 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ech Aguska jak ja dobrze, ze Maciek spi ci w dzien. Moja Kama juz od dawna nie wie co to drzemka. Cale dni szaleje, a wieczorem i tak nie pada, tylko wymysla rozne wymowki zeby przedluzyc czas zasypiania.
A to siku, a to kupka, jak kupka to i przewietrzenie (bo wieczorem nie ma ochoty chodzic do toalety), a to zacznie sie smiac zeby wywolac czkawke, a jak czkawka to i picie i tak w kolko. Pozniej dochodza kolysanki.... istny show!

Moja Kama nie chodzi do akademii przedszkolaka, ale w tym roku chce wyslac mala do przedszkola. Nie wiem tylko czy bede miala szanse sie dostac, bo przeciez jestem z poza Stargardu....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czasem można więc pomyśleć, że ma się anioła w domu :)

U nas zasypianie raczej bezproblemowe, ale zdarzały się też białe noce - oboje budziliśmy się w nocy i nie mogliśmy spać. Wstawaliśmy wtedy np o 3 w nocy i robiliśmy sobie kakao :)

Za to w dzień potrafi ostatnio dać popalić - ja chciałem to zrobić, ja chciałem byc pierwszy, nie chce sie z tobą nigdy bawić ... itd., itp.
Do tego jeszcze awantury z piesiorem... szał. Chwilami miałam ochotę wrócic do pracy!

JA tez wczesniej myslalam o przedszkolu, ale po 1. - sąsiadka właśnie wypisała córcie i posłałą do akademii, bo w przedszkolu ciągle chorowała i więcej była w domu niz tam. Po 2. mam plan po macierzyńskim pójść na urlop zdrowotny, więc wtedy byłabym z dziećmi jeszcze rok w domu.
Mam nadzieje, ze to mi sie uda!
Ale do takiej akademii chcialabym go posłać, bo bardzo jest żądny kontaktu z dziećmi. I mam wrażenie, że jest taki biedniusi - przynajmniej na razie, bo zaraz będzie miał przecież brata :)

A jeśli chodzi o to że jesteś spoza S-du, to fakt, że może to byc problem przy obecnym "natłoku" - kolega też się nie załapał w 1szym naborze. Ostatecznie nie wiem jak to sie skonczylo, bo maly do przedszkola chodzi tylko nie wiem czy publicznego czy prywatnego

Offline Wyświetl profil  

No, no no, basiax nie mówiłaś, że narodziny Madzi mogą wypaść w Twoje urodziny :)
To dzisiaj - wszystkiego naj naj naj! A Madzia? Już jest czy się jeszcze szykuje (jak to kobietka, nim wyjdzie - trochę czasu potrzebuje ;) )

Evanikaa czy Ty wiesz, ze jak się w google wrzuci "stargardykie mamuśki" to wyswietla się jakby Twoja strona ?
Wrzucam bo nie dostaję powiadomien (aczkolwiek teraz to akurat nie bylo o czym powiadamiać, bo siedzicie cich jak myszki).
Maciek wrócił do drzemek - i akurat jak dzis sie umówiłam na robienie rogalików u mamy to też padł (a ja z nim :) tyle, że on jeszcze śpi)

Pamiętacie, że ten czwartek jest tłusty? mniam
Pozdrowionka :lol: [/img]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No Madzia się wstrzeliła w mamy urodziny :) zapewne specjalnie czekała by mamusi prezent zrobić :D

tłusty czwartek??!! to już :shock: nooo to będzie słodkie obżarstwo, za rok będę na diecie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ojjj
Nim opowiem wam to i owo, to powiem wam jedno!
BASIAX URODZILA CORCIE!!! :bal: :gift:
W swoje urodziny!!
O 15:05!!!

Ech cudownie!

Aguska - kurka faktycznie wpisalam Stargardzkie mamuski i co widze, siebie! Jak to mozliwe!?
Szczerze powiem nie za bardzo mi sie to podoba!

Tlusty czwartek! Ja juz dzisiaj zaczelam objadac sie poaczkami mojej mamy. A jutro smazymy faworki razem z corcia.
Kama jest przygotowana na jutrzejsze wycinanie prostokatow!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

basiax gratulacje!!!
Ale trafiłam :):):)

evanikaa i jak fworki? Tez mialam dzis robic aale goscie mi plany pokrzyzowali :) Tak wiec jutro rano posmazymy z Maciejka

kasiol ja tez sie obawiam ze tym razem obzastwo mi tak plazem nie ujdzie - wiec jedzmy poki mamy jeszcze wymowke :lol:

oj, czekam na relacje Agi - i mam nadzieje na pozytywne odczucia!

Paula
, jak tam zycie z chlopakami? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam,
i ja sie zglaszam - nie moge wierzyc w taki zbieg okolicznosci mamuski z 2007 ja rowniez zafasolkowana z terminem 13 marxec

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aguś.ka ojj faworki, tak dlugo je robilam a znikly w chwile.

Iskaa no no mamy podobny termin, moze i razem wyladujemy na porodowce! :lol:
Jak sie czujesz?

Mi tam sie nie spieszy, byle dotrwac do terminu!

Ech wy nie macie dosc tego sniegu? Ja mam juz go po dziurki w nosie. Dobrze, ze Kama jest szczesliwa jak moze sie w nim potaplac, ale ja reaguje na niego nerwem!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej,
evanikaa to super musimy tylko umowic sie na jakis znak rozpoznawczy :lol: ;
z moim stanem roznie - czasami mam duzo sily i checi a czasami przeleze pol dnia wstajac tylko aby spelnic zachcianki mojej trzylatki, ogolnie nie jest zle choc cala ciaze zmagalam sie z rozwarciem to mysle ze rowniez dotrwam do terminu bo po ostatniej wizycie u dr L (ktory okazal sie moim wybawca) nic nie wskazuje na szybszy porod;
co do sniegu to nawet sie nie wypowiadam nie mieszkam w samym stargardzie wiec kazda podroz to dla mnie meczarnia.
widzialam na nk zdjecia basiax coronia sliczna ta to ma szczescie taki prezent na urodziny sobie sprawic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nic nie mowcie o tym sniegu spacer to makabra pchajać wozek bo chodniku gdzie są zaspy to koszmar ,ale moj kacper ma radochę ma wielką łopatęi chodzi i odsnieza ,najgorszy jest powrot bo placz jest bo on chce jeszcze zostać a maluszek juz musi do domu.o matko za 2 dni mój filipek kończy już miesiąć !

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

paula.k to bedziemy swietowac na forum a ja za miesiac...brrr znow zaczynam sie bac :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A się rozgadały! :lol:

evanikaa, moje tez szybo poszly. A wydawalo sie, że tyle ich narobilam - tyle,że w pewnym momencie juz ani sił, ani serca do nich nie miałam. Macius dzielnie "pudrował". Ale... nie jadł, bo sie okazało, że nie lubi
:roll:

paula.k rzeczywiście, podróze wózkiem sa makabrą -bratowa mężą zmaga się z tym od listopada i w tej chwili to aż sie spacerów odechciewa. Z resztą ja ostatnio na spacerze z Maciejką też miejscami tylko patrzyłam, żeby orła nie wywinąć.

iśkAA witam i na tym forum :)

kurczę, mam wrażenie, że dzieje sie jednak źle z ta moja szyjką - łażę, bo jakos tak "przejęcie" mi szybko przeszło (a i napinanie się brzucha jest juz sporadyczne) i dziś jakoś tak cały dół mnie bolał...
22go mam wizytę - oby okazało się, że szyjka nadal 2,0. I twarda jak stal :lol:

Dobrej nocki Wam życzę! i ide zerknąć czy szanowny małżonek nie zasnął już przypadkiem w tym oczekiwaniu na mnie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aguśka ja mam długość szyjki 1,5 cm...zarówno w tej ciąży jak i tamtej i jeśli chodzi o długość to przy każdym badaniu mówi że ładna, tylko ja znów miałam problem z rozwieraniem i tym że miękka była...

iśka witam :D

kurcze razem z evaniką to Wy już z górki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iśka kurka znak rozpoznawczy - moze bede drzec sie w nieboglosy jak obdzierana ze skory - tak mnie rozpoznasz?
masz jakis pomysl? Zawsze mozesz mnie wytropic - jeden z komentarzy pod ostatnim zdjeciem u Basiax to ja - hehe czarnobiale zdjecie moje z Kamcia.
Mu na poczatku moja gin mowila, ze najprawdopodobniej urodze wczesniej bo szyjka zaczela skracac mi sie juz w 22 tygodniu - ale zatrzymala sie i caly czas jest na poziomie 2-0,5-0.
Ja tez nie mieszkam w Stargardzie tylko nad naszym Miedwiem i tu poruszanie jest masakryczne, drogi nie odsniezone, spacery to udreka.
Czekam na zielen zeby odtanczyc taniec radosci!

Aguska moze nie czekaj do wizyty i skonsultuj to jak najszybciej, wiesz z szyjka lepiej nie czekac.

Kasiol no no z gorki 4 tygodnie do konca a ja mam strach w oczach. Ciagle mam wrazenie, ze nie mam wszystkiego do konca przygotowanego.
Brzuch juz mam na kolanach - szczegolnie jak siedze i korzystam z wc.

Paula konczy miesiac? Nie zdazysz sie zorientowac a bedzie konczyl rok.
ja jak sie patrze na moja Kamcie nie moge uwierzyc, ze za chwile bedzie miala 3 lata!

Uciekam na romantyczny wieczor z mezem!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kurcze, jedna pocieszy to druga postraszy :roll:
wizyte mam juz w poniedzialek, nie bede leciec wczesniej - naciesze sie jeszcze dobrą myślą :wink:

Dzisiaj tak pięknie słoneczko mi tu zaglądało w okna - szczególnie, że wczoraj mama mi wszystkie elegancko pomyła (wiem, wiem, wstyd, ale ja mam naprawdę wysokie okna :oops: A mama chyba bardziej przejeta niz ja tą moją szyjką...)
W każdym razie -aż się chciało wyść!
A, ostatnio - na spacerach z Maciusiem, a czasem z M. i Brunem, zaobserwowałam, że szybko łapie mnie kolka. A domyślacie się, że tempo takiego spaceru nie jest zawrotne :D

Młody dziś sie obudził o 6,35 więc teraz sobie kima..
pozdrówka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Dziękujemy bardzo za zyczenia urodzinowe –mamy 3x .a Madzi w dosłownym tego słowa znaczeniu – URODZINY !!

Ten dzień to był istny zawrót głowy : jadłam torta między skurczami. Poród był szybki ale masakrycznie bolący.

Madzia jest identyczna jak Ala !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obrazek
By basiakx at 2010-02-18

Obrazek
By basiakx, shot with COOLPIX P80 at 2010-02-18

sama czasem mam problem z rozróżnieniem ich :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga no faktycznie identyczne :D tylko noski mają inne :lol: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam probuje cos napisac i mnie wyrzuca

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

basiax, dziewuszki rzeczywiście niedoodróżnienia (tłącznie to sie pisze? aż zwątpiłam :)) Aczkolwiek spostrzegawcza Kasia zauważyła różne noski (ja ze spostrzegawczością kiepsko stoję:))
Jak podwójne MAmy sobie radzą? A właśnie: Aga, Paula, maluszki macie przy sobie? Tzn przy swoim łóżku czy w ich pokoju? JAk planujecie później? Bo ja sobie myslę, że tak do roczku to chyba łóżeczko będzie w nszym pokoju, a potem przeprowadzka do MAciusia - nie wiem jak sie będzie sprawdzać wtedy spanie, usypianie, wybudzanie....
No a jak MAciej pójdzie do szkoły to chyba zdecydujemy sie mu oddać naszą tymczasową spalnię, co by mieli swoje juz pokoje....
Tyle jeśli chodzi o plany ;)
Iśkaa, chwilowe problemy z netem?

Jestem dziś po wizycie i stan szyjki bez zmian - a to chciałam usłyszeć :)
Czyli nadal tylko nospa, uff!
A że wizyta już za dwa tyg. (pan dr potem wyjeżdza) to funkcjonując normalnie (spacery z MAćkiem chociażby) będę mogła szybko sprawdzić czy ten alarm sprzed 3 tyg.był niepotrzebny.

Czy któraś z Was używała bądź ma zamiar używać chusty do noszenia?

A! Dziewczyny tak na świeżo: jakie ubranka tak na pierwsze dni najlepiej?
No niby bodziaki, spioszki, pajacyki.
Ale jakos tak teraz sobie myślę o zakładaniu body przez głowkę, to sie zastanawiam czy nie lepiej coś rozpinane na całości? No ale pajacyk tak na gołe ciałko to też nie wiem?
Aaaaaale bym juz chciała byc po porodzie :) szczęśliwym porodzie oczywiście!

Miłego dzionka!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2880 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]