Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:57 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Eeeeee dziecka się nie odchudza :)

Ja na razie stoje w miejscu wagowo - zapisalam się na forum o mojej diecie i dziewczyny mnie uswiadomily, ze to normalne gdy się wprowadza węglowodany i ze organizm potrzebuje czasu na dostosowanie się i potem zacznie chudnąć i dzięki temu się nie załamuję :lol: Za to w kółko siedzę w kuchni i gotuję... Dzisiaj mialam na obiad placki selerowe, jutro kotlety z fasoli i jeszcze musze upiec buleczki jogurtowe na sniadanie :roll: :lol:

Ale mamy pogodę co :evil: Klusek dzisiaj pomykał w nowych kaloszkach i wrócił caly mokry :lol:

Zapisałam go tez do biblioteki - jest najmłodszym użytkownikiem i zasnął przytulony do książeczki o wozie strazackim :lol:

Jutro na 16??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej,

juz się zastanawiałam, gdzie zniknęłaś :wink: Kotlety z faoli i bułeczki jogurtowe? Hmmm...skąd bierzesz takie ciekawe przepisy? A smaczne to chociaż jest? ja dzisiaj liczyłam, że pojawisz się na fo w porze spania, bo nie miałam pomysłu, co zrobić Pi do jedzenia, a tu cisza :?

Co do jutra, to...jutro nie będzie :cry: Mało jest chętnych, to poczekamy, aż się uzbiera grupa i ruszymy. Poczekacie?? Męczy mnie to strasznie. Nie wiemy też, co o tym myśleć-miały być rozwieszone reklamy w blokach na słonku i bykowym, ale mamy ze słonka mówiły, że nic nie wisiało. W pon poszłyśmy same porozwieszać i faktycznie nigdzie nie było :? A oni mówią, że było rozwieszone. Nie wiem czy tak jest, bo faktycznie ludzie nie wiedzą, czy po prostu nie są takie zajęcia tutaj potrzebne :?

My dzisiaj byliśmy w gościach. I chyba nas więcej nie zaproszą. Pi przez godzinę był aniołkiem i nagle eksplodował....nie nadążałam za nim :? Zniszczył dwa stoliki, bo odkleił zabezpieczenie narożników razem z farbą :? Ale najadłam się wstydu.

Może spacerek w czwartek??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hihihihihi to ci Pi narozrabiał :lol: Wyobrazilam sobie jak lata ze stolikiem a ty za nim :lol:

A przepisy są z forum o diecie, na ktore się zapisalam... I są przepyszne... Sama nie wierzylam, ale co chwilę robię cos nowego, co wydaje mi się średnio smaczne i wychodzi przepyszne... Tylko sałatki były niedobre i kombinuję sama :)
Bułeczki upieczone - mniami :) Ale robilam dwa razy, bo źle przeczytalam przepis i dałam 14dag a nie 14g drożdży :lol: Normalnie dalam 10 razy więcej i się dziwiłam czemu się tak lepi... :lol:

Uuuuuu szkoda z tymi zajeciami, bo się nastawilam na jutro... A w przyszlym tygodniu będą?? Nie chce mi się jeżdzic do miasta, ale po wypłacie pewnie tam też karnecik wykupię, żeby kluskowi urozmaicić dni... Znalazlam jeszcze różne zajęcia w zdrojach, ale godzina jest beznadziejna bo 14 lub 15 :roll:

W czwartek jak najbardziej, o ile nie bedzie padać...

Mam super przepis na kluseczki twarogowe z rodzynkami chcesz?? Klusek je bardzo lubi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jasne, że chcę ten przepis :D Tylko pamiętaj, jak krowie na rowie :lol:

hehe, Wy i tak macie urozmaicone dni :wink: Mam przy Tobie wielkie kompleksy, że z małym nigdzie nie jeżdżę :? A do mista będziesz jeździć samochodem? My jutro idziemy z ulotkami i mam nadzieję, że to szybko ruszy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To jak się jutro umawiamy??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej,

no właśnie jak? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz co, klusek ma dzisiaj katar i zobaczę jak się bedzie rano czuł i zadzwonię ok 8 ok??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no jasne.

Zdrówka dla kluska

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale mnie teściowa wkurzyła :evil: Kazała mi przejżeć hulajnogi na allegro i potem miałam jej dać znać jaka mi sie podoba... Ta co ci mowiłam jest droga, więc zaproponowałam jej, że zrzucimy się wszycy na jeden prezent - ona, jej mąz, moi rodzice i ja z G... I do tego kask i ochraniacze i wyjdzie niedrogo dla każdego, zamiast kupowac kilka prezentów dostanie jeden porządny na kilka lat... To mi powiedziała, że przesadzam i ze to tylko dzień dziecka a nie urodziny... :evil: Nosz kuźwa, dlatego zaproponowalam zeby się wszyscy dolozyli i kupic jedną a porządną rzecz, a nie kilka drobiazgów ktore będą leżeć w kącie, bo takich ma pełno... :evil: :roll: :x

To jej teraz na gg napisalam, żeby sama coś wybrala, a hulajnoge kupię sama, zamiast tego rowerka biegowego, bo ten dostanie w sierpniu wtedy... Teraz ona się wkurzy :lol:

Nie rozumiem tego, jak kupi hulajnogę za 50zł, to za rok musi kupowac nastepna, bo ta sie rozpadnie... I jaki sens... Kasowo wyjdzie na to samo :roll:

Moje gg - 4600209

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej,

co u Was?? Pamiętasz o przepisie na te kuleczki serowe? I może te bułeczki :wink:

My sie odpieluchowujemy na całego :D I też mały wychodzi na spacer bez pieluchy. Dziś kupiliśmy zapas majtek, ale nie jest tak żle, bo dzis był suchy dzień :D ja jeszcze go pilnuje i wysadzam co jakiś czas, ale Pi sam też siada na nocnik, albo leci do kibelka i woła "mama tam" :wink: Może przestać go wysadzać i zobaczyć czy sam już się pilnuje??Nie wiem czy to nie za szybko, bo dziś minął 5 dzień od kiedy zaczęliśmy, z czego piewrszy był ok, a dwa następne dramatyczne :lol: A później już coraz lepiej.
I jeszcze piątka idzie :? I wypatrzyłam, że Pi już jedną ma i to od bardza dawna :wink: Wyrodna ze mnie matka, że nie wiem kiedy dziecku ząb wyszedł :wink:

czekamy na rady i porady, co do dalszego odpieluchowywania :D I jak Wam minęła majówka? Wyjeżdżaliście gdzieś?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O przepisie pamietam, ale nie ma teraz na nic czasu, nawet na forum nie piszę... Klusek ma jakąs skorną chorobę, na szczęście niezaraźliwą i dzisiaj mi dermatolog powiedziala, że to potrwa jeszcze ze 3 tygodnie i jeszcze mocniej go wysypie :roll:

Co do pieluch - wysadzaj go cały czas... Wtedy dotrze do niego, że wysadzenie = siku i że trzeba wołac... Też myślalam, żeby przestać wysadzać i niech sobie leje i że niby wtedy szybciej zalapie, ale mamy na forum tego nie polecają... :) Jak przyjdzie czas to sam załapie i zacznie wolac za kazdym razem... Tak jak Dorian... Kluskowi teraz tez czasami zdarzy się zrobić w majtki, zwlaszcza jak się zabawi i nie zdąży zawolac :lol: Mamy też za sobą juz kilka kup na dworze, ladnie zawolanych i zrobionych na trawkę :) Zobaczysz niedlugo już będziecie mieli to za sobą jak my :) Jak chcesz sprawdzić czy sam się pilnuje to daj mu duuuuuzo picia, wtedy będzie często sikał i zobaczysz :)

Bylismy w sobotę nad morzem na kilka godzinek - klusek pierwszy raz :) A tak to siedzieliśmy w domku...

I co idziecie na tą rytmikę mikado?? A wasza kiedy ruszy??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej,

o matko :( co to za wysypka :? to jakaś alergia czy co?

Do miakdo nie idziemy. Miałam małe spięcie z pania od nich, więc już daliśmy spokój :? Szkoda, bo chaiałbym gdzieś chodzić z małym, gdzie bedę tylko w roli mamy :wink:Liczę na Twoją relację :D

Pi już ładnie trzyma i od 2 dni nie mamy wpadek :D Ja go mniej wiecej co godzine wysadzam, ale on niekiedy pomiędzy sam leci i woła do kibelka, albo przynosi nocnik i siada :D Dzisiaj nawet odważyłam się pójść z nim bez pieluchy do lekarza :D

A u nas najwieksze zainteresowanie jest maluszkami :wink: Mamy juz komplet i może zrobimy jeszcze druga grupę, a starszaki .... no cóż, jakos nie mogą nam się zejść. Troszkę teraz się ruszyło, bo troche porozwieszałyśmy ulotek po klatkach i spółdzielnia miała w piątek wieszać, tylko, że w poniedziałek mikado rozwieszało swoje i ścigali nasze :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie to jakieś wirusowe coś - jakiś łupież chyba (nazwa byla dluga i nie pamietam), ale lagodne i podobno ma to związek z jego ostatnim przeziębieniem tzn. najpierw była krostka ktora zamienila się w czerwoną i suchą, lekko łuszczącą się plamę, potem przeziebienie niby ten sam wirus i teraz ma więcej krostek, ktore już się robia takie suche... Wrrr... Zlapal coś z powietrza, jak trzydniowkę :roll: Mamy dawac wit. C, wapno i zapisala puder płynny, ten co na ospę...

A relację zdam na pewno... To jak ruszy grupa kluskowa to daj znać :)

Ej to Pi ładnie sobie radzi... My tez ogólnie wpadek nie mamy, jak pisalam czasami gdy się zabawi w piasku :lol: Ostatnio obserwowal jak chłopiec kopie taką metalową saperką i mu się przydazyło... :lol: Ale takie przypadki mogą się jeszcze przez jakiś czas zdarzać, więc sie nie przejmuję... :) Za to jak się opije na noc, to się ladnie budzi i woła siku :lol: Z kupa też jak widac opanowane, więc jest luzik... A jak u was nocki??

Wieczorem napiszę ci te przepisy, obiecuję... Teraz klusek zasnął a ja idę robić pierogi, salatkę i szarlotke dla kluska :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:ddd: ale kusisz tym jedzeniem :wink:

Kurcze, to dziadostwo sie przyplatało :? A nie swędzi to kluska? I napisz jak się mu podobało morze? :D

U nas nocki takie se, bo idzie ząb. A jeśli chodzi o pieluchę, to zakładam małemu. W dzień już budzi się z suchą, a w nocy jeszcze sika, ale mniej :) Ale póki jest cyc w nocy to będzie pewnie sikał. dziasiaj bylismy u lekarza, żeby dał receptę na bebilon pepti, ale stwierdził, że Pi dobrze wyglada, to żeby próbować wprowadzić nabiał, bo ona to nie bardzo jest za tym, żeby sztuczne mleko teraz wprowadzać. Zreszta on nie chce i prawdopodobnie nie da się przekonać do mlaka:?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej...

Byliśmy dzisiaj na rytmice - zajęcia będą dwa razy w tygodniu - wtorki i piatki na 17 :) Kosztuje to 95zł... Na razie to tam jest jeszcze mega balagan, trwa remont, ale zapowiada się fajnie... Pani gra i spiewa, normalnie zahipnotyzowala dzieciaki instrumentami w kuferku :lol: Wszystkie się wtedy sluchaly... A poza tym jeden balagan... Tylko my wczesniej chodzilismy na rytmikę i inne mamy nie wiedziały co mają ze soba zrobić, dzieci jedne się sluchaly inne nie... Klusek tak w 40% byl aktywny :lol: Ale wydają sie być dobrze zorganizowani i nam pasuje :) Klusek przygotuje się na wrzesien do przedszkola :)

Bułeczki serowe - 10dag zimnego masla, 30dag maki, 2 łyżeczki prozku do pieczenia, 12dag startego żółtego sera, 200ml kwaśnej smietany, sól i cukier - maslo siekamy i wstawiamy na chwilkę do zamrazarki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Do miski z maslem wrzucamy makę, proszek i sol i mieszamy. Masło rozdrabniamy na bardzo drobne grudki. Dodajemy śmietanę i ser i mieszamy. Powstanie luźne ciasto. W dloniach formujemy nieduże kulki i kladziemy na pergaminie. Odrobinę śmietany mieszamy z cukrem i smarujemy wierzch bułek. Pieczemy ok 30 minut aż się zrumienią.

Kluski serowe z rodzynkami - 20dag bialego sera, jajko, 10dag maki, garść sparzonych rodzynek, skórka otarta z cytryny - ser nalezy zmielić. Mieszamy go z jajkiem, maką i skorką i szczyptą cukru. Z ciasta formujemy kulki (jak się kleja to rece obtocz w mące). Kulki wrzucamy na gotujacą się wode i gotujemy ok 8 minut od wypłynięcia. Mój synek uwielbia je z jogurtem truskawkowym

Mam nadzieję, że w przyszlym tygodniu będzie pogoda to może jakiś spacerek??

Jak pieluchy??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej,

fajnie, że Wam pasują zajęcia. Zawsze to bliżej :D dzisiaj jechałam przez majowe, ale nie mogłam wypatrzyć gdzie są te zajęcia. A co to za instrumenty w kuferku?? Dużo było dzieci? To klusek jednak idzie od września do przedszkola? Znalazłaś już coś?

z pieluchą mamy jakąś cofkę :? Mały jak sie na mnie wkurzy to specjalnie sika w majtki. Najpierw ze złości wskakuje tradycyjnie na kanapę i telewizor, a później ciśnie i sika w majtki :? Kupy jeszcze nie woła, ale też nie chce zrobic w matki. Efekt jest taki, że robi teraz kuoke raz na 2 dni.

Nam się rozkręciłą najmłodsza grupa. Zrobiłyśmy już z niej dwie grupki, bo było za dużo chętnych na jedną :D

A jak kluskowa wysypka? Schodzi już? I co z hulajnogą, kupujecie tą co wypatrzyłaś?

No, my na spcerek chętnie. A ta pogoda to mnie dobija :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No od wrześnie pójdzie codziennie na kilka h... Jak znajdę pracę :roll: Zobaczę co wyjdzie z tym przedszkolem tutaj, bo na razie widzialam tam jedno dziecko heh Szukam też czegoś w mieście, ale nie będzie mi się chcialo dojeżdżać, więc raczej zostaje to na majowym lub jakiś klusbik do 13... :)

A instrumenty to standardowo - bębenek, grzechotki, tamburyno... ale babka tak nawijala, że dzieci jak zahipnotyzowane jej sluchaly :lol:

A dzieci bylo chyba 8...

Spokojnie my tez mieliśmy cofki i się dolowalam, a potem nagle klusek przechodzil samego siebie :lol:
Klusek normalnie robi kupkę co 2-3 dni, a jak pcham w niego owsiankę to codziennie ;)

A wysypka to się dopiero rozwija i klusek wygląda trochę jak trędowaty... Te krostki robią się jakby plamki i to się jakby luszczy, czyli może to faktycznie ten łupież cos tam :roll: Na szczęście go nie swędzi... Ale ma to trwać 4-5 tygodni, więc osiwieję na wakacje... :(

A co do hulajnogi to chyba kupimy + kask i ochraniacze, ale muszę najpierw pogadac z G jak wroci co on na to... A jak nie to rowerek biegowy, ale to wolalabym w przyszłym roku - nie spieszy mi się aż tak do biegania za nim :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej,

a ja dziś mam jakiś podły nastrój :? Ostatnio coraz częściej i sama nie wiem o co mi chodzi :? To chyba jakis kryzys...dopadło mnie po trzydziestce :? Czegoś mi brak, czegoś żal i coraz mniej mnie cieszy.

Kurcze, to nie fajnie z tą wysypką :? A ciekawe jak to się będzie miało ze słońcem...czy klusek będzie mógł się "opalać" czy będzie musiał siedzieć w cieniu :? ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To nie wina 30, bo ja mam to samo już od jakiegoś czasu... To siedzenie z dzieckiem :roll: :lol: Pewien rodzaj uwiązania, odpowiedzialności itp.

DO dermatologa za tydzień to zobaczymy co powie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej,

może to i siedzenie w domu...choc powiem Ci, że mi tak dobrze :wink: Mogłabym rodzić i siedzieć w domu :D

A gdzie chodzicie do dermatologa? Ja myślę, czy nie iść z małym do alergologa, bo nigdy nie byliśmy. Mamy dietę, więc lekarze, jak widzą Pi to uważają, że on nie jest alergikiem (bo mało widać na skórze). A teraz znów go cos uczuliło-robi brzydkie kupki i ma wysypkę :?

Byliście dzisiaj na zajęciach? jak macie ochote to możecie jutro do nas wpaść, bo mamy na 16, taką grupkę dwulatków :wink:

A nocnikowanie nam nie idzie. jak małego pilnuje to jest ok, ale sam nie woła :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]