Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:58 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10483 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 520, 521, 522, 523, 524, 525  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Qrczak - no własnie, musimy się zgadać, do nas zawsze można :lol: choć zakupów jeszcze nie zrobiłam :oops: :oops:

Palomcia - super że jesteś, tylko szkoda że na Błonia masz daleko :wink:

Oiseau - zaglądaj do nas częściej, obiecałaś:zł: :lol: :lol: :lol: a jeśli chodzi o odstawianie, to ja karmiłam do 11 miesiąca. tylko to "karmiłam" to trochę było inne, ja ściągałam mleko do butli i tak Maryśka piła. po 10 miesiącach miałam dość a i pokarmu zaczęło ledwo co starczać. zaczęłam mieszać mleko moje z naturalnym i powoli doszłam do tylko modyfikowanego( na początku Maryśka modyfikowanego nawet nie chciała powąchać :wink: ) więc technicznie to chyba Ci nie pomogłam.....

a co do spacerku..proponujemy.....piątek Błonia !!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asik3 - obiecuję poprawę :D
Nika dostaje mieszankę już od jakiegoś czasu, jak mnie nie ma w domu, bo studiuję. Ale zawsze jak jest głodna to mnie zjada. Najśmieszniej jest jak ją przytulam i ona jest głodna, bo wtedy "zjada" mnie, obojętnie jaką część ciała ma przy budzi - a najchętniej nos :D
I boję się, że jak ją odstawię całkiem od cyca, to będzie właśnie tak zachowywać. :P

Ja zaproponowałam dziewczyną z drugiego wątku spacerek w sobotę, bo w piątek na zajęciach jestem :D czekam na odpowiedź od nich. Ale zawsze można zrobić jeden wielki spacer :D

NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH, SĄ TYLKO MAŁO PRAWDOPODOBNE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oiseau - sobota też dobry dzień(zreztą widziałam bo cały czas poczytuję Was :oops: ), zresztą ja prawie codziennie jestem w parku, tylko w różnych godzinach, zależy jak z pracy wrócę;)) a z tym odstawianiem to różnie bywa, no ja za bardzo nie pomogę, a szkoda, ale może dziewczyny jak się w końcu odnajdą to coś podpowiedzą:))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asik tu chodzi o spotkanie a nie o zakupy :wink: Mi pasuje każdy dzień więc czekam na propozycje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oiseau pisze:
Tym razem chcę się zapytać: kiedy i w jaki sposób odstawiłyście wasze pociechy od piersi??

Chciałabym pomóc ale nie do końca mogę. Ja Oliwię musiałam odstawić z dnia na dzień, ze względu na pobyt w szpitalu, Śliwka miała wtedy 8,5 miesiąca. Dodatkowo chciałam ściągać pokarm ale przy pierwszych próbach picia z butelki ponieśliśmy klęskę. Na początku jadła wszystko na gęsto, potem jak wróciłam do domu przekonała się do butelki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Miałam się częściej odzywać, to się odzywam :D
I chwalę się moją córeczką:D

http://www.youtube.com/watch?v=MyjZuHU0NAA - jeszcze nie raczkuję, ale i tak ucieknę mamie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oiseau - to niunia niedługo zacznie raczkować;). Mój OLiś tez tak pełzał, a po miesiącu zaczął raczkować. Co do odstawianai od piersi - Oli przestał pić jak miał 11 i pół miesiąca, pił coraz mniej i porzucił cycusia. A to sie dobrze zbiegło.,bo nagle musiałam zacząć brać silne leki, więc i tak musiałabym go odstwaić. I ani razu nie zapłakał za cycusiem. Napisałam się, a i tak niewiele pomogłam;).

Udango spacerku Wam życzę;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co się stało ze Szczeciniankami? Wszędzie cisza....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej, poproszę was o to samo, o co poprosiłam dziewczyny z drugiego wątku:

Pomożcie trochę :) Kiedyś słyszałam, że jest coś takiego jak kryzys, czy przełom czy jakoś tak u niemowląt w wieku 6-7(8)miesięcy. Zastanawiam się czy przechodziłyście coś takiego. Wg mnie moja córeczka coś takie przechodzi. Potrafi się bawić i nagle zaczyna płakać i czołga się do mnie i do mojego męża, aby wziąć ją na ręce i przytulić. W nocy często się budzi i zasypia przytulona.
Miałyście też coś takiego? Jeśli tak to jak sobie z tym radziłyście? Myślę, że to nie ząbki, bo nie ma w ogóle problemu z jedzeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Żeby przerwać tę ciszę to szybciutko wklejam zdjęcia z Karolinkowych urodzinek :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej witajcie :) Znowu wiatr hula po naszym wątku ;) Widziałam że Marta przekazała Wam najważniejsze wieści :) Dziękujemy za gratulacje :) ja to teraz czasu za bardzo nie miałam na forum, najpierw ogarnialiśmy wszystko po powrocie ze szpitala, teraz od tygodnia byłam już z dziecmi sama i dopiero meksyk się zaczął.... Krzyś zazdrosny jak 150, nie mogłam Nataszy nawet spokojnie nakarmic, nie dawałam rady z tym wszystkim i Krzyś pojechał na małe wakacje do dziadków, on szczęśliwy, ja może trochę mniej ale odpoczywam, mogę trochę czasu Nataszy i sobie poświęcic, myślę że nam wszystkim na dobre to wyjdzie. Natasza jest kochana, spokojna, śpi bardzo dużo, teraz jak jestem z nią sama to nie czuję ze dziecko mam ;)
Katia, urodzinowa Karolinka super :) zaległe życzenia od nas :bal:
Qrcza-k poszalałaś ze zdjęciami :) Oliwka super dziewczyna :)
A to nasze szczęścia, małe i duże :) jakośc kiepska bo telefonem ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zosia74 - serdeczne gratulacje :D
W końcu ktoś tu zawitał :)
My dziś złożyliśmy wniosek o żłobek. Chcemy, żeby Nika poszła do żłobka nr 6 - Muchomorek na Mazowieckiej. Czy któraś z was o nim słyszała, a może któreś z waszych maleństw tam chodzi??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zosiu, śliczna Nataszka i przystojniaczek Krzyś;) Jeszcze raz gratuluję!

Oiseau - nie słyszalam nic o tym żlobku, ale trzymam kciuki, żeby Nika się dostała;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Zosia Miło Cię widzieć :)
Karolinka też na początku była strasznie zazdrosna, na szczęście już jej przeszło :)
Widzę, że Natasza wystrojona :) Ubieranie dziewczynek to sama frajda :D
Też uważam, że nasze najmłodsze pociechy to jakby ich nie było takie grzeczne w porównaniu do "starszaków" :)

Oiseau Moja Karolinka jest w muchomorku :) Bardzo sobie chwalę ten żłobek. Niestety nie wiem jak jest w pierwzej grupie bo ona szła dużo starsza niż Twoja malutka i trafiła odrazu do drugiej grupy.
Ale jeżeli masz jakieś pytania to wal śmiało.
Ps. Nie za późno na składanie wniosków? Z tego co się orientuje to 15 są już wyniki a składanie było od 2 maja?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Katia-szn - składanie wniosków było od początku maja i jeszcze trwa do 15.06. Wyniki mają być 24.06. Mam tylko nadzieję, że nie biorą pod uwagę kolejności składania podań :P Musieliśmy tyle zwlekać, bo mąż nie mógł doprosić się firmy, żeby dała mu zaświadczenie o zatrudnieniu.
Ja ten żłobek raz widziałam w zeszłym roku akademickim jak byłam tam w ramach zajęć z pediatrii :P
Proszę powiedz mi jak wygląda sprawa posiłków w żłobku. Dają im tam tylko mleko, czy normalnie obiadki itp? Ja staram się nauczyć Nikę siadania na nocnik i zastanawiam się czy nie zaprzepaszczą w żłobku moje starania :p

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Oiseau To macie spore szanse bo właśnie w tym roku nie liczy się kolejność składania podań :)
NIe wiem na 100% jak jest w tej pierwszej grupie, ale myślę, że powinni dawać normalne obiadki prócz mleka. Wypełniają wymogi żywieniowe także Twoja Ninka na pewno powinna jeść coś innego prócz mleka :)
Moja Karolinka jak poszła do żłobka to jadła już zupki i drugie danie normalne. Na początku Panie ją karmiły teraz zazwyczaj je już sama :)
Na nocnik siadają wszystkie dzieciaczki (przynajmniej w tej drugiej grupie) :) Ale wy to jeszcze macie dużo czasu na naukę nocnikowania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Katia - dzieki :)

Dziewczyny mam do was prośbę. Polećcie dobrego lekarza na Pogodnie lub okolicach. Moja kumpela szuka lekarza dla swojego miesiecznego synka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ech, nikt się nie odzywa ale może ktoś zagląda więc tak dla porównania.....

Krzyś i Natasza :)

Obrazek Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zosia no prosze jaka dziewczyna...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zosiu, ja zaglądam :wink:

Fajne porównanie;), a Nataszka "trendi" różowiutka od małego;)
A Krzyś juz powrócił od dziadków?

Dni Morza w toku, a pogoda beznadziejna, Olafek od poniedziałku ma katar, więc chyba będziemy w domu uziemieni ://///.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10483 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 520, 521, 522, 523, 524, 525  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]