Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 6:00 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2880 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 140, 141, 142, 143, 144
Autor Wiadomość
 Tytuł:

GRATULACJE Iśka!!!
Ale duża dziewczynka! A mama bardzo dzielna!

15 godzin... nie wyobrażam sobie! Z Maciusiem tak mi szybko poszło, mam nadzieje, że i drugi synuś będzie tak łaskaw i wyskoczy sprytnie i błyskawicznie :lol:

evanikaa, to teraz Tobie wykraczę ;) Byłaś na ktg? A może właśnie jesteś na porodówce? :lol:

Mi zostały równo 2 miesiące... Wg planu :wink: Powoli myślę o pakowaniu torby...
W czwartek byliśmy na koncercie Gealforce Dance i mały tak brykał, że obawiałam się czy nie skoczę na porodówce. Mąż mnie uspokajał, że w razie wu karetka stoi przed halą :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aguska ja i porodowka?? No cos ty, od wtorku nic sie nie zmienilo - rozwarcie nawet sie nie zwiekszylo, ciagle jest takie same!
Jak do srody nic sie nie stanie ( a to bedzie juz poczatek 42 tyg) to w czwartek mam sie zglosic do szpitala z rzeczami na wywolywanie porodu!

Zla, wkurzona, przerazona - jestem jednym strzepkiem nerwow!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Iśka wielkie GRATULACJR dla Ciebie i buziaki dla maluszka.
U nas z grubsza wszystko porządku tylko ten brak czasu!! Madzia rośnie w błyskawicznym tempie. Ala bez zmian do siostrzyczki – bardzo obojętna !!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

evanikaa, spokojnie - to już kwestia godzin! A tak a propos, pamiętam, że chodziły takie słuchy o dr. D. pracującym w szpitalu, że jak on przebada (jak się pojawisz np. na ktg) to rozwarcie i poród murowane! U mnie sie sprawdziło - wróciłam do domu, ale już w drodze czułam, że nie na długo :)
A jak się będziesz bardzo denerwować to nie czekaj tylko idź juz w poniedziałek - na ktg (ponaprzykrzaj się trochę :) )
No i może skorzystaj z zalecenia jakie dostała Iśka od swojej dr - w sprawie męża :lol:
Pozdrawiam!

xbasia, teraz czekam niecierpliwie na dzidziulka, snuję się po domu dzień po dniu, a potem... nie wiadomo będzie czy wyprać, wyprasować, ugotować, zająć się Maciusiem czy po prostu zdrzemnąć kiedy mały będzie spał (bo mam nadzieję, że będzie :) )
A Alutka twarda sztuka :) Nawet nie zazdrosna?? Bo ja to się tego spodziewam po Maciusiu - obserwując go przy moim małym bratanku (całuje, zachwyca się, ale zazdrosny troszkę jest)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aguś: Ala za bardzo nie ma podstaw do zazdrości , mase czasu jej poświecamy – Madzia (aby nie przechwalic dość dużo śpi) No i nocki mamy przespane dzis spala ciągłością 6 godzin !!. Jedyny objaw że czuje iż Madzia jest „nasza” to krzyczy jak ktoś Madzie bierze na ręce – kiedyś sąsiadka przyszła do nas jak się wybieraliśmy na spacer, no i się zaoferowała że zniesie Madzie do wózka, Ala zrobiła jej taka awanture ze to nasza Madzia ze ma mi ja oddać , aż mi się cieplutko zrobiło pod sercem .
A Aguś czasem jest tak ze im masz mniej czasu tym jesteś bardzie zorganizowana

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Evanikaa urodziła wczoraj Karolinke , która dostała 10 pkt !! wazy 3700 a mierzy 56 cm

Wielkie gratulacje dla dzielnej mamy i buziaki dla Karolinki !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Evanikaa gratulacje!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mam takie pytanko....: która następna?? :lol:

bo ja jeszcze nie spakowana...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale numer, udało mi się nawet zalogować.
Byłam pewna że forum już dawno zamknietę,a tu reaktywacja, i to z jaka aktywna.

Świerzo upieczonym i przyszłym mamuśkom gratuluje.

Jak z tym L. pracuje w szpitalu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

magdas a kilka z nas miala problem ze starym loginem (stąd zmiany:))
co do aktywności to troszku nam spada a to dlatego, że kilkoro maluszków juz jest po tej stronie i mamy mają co robić - wiemy z autopsji jak to jest:)
Niemniej fajnie, że zajrzałaś - często Wasze/nasze opinie i rady są bardziej pomocne niz znanego nam specjalisty.
Ad. dr. L. - kurczę, nie zapytałam ostatnio przy USG, ale w sumie nie jest to dla mnie takie ważne (przy pełnym szacunku dla dr.). Z tego jednak co dziewczyny wcześniej pisały to nie, nie pracuje.

A ja dziś po wizycie u swojego dr. prowadzącego znów usłyszałam, że coś go niepokoi - jak dla niego dzidzius jest za mały. Na 26 kwietnia mam umówione USG i zobaczymy ile przybrał (w 33tc było 1800 czy jakoś tak.
Poza tym kazał mi juz odstawić nospę i magnez/aspargin, nast. wizyta 10 maja - mam nadzieję, że dotrwam w dwupaku :)
Choć jak wspomnę dziewczyny, które z takim utęsknieniem czekały juz na poród po terminie, to tez wolę wcześniej niz później, no ale nie dużo wcześniej - bo ponoć każdy dzień w brzuszku mamy jest na korzyść malucha.

A co u reszty Mamusiek? Pogoda nam się klaruje (aczkolwiek wróżą jeszcze przymrozki a nawet śnieg z deszczem! brrr!), więc coraz więcej czasu będzie można spędzać na dworze.

Miłego dnia, ciepłego tygodnia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wiatam
Magdas: no właśnie czasu jest bardzo mało – przynajmniej tak jest u mnie, jak Madzia śpi to trzeba zrobić codzienne porządki, obiadek … a jak już jest wszystko ogarnięte to Ala przychodzi i pyta : Mas ciaś dla Ali  . Na szczęście Madzia zaczyna przesypiać całe noce, to znaczy zasypia po 21 a budzi się pomiędzy 5 - 6 rano , nie jest to co noc , ale i tak jest dobrze . My nadal na cycku i służy on także jako smoczek dla Madzi . Pogoda doprowadza mnie do szału, dziś wyszłyśmy jak świeciło słonce a wracałyśmy jak zacinał grat – dramat jakiś. Na wiosne już nie mamy co liczyć , trzeba teraz czekać do lata .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam mamuski..
u nas tez brakuje czasu na drobne przyjemnosci, ale powiem wam szczerze, ze bardziej obawialam sie czy damy sobie rade z dwojka maluchow.
Jest swietnie, Kama uwielbia siostre, nie jest zazdrosna, ciagle chce byc przy siostrze, pomaga mi we wszystkim, doslownie. Kapanie? Kama myje stopy, przewijanie? Kama szykuje pieluchy. Duzo dalo tlumaczenie gdy bylam w ciazy jak to bedzie jak juz bedziemy we 4 w domu!

Aguska jak sie czujesz? Jak maluszek?

Magas witaj...

A teraz ide wykorzystac wolny na czas na ksiazke!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

evanikaa Karolcia ma juz ponad miesiąc! Ale ten czas zasuwa!
Mój maluszek jeszcze sie gnieździ u mamusi w brzuszku, przy USG ważył 2300, ale to było prawie miesiąc przed planowanym porodem, więc "brata może śmiało dogonić" i może jak Maciuś będzie 3450 :)
Ja się czuje całkiem dobrze, choć wiem, że "nie znam dnia ani godziny" :)
Ostatnio mężuś się stresował, bo wpadłam w wir pracy ogródkowej i na kolanach sobie plewiłam, sadziłam cebulki - pewien był, że w nocy pojedziemy do szpitala :) Ale nic z tego - Kamilek poczeka tak gdzies do 16go :)

basiax rzeczywiście chyba musimy czekać na lato, bo wiosna nas nie rozpieszcza :/ Maciuś urodzony 15 kwietnia - a było wtedy gorąco! Potem owszem, kilka chłodniejszych dni, ale później juz fajnie było. A w tym roku? Jakieś szaleństwo! Sroga zima (a komarów i tak ful - ja już się drapię!), zimna wiosna - słowem: globalne ocieplenie :P

Maciejka od tygodnia, ba! dwóch! zasmarkany, kaszel już mu przechodzi, ale katar jeszcze męczy. Może do poniedziałku ustąpi to wreszcie odwiedzimy Akademię Przedszkolaka.
Paula zapisałaś Kacperka?

evanikaa ad. książki - ostatnio położyłam się z książką (Język niemowląt :P ) do łóżka, zerknęłam na posłane już łóżeczko dla Kamilka i...się zestresowałam :) Że to już ostatnie takie beztroskie wieczory, przespane noce...
Ale i tak nie mogę się doczekać - tylko... boję sie trochę tego porodu kurna! Oby było tak gładko jak z Maćkiem to jakoś to przeżyję :)

Trzymajcie sie Mamuśki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aguska urodzilas juz?? Opowiadaj wszystko...
jak maluchy?? jak sobie radzisz??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to ja tak szybciutko :
Kamiś jest już z nami od środy, 19 maja :):):)
3650g, 57 cm, czyli nawet przegonił brata (a były przecież obawy co do niskiej wagi), wzrost taki sam jak Maciuś :)
Poród ekspresowy, naturalny, choć przez sączące się wody a brak skurczy i
rozwarcia groziło nawet cc. Na IP pojechaliśmy o 16 właśnie przez te wody, bo nie byłam pewna czy to to czy nie to. KAzali mi juz zostać, a że miejsc nie było na porodówce ani patologii to wylądowałam na ginekologii. Nawet sie tam nie rozpakowywałam, za jakiś czas zabrali mnie na porodówe, do pokoju położnych, bo "kolejka" była ;) Koło pólnocy może zwolniła się porodówka (łącznie tej nocy było 5 porodów, się nasłuchałam :/ ) , więc po raz kolejny pakowalismy manatki i sie przeprowadzaliśmy.
Śmieszne to było, bo z MAciusiem expresowo w bólach, a tu na luzaku (no powiedzmy, bo pietra miałam jak/czym to się skończy) chodziłam po oddziałach.
Ostatecznie Mamusia połaziła po oddziale, połaskotała synka w brzuszku, aż wreszcie ruszylo - o 2 w nocy zaczęły się bóle (tata w tym czasie
pojechał do całodobowego po red bulle :) ) i o 2.40 Kamilek był już po drugiej stronie brzuszka Jupiiii! (może ja rzeczywiście jestem stworzona do rodzenia hehe)
A! Położna się śmiała, że Urodził się w czepku :)
No i nie mogę tu nie wspomnieć o lekarzu, swietnym człowieku, o którym nic wcześniej nie słyszałam, dr. Strzemeckim. Raczej nie prowadzi prywatnej praktyki, bo coś by było o im słychać, a jest to lekarz godny polecenia.
Pozdrawiam wszystkie Mamuśki i Maluszki i co...
czekamy teraz na Kasiola :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aguska ojj mozesz rodzic na zawolanie :lol:
Super, ze maly jest juz z wami!
Dr Strzemecki nie ma nigdzie prywatnej praktyki, juz go wypytalam. U mnie tak sie zlozylo, ze on i polozna odbieral porod. Przyjmowal mnie tez na patalogie. Swietny, delikatny i przyjazny pacjentce lekarz.

Teraz bedziemy musialy spotkac sie na letnim spacerku nad miedwiem.

A gdzie reszta dziewczyn?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aaaaaaaaaaale tu ciszaaaaaa...........

pozdrowionka dla wszystkich mam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aguska wakacje sa, wszystkie tylko opalaja.
Jak twoje chlopaki? Jakie postepy?

Karola juz sie obraca z brzucha na plecy, lapie swoje stopy i probuje wlozyc do buzi, ale jeszcze nie trafila... widok jest boski. A gada jakby ktos ja nakrecil...

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

evanikaa ale fajne te twoje dziewczyny w avatarku!
o moich chłopakach duzo by pisać...
Kamiś jest boski, a Maciuś ma... bunt 3latka (?!) ;)

O VIGANTOLU słyszałyście?
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/WC_2010-09-08-039.pdf

ja mam ten felerny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aguska, ja tez mialam ten felerny. Zdazylam zuzyc w polowie. Wywalilam!
Teraz daje bez recepty Bobik D3, lekarka wyrazila zgode, ale mam dawac przez caly tydzien po jednej kapsulce.

Bunt 3 latka? Kurka moja Kame chyba ominal :lol: Wczoraj zmienilam przedszkole. Chodzila do Wesolej Lokomotywy na Prusa, a od wczoraj chodzi do przedszkola na Chopina. Cudem zwolnilo sie miejsce.
I Kama i ja jestesmy zachwycone i szczesliwe. Szkoda tylko, ze po jednym dniu Kama dostala goraczke.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2880 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 140, 141, 142, 143, 144

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]