Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:58 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 414, 415, 416, 417, 418
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Jakie pustki... Gdzie jesteście mamuśki ?;>

I żadnej nowej ciezarówki???
Ładne kwiatki...

U nas wszystko w porzadku, Małą naprawdę szybklko rośnie, a ja odkładam do kartonów kolejne ubranka. Miałam ich naprawdę duzo, a za chwilę będę musiała kupowac nowe hihi

piszcie co u Was i dawajcuie zdjęfcia pociech

Kilka nowych fot Nesski która jutro kończy 8 tygodni :shock:

Oczywiście foty z telefonu, bo po co ładować aparat...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tu już aparat naładowałam ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jaka radosna dziewuszka z waszej córeczki :-))

"(...)U nas wszystko w porzadku, Małą naprawdę szybklko rośnie, a ja odkładam do kartonów kolejne ubranka. Miałam ich naprawdę duzo, a za chwilę będę musiała kupowac nowe..." - SKĄDŚ TO ZNAM... :-)

A my na razie mamy sporo roboty - bo z moim R. pracujemy i wyrabiamy chyba z 300% normy... a poza tym mała po pracy i w czasie pracy też mnie absorbuje, pomimo tego, że z babcią jest w pokoju obok, albo poza domem - i tak ciągle o niej myślę i skupić na robocie się - ciężko jest, oj ciężko... :oops:

Do tego za miesiąc, po Wielkanocy, 18 kwietnia, - mamy ślub i chrzciny, "2 w 1" :) i dochodzi teraz jeszcze ganianie i załatwianie spraw ślubno-weselno-chrzcielnych (spotkania w kościele, papiery w USC, jadłospis na wesele itd itp...). Nie ma wolnego czasu na NIC :/ Nawet na forum :cry:

Obrazek

A Basia kończy za chwilę 5 miesięcy, objada się mlekiem i zawartością słoików (Hipp, Bobovita - mogą być, ale Gerber jakoś jej nie smakuje...), waży już 7200 g, uparcie próbuje siadać (podciąga się za pałąk bujaka, albo za cokolwiek, co zdoła uchwycić... :roll: ), próbuje STAWAĆ na nogach, jak się ją podnosi z łóżeczka, albo w wannie podczas kąpieli (odbija się od dna i sobie skacze jak mały kangur :wink: ) - a na razie nie umie jeszcze sama sie odwrocic z pleców na brzuszek :wink: coś jej się w rozwoju chyba poprzestawiało 8)

Jutro szczepienie, tydzien temu nam je "odroczono", bo mała pokasływała. Zobaczymy jak jutro będzie...
Szczepionkę tym razem kupuję, bo ostatnie szczepienie (DTP i Polio) dostała w trzech "darmowych" wkłuciach z rąk mało delikatnej pielęgniarki (sprawia wrażenie, jakby koniecznie chciała jak najwięcej płaczu wycisnąć z dziecka... :shock:), i myślałam, że mi tam się malutka udusi, bo z krzyku aż przestała oddychać na dłuższą chwilę, po drugim zastrzyku, a pielęgniarka zamiast dac jej złapać oddech - zabierała się do kolejnego kłucia i jeszcze pretensje miała, że chcę dziecko na ręce wziąć i "odetchnąć" je :? (ale potem sama z lekkim chyba przestrachem klepała małą po plecach, żeby ta zaczęła oddychać)... nie mam sumienia teraz kłuć jej trzy razy znowu... zapłacę i będzie miała tylko jedno wkłucie, a ta pielęgniarka niech pastwi się nad kimś innym... :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam po dłuższej przerwie. Można powiedzieć, że córcia zajęła cały mój czas, ale czytałam na bieżąco:)
Widać, że zaczęłyście koszystać z pięknej pogody, bo i pogaduchy na forum ucichły.

Ja właściwie z prośbą - zapytaniem....poszukuję opiekunki do mojej małej od 1 czerwca, bo wracam do pracy. Jeżeli któraś z Was ma kogoś godnego polecenia, to bardzo bym prosiła o info tu na forum lub na priva. Będe bardzo bardzo wdzięczna!!!

Mam nadzieję, że wszystkie dzieciaczki zdrowe i uśmiechnięte :D

Daguniajak Twoje królewna?

Pozdrawiam serdecznie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:-) My też właśnie jesteśmy na etapie szukania niani. Jutro mamy spotkanie z jedną panią. Zobaczymy... Wolałabym jakąś "z polecenia", ale jak na złość nikt nie zna żadnej :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja będę potrzebowała od sierpnia i też już rozesłałam wieści ale ciężko.
Juz się obaiwam mojego Kubulka zostawić z jakąś obcą babą i jak pomyślę, że może mi po szafach grzebać... :twisted:

A co tu włąśnie taka cisza?
Wczyskie mamusie pewnie spacerują:)
Gr=dzie chodzicie na spacerki? My prawie codziennie jesteśmy w parku koło Jana :D
[/u]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No czesc stargardzianki ;)
widzę, że nie tylko ja borykam sie z problemem znalezienia odpowiedniej osoby do opieki nad córcią....to jest straszne - ja nie wiem czy ja jestem toksyczna matką czy jak, ale mam wrażenie, że kogokolwiek bym nie znalazła to i tak nie zaopiekuje sie mała tak jak ja! Ja "przesłuchania" już zakończyłam...o dziwo na zamieszcone przeze mnie ogłoszenie odezwało się bardzo dużo osób i po rozmowach chyba już się zdecydowałam. Wiadomo, że mam stracha i niesmak zostawiać córcię z kimś obcym, no ale cóż zrobić :cry:
No nie wiem, jak któraś z Was będzie chciała to kilka nr telefonów mam...raczej do młodych dziewczyn, ale nie tylko.

No a może mamy które nie pracują (ale te co pracują również)...byśmy się spotkały? kiedyś tu po forum widziałam taki pomysł zaistniał. może można go przywrócić do żywych?
Pomyślcie...ja do końca maja mam czas, po powrocie do pracy może być gorzej

Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tam sir na spotkanko pisze :)

A powidzcie ilesie laci niani?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka!

ja niani nie szukam :) mam mame w domu ;)
a na spotkanie pisze sie jak najbardziej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też chętna na spotkanie :D no to kiedy spacerek w parku koło fontanny ?

Współczuję Wam tego szukania niań , zawsze się wydaje że nikt tak dobrze nie zajmie się dzieckiem jak my same. Życzę powodzenia w poszukiwaniach.[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to może jakoś konkretnie się umówimy, bo tak to się nigdy nie spotkamy :)
Może umówimy się na czwartek lub piątek :D Dajcie znać jak komu pasuje!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I co ze spotkania nici :-(
Może powiem tak : ja prawie co dzień jestem w parku koło kościoła Jana, po godz. 12 najczęściej , ze 2 godzinki. Łatwo nas poznać - niewysoka blondynka ze spętymi włosami z grafitowym wózkiem Roana z budką w zielone romby :-) Chętnych zapraszam do zaczepiania :-))))

A tak poza tym to piekna pogoda, całe dnie spedzamy na dłuuuugich spacerkach. Szczególnie że mały w domu żyć nie daje terorysta mi jakiś rośnie :?
Jak tam wasze rozrabiaki ? Czy może aniołki ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Biała damo ja też tam paceruję ale po 14 przeważnie :)
A ja Ciebie chyba kojarzę i nawet raz chyba rozmawiałyśmy... siedziałaś kiedyś z Hania na ławce ?? Zapamamiętałam właśmie ten wózek w romby :D
Ja mam czerwonego x-landera i jestem szatynką :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej
ja już wróciłam do pracy ;/ na szczęście z niani jestem zadowolona i mam nadzieję, że to już sie nie zmieni.
Ja po parku koło jana spacerowałam czasem, raczej okazjonalnie i mam turkusowego x landera, więc może Ciebie moniq814kojarze, bo zawsze podglądam podobne wózki :)
Moja Jula chyba raczej aniołek, ale terrorystka też w niej się czasem odzywa....
a Ty Dagunia gdzie jesteś?

pozdrawiam cieplutko w ten zachmurzony dzień :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Doridori a xa czy inny model? Bo widzę często takiego na trzech kółkach :D Pewnie już w spacerówce :)
My mamy xa, też już w spacerówce, a ja to taka otyła szatynka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moniq tak mam model xa, ale 4 kołowy :D
ja blondynka w okularach, ale juz dawno tam nie byłam i nie wiem teraz kiedy sie wybiore, bo zanim wróce z pracy to juz mi sie nie chce taki kawał isc, ale moze kiedys....zaczepie Cię jakby co :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Doridori a gdzie mieszkasz??
A widzę koło mnie na Zachodzie jeszcze błękitnego x-landera, ale często chyba z babcią :)[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mieszkam na I Brygady i mozesz mnie widzieć na Zachodzie ale samą, no a teraz to może moja niania...młoda szczupła dziewczyna z ciemnymi włosami, ale tez raczej bez babci :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniq814 mówisz o Hani co ma Michasia ? Jeśli tak to pewnie byłam ja , ale niestety Ciebie nie pamiętam :oops: ale jak się spotkamy to zaczep mnie koniecznie, a ja będe podglądać czerwone X- landery :wink:

Dziś spędziliśy dzień na Festynie koło biblioteki. Bardzo mi sę podobało jak pan robił szklane zwierzątka na miejscu , jak państwo z pewnej apteki robili marcepan i dawali wszytki poróbować :pipi: mniam , no i oczywiście pieknie poprzebierani szczudlarze ciągle budzą mój zachwyt. Wszytkie festyny musimy z Mateuszkiem koniecznie odwiedzić , a jak jest tata to i na rękach ponosi bo ja to już prawie nie daję rady :-)

Pozdrowionka swerdeczne i miłej niedzieli!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my też zaliczyłyśmy wczoraj festyn :-)

tyle, że ja tam zaczepiałam Bogu ducha winnych wystawców i ludzi z Radia :wink: bo akurat zbieramy oferty i organizacyjnie się szykujemy na imprezę na początku wrzesnia nad Miedwiem (robimy festiwal szantowy i dużo atrakcji dla dzieci w ciągu dnia - żeglarsko-plastyczno-konkursowych).

Ale ludzi było sporo i jakoś nie zwracałam uwagi na wózki :oops:

a do parku koło św. Jana też chadzamy między 12.30-14.00, ale głównie od czwartku do niedzieli, bo pon. wt. i środę spędzam w firmie w Szczecinie.

My z kolei wędrujemy sobie granatowym kolosem a la Tako Voyager z osznurkowaniem "żeglarskim" :-) albo też granatowym Baby Designem spacerówkowym.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 414, 415, 416, 417, 418

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]