Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 6:00 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość

WITAM PANIE JESTEM MAMA 7 LETNIEJ CÓRKI . OBECNIE DRUGIE JEST W DRODZE (6 mc) .RODZIŁAM W KOSZAKLIŃSKIEJ RZEŹNI I Z TEGO CO MI WIADOMO DUŻO SIĘ TU NIE ZMINIŁO .SLYSZAŁAM ŚWIETNE OPINIE O SZPITALU W BIAŁOGARDZIE .
CO WY NA TO CZY MOGŁY BYŚCIE SIĘ PODZIELIĆ WRAŻENIAMI NA TEMAT ( CZY WIECIE COŚ O TYM ŻEBY PODAWANO ZNIECZULENIE ZEWNĄTRZOPONOWE, O PODEJŚCIU PERSONELU I JACY SA TAM LEKARZE) PISZCIE PROSZĘ !!!!!!!!!!!!!!! AGA
[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

JA JESTEM Z BIALOGARDU I TAM RODZILAM...

ZNIECZULENIA NA 100% NIE MA I NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI ZEBY BYLO,BO JEST TYLKO JESDEN ANESTEZJOLOG NA CALY SZPITAL,LEKARZE GENERALNIE SA W PORZADKU,NIE WIEM CO CI JESZCZE O NICH NAPISAC...TZN.JAK PRZYJECHALAM O 4 NOCY PO ODEJSCIU WOD TO POLOZNA NIE RACZYLA LEKARZA NAWET ZAWOLAC,CHOCIAZ FAKT NIC MI SIE NIE DZIALO,ZERO SKURCZY ITP.SAMA MNIE ZBADALA,WSCIEKLA BYLAM TYLKO NA ODPOWIEDZ PIGULY O TO KTO MA DYZUR,USLYSZALAM:CHYBA RACZEJ POWINNA SIE PANI O POLOZNA MARTWIC...MI SIE TRAFILA SUPER POLOZNA A DLACZEGO MOGE CI NA PW NAPISAC,BARDZO MI POMOGLA I W OGOLE,LEKARKA TYLKO PRZYCHODZILA CO JAKIS CZAS I PATRZALA CZY NP.ZDAZY WYPIC JESZCZE HERBATE,ALE NIE MAM DO NIEJ ZADNYCH UWAG....RODZILAM NA SALI OGOLNEJ,ALE Z MEZEM,CHCIELISMY MIEC RODZINNY,ALE NIESTETY POROD NIE PRZEBIEGAL STANDARDOWO,WIEC NA SALI OGOLNEJ PO ZGODZIE PACJENTEK,RODZACYCH OBOK,TZN.NAWET NIE MAIALAM Z NIMI ZADNEGO KONTAKTU,BO JEDNA LEEZALA W POKOJU OBOK A DRUGA NA KOZETCE ZA PARAWANEM CZEKALA NA SWOJA KOLEJ...JEDYNE ZASTRZERZENIA TO PO PORODZIE DO PERSONELU,ZE NP.NIKT MNIE NIE NAUCZYL I NIE MIAL ZAMIARU ANI KARMIC PIERSIA ANI ODCIAGAC POKARM(ZAPROPONOWANO MI LAKTATOR ELEKTR.ALE JA CHCIALAM RECZNIE...)NO I PODOBNO NIEKTORE PIGULY MIALY PRETENSJE JAK DZIEWCZYNY CHCIALY SIE WYKAPAC I ZOSTAWIALY IM DZIECKO NA NOWORODKACH...RODZIALAM W STYCZNIU I NIEDLUGO ZNOWU BEDE I ZDECYDUJE SIE NA BIALOGARD ZAPEWNE,CHYBA,ZE kOLOBRZEG W WODZIE......JAK COS PISZ NA pw...pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja jestem z Koszalina i też bardzo nie chciałam tu rodzic bo oprócz tego że się dużo złego nasłuchałam to jeszcze leżałam rok temu na patologii i nie polecam,Chciałam w Kołobrzegu ale mój lekarz mi odradził bo jeśli coś będzie nie tak z dzieckiem to u nas podobno najlepsza opieka nad noworodkami więc zostaję.Ale słyszałam ze warto skorzystać ze szkoły rodzenia i wynająć własną położną i jakoś będzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny!Ja rodziłam dwa razy w Koszalinie i nie narzekam,chociaz też się bałam bo troche się nasłuchałam jak tam strasznie.Pierwsze dziecko rodziłam 10 lat temu a drugie miesiąc temu i mimo że jest tam remont i ciasno troszke to naprawde nie żałuje że wybrałam ten szpital!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie jestem z Bialogardu, ale tam pracuje i chyba jednak zdecyduje sie na porod wlasnie tam. Kolezanka ktora rodzila w kolobrzegu powiedziala, ze cesarke robia chyba w ostatecznosci, bo po 24 godzinach porodu, gdy juz mdlala i byla wyczerpana a dzidzi tracilo oddech dopiero jej lekarka prowadzaca, ktora wlasnie zaczela dyzur jak ja zobaczyla to sie przerazila i zadecydowala o cc.]
Tez mysle o szkole rodzenia, bo jestem przerazona nacinaniem krocza itp. panicznieboje sie igiel,a co dopiero porodu. Mam stracha jak cholera. czy sadzicie, ze warto zaplacic jakiejs poloznej, zeby sie mna zaopiekowala podczas porodu? Chcialabym miec porod rodzinny, ale nie chce zeby m byl w tym czasie ze mna bo on na samym poczatku zemdleje, jak tylko poczuje zapach szpitala. Moze mama ze mna pojedzie albo bratowa. Jednak czekam nawet na pw na wasze doswiadczenia o tym szpitalu bialogardzkim...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Rodziłam w Białogardzie chociaż jestem z Koszalina i jestem bardzo zadowolona. Personel jest w porządku,mieliśmy poród rodzinny i wszystko odbyło się zgodnie z naszymi oczekiwaniami. Przede wszystkim jednak polecam tamtejszą szkołę rodzenia, do której chodziłam . Nie wyobrażam sobie porodu bez zdobytych tam umiejętności oddychania, W czasie porodu byłam jak zaprogramowana,ani razu nawt nie krzyknełam bo myślałam o tym odddychaniu.
Także jeszcze raz polecam Białogard i zyczę powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej! ja mam miesiąc do porodu, tez chcialam rodzic w kolobrzegu lub w bialogardzie, ale sie rozmyslilam. wynajelam sobie polozna i czekam ze wszystko bedzie ok, a moja decyzje podjelam na podstawie tego jak wyposazony jest oddzial noworodkowy. jednak w koszalinie jest najlepszy, wiec przestalam myslec o sobie i zaczelam o dzidzi. nie nastawiam sie ze beda jakies problemy ale lepiej dmuchac na zimne, a zawozic dzidziusia z kolobrzegu do koszalina to jakis koszmar (za dluga droga), ja tez chodze na szkole rodzenia i bardzo jestem zadowlona, poza tym optymistycznie sie nastawiam na to wszystko wiec musi byc ok.
dziewczyny to tylko 2-3dni w tym szpitalu. Wytrzymamy!!! poza tym pamietajcie ze przy was juz bedzie maluszek, wiec glowa do gory.
pozdrawiam
ania

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bardzo dobrze, że jesteś pozytywnie nastawiona, to naprawdę ważne, tak samo jak komfort psychiczny, który ja miałam rodząc właśnie w Białogardzie. Żeby urodzić dziecko trzeba najpierw pomyśleć o sobie. 2, 3 dni jesteś w szpitalu po urodzeniu dziecka,a rodzić możesz dobę i więce. Ja akurat należałam do mniejszości, które urodziły 1wsze dziecko w 10 godzin,ale pozostałe znajome i koleżanki rodziły około 24godzin, także w trakcie tych godzin ważne jest, abyś była dobrze traktowana. Wybrałam Białogard właśnie z myślą o dziecku, ale nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać, dlatego pominę historie, które mnie zniechęciły do koszalińskiej porodówki. Pozdrawiam i życzę Ci przede wszystkim szybkiego porodu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja koszalińską porodówkę dobrze wspominam. Wszyscy mili, pomocni. Fakt, poród miałam krótki i na porodówce spędziłam tylko godzinkę :lol:
Ale potem.... dół totalny. Brak jakiejkolwiek pomocy dla matek, zero zainteresowania. Sprawdzają tylko krocze codziennie, pytają o temperaturę i mają Cię gdzieś. Dziecko jest przy mamie, to akurat świetnie, ale kręcą nosem jak trzeba wyjść się kąpać, czy jak rodzina przyjdzie. Wolałam już współlokatorki poprosić o zawołanie mnie w razie czego, niż wieźć dziecko do tych nieprzychylnych pielęgniarek.
Atmosfera do BANI! Jak to możliwe, że z pięciu babek z sali, pięć miało takiego doła, że płakało co rusz? Wiele koleżanek zresztą podobnie mówi.
Karmienie, obsługa laktatora, przewijanie dziecka czyli same nowości musiałam opanować sama, a jak pytałam, to owszem dostałam odpowiedź, ale jakąś prychającą i lekceważącą, czułam się jak idiotka, a nie mama. Moją niechęć wzmocnił też incydent, kiedy to nocą, jedna pielęgniarka wpadła do sali, wręcz wyrwała mi synka z rąk i sobie poszła bez słowa(bez obowiązkowego wózeczka! ha!). Dlaczego? Bo płakał. Toż przecież dzieci mają być cicho w nocy! Powtórzę się- czułam się jak idiotka. Dół! :evil: Byłam tam z dzieckiem 5 dni. Moja koleżanka 2 dni i też bardzo źle wspomina. Karmienie z trudem jej przychodziło, nikt nie pomógł.
A to się wyżaliłam :) Rodzić tam polecam, ale zostać po porodzie już nie. I klops.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny!!!!!! piszcie jak tam u was przebiegał poród i cały pobyt w Szpitalu Koszalinie a jak w Białogardzie??? ja mam termin na 3 kwietnia i dalej nie wiem co robić? Jechać do Białogardu czy rodzic w Koszalinie??? W Koszalinie nadal jest remont porodówki i nie zanosi sie żeby do końca kwietnia się skończył więc dziewczyny rodzą na patologii ciąży. Piszcie dziewczyny! Ratunku!! :!: :?: Potrzebuje pomocy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja rodzilam drugi raz 02.02 w Białogardzie i nie powiem,zebym byla zachwycona,ale bylo w pporzadku,zaznaczam tylko,ze mialam oplacona polozna...jak dzieci pozwola to opisze pozniej porod...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja na porodówkę mam najbliżej chyba do koszalina...
moja mama tam rodziła więc mam nadzieję że i ja sobie dam rade..
może nie będzie tak źle..
bo mam ciut bliżej jeszcze jedną porodówke w Sławnie..
ale nie słyszałam nic dobrego o niej..
wręcz przeciwnie...

a może ktoś może mi jakąś porodówkę poradzić..
bardzo się boję, z tym że się nie boję na tyle porodu co szycia i nacięcia..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zakochana Ania
Jeszcze jest Kołobrzeg. Ponoć jest o niebo lepiej niż w Koszalinie.
Ja bym chciała tam rodzić :D Chyba, że mój lekarz mnie przekona do Koszalina ;)

Co do nacięcia i szycia. Nie bój nic. Nacięcia nie poczujesz- co innego będzie właśnie boleć ;) a szycie też nie jest złe. Mnie chyba znieczulili miejscowo, bo nic nie czułam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

z tym że to jest najgorsze że mam najbliżej Sławno (ale tam nie chce)
następny w kolejności jest właśnie Koszalin,
a do Kołobrzegu o ile się nie myle to mam około 80km.. ;/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Odswiezam temat: Polecam zdecydowanie Koszalin (aczkolwiek w Bialgoardzie nie rodzilam). Po remoncie porodowki i oddzialu nie tylko wyremontowali sciany ale tez personel. Rodzilo mi sie super, opieka po porodzie tez super. Dziecko z Toba, pokaza co i jak, karmic mnie nauczyli i dzieki temu nie mialam zadnych problemow z popekanymi brodawkami.. Wiec polecam.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No, już jestem PO, więc też dopiszę :)
Tak, zdaje się, personel też odświeżyli :) Tym razem było naprawdę miło, pomocnie! Większość badań wykonywana jest przy mamie, można o wszystko zapytać.
A oddział piękny- nie ma porównania do tego co było jeszcze tak niedawno.

chodzi oczywiście o Koszalin

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]