Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:58 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam... mam pewien problem i podejrzewam ze rowniez posiadac go beda kobiety mieszkajace w Policach ktore maja termin na grudzien i dalej... ehh otoz...

dzis polazlam na glukoze skorzystalam z tego ze byl zemna moj maz wiec wyslalam go do szpitala by poszedl dowiedziec sie co z porodem rodzinnym , czy trzeba wplacac i czy sie trzeba zapisac czy cos ;/ no to pani wyskoczyla < jak juz wiecie pol oddzialu polozniczego jest zamkniete z powodu remontu > ze z koncem listopada caly oddzial zostanie zamkniety lacznie z porodowka;/ do maja i co teraz zrobic;/ drugim szpitalem chyba najblizszym od Polic jest szpital na Unii lubelskiej czyli jakies dobre 40min jazdy w korkach ;/ przeraza mnie to ... i co teraz , czy jesli wybije juz godzina 0 a moj maz bedzie w pracy w szczecinie to co wtedy ... czy jak zadzwonie po policka karetke ma obowiazek zawiesc mnie na sygnale do wybranego przezemnie szpitala? czy poprostu czekac na meza? gdzie bedzie w domu po 40min i po kolejnych 40min bedziemy na Unii ? podpowiedzcie cos , termin mam na styczen ;/ troche wpedzilo mnie to w zaklopotanie...

pozdrawiam

Ada Nela 01.02.09r 8:42 54cm 3540g
Jesteś najważniejsza !!!!
Jeszcze 4lata i zawołamy bociany :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mysle ze nie masz czego sie za wczasu obawiać nie urodzisz malucha w 40 min, niestety trochę to potrwa. Jak sie zaczną bóle i skurcze to wtedy po prostu jedz do szpitala tylko wiedząc ze podróż chwilę potrwa jedz np jak skurcze będą co 10-15 min. Ja np. Będę rodzić w zdrojach i odemnie do szpitala jest kawałek jakieś 30-40 min nie mowiac o korkach wtedy więcej :/ ale nastawiam sie pozytywnie zwłaszcza ze mam kiepska podwozke mąż pracuje w dąbiu z tamtąd musi na pogodno przyjechać i z pogodna do zdroi :/.jeśli chodzi o karetkę to jasne ze masz prawo zadzwonić i oni mają obowiązek cię zawieść do szpitala tyle że najbliższego a nie wskazanego a co do sygnału to zależy od tego w jakim jesteś stanie

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziekuje za odpowiedz...
poprostu wpedzilo mnie to w wielkie zaklopotanie i setki pytan , musialam sie zdrzemnac bo myslalam ze cos komus zrobie ... wiesz jak to jest pierwsza ciaza , obawy i wogole chcialoby sie reagowac w jak najszybszym tempie...

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Natalia - nie martw się, nie ma po co:)

ja rodziłam w Policach a mieszkam w Szczecinie i to prawie w centrum. więc kawał drogi :D do Polic wiózł mnie mąż, bo to akurat była niedziela i 20 wieczorem:)
jak będziesz miała skurcze to nie bój się tak szybko to sie nie rozwija:) ja jechałam jak już miałam skurcze co 5-6 minut. w szpitalu zanim mnie przyjęli to też trochę trwało i na badaniu wyszło 5 cm rozwarcia:) :lol:

urodziłam o 3.45 w nocy:)
a pierwsze skurcze jeszcze nieregularne poczułam w południe heheh

trzymam kciuki i trzymaj się ciepło :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe Natalia wiem moja tez pierwsza ciąża i też pełno obaw :) najbardziej obawiam się że wszystko zacznie się jak mąż bedzie w pracy, ale rzeczywiście jak wszyscy mówią to trochę potrwa więc jestem pozytywnie nastawiona :) trzymam kciuki - masz jeszcze trochę czasu aby wybrać szpital :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie martw sie... Nawet jak Ci najpierw odejdą wody to zanim poczujesz skurcze trochę minie :):):) Ja tak miałam... Wody odeszły o 22, a skurcze poczułam dopiero koło 24, a o 3.53 urodziłam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

spokojnie... w pięc minut to tylko na hamerykańskich filmach się rodzi :-)
my np. zdązyliśmy ze Szczecina do Stargardu dojechać :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziekuje wam bardzo za odpowiedzi , troche mi ulzylo ale dalej nepokojace mysli , zastanowienia jak to bedzie czy bedzie tak jak ja tego chce :) ja jestem z Polic dlatego chcialam rodzic w policach bo mam szpital zaledwie 10min od domu .... zapytam sie mojego prowadzacego wkoncu gdzie on porody odbiera i czy wogole odbiera - bo o to jeszcze nie pytalam ;p - hm kurcze .... zobaczymy - co ma byc to bedzie :)

Pozdrawiam i caluje wasze skarby w uszko;D , kopsy od Adki :)

Czyli jesli odejda mi najpierw wody to moge juz sie zbierac na porodowke? wiem ze tez najpierw moga byc skurcze ..... czyli jak beda np mialy odstep pomiedzy soba 8-10 min to moge tez sie zbierac? hm... kurka wodna ;D hehe niby tyle czasuuu ale gdybym mogla to kurcze polozylabym sie w szpitalu i juz zeby miec blisko w godzinie 0 ;p juz niemoge sie doczekac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no jak wody odchodzą to obowiązkowo na porodówkę jedziemy :lol: a jak skórcze średnio co 10 min no i takie bolące to też :) ja np teraz w nocy miałam takie skurcze co 10-15 min przez 2 godzinki ale nie jeszcze takie na maxa a potem wszystko się wyciszyło... :? no a już myślałam że maluch postanowił zaśnieżony świat oglądać...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)
juz wiem gdzie bede rodzila i juz sie lepiej z tym czuje :)

ostatnio czyli 25ego wyladowalysmy w szpitalu bo dopadl nas bol podbrzusza i skurcze ;/:( ale juz wiemy ze opieka jest jak najbardziej ok < mowie o szpitalu na unii > teraz oby do stycznia :*:) ADKA WCZESNIEJ CIE NIECHCE !!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no widzisz :) mówiłam, że nie ma co za wczasu się denerwować :) ja w piatąk w szpitalu byłam i stwierdziłam ze zaczynam się czuć tam jak u siebie 8) , a jak tak dalej pójdzie i mały nie zechce się ruszyć to nie będzie paniki o dojazd, bo ja już przeterminowana i przy kolejnej wizycie to mnie chyba już zostawią....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej :)
dziewczyny maja racje.Nie ma co panikowac ale wiem ze łatwo mowic ,hehe.
Ja w pierwszej ciazy dostalam skurcze ok 5 nad ranem a maz mnie wiozl do szpitala ok 10,gdzie skurcze mialam co 5- 6 min.Kiedy przyjechalismy do szpitala o tej 10 mialam juz 6 cm rozwarcia:)
Urodzilam 13 maja w piatek o godz 13
:D

wiec spokojnie
Natalia_

teraz jestem w 14 tyg.I tez bede rodzic w Policach.Mam termin na czerwiec i z tego co sie dowiadywalam bede juz rodzic na NOWEJ porodówce :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Zachodniopomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]