Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:23 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witajcie!!! :)
Czy jest tutaj ktoś z Wągrowca bądź okolic?
Interesuje mnie opinia na temat porodów w tamtejszym szpitalu, jako że mam o wiele bliżej - nawet mimo najszczerszych chęci - niż do Poznania. Słyszałam rozbieżne opinie, raczej plotki, więc szukam kogoś, kto tam rodził lub planuje. Wiem, że szpital jest po remoncie, podobno mają tam nowoczesną aparaturę, a oddział wygląda jak prywatna klinika (był program w tv) jednak podobno lekarzy nie-teges :(

Wypowiedzcie się proszę, jeśli coś wiecie!!
Z góry pięknie dziękuję!! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja rodziłam w Wagrowcu w czerwcu jeszcze podczas remontu! i szczerze moge polecać szpital! położna bardzo miłe (nooo sa wyjatki ale nie jest źle) lekarze tez ok przynajmniej ja tak trafiłam! kumpela rodziła kilka dni po mnie i tez milo wspomina!
wiem tez ze nie trzeba długo czekac na cesatkę i szybko sie na nią decyduja wrazie czego!
nie wiem jak wyglada to po remoncie ale zapowiadało sie rewelacyjenie1
zawsze możesz iśc i zobaczyc jak to wygląda ja przed porodem poszlam i o wszystko wypytałam
jak bedziesz miała jeszcze jakies pytania to pisz chetnie pomogę

Jazda Na Motocyklu Jest Najprzyjemniejszą Rzeczą Jaką Można Robić W Ubraniu!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pięknie dziękuję za odpowiedź :)
W takim razie wypytam jeszcze, co muszę mieć koniecznie ze sobą, a czego nie trzeba brać do szpitala? Co szpital to obyczaj, więc lepiej wiedzieć wcześniej, jak się zaopatrzyć ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

meri79 pisze:
Pięknie dziękuję za odpowiedź :)
W takim razie wypytam jeszcze, co muszę mieć koniecznie ze sobą, a czego nie trzeba brać do szpitala? Co szpital to obyczaj, więc lepiej wiedzieć wcześniej, jak się zaopatrzyć ;)

zabierz:
- tależyk
- sztućce
- kubek
- szlafrok
- laczki (do szpitala i pod prysznic)
- majtki poporodowe
- ładowarke do kom (przyda sie:P)
- wode do picia
- recznik x2 (połozyłam sobie recznik pod tyłek bo na lozko położona jest taka zielona folia wrazie jak byś mocno krwawila to niepobrudzisz łóżka i paskudnie sie lezy na tej folii wiec kladlam recznik jakiś stary ;))
- bepanthen na brodawki (bo bola jak sie napoczątku karmi)
- chusteczki nawilżające do pupci bo jak juz bedzisz miala malucha przy sobie to bedziesz sama przebierala a tam nie ma chusteczek są tylko pieluszki oczywiscie tetra, kremik i fiolet lub spirytus do pępuszka, chusteczki ułatwiaja sprawę
- zabrałam tez smoczka jak mala juz mocno wyla to dawalam :P ale położne niewidzialy :P
- dokumenty
noo to chyba na tyle reszte dostaniesz w szpitalu! niepolecał wlasnej koszuli ;)
jak mi cos sie przypomni to jeszcze napiszę :D

Jazda Na Motocyklu Jest Najprzyjemniejszą Rzeczą Jaką Można Robić W Ubraniu!!!

Offline Wyświetl profil  

Witam. Moje znajome rodziły w Wągrowcu i są zadowolone. Ja potrzebowałam pomocy dot. laktacji i też otrzymałam dobre rady na oddziale, mimo że rodziłam w Poznaniu. Ja poruszę tu jednak wątek położnych, bo nie mogę znaleźć forum na ten temat. Mając na uwadze ocenę swoją I moich znajomych (która poznałam niestety po dłuższym czasie), nie polecam położnej p. W. Nowakowskiej. Faktem są częste spotkania w ciąży, jednakże zakres wiedzy niewystarczający, nieuaktualniony. Polozna nie dotknęła dziecka ani razu, a nieprawidłowe wskazówki dot. laktacji poskutkowały niekarmieniem dziecka piersią, bo wg lekarza piersi były "załatwione, kto jest położną?". Podejście odrobinę lekceważące. Drogie Panie - wybór położnej, szpitala to bardzo ważna decyzja . Powodzenia.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]