Dzisiaj jest wt gru 12, 2017 8:38 am


Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: sob lip 13, 2013 5:21 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt maja 03, 2013 1:10 pm
Posty: 113
Lokalizacja: Wielkopolska
Witam, planuję swój poród w Pleszewie ale poszukuję jeszcze opinii o porodówce. Proszę o jakieś informacje bo nie będę ukrywać , że cały czas się zastanawiam czy to dobry wybór.
Pozdrawiam wszystkie mamusie

_________________
Kasiunia29

Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

Post: śr lip 17, 2013 10:10 pm 

Rejestracja: śr lip 17, 2013 9:11 am
Posty: 4
Witaj,

Rodziłam w Pleszewie 2 lata temu z 3 powodów
- pracował tam mój lekarz prowadzący
- miałam tam swoją położną
- po prostu nie chciałam rodzić w Kaliszu, a do Poznania za daleko

Wrażenia ogólnie ok. Polecam mieć swoją opłaconą położną - b. dużo pomaga i masz pewność, że będzie przy Tobie cały poród. Ja rodziłam z U. Paprzycką, cudowna położna. Mąż może być przy porodzie, potem już jak jesteś na sali z maluchem zakaz wchodzenia na oddział. Możesz tylko wyjść z dzieckiem na korytarz do rodziny. Ma to swoje plusy i minusy :wink: Położne są różne - zależy jaka zmiana. Jedne pomogą chętniej, drugie mniej jak wszędzie. Ogólnie ja nie miałam problemów z karmieniem, więc nie miały mi nawet w czym pomóc. Lekarze b. mili.
Jak masz jakieś konkretne pytania pisz :)

Pozdrawiam,
A.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: czw lip 18, 2013 12:03 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt maja 03, 2013 1:10 pm
Posty: 113
Lokalizacja: Wielkopolska
Witam, dzięki za odpisanie:) ja również mam lekarza , który pracuje w Pleszewie Czechmanowski i dlatego chciałam urodzić tam gdzie on jest. Mam na oku 2 szpitale albo właśnie Pleszew bądź Wrocław bo z domu mam taką samą odległość do szpitali. Ogólnie czy wiesz czy w Pleszewie możne uzyskać znieczulenie zewnątrzoponowe do porodu? Pytam ze względu na to iż jestem bardzo słabo uodporniona na ból ja przy mocniejszych bólach mdleje a wiem , że poród to masakryczny ból:( . Ile szybciej trzeba jechać do szpitala do ordynatora o zgodę na poród rodzinny i ile kosztuje? Czy z położną trzeba załatwiać wcześniej aby była przy porodzie czy podczas już pobytu? Pytam gdyż jest to moja pierwsza ciąża i mam blade pojęcie :oops:
Pozdrawiam

_________________
Kasiunia29

Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: czw lip 18, 2013 1:50 pm 

Rejestracja: śr lip 17, 2013 9:11 am
Posty: 4
Lekarz, który prowadzi ciąże na pewno dobrze jeśli pracuje w szpitalu, w którym rodzisz, choć np. mój obecny przy samym porodzie nie był. Dlatego polecam mieć swoją położną. Możesz już zadzwonić do jakiejś jak masz namiar. Mogę polecić swoją jak coś. Wiem, że położna wtedy spotyka się przed porodem, żeby wytłumaczyć wszystko itd. Ja odpuściłam sobie takie spotkanie i swoją położną widziałam pierwszy raz na porodówce. Więc można i tak i tak :) Jak mnie coś niepokoiło np. jakieś upławy czy plamienia dzwoniłam do położnej i ona mówiła co jest normą a co nie w danym czasie ciąży, czym się niepokoić czym nie. O znieczuleniu nic mi nie wiadomo.
Nie musisz jechać do szpitala wcześniej prosić o zgodę na rodzinny poród. Jak już jest TEN moment jedziesz z mężem (czy z inną osobą, z którą chcesz rodzić) i mówisz, że chcesz mieć poród rodzinny i wsio. Sam poród rodzinny niby za darmo, ale mąż musi wykupić ten strój ochronny (nie wiem jak to się nazywa :mrgreen: ), koszt 2 lata temu 100 zł, więc i tak sobie odbiją tą kasę.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: czw lip 18, 2013 2:30 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt maja 03, 2013 1:10 pm
Posty: 113
Lokalizacja: Wielkopolska
Dzięki jeżeli nie ma problemu to podałabyś mi namiar na tą położną gdyż nikogo tam nie znam :( a powiedz ile mniej więcej trzeba zapłacić położnej aby była przy Tobie?

_________________
Kasiunia29

Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: wt lip 23, 2013 2:21 pm 

Rejestracja: śr lip 17, 2013 9:11 am
Posty: 4
jeśli możesz odezwij się do mnie na priv. Nie wiem czemu, ale mimo że jestem zalogowana nie mogę wysyłać wiadomości? :?:


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: wt lip 23, 2013 2:27 pm 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt wrz 21, 2007 5:58 pm
Posty: 15081
To ja się wcisnę i podpowiem :wink:
Nowi użytkownicy mają zablokowaną funkcję wysyłania pw. Zostanie ona automatycznie odblokowana po napisaniu przez Ciebie 50 postów:)

_________________
ObrazekObrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

Post: wt lip 23, 2013 4:13 pm 

Rejestracja: śr lip 17, 2013 9:11 am
Posty: 4
aaa dzięki za podpowiedź :)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Antykoncepcja - Bezpłodność - Planowanie ciąży - Objawy ciąży - Test ciążowy - Ciąża - Ciąża bliźniacza - Termin porodu - Objawy porodu - Poród - Laktacja - Niemowlę - Karmienie niemowląt - Macierzyństwo - Psychologia - Przepisy kulinarne - Uroda

Jeżeli podoba Ci się nasz serwis, poleć go innym. Wklej nasz button lub link na swojej stronie

Forum ciąża


Friends Pliki cookies