Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:42 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34890 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 1745  Następna
Autor Wiadomość

Skoro Krakowianki mogą mieć swój temat, to czemu my nie? :D Piszcie, jeśli jesteście z Poznania albo okolic.
Ja mieszkam w samym Poznaniu.Zamieram rodzić w szpitalu Raszei. Termin mam na 17 stycznia. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :D Piszcie o was!

Tabelka Poznanianek:
MAMUSIE:
www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]
BRZUCHATKI:
www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]

Ostatnio zmieniony czw kwie 26, 2007 9:51 pm przez Aneczka, łącznie zmieniany 6 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Aneczka,
Ja też jestem z Poznania, z Osiedla Kwiatowego.
Termin mam na 31 marca dopiero, czyli u mnie właśnie jest 11 tydzień. To moja pierwsza ciąża i zamierzam rodzić na Polnej, tam pracuje mój ginekolog. A na raszei moja mama niedawno leżała na odziale ginekologicznym i tak sobie mi się podobało.
To już jest NAs 2 poznanianki, ciekawe czy jeszcze jakaś dołączy.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie bruchate poznanianki :D
ja tez jestem z poznania, termin mam na 12 listopada wiec juz calkiem niedlugo, zaczynam odczuwac swego rodzaju stres, ale nie jest on zwiazany z porodem tylko z tym co bedzie po nim, jest to moja pierwsza ciaza wiec sadze ze zmiany w moim zyciu beda znaczne :shock:
ja rowniez zamierzam rodzic na polnej, zazdroszcze raszei :!:

kachno
jesli moge zapytac kto jest twoim lekrzem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam...
No to ja też dołącze :)
Też jestem z Poznania, z Grunwaldu. Termin mam na 12.02.
Ja również zamierzam rodzić na Polnej - ze szpitala Raszei nie mam zbyt miłych wspomnień...
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karola
a o polnej masz dobre zdanie?
z tego co dziewczyny pisza to na polnej zostawiaja cie samej sobie, po porodzie gdy jestes zmeczona to rzadko kto zajmie ci sie dzieckiem - co jest praktykowane np w szpitalu sw. rodziny, poza tym pielegniarki nie pomagaja za bardzo przy kapieli maluszka, lezalam tam 2 razy i mam wrazenie ze to fabryka :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przy pierwszej ciąży w Raszei leżałam 2 razy - w 22 i 27 tyg. USG miałam robione chyba z 4 razy i nikt nie dopatrzył się żę coś jest nie tak...
Przez cały czas wmawiano mi że wszystko ok...
W 35 tyg pojechałam na Polną praktycznie z myślą, że szpital opuszcze z dzieckiem a dowiedziałam się że moje dziecko nie ma szans na przeżycie...
Nie wiem jak to jest z pomocą w opiece nad dzieckiem ale wiem, że tam mogę chociaż liczyć na dokładne badania.
Ale to jest oczywiście tylko moja opinia...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karola 83
Miło usłyszeć coś pozytywnego o Polnej, masz rację że najważniejsze jest zdrowie maluszka, a nie to jak my bedziemy się tam czuły. Ja zdecydowałam sie na ten szpital bo mój lekarz tam pracuje.
Mam nadzieję że fakt że ma być przy porodzie spowoduje że poczuję się bezpieczniej, a nie jak jedna z wielu.
Dobrej nocy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anno,
Moim lekarzem jest dr. Bartosz, na Polnej ma 2 razy w tygodniu dyżury i odbiera porody. Ma o tym szpitalu dobre zdanie, mówił że tam jest najlepsza aparatura w razie problemów w czasie i po porodzie jeżeli chodzi o Poznańskie szpitale.
Co do pielęgniarek na Polnej to tylko znam opinie mojej koleżanki , która jest w 30 tygodniu ciąży i była tam 2 dni na badaniach. Powiedziała , że jeżeli pacjentki mile zwracają się do pielęgniarek to bez problemu mogą liczyć na ich pomoc.
Aniu zazdroszcze Ci że już rodziś za 2 miesiące, ja muszę czekać jeszcze pół roku, ale na razie z ciążą wszystko ok. , tylko dolegliwości jeszcze mnie męczą.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja się zdecydowałam na Raszeję właśnie ze względu na kiepką ocenę tego spzitala przez znajome, które tam rodziły. Podobno mają najlepszy oddział noworodkowy, ale w Raszei też mają sprzęt i lekarzy, więc wierzę w to, ze będzie dobrze.Poza tym mój stres dziecku nie pomoże, a w Raszei mam ciocię, mojego kochanego lekarza i tam się będę czuła najpewniej.Bliżej mam jeszcze na Lutycką, bo mieszkam na Winiarach,ale jakoś nie jestem przekonana.Zreszta, gdzie mój lekarz tam i ja :D Wiem, że wie co robi i mu w 100% ufam.
Ale dziewczyny, myślę, że każdy szpital tak samo dobry, jeśli my jestesmy pewien, ze ten konkretny jest dla naszego dziecka i dla nas najlepszy. W końcu duzo zależy od nazego nastawienia. Ja ogólnie chcę rodzić jak najbardziej naturalnie iw dodatku w wodzie, bez nacięcia, więc tylko szpital Raszei wchodzi w grę.Od początku wiedziałam, ze nie chcę rodzić na leżąco, a taki poród do,minuje na Polnej.No i nacięcie to tam rutyna.A ja nie chcę. Mój lekarz propaguje poród jak najbliższy naturze i dlatego wiem, że nie będzie problemu, żebym rodziła "po swojemu". Chociaż najbardziej to bym chciała rodzić w domu. Ale mój mąż niechętnie o tym myśli. Na razie rozważam, ale pod koniec ciązy na pewno zapytam mojego lekarza o zdanie.
To się rozpisałam :D Mam nadzieję, że niedłuo będzie nas tu więcej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny.
Też mieszkam w Poznaniu ale ja mam termin dopiero na kwiecień więc jeszcze trochę czasu przede mną :)
Nie wiem gdzie chciałabym rodzić . Na razie nigdzie mi się nie podoba
Na Polnej mojej znajomej i jej dziecku pomylili wyniki i powiedzieli że mają gronkowca . :( U św Rodziny tak długo nie chcieli wywołac pordu że wody płodowe zaczęły zielenieć :( .
Lutycka wypuścili matkę z dzieckie które miało żółtaczkę
No jeszcze Raszeja .

Moja gin jest z Polnej i pewnie tam wyląduję ale jak mówiłam mam jeszcze sporo czasu :)

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Też jestem z Poznania z piątkowa :) Termin mam na 24 listopada. Narazie chce rodzić w św. Rodzinie, rodziły tam wszystkie moje koleżanki i były zadowolone. Przede wszystkim plusem jest to, że po porodzie jak nie wiesz nawet jak się położyć, bo Cię wszystko boli to pomagają Ci przy opiece pielęgniarki. Tym bardziej, że będzie to mój pierwszy poród i naprawdę nie wiem jak to wszystko zniosę. Poza tym mój lekarz jest z tego szpitala.
Z tego co wiem to Polna ma najlepszą opiekę jeżeli chodzi o malucha po porodzie, więc nawet jak są jakieś większe problemy - to przewożą Cię na Polną, bo tam mają najlepszy sprzęt.

Ostatnio zmieniony wt lip 17, 2007 1:27 pm przez adzia, łącznie zmieniany 5 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kachno
coz to za dolegliwosci Cie mecza? moze cos poradzimy :!:

w sumie to ladny weekend mialysmy pod wzgledem pogody, tak sobie mysle ze fajnie jest rodzic w marcu czy kwietniu bo ladna pogoda, mozna wyjsc bez problemu z malenstwem na spacer, moja babcia mowi ze listopad to taki okropny miesiac, ze smutny, deszczowy no i swieto zmarlych a ja mam rodzic, a ja staram sie znalezc pozytywne strony np mowie sobie ze przynajmniej nasza niunia urozmaici nam jesienne i zimowe dni.

moj maz przygotowuje sie jednak juz na cieplejesze dni, wczoraj pokazywal mi w necie na stronie poznanskiego zoo gdzie bedziemy z mala chodzic na specery - opracowuje trase :-)

czy Wasi mezowie beda z Wami przy porodzie? my taka decyzje podjelismy na samym poczatku i jej nie zminimy ale teraz juz wiem ze to robi na nich ogromne wrazenie, no coz niech wiedza dlaczego zaraz po porodzie niekoniecznie musimy byc usmiechniete i pelne energii :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

acha, gdzie kupujecie lub zamierzacie kupowac odziez ciazowa bo brakuje mi bluzek a kolomnie sa cholernie drogie - 106 zl za bluzeczke ktorej po ciazy nie zaloze to chyba za drogo :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kachno
nie znam chyba Twojego lekarza, moj nazywa sie Piekarski, dziewczyny mowia ze jest najwiekszy na polnej :D i ze balyby sie z nim rodzic bo ma takie wielkie rece, ja im mowie ze przynajmniej dobrze zlapie moja corcie w razie czego :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Plusy rodzenia w listopadzie??? Hmmm - z spacerami będzie ciężko, ale na wiosnę będziemy mogły chodzić na dłuższe już spacery z maleństwem. Ja też się urodziłam w listopadzie i nie narzekam - nawet to fajne jestem dłużej młoda w swoim roczniku :)

Co do odzieży - najwięcej kupiłam w sklepie na dąbrowskiego, ale tam mają małą ofertę spodni. Sprawdzałam w necie, że H&M jest dział z odzieżą dla nas, ale tylko w Kingcrosie, ale jeszcze tam nie dojechałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

adzia
gdzie konkretnie na dabrowskiego, gdzies w okolicach rynku jezyckiego? czy jest to sklep dla kobiet w ciazy czy zwykly odziezowy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc Dziewczyny, tez mieszam w Poznaniu, mam zamiar rodzic w swietej rodzinie wszytkie opinie wsrod moich znajomych sa pozytywne o tym szpitalu. Chyba ze cos bedzie z moim Malenstwem to wtedy zostaje polna. Poki co to przepisuje sie do lekarza, ktory pracyje w swietej rodzinie, bo moja p. dr nie pracuje w zadnym szpitalu. Zobacze jaki bedzie.
Mam termin na koncowke stycznia.

A sklep z odzieza ciazowa jest w Plazie na gorze ale nic mi sie tam nie spodobalo, slyszalam ze jest fajny na murawie ale jeszcze tam nie dotarlam.

adziatez mieszkam na piatkowie moze niedaleko Ciebie :lol:
Pozdrawiam Was:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W Plazie też byłam - ale wydaje mi się, ze mają tam drogo i spodnie, albo bardzo jasne, albo jeans.
ulala a do którego chcesz sie przepisać ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ulala
ja wlasnie mieszkam na murawie kolo tego sklepu i ciuszki rzeczywiscie sa fajne ale niektore drogie, ta bluzeczka o ktorej pisalam ze za 106 zl jest wlasnie z tego sklepu, mi zalezy zeby kupic dluzsze bluzeczki ale nie za szerokie, bo nie uwazam ze powinnysmy ukrywac nasze brzuszki, moj maz uwaza ze kobiety w ciazy sa przepiekne, ze nie ma nic bardziej kobiecego, milo cos takiego uslyszec od mezczyzny :D mozecie to odniesc rowniez do siebie bo mowil ogolnie o kobietkach w ciazy 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam zamiar chodzić do dr Koźmy zapisałam się do niego na piątek, słyszałam że to dobry specjalista i ma gabinet nie tak daleko bo na murawie. A Ty do kogo chodzisz lub/i polecasz?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34890 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 1745  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]