Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 3:25 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

wiola13
Ja też już od 38 tygodnia chciałam bardzo urodzić. Końcówka ciąży była dla mnie bardzo trudna, bo Kacper mój wielkoludek kochany tak ciążył że ledwo chodziłam, brzuch miałam ogromniasty, mocno do przodu wysuniety. Nie mogłam już w domu usiedzieć,chciałam zobaczyć małego, bałam się przeraźliwie porodu, a tu żadne skurcze sie nie pojawiały, było 8 dni po terminie, wtedy właśnie mój lekarz skierował mnie na Lutycką na wywołanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Do Kachny

Witaj Kasiu.Jejku 8 dni po terminie :roll: tylko i az?!Ja mam dzis wizyte u lekarza tzn.samo ktg.zobaczymy co sie dzieje z malutka Emylly :D To bedzie mój drugi dzidzius po paru latkach przerwy poprzednio nie mialam nic wywoływane natomiast z tego co piszesz u Ciebie miało to miejsce.Naczytałam sie w nocy na forum tyle historii odnosnie wywoływania więc się teraz zastanawiam? Kachna czy faktycznie nie jest to nic miłego? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiola
U mnie nie było tak źle - o 6.30 rano dostałam oksytocynę i bardzo szybko pojawiły się skurcze, były od razu bardzo bolesne, potem o 15 lekarz podjął decyzje o przebiciu pęcherza (to mnie chyba uratowało) skurcze się jeszcze nasiliły , no i o 19 wyszedł Kacperek. Właściewie co 2 godziny podawali mi dozylnie jakieś środki przeciw bólowe - pomiędzy skurczami spałam, mąż był cały czas ze mną , pamięta owiele więcej niż ja. dzięki tej sztucznej oksytocynie nie miałam problemów z końcówką , bo Kacper był bardzo duży i były potrzebne silne skurcze, miał dużą główke i wszyscy się dziwili że sama końcóka tak łatwo poszła.
Ale jak już raz urodziłaś naturalnie to myśle że ten drugi raz będzie podobny i owiele szybszy.
Trzymam kcuki bardzo mocno!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj:)to mnie uspokoiłaś.Tak jeden raz mam już za sobą wiec jakoś bedzie.Wczoraj byłam na samym ktg kontrolnym i :D z malutka wszystko ok a skurczy przepowiadających jak nie ma tak nie ma.Twarda sztuka :lol: Nawet powtórka z przedświątecznych porządków ją nie rusza.Ktoś mądrze powiedział -dzidzia sama bedzie wiedziała kiedy zechce nas powitac.Miłego wieczorku ide się na moment położyc bo czuję sie jak sumo :) Pa pa

Offline Wyświetl profil  

:D Witajcie.Od dzis to juz nie wiem jak liczyc termin upłynął wczoraj a teraz każdy jeden dzien to oczekiwanie :roll: alez są te telefony od rodzinki i znajomych męczace.Trzymajcie za mnie kciuki,żeby było szybko i bezkonfliktowo.Pozdrowionka dla wszystkich mam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam ja tez zamierzam rodzic na Lutyckiej:) termin 9 luty:)czy ktos jeszcze w tym terminie bedzie rodzil???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam olusia25:)ja tez na pewno bede rodzic na lutyckiej a termin mam na 15 lutego:)-chociaz moja ginekolog twierdzi, ze moze byc tydzien wczesniej:):)moze sie zobaczymy;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oooo jesli mi sie nie przyspieszy to moze moze razem bedziemy rodzic :lol: :) a powiedz mi co bierzesz do szpitala dla dziecka????masz tam lekarza prowadzacego??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

noo moze sie uda:):)dla dziecka biore : rekawiczki niedrapki, skarpeteczki, smoczka(tak na wszelki wypadek;)), czapeczke smerfetke, krem przeciw odparzeniom. Reszte daja w szpitalu: pieluszki, kaftaniki, kapia dzieci, wiec nie biore zadnych kosmetykow-takie informacje mam od poloznej:), ktora prowadzi szkole rodzenia i pracuje na lutyckiej:)A na wyjscie maz przywiezie mi kaftanik, spioszek, pieluszki, ciepla czapeczke i kombinezonik. Lekarza nie mam z lutyckiej a ty masz?Ja tam ide w ciemno;)zobaczymy:):)i tak urodzic musze:)POZDRAWIAM!!! JESTES Z POZNANIA?? JA JESTEM ZE SWARZEDZA.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak ja mam lekarza z Lutyckiej ale płacic mu nie zamierzam za porod::)Bólu nikt mi nie zabierze nawet jak zapłace:)Jestem z Poznania:)z tego co wiem to pieluchy lepiej wez bo daja tylko 5 dziennie no i polecam wziacs chusteczki do przecierania pupci skarba:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny
Weźcie tez kaftaniki lub body, bo te szpitalne są bardzo dużo i dzieciaczki w nich pływają.
Ciekawe czy Wiola już urodziła, bo coś nic ostatnio nie pisała.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olusia no wlasnie zapomnialam o chusteczkach nawilzanych :oops: :) a pieluszki to przywiezie mi maz w razie czego:)kocykow i rozkow tez "podobno"nie trzeba brac:) z tym bolem masz racje-cudze cierpienie nie boli i same i tak musimy rodzic:)a do jakiego lekarza chodzisz?ja ostatnio jak bylam na lutyckiej(byly male problemiki)to trafilam na swietnego lekarza:kosacz sie nazywal:)

kacha masz racje z kaftanikami, nam tez polozna mowila, ze sa duze ale czasami te nasze moga sie gdzies zawieruszyc-ja lepiej nie ryzykuje;)[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dr Chojnicki wporzo lekarz:)przyjmuje na Smiałego w Poznaniu:) prywatna wizyta kosztyje 70zl:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczny wieczie jak jest ze znieczuleniem na lutyckiej?? słyszłam ze nie daja zoo

Jazda Na Motocyklu Jest Najprzyjemniejszą Rzeczą Jaką Można Robić W Ubraniu!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam pytanie jak jest z rutynowymi ostatnio zabiegami przy porodach typu nacinanie krocza, golenie krocza, lewatywa - czy na Lutyckiej wykonywane są standardowo czy ktoś się pytał czy sobie tego życzycie?

Czy mówiono Wam co się będzie z Wami działo tzn jakie leki jakie działania są aktualnie wykonywane w czasie porodu?

Czy można w pierwszej fazie korzystać z piłki, sakw, prysznica itd czy mają tam taki sprzęt?

Czy jak druga faza to tylko tzw samolocik czy aktywnie rodząca kobieta ma prawo wybrać dogodną dla siebie i dziecka pozycję wertykalną?

Z góry dzięki za odpowiedzi:) pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

miałam cesarkę, ale przyjmowana byłam z nadzieją na normalny poród..Położna zapytała się, czy jestem ogolona i tylko przejechała maszynką..żeby dopracować, świeża maszynka i ostrożnie.., lewatywy nie robili nie słyszałam, żeby komukolwiek robili..i na szczęście..Mówili co podawali, po przeciwbólach ostrzegli mnie o skutkach ubocznych(wymiotowałam po nich i kręciło mi się w głowie), mówili, jak dziecko na nie zareaguje..przy podpisywaniu zgody na cesarkę tez mi wszystko tłumaczyli, ale nic nie pamiętam, bo ledwo co byłam przytomna..tyle tylko, że mój facet przeczytał dokładnie i powiedział, że mogę podpisać.Pod prysznic nie mogłam później za bardzo, ale tylko dlatego, że leżałam pod kroplówką, piłki nie mają, miałam worek sako chyba pod plecy, dużo nie pomógł, ale zawsze lepiej się siedziało.Potem jak już bardzo bolało, to siedziałam na płytkach, bo były fajne zimne, ale nie pomogło.. :cry: Pozycję ci chyba narzucają, ja musiałam być na łóżku dopiero jak wyłam z bólu to pozwolili mi zejść..Ale i tak okazało się, że młody nie chce zejść do kanału i muszą ciąć..Ogólnie położne były fajne, tylko trafiłam na niemiłą lekarkę, która próbowała mi wmówić, że jak nie mam rozwarcia to nie mam prawa mieć skurczy i wogóle nie rozumie co mnie tak boli..a położne normalnie traktowały mnie dobrze..nawet jedna głaskała po głowie i naprawdę uspokajała..to chyba tyle..teraz też tam rodzę, więc myślę, że to dobra rekomendacja..A wogóle to myślę, że najważniejsza jest opieka po porodzie, a na tamtejszą nie narzekam..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bardzo dziękuję marysi19 za odpowiedź.
Utwierdziłaś mnie w wyborze szpitala.
Trzymam kciuki za 67 dni i liczę na dalsze info ze świeżej ręki :)

A czy inne mamy mogą się odnieść do moich powyższych pytań z własnego bądź cudzego doświadczenia?
Pozdrawiam ciepło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam ja juz jestem po:) wiec co do szpitala to nie mam zadnych zastrzezen,trafilam na bardzo dobra polozna lewatywy chyba nie robia tzn mnie nie robiono:0rodzilam bez naciecia <szczesciara ze mnie ze mi sie taka polozna trafila>jej zawdzieczam to ze mnie nie nacinali.ogolnie dostalam tylko pyralgine na bol a bolalo jak cholera.opieka po porodzie tez bardzo dobra!na oddziale noworodkowym tez nie ma co narzekac!wkoncu wyleczyli mi moje malenstwo bo mialo troszke komplikacji:/ale po antybiotykach jest juz dobrze!spedzilam tam tydzien wiec moge w 100%polecic ten szpital. 8) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

GRATULACJE :)
Dzielna babeczka :D rodzić na polopirynce, ale bardzo dobrze, że o niej napisałaś, bo ja też zamierzam rodzić jak najbardziej naturalnie, bez żadnych znieczuleń, nacinań i teraz wiem, żeby sobie na czole napisać, że jestem uczulona na polopirynę!!!
A powiedz czy mogłaś rodzić w pozycji wertykalnej ( na klęczkach itp ) czy abolutnie kazali leżeć na samolociku?
Ach i jeszcze jedno ....olusia - spotkałaś dr Dmochowskiego? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no dzielna dzielna;)nie spotkalam doktora Dmochwskiego a moze spotkalam a nie wiedzialam ze to on:Pz tego co pamietam to tez klekalam ale mi lepiej bylo rodzic na pollezaco odczowalam mniejszy ból.ogólnie to i tak cały szpital mnie słyszal haha! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]