Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:58 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Warmińsko-Mazurskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35584 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595 ... 1780  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję za porady :) W poniedziałek pójdziemy do pediatry,bo cały tydzień szłam na ważenie i dojść nie mogłam,to jej powiem o swoich obawach i zobaczę co mi powie.

Emi-trzymaj jak możesz dla nas miejsce w tej poradni,a my powiemy w poniedziałek co nam doktor kazała :)

Maciuś śpi,zdążyłam posprzątać,umyć sie,wyjść z psami.Już pomału mamrocze,więc lada monet będzie ryk głodowy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

florencja u nas pierwsza poszla marchewka ze sloiczka,po ktorej Bartka bolal brzusze,to sprobowalam jablko z marchewka i bylo ok,a potem ruszylam dla odmiany po tygodniu marchewka z dynia i to mojemu Bartusiowi najlepiej smakowalo,obserwuj po kazdej rzeczy co i jak i jak nic sie nie dzieje,to rozszerzaj,potem kleik mozesz jej dac,a po tygodniu dwoch,jak bedzie wszystko ok to zupka:zeimniaczek,marchewka,pietruszka,ciut maselka-naj osełka,lub oliwy z oliwek wszystko przemileic na papke i dac Gabrysi!nie zniechecaj sie jesli nie lyknie za pierwszym razem,moj do tej pory na 2pierwsze lyzki czegokolwiek robi taka mine ze szok,a szama wszystko do oporu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

trelek ja z teściem? Coś pomyliłaś :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

trelek dzieki za zdjatka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Emi sorki to mrówka ma się z teściem :oops:nie wiem jak to się stało że poplątałam, to pewnie dlatego ze pisze i w między czsie sie pakuję do rodziców na weekend

No właśnie ja to właściwie mówię miłego weekendu bo uciekam zaraz. Zajrzę do Was w niedzielkę albo poniedziałek.

Pa pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

me super, ze z Majeczka lepiej :)... wieeem, ze mi tych serow nie wolno... ale moze przywiezie takie zwykle, nie plesniowe :wink:

jazz gratulacje 4go zabka :)

trelek milego weekendu zyczymy ...

anabela chyba ciebie dzis widzialam na spacerku na Diamentowej przed poludniem... ty masz pomaranczowy wozek ? ja akurat jechalam z babcia, ale nie bylam pewna czy to ty :) bo bym ci pomachala :)

ja juz po pracy... czekam sobie na malza i trzeba na jakies zakupki, bo jutro rodzinka sie zejdzie na malza urodzinki... obiadek jakis z tortem trzeba zmontowac... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Makatka tak tak to my na spacerku

Sto lat dla solenizantów

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anabela to nastepnym razem jak zobaczysz machajaca ciemna glowe z samochodu grafitowego renault megane to bede ja :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Makatka - nie to żebym do złego namawiała 8) , ale ja w ciąży jadłam i sery pleśniowe i surowe (suszone) wędliny. Mieszkałam wtedy we Włoszech a wiadomo jak się tam je... Stwierdziłam, że skoro diety nie zmianiam, to albo już byłam zarażona toksoplazmozą, albo nie byłam i nie będę. Z serami z tego co wiem to inna bajka bo chodzi o listerię (dobrze pamiętam?). Ale ponoć ryzyko zakażenia produktami z pewnego źródła (markowymi) są minimalne.
Włosi to w ogóle mają inne podejście bo ciężarnym nie wolno jeszcze jeść sałaty, a wszystkie owoce i warzywa myją w roztworze sody oczyszczonej. Jak dla mnie - schiza..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja podczytuję Was dzisiaj po troszeczku na raty więc nie wiem co komu napisać.... :oops:

Szpaczko dziękuję :lol:

Florencja ja zaczęłam od jabłuszka, później marchew gerberka, marchew z jabłuskziem, z dynia i tak po troszeczku po kolei. Ale teraz jedziemy na owockach i na zupkach :wink:

Me dzięki za eska, ja dziś w końcu spacerowałam z R. :lol:

Kasiulec to co gdzie uderzamy na tego browarka w czwartek?

Makatka ja po troszku też i sery i wędzone wędliny jadłam :wink: a toksoplazmozy się bałam, boo na początku ciąży pracowałam przy surowym mięsie..... ale na szczęście wszystko było oki :wink:

Emi a Ty o kórej chciałabyś jutro pospacerować?

oki uciekam poćwiczyć :arrow: zgubic troszkę tłuszczyku :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Małym Solenizantom: Ani, Joasi, Bartkowi i Oskarkowi kwiatek z życzeniami

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

chyba mojemu dziecku rosna zabki na gorze , bylam u babci i ona pomacala malej dziselka i mowi ze na gorze cos czuc :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pinquin i madziulko ja z kolei mialam powiedziane, ze mozna jesc spokojnie sery plesniowe, jesli sa z pasteryzowanego mleka... i tez mi sie tak wydaje, ze sie schizowac nie ma co... to mi tez lekarz powiedzial... toxo nie mialam, i staram sie nie jesc wedzonego :) ale jak maz przywiezie, to pewnie sie skusze ( a kupuje tylko w renomowanych sklepach, wiec mysle, ze ok... oni tez maja fiola na punkcie zdrowego i paczkowanego trybu zycia - wszystkie te zeczy pakowane prozniowo czy jakos tak, wiec mysle, ze nie ma sie czego bac... )... ale myc soda oczyszczona... to juz masakra :) hihihi

mrowka to pewnie zabki sie dobijaja :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Wszystkie Mamusie pierwszy raz na forum :D Moje imię Marta i jestem mamą Madzi :D

Florencja 79 dziękuję :D Twoja córeczka również jest słodka
całuski :D

Trelek dzięki za pierwsze zdjecia Madzi w galerii

Dziękuje również wszystkim mamą obecnym w sobotę i czwartek za życzliwe przyjęcie w klubie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

adeona: twoja Madzia jest poprostu przeslodziutka :) Witamy. napisz cos o sobie i o malej :) moja Kulka tez musi nosic ta pieluche , u jakiego lekarza z tm bylas? bo nam to polecil lekarz na dworcowej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć
mrowka456 My chodzimy do preluksacyjnej w Szpitalu Dzieciecym. W piątek 30.11 mamy kolejna wizytę i mam nadzieje że to ostatni tydzień z Frejką :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

my jakos do dzieciecego nie trafilysmy ;p proponuje ci zrobic suwaczek :)
pozatym tez mam na imie Marta :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie w galerii umieściłam pierwsze zdjecie Magdalenki :D z czasem będzie ich znacznie wiecej.

mrowka456 bardzo mi miło :D a jaki suwaczek masz na myśli???? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

chodzi o suwaczek w podpisie taki jak ja mam z Julka :) wpisz w google suwaczki albo kliknij na suwaczek np moj albo kogo innego i zrob :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

adeona : a gdzie to foto Madzi bo ja w galerii niewidzie ;p

a no jest ale zajrzyj do galerii olsztynianek tam sa nasze fotusie i tam wklejaj :) :) bo wklilas w temacie "jak sie wkleja fotki"

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35584 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595 ... 1780  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Warmińsko-Mazurskie

Strefa czasowa UTC [letni]