Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:58 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Warmińsko-Mazurskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35584 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594 ... 1780  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzień dobry!
Noc była super,bo Maciuś przespał 7 godzin,ale ja nie spałam do 3:00,bo miałam jakąś niestrawność i bolało mnie pod prawym żebrem-wątroba???

Powiedzcie mi proszę jak jest u nas w Olsztynie z rehabilitacją.Maciuś trzyma głowę w prawą stronę i nic nie pomaga-umie przekręcić w lewo,ale nie lubi,więc gdy mam go na rękach,to w prawo,jak śpi w wózeczku,to częściej w lewo.Tak czy siak główkę skierowaną ma głównie w prawą stronę.Pewnie najpierw pediatra?Potem ?Gdzie w ogóle przyjmują lekarze rehabilitanci,długo się czeka na wizytę?Jak jest z prywatną opieką?

Aniu, Asiu, Bartusiu i Oskarku -STO LAT!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Minimonini ja ci niestety nie pomogę bo nie korzystałam z takich usług. Mi jak oglądał Majeczkę mój instruktor od masażu ( i na neurologii zna sie bardzo dobrze) to powiedział że każde dziecko ma początkowo prawoskręt lub lewoskręt i żebym nie dała się naciągnąć na skierowania na rehabilitacje bo to wszystko to szajka naciągaczy, no chyba że skręt jest naprawdę duży. Kazał mi przekręcać główkę no i przekładać dziecku co 2 tygodnie poduszkę raz na jedną stronę łóżeczka raz na drógą. Dziecko zawsze odwraca głowę w tą stronę gdzie widać pokój a nie do ściany i ciałko nie będzie wtedy narażone na jedną pozycję skrętu. Główkę przekładac np. jek śpi jeśli nie lubi samo ale odkrztałcenia od leżenia na główce do roczku mogą sie robić i wszystko się normuje gdy dziecko tyle nie leży później. Mam nadzieje że coś zrozumiałaś z tego co nabazgrałam. Chyba że się bardzo niepokoisz to zawsze możesz dla spokoju skonsultować to z lekarzem.

Aga ol dziękuję za komplemencika :wink: Twój Zuziaczek podobnie pałaszuje cyca do Majki, no i oczywiście pozycja nie przeszkadza - super :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

minimonini, ja nie jestem ekspertem, ale jak radzi Trelek - przełożyć w łóżeczku tak, by musiał skręcać główkę w prawo by widzieć pokój i zabawki, nosić na drugiej ręce itp. Kolejki do rehabilitacji - przeogromne. Jak Cię i pediatrę mocno coś zaniepokoi, mogę na PW przesłać namiary na Reholandię lub rehabilitanta - pana Tomka (pracuje w Dziecięcym plus własna działalność).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Me jak Majeczka skoro już tu jesteś bo mnie ręce bolą od trzymania kciuków ale jeszcze dam radę. No i co to za cudowny sposób na zasypianie, ten przesłany byziak ma jakąś moc??>???? To i my z wieczorka telepatycznia poprosimy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Me: to juz bylo tysiac razy gadane i nic.

ale my mamy dzisiaj lenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

me ja tez chce zaklecia na dobry sen,bo Bartus znow mi sie wiercic zaczal w nocy,napisz nam wkoncu co z Majeczka,bo mi tez juz palce sinieja od trzymania kciukow!!!

trelek Maja ma sliczne zdjatka w galerii,ja Barusiowi cykamale dopoki sie nie przeniesiemy to nie mam jak ich wrzucic,bo Marcin kabel gdzies zapakowal i nikt nie wie gdzie???

marta ro czy Wy jeszcze spicie???

oczywiscie sparawa piwka zostala pominieta...

a na ta wigilie to chyba jakis oplatek trzeba skolowac i swieczuszki zeby nastroj zrobic,jak myslicie???a ja tez cos zrobie slodkiego,a co!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny,
prasowani w tle, ale musiałam choć zerknąć...
Jazz lubimy takie poranki w pracy na spokojnie...;-)

Pinquin nauczasz czy uczysz sięwłoskiego?BArdzo mi się podoba... kiedyś myślałam, żeby się tak przez piosenki li i wyłąćznie uczyć włskiego, ale moja kumpelka, która mogłaby mnie pouczyć właśnie urodziłą dzidziusia, ale od czasu do czasu zapuszczamsobie aradio Subasio,chodzi przez net,fajne.

Me zdolnam do pracy,a co...rano się wymsknęłam, Gabrysia nawet nie zauważyła, że mnie nie ma;-) ale z drugiej strony robią te badania na odwal, ani krwi a ni moczu nie sprawdzali, tylko: czy czuje się pani dobrze i czy wyniki w ciąży były dobre... to co kurcze,pewnie , że dobre.

Marto, mamo Madzi (wczoraj w ABC) wyściskaj moją imienniczkę, cudny kudłatek z Twej córci;-)

Trelek twoja Maja to bojowa dziewczyna! Kiedy opowiadałaśo takich spokojnych porankach z mamąw domu tak mi się żal zrobiło.. jakaś tęsknota za dzieciństwem;-), jeśli masz takie wspomnienia,to dopiero rozumiem, ze warto zostać na wychowawczym....no, ale nie zawsze można.

Dziweczyny mam pytanie standardowe już chyba,co wprowadzałyście jako pierwszy pokarm dla dziecka karmionego piersią? Gabrysia ma już 4 miesiącebez 6 dni,wieć myślę,że mogłabym powoli zacząć, patrzy głodnym wzrokiem, gdy my jemy obiadki...czy jestmożejakaśstrona z przepisami dla dzieci???? znająć moje talenta kulinarne,to mogłabym jeszcze ostro namieszać, a Gabrysię wolałbym oszczędzić, mąż się już przyzwyczaił;-)
zmykam poprasować....póki Gabi śpi

Kasiulec, ja na piwkochętnie, ale M ma próby w czwartki, więc dopiero na 21 mogłabym się wyrwać... nie wiem, czy nie za późno....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Florencja - uczę włoskiego - 3 lata mieszkałam we Włoszech, wróciłam jak byłam w 6tym miesiącu ciąży.

Kasiulec - a to piwko to w który czwartek, 29 listopada, tak?? A wigilia na któą godzinę (nie mogłam się nigdzie doczytać...) Tak jak zawsze na 10??

Minimoni - moja miała około tygodniowe wcielenia uparciucha - raz tylko na lewym raz tylko na prawym. Teraz nawet na to nie zwracam uwagi. Na ogół kłade ją spać na boczku, więc sama kontroluję jak ma główkę.

Jazz - już nie płaczę... Mój P. starsznie się ze mnie śmieje (ale tak sympatycznie, z nutką politowania) za każdym razem jak płaczę z jakiegoś głupiego powodu (typu film czy piosenka). Jak byłam mała to miałam szlaban na połowę kreskówek bo były za smutne dla mnie i wpadałam w histerię. I ostro było w ciąży, kiedy to widok galopujących koni wprawiał mnie w płacz, bo takie piękne...

Me - wkleję jak przetłumaczę to jakoś ładnie, muszę to ubrać w polskie słowa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziulka Kochana jutro. Ja dziś rano napisałam, że jutro :)

minimonini jak chcesz to mój Karol jest zapisany do poradni rehabilitacyjnej na 17 grudnia. Ale my już nie skorzystamy z tego. Szpaczka miała się w to miejsce wpisać ale chyba zrezygnowała. Wiec jak chesz to możesz Ty.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

piwko29.11moze byc i po21 znajdziesz nas najwyzej,a wigilia15.12na 10.00standard!

trelek masz jakies fotki mojego B.jak walczyl z Majeczka?podałabym Ci maila podeslalabys mi?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiulec ja z tymi kablami to tez zawsze przeboje miałam a teraz kupiony czytnik do kart i podpięty jest zawsze i problem z głowy :wink: No a swoją drogą to przydałoby się żebyś trochę zdjęć wrzuciła. Zdjęcia mam chyba tylko 2 ale dawaj kochana to ci zapodasm

Florencja no tak to dzieciństwo to jakieś beztroskie było ale wszystko się urwało jak mama poszła do pracy ale wtedy to już szkoła była. Mimo wszystko nie było już wtedy tyle czasu na nasze problemy tylko do lekcji i spać i odgrzewany obiad. :cry: Wiem że czasami jest po prostu mus. Nie wiem jak to będzie za jakis czas ale na razie korzystam, mam nadzieję że potrwa to długo.

Emi normalnie tak współczuję tej sytuacji z teściem że szok :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maja jest dużo spokojniejsza. Antybiotyki chyba dziłają. Chyba, bo te bąble i tak kilka razy już samoistnie znikały. Ale jesteśmy dobrej myśli. Trochę rozwalamy Maji dzień, bo od początku życia kąpana była o 19. Teraz na 20 jeździmy do szpitala, dopiro potem kąpiel. Cóż, siła wyższa. A dzisiejsza ranna wizyta - wyjątkowo ekspresowa. Przed 10 byłyśmy w domku :D . Dalej nie wiemy co to jest :roll: . Ważne, żeby leki poskutkowały :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

trelek masz pw

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Me nie wiem co jest że jakoś nie mogą dojśc jednoznacznie co dolega Majeczce. Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni. Cieszę się że antybiotyki działają - to najważniejsze jeśli jest poprawa. Trzymam dalej kciuki. ups jakos mi sie tak grubo zrobiło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emi panie w poradni ciągle twierdzą,że nie ma wolnych miejsc w tym roku.Poszłam więc do Reholandii do Pani doktor(wizyta 70 PLN)ale niestety jej nie by,ło :shock: Mam przyjść za tydzień a w ramach rekompensaty dostanę poradę rehabilitacyjną gratis :D

Me uff! dobrze,że już lepiej. Buziaki dla Majeczki

Kasiulec co do pifffka- ja chętnie, ale nie wiem czy bym się wyrobiła na 20.00 :arrow: 2 szkrabów do ululania, chociaż...

Jazz nie ma to jak BRAK SzEFOWEJ :lol: ja na szczęście mam daleko szefa i szefuję sobie sama :wink:

Madziulka wyściskak Kingunię od nas. Moc buziaczków :!: :!:

Florencja ja przed chwilą skończyłam prasować- fe! okropieństwo!

Mała śpi, ale zaraz muszę skoczyć po zakupki.
Chyba ma jakiś skok-> gorzej sypia w dzień i chce ciągle na rączki...ehhh

a! mahtalena jak Mati z ząbkami?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

szpaczka jak nie wyrobisz sie na 20to dolaczysz pozniej,wazne zebys wpadla!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

hej melduje ze zyjemy ze wszystko ok i ze w weekend nas nie bedzie bo szkola ;)

minimonini moja mala tez tak ma, wtedy po prostu klade ja na boczku lewym przy barierkach lozeczka i nie ma jak przekrecic glowy na prawo...odpowaiem ci tu na pw:Ł w roli ojca jest po porstu boski, świata poza małą nie widzi ze wszystkim sobie radzi wozka prowadzic mi nie daje :P no a coz ja zeszlam na drugi plan..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Teks piosenki: Meravigliosa creatura (Gianna Nannini)
Orginał:

Molti mari e fiumi
attraversero,
dentro la tua terra
mi ritroverai,
turbini e tempeste
io cavalchero,
volero tra il fulmini
per averti.

Meravigliosa creatura sei sola al mondo
meravigliosa paura di averti accanto
occhi di sole mi bruciano in mezzo al cuore
amo la vita meravigliosa

Luce dei miei occhi
brilla su di me,
voglio mille lune
per accarezzarti,
pendo dai tuoi sogni
veglio su di te,
non svegliarti
non svegliarti....ancora

Meravigliosa creatura
sei sola al mondo,
meravigliosa paura d'averti accanto
occhi di sole mi tremano le parole
amo la vita meravigliosa

Meravigliosa creatura un bacio lento
meravigliosa paura d'averti accanto
all'improvviso tu scendi nel paradiso
muoio d'amore meraviglioso...

Tłumaczenie:

Wiele morz i rzek
przebędę,
w swoim świecie
mnie odnajdziesz,
Wichry i burze
przeskoczę,
polecę pomiędzy błyskawicami
aby cie mieć.

[Refren]
Cudowna istoto,
jestes jedyna na świecie,
cudowny lęk
posiadania cię przy moim boku,
oczy sloneczne
palą się węwnątrz w sercu
kocham to życie cudowne.

Światlo moich oczu,
spowija mnie w blasku,
chcę tysięcy księżycy
aby cię pieścić.
Jestem pod wpływem twoich snów,
czuwam nad tobą.
nie budź sie, nie budź sie jeszcze.

[Refren]
Cudowna istoto,
jesteś jedyna na świecie,
cudowny lęk
posiadania cię przy moim boku.
oczy słoneczne,
drżą mi slowa,
kocham to życie cudowne.

Cudowna istoto
powolny pocalunek,
cudowny lęk
posiadania cię przy moim boku.
Nagle ty schodzisz do raju.
Umieram z tej milosci cudownej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiulec zdjęcia poszły. Ja na piffffo się niestety nie wybiorę :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Boze nie zdarze wszystkiego przecztac bo naklepalyscie jak szalone. A my dzis mamy chumor rodem z krypty wiec trzeba biegac przy Tymku.
zauwazylam Me i mam nadzieje ze zdrowko juz lepsze

Jazz ktora sie obija :D :D a to chwali chwali sie to w pracy w koncu tą piątek weekendu początek jak to mowia u mnie w robocie

Trelek zdjatka super.

[/b]minimonini ja niestety tez na rechabilitacji sie nie znam

Pinquin[b] co do zdolnosci wokalnych to moje bardzo kiepskie a repertuar wyczerpalam po tygodniu a wstyd sie przyznać spiewal piosenki kazika, kultu, Stary T.Love tylko to znam

Ktos pytal o to czy mozna zapisac sie na jezyk jeszcze. A wiec ja zapisalam sie tyd. temu na angielski i miejsca jeszcze byly, moge sie wypytac i dac znac czy nmaja wolne na innych jezykach.

przepraszamreszte doczytam i odezwe sie wieczorem

BIEGNE RATOWAC MARUDERA

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35584 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594 ... 1780  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Warmińsko-Mazurskie

Strefa czasowa UTC [letni]