Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:57 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam Wszystkich.mam pytnko odnośnie żłobka.Otóż muszę gdzieś umieścić mojego 10 miesięcznego synusia bo mam iść do pracy.Niestety moja mama się rozchorowała i nie może z Nim być cały dzień,napewno jak będzie sie lepiej czuła to nie będzie musiał tam być dzień w dzień ale coś musze poszukać.Wiem że w chorzowie trzeba składac wnioski,wiecie jak mają one wyglądać?co zawierać?Chyba że macie namiary na jakies inne miejsce w pobliżu.Z góry dziękuje i pozdrawiam Wszystkich....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

halllo :D
wiem ze złobek jest w chorzowie ale batorym bo to niedaleko mnie tylko nie wiem w jakim rejenie szukasz bo chorzów i swietochłowice to kule dosc szeroki zakres działan :D

złobek jest na ul.kochanowskiego(albo odrowążów-teraz nie wiem dokładnie bo złobek stoi dokładnie na rogu) jest on tam od lat i nie słyszałam zeby ktokolwiek sie na niego skarzył!
wokoło jest nawet taki mały park jakby dla tych całkiem małych maluchów wiec porzy lepszej pogodzie wiem ze moga z nimi isc na mini spacer.

inny złobek jest jeszcze wg pf na:
Żłobek Miejski
41-500 Chorzów, Pocztowa 3 - woj. śląskie
tel. 032 241 37 68(to jest w chorzowie miescie)

z tego co wyszukałam to najwiecej złobkow jest w katowicach ae;l to troszeczke dalej jest nie wiem czy jest jeszcze jakis złobek na terenie chorzowa bo znalezsc nie moge.

mam nadzieje ze jakos pomogłam aby troszeczke!!
pozdrwia mserdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć,dzięki za tak szybką odpowiedz.Ja całe życie mieszkałam w batorym a zapomniałam o tym na odrowążów :oops: Pójde i spytam.Wiem natomiast o tym na rynku i tam włąśnie potrzeba składać prośby o przyjęcie bo tyle chętnych jest....Tylko nikt ze znajomych mi nie wspomniał o tym w batorym bo ktos juz dawno mowił ze juz jest nieczynne....,nie wiem popytam.Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale nie ma za co :D
wazne ze cos ci sie przypomniało :D:D

wiesz ja mysle ze on tam cały czas jest ale hmm moze sie myle wiesz jakos czesto tam przechodze ale nie zwracałam uwagi najlepiej zrobiosz jak zadzwonisz i popytasz :D
bo hmm zeby było samo przedszkole to nie wiem bo przeciez zaraz mamy jeszcze jedno obok na karpackiej :D heh sama do niego chodziłam :D

takze daj znac co tam sie dowiedziałas moze sie komus to jeszcze przyda :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny:) Basik bedziesz cos wiedziała to daj znać co jak gdzie i za ile hihi i czemu tak drogo :) nie b\no serio daj znać bo sama sie interesuje ja juz do pracy wróciłam poki co z maluchem jest maz a potem pani niania:))))))zobaczymy co to bedzie bo placić bede 400 zł a nie wiem jak tam z wypłata wyjde na koniec m-ca
Pozdrawiam pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam sie cieplo!
2 tyg temu sama dowiadywalam sie jak sprawa wyglada, bo od stycznia przyszlego roku planuje wrocic do pracy. No i niestety jest tylu chetnych, ze trzeba skladac wnioski i sie zapisywac. W kwiatniu mam przyjsc wypelnic wniosek, zeby miejsce bylo od wrzesnia. Koszt to 190 zl na miesiac i w tym jest sniadanie, obiad i podwieczorek. Czynne jest od 5:30 do 16:00. i jeszcze zanim dziecko zostanie przyjete to trzeba zrobic badania, morfologie i chyba mocz, z wynikiem do dr po zaswiadczenie, ze dziecko moe isc do złobka, a zym zaswiaczeniem do sanepidu, po zaswadczenie, ze w rodzinie nie ma chorob zakaznych. i co wazne: to zaswiadczenie z sanepidu jest wazne tylko 48 godzin, wiec biegiem trzeba je do zlobka dostarczyc.
aha i jeszcze mozna starac sie o dofinansowanie z UM przez zlobek.
Mam nadzieje, ze przydadza Wam sie te info.
pozdr.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie napisałaś w ktorym żłobku sie tego dowiadywałaś....ale fajnie ze informujesz,dzięki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W tym na rogu Kochanowskiego i Odrowazow. Ale babka powiedziala, ze na Pocztowej jest to samo i innych zlobkow w Chorzowie nie ma.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny wróce do tematu bo nie mam z kim synka zostawic a trafiła mi się praca.
Wiecie czy coś sie polepszyło z tymi żłobkami?????????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej
obawaim sie ze z tymi w pewnm sensie przekletymi złobkami sytuacja jest taka sama!! uwazam ze powinno ich byc przynajmniej po jednym w kazdej dzielnicy bo to jest chore ze trzeba prosic błagac zeby dziecko przyjeli do złobka czy przedszkola!!
chory system uwazam i to ma byc polityka prorodzinna??

jakbym wiedziała cos wiecej to dam znac a narazie proponuje szukac opiekunki moze ktos ze znajomych poleci kogos godnego zaufania :Dnajlepiej popytac!

pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze właśnie masakra z tymi żłobkami,idioci nie myślą o matkach!!!!!przynajmniej po 4 w kazdym mieście to juz by było cos a tak do chorzowa napewno i dzieciaki z świonow dawają bo gdzie....
chore nic dodać nic ująć!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej basik :)
ja potakim czasie ale zawsze :)
i co wykombinowałas cos z złobkiem czy masz opiekunke ? nic nie piszesz :)

co tam u was jak sobie radzicie :)

pozdrawiam
syntthia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: :)

jeśli któraś z was dalej potrzebuje informacji o żłobku to pytajcie:D moja córeczka od 2 tyg chodzi do tego na pocztowej..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny,sorki ale długo nie zaglądałam.Własnie wybieram sie z podaniami aby poroznosic do żłobków.kaja3ek długo czekałas na miejsce????????jak sie dostac?wogóle jestescie zadowoleni?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny jeśli macie wy problem ze żłobkiem lub ktoras znajoma to sprobujcie z nowym żłobkiem w świętochłowicach.Dałam tam mojego małego bo niestety na państwowy nie było szans.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]