Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:39 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Mamcie,odezwijcie się :im:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Cześć
Awatar użytkownika

Jestem w 33 tygodniu ciąży, zdecydowałam się rodzić w Eskulapie w B-B,a ty?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja będę miała chłopca

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiabist Kasiu nie pisz psota pod postem :) to niezgodne z regulaminem
jeśli nikt nie odwiedzał na twojego posta używaj opcji zmień jest w prawym górnym rogu twojego posta, jeśli tam klikniesz to możesz dopisać to co chcesz nie pisząc drugiego posta :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: Cześć
Awatar użytkownika

Kasiabist pisze:
Jestem w 33 tygodniu ciąży, zdecydowałam się rodzić w Eskulapie w B-B,a ty?

Witam :lol: Nareszcie jakaś przyszła mama z moich stron :D Ja jestem w 29 tyg,termin mam na 5 stycznia i też zdecydowałam się na Esculap w B-B,pod koniec listopada jadę na wizytę. Ty już byłaś tam na wizycie :?: Ja będę mieć dziewczynkę.

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilka za tydzień w środę mam tam wizytę u doktora Biernackiego a potem u anestezjologa, jeśli jesteś zainteresowana to chętnie ci napiszę jak było. Wybrałam Eskulap bo z tego co wiem szpital w Żywcu ma fatalną opinię, poza tym boję się bólu a tam każdemu dają znieczulenie. :) Już się nie mogę doczekać tej wizyty.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bardzo była bym Ci wdzięczna jakbyś napisała jak wizyta :lol: Ja dokładnie z tego samego powodu nie chcę rodzić w Żywcu. Chciałam w jakimś szpitalu w Bielsku,ale później kuzynka powiedziała mi o Eskulapie. Bałam się tylko,że będzie strasznie drogo,bo to wkońcu prywatna klinika,ale na szczęście nie jest tak źle :lol: A do którego lekarza chodzisz?

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rodzenie tam kosztuje 340 złotych, myślę że warto zwłaszcza że w zwykłym szpitalu też trzeba coś wsunąc położnej do kieszeni. Chodzę do ośrodka zdrowia do Jadwigi Kryczki, jest spoko a ty? oczywiście napiszę co i jak po wizycie w Eskulapie. A duży masz brzuszek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jak dzwoniłam do Eskulapa to wyliczyli mi 420 zł ale nawet to nie jest aż tak dużo. Szczerze to nie znam tej pani do której chodzisz. Ona przyjmuje w tym ośrodku koło policji? Ja tam chodzę do doktora Zmaczyńskiego chociaż słyszałam parę złych opini na jego temat (ale nie pod względem leczenia tylko wyciągania pieniędzy) ale ja uważam,że też jest spoko i zawsze na wizycie sypnie mi jakimś żarcikiem,więc jest wesoło :lol: A brzuszek chyba mam dość spory. W zeszłym tyg obwód mojego pasa wynosił 90 cm a w stosunku do mojej sylwetki to dejst dużo,bo jestem mała i chuda (no,teraz już nie :wink:) A Ty jak się czujesz tak ogólnie? Do szkoły rodzenia chodzisz :?:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Też tam dzwoniłam, może czegoś nie zrozumiałam do końca? ale nawet i te 420 da się przeżyć. Sorry, zapomniałam dodać że nie chodzę do lekarza do Żywca tylko do Lipowej (6 km od Żywca). A twojego lekarza kojarzę bo moja mama parę lat temu do niego chodziła. Ja mam w obwodzie już 105 ale przed ciąża nie byłam najchudsza a przytyłam tak z 10 kg.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niektóre płaciły w Eskulapie tylko 100 zł :shock: W sumie nie wiadomo na jakich zasadach tak do końca tam liczą. A wiesz może czy mają tam poród w wodzie :?: Bardzo bym chciała urodzić w wodzie.
A co do Twojej wagi i obwodu w pasie to jest chyba wszystko w normie. Jesteś w 33 tyg a ja 29 tc i też przybyło mi 10 kg. A pasa już nawet nie mierzę,bo widzę jak mi się z dnia na dzień powiększa :)

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z tego co mi wiadomo to nie oferują tam niestety porodu w wodzie, tylko naturalny z zzo albo cesarka. Ja chce rodzić naturalnie z zzo, chociaż trochę się boję tego wkłucia w kręgosłup. 100 zł to się chyba płaciło kilka lat temu? Mnie w ośrodku ważą na każdej wizycie i nie cierpię tego, oby tylko udało się po ciąży zgubić te kilogramy. Będziesz karmić piersią? Ja chyba tak ale krótko około 6 tyg. Ciekawa jestem ile waży moja dzidzia, ale tego dowiem się dopiero w przyszłym tyg. Bo w ośrodku to mi lekarka tylko mówi: wymiary prawidłowe, wszystko w porządku. Masz już imię dla maleństwa? Bo mój to będzie chyba Sebastian.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja o tych 100 zł to wyczytałam tutaj na forum. Też mi się tak z tej stronki o Eskulapie wydawało że nie ma porodu w wodzie. Szkoda,ale ważne że bez zbędnego proszenia dają znieczulenie. A to wkłócie to nie wiem jak wygląda i nie chcę wiedzieć :shock: Mnie mój lekarz zawsze mówi ile mała waży. Ostatnio robił mi USG w 25 tyg i ważyła 750 g. Ja będę karmić piersią przynajmniej do momentu kiedy wrócę do pracy. Później będę odciągać. A te kilogramy które przytyłyśmy to wydaje mi się,że to nie tylko nasze ciałko ale także wody płodowe i maluszek więc przypuszczam że ze zgubieniem ich nie będzie większego problemu,zwłaszcza,że ptzy takim maluszka pewnie nie będzie nawet czasu zjeść :roll: Moja mała będzie mieć chyba na imię Natalia. Ale ostatnio chodzi mi po głowie też Emilia tylko że ja mam tak na trzecie,a nie przepadam za powtórzeniami po rodzicach. :wink:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u anestezjologa też masz wizytę? bo ona chyba służy temu aby obgadać kwestię znieczulenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jeszcze nie mam umówionej wizyty. Ja tam dzwoniłam po to żeby się tak wstępnie dowiedzieć co i jak i kiedy mam się do nich zgłosić. No i powiedzieli mi,że wystarczy jak przyjadę na badania 2 tygodnie przed terminem.
A anestezjolog to pewnie po to jest żeby obgadać znieczulenie i cc na wszelki wypadek. A Ty na kiedy masz termin porodu?

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam termin porodu na 4 grudnia, ale jak dzwoniłam to mi kazali się zgłosić miesiąc przed, no i zostałam zapisana na 24.10. Anestezjolog podobno przeprowadza wywiad potrzebny do znieczulenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A podobno w Eskulapie prowokują poród. Myślisz,że to jest bezpieczne dla dziecka?

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A podobno w Eskulapie prowokują poród. Myślisz,że to jest bezpieczne dla dziecka?

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jestem bardzo zaskoczona tym co przeczytałam! No bo kto mi zagwarantuje że dziecko "poczeka" do wyznaczonego terminu? Jeśli chodzi o wywoływanie to jeśli jest się po terminie to w każdym szpitalu to normalka, ale 10 dni po terminie. Ale słyszałam że pierwsze dziecko zwykle rodzi się przed czasem więc co nie przyjmą mnie jeśli zacznę rodzić np. 2 tyg. wcześniej?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

10 dni po terminie to normalka a w tym samym dniu,u Ciebie to 4 gr. a u mnie 5 st., to też normalne? No i z tym wcześniejszym rodzeniem,jak nas nie przyjmą to zostaje nam Żywiec,czy ściskanie nóg żeby tylko wytrzymać do wyznaczonego terminu przez Eskulap?? Ja nie chcę do Żywca. Poprostu się boję rodzić w tym szpitalu. No nie powiem,zmartwiło mnie to.

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]